Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14
    i/e regjistruar Maska e une_e_dua_detin
    Anėtarėsuar
    02-07-2002
    Vendndodhja
    Ku te mundem
    Postime
    19

Exclamation Humbje e identitet te kombit apo fshehje e tij?

Si shume probleme qe ka sot ne Shqiperi ajo qe eshte me problematikja eshte humbja e identitit te kombit ose me sakte mundohen qe te na i fshehin dhe ne kete menyre te zhduket. Problemi im qendron ne faktin se kohet e fundit ne Shqiperi me sakte ne Tirane eshte pare nje fenomen shume problematik madje do te thoja shume prekes per vete rendesine e tij. Meqenese me bie te punoje duke perkthyer dokumenta nga gjuha shqipe ne ato te huaja me ka rene rasti te verej kete fenomen ne Certifikatat e ndryshme qe leshohen nga Zyrat e Gjendjes Civile. Fenomeni qendron ne faktin qe ne keto certifikata eshte hequr kombesia. Dmth nuk jepet me kombesia e personave. Gje e ralle kjo se per vete faktin se ne cdo dokument identifikimi te cdo shteti te leshuar nga Gjendjet Civile pervec shtetesise jepet gjithashtu edhe kombesia qe eshte nje faktor i rendesishem.
    Me kete rast doja qe te jepnit mendimet tuaja rreth ketij fenomeni.

Me respekt,

i/e regjistruar Maska e Patrioti
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Vendndodhja
    Neumuenster
    Postime
    347
    Pershendetje !

Per sa me siper di te them qe dokumentat e identifikimit qe leshohen ne Gjermani, Amerike dhe Kanada nuk pembajne "kombesi".
    Heqja e "kombesise" nga certifikatat per mua eshte e drejte dhe ska te beje me humbjen e identitetit,porse perkundrasi me faktin qe tani ne Shqiperi na dolen!!!!!! 30% e popullsise me kombesi greke te cilet shihen me precedence ne ambasaden apo konsullatat greke ( pa llogaritur spekullimet e tjera nga QEVERIA dhe QARQET SHOVINISTE greke )

me respekt
    Duhet te dish dicka, per te kuptuar qe sdi asgje.

i/e larguar Maska e Honezmi
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    287
    Nje pergjigje me vend patriot
    Kuptohet, heqja e kombesise nga certifikatat ka shqetesuar vetem vetem ata qe e "duan shume" vendin tone!

i/e regjistruar Maska e une_e_dua_detin
    Anėtarėsuar
    02-07-2002
    Vendndodhja
    Ku te mundem
    Postime
    19
    Ju faleminderit qe i jeni pergjigjur temes se hapur prej meje. Jam dakort me ato qe thote patrioti. Edhe shqetesimi im aty eshte dmth ne helenizmin e popullsise edhe jo ne ate qe kapet Honezmi edhe qe flet edhe me ironi. Honeizmi hape problemin jo ne pikepamje te pare por me thelle neqoftese do te diskutosh
    La vie e miserable.
    Nuk e dije? Pse se provon?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-02-2003
    Vendndodhja
    Albania
    Postime
    6
    Te nderuar Vellezer dhe Motra Shqipetare!

Une doja t`ju sugjeroja dicka .
    Ka te beje me zakonet dhe traditat tona qe po humbasin dita dites tek shqipetaret qe jane jashte atdheut .
    Mendimi im eshte qe te hapet nje teme e ere dhe te diskutohen traditat tona shekullore .
    Do te jete shume e dobishme kjo gje !
    Me respekt Joni

Zog Shqiponje Maska e Iceberg
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Larg Atdheut
    Postime
    212
    Jam dakord me Honeizmin. Heqja e kombesise ne Certifikata shqeteson vetem Greket dhe filogreket. Ne asnje vend te botes nuk shenohet kombesia ne certifikate.
    Shqiperi te qofsha fale, te kam Nene e me ke djale

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar mė parė nga une_e_dua_detin Lexo Postimin
    Si shume probleme qe ka sot ne Shqiperi ajo qe eshte me problematikja eshte humbja e identitit te kombit ose me sakte mundohen qe te na i fshehin dhe ne kete menyre te zhduket. Problemi im qendron ne faktin se kohet e fundit ne Shqiperi me sakte ne Tirane eshte pare nje fenomen shume problematik madje do te thoja shume prekes per vete rendesine e tij. Meqenese me bie te punoje duke perkthyer dokumenta nga gjuha shqipe ne ato te huaja me ka rene rasti te verej kete fenomen ne Certifikatat e ndryshme qe leshohen nga Zyrat e Gjendjes Civile. Fenomeni qendron ne faktin qe ne keto certifikata eshte hequr kombesia. Dmth nuk jepet me kombesia e personave. Gje e ralle kjo se per vete faktin se ne cdo dokument identifikimi te cdo shteti te leshuar nga Gjendjet Civile pervec shtetesise jepet gjithashtu edhe kombesia qe eshte nje faktor i rendesishem.
    Me kete rast doja qe te jepnit mendimet tuaja rreth ketij fenomeni.
    Tashme shume rastesisht duke shfletuar forumin lexova kete shkrim mesiper. Ja vlen qe ta ri-freskoj qe te lexohet nga te tjere.

Shkrimi eshte shkruajtur ne vitin 2003 dhe anetari sic e thote vete punon si perkthyes me certifikatat.

Teper interesante!!

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anėtarėsuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Identitet nuk kemi,dhe per kete kemi mbet ne semafora
    Nuk kemi marrveshje per gjuh
    nuk kemi marrveshje per fe
    nuk kemi marrveshje per shkolla
    nuk kemi per kultur
    dhe jemi ndar si dhiat e zhugavta secili qe qohet thot dij me shum se tjetri dhe kur te na i shiqon njeriu punet i kemi si zi e me zi,dhe e dini pse,sepse politikarucat tan vet prej e vet qepin,dikur fjala e intelektualit ka qen udherrefyes per politikanin edhe pse kemi pas politikaj me profesionalista e jo si sot qe deri dje u kan qoban me lop,e sot u ban politikan dhe baben e vet nuk e njeh

ASHT E LEKS ANDRRA Maska e Hillirian-zo
    Anėtarėsuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Une jetoj ne gjermani dhe ne secilen leter zyrtare duhet te shenohet dhe kombesia, dhe eshte nje gje me rendesi shum te madhe.
    Mos ja futni kote me i marr shembull shtet tjera, sepse as nji shtet apo komb nuk eshte me i rrezikuar se shteti apo kombi shqiptar perfshi edhe kosoven

i/e regjistruar Maska e toni54
    Anėtarėsuar
    25-02-2010
    Postime
    3,776
    keq shume kjo qe thoni me te vertet po mendoj pse kaq lehte rrezikohet si shqiperia si kosova

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Premisa tė gabuara
    Nga Arrnubi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  3. Ku po shkon kombi shqiptar?
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 18-01-2007, 05:47
  4. Rexhep Qosja: Tė vėrtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51
  5. Kodikėt e Shqipėrisė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 27-12-2005, 15:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •