Close
Faqja 0 prej 19 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 188
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-12-2002
    Vendndodhja
    Kopenhagen
    Postime
    24

Pse ia keputni arabisht?

Kam nje pyetje per disa besimtare myslimane qe bejne ndonje lutje a pershendetje a llomotitje arapce para se te fillojne te shkruajne shqip: Ju eshte vertet e nevojshme ta filloni bismilahun edhe ne forumin shqiptar. Ju jep siguri ne veten tuaj? Mund te na e kurseni ju lutem?
    Ku shkel turku, nuk mbin bari.

(Thenie popullore shqiptare)

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Mendimi im eshte se kete e bejne vetem hoxhallaret, se keta tjeret nuk besoj se e dine kete gjuhe?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Po , hoxhallaret, sepse ata besojne se duke folur arabisht fitojne pike per parrajs, ata ne fakt arabishten e konsiderojne gjuhe te Zotit!
    Gjuha arabe te cilen nuk e kuptojne i jep nje besim me te fuqishem misterioz, ndersa kur e perkthejne ne shqip, u duket se i humb fuqia shprehese, sepse keta shqipen nuk e shohin si gjuhe qe e kupton Zoti! Ose deshprohen kur shohin se ata qe e thojne ne arabisht nuk eshte asgje , pos lutje e rendomte dhe pa fuqi misterioze!
    Nese nje njeri i shemtuar e konsideron veten te bukur dhe nese ne i vejme pasqyren para, atehere ky tmerrohet dhe revoltohet se pasqyra i ka fajet! Se pasqyra nuk eshte ne gjendje ta riprodhoje bukurine e tij besnikerisht!Keshtu eshte edhe puna arabishtes! Shqipja ne kete rast eshte pasqyra, te ciles ata nuk i besojne!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shėn Albani : 26-12-2002 mė 09:21

paqe dhe dashuri
    Anėtarėsuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    diku afer ketu
    Postime
    35
    BISMIL-LAHIRR-RRAHMANI RRAHIM
    Ne emer te Allahut ,meshiruesit ,meshireberesit .
    Edhe pse jam sado pak i ri ne kete forum desha qe t`i sqaroj(me) disa ceshtje .Se pari i pershendes te gjithe antaret e ketij forumi me autoritet mbarekombetar .Se pari duhet ta kemi te qarte se gjuha arabe eshte nena e te gjitha gjuheve ne bote ,edhe pse kjo eshte shume e palogjikshme per dikend ,por vet fakti se kjo gjuhe ngerthen ne vete mbi 20 milion fjale ,tregon se eshte gjuhe shume e persosur .
    Pastaj kjo gjuhe eshte gjuha qe Allahu e zgjodhi per te komunikuar me te derguarin e Tij (Muhammedin a.s.),Pejgamberin tone te dashur.
    [COLOR=Lime]Selamualejkum ,Allahu na meshirofte me meshiren e Tij te madhe ...

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    "por vet fakti se kjo gjuhe ngerthen ne vete mbi 20 milion fjale ,tregon se eshte gjuhe shume e persosur ."

Une nuk kam degjuar kurre se nje gjuhe posedon 20 milion fjale, mirepo nese ekziston nje gjuhe e tille, atehere ate gjuhe nuk mund ta mesoje asnje njeri!!! Njerzit i dijne diisa mijera fjale ne gjuhen amtare, por nje gjuhe me 20 milion, nuk eshte gjuhe, por kaos!!!

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    E une do te thija keshtu, se ky eshte forum shqiptar me emer
    SHPIRT SHQIPTARIdhe jo arab as proarab.Ketu bashkohen shqiptaret qe kan gjuhen shqipe nene e jo arabishten dhe per kete do te ishte mire qe te shkruani ne shqip se kete e kerkojne rregullat e ketij forumi.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    finland
    Postime
    120
    Kiufiut te nderuar me kete falenderoj krijuesin tim dhe tendin per te gjithat qka posedoj edhe per kete se me ka dhen mundesi te komunikoj me ty dhe me te tjeret ketu ne forum dhe dergoj selamet dhe salavatet Muhammedit s.a.w.s. familjes tij dhe shokeve tij dhe te gjith muslimaneve te cilet ndjekin rrugen e tij deri ne diten e kjametit nese te pengon mos e lexo nuk te shtyen askush me zorr dhe a duhet me siguri se duhet po te ishte e kunderta nuk do ta beja at me siguri.Iliria un hoxh nuk jam por si musliman qe jam e kam per detyr te falenderoj krijuesin dhe te dergoj selam per te derguarin.Shen kastravecit mua nuk me jep besim me te fort gjuha arabe por besimi i im ne Allahun s.w.t. dhe nese nuk ke ditur per mua nuk ka gjuh me te bukur se gjuha shqipe ket ta kesh me dije dhe jo veq te un eshte kjo ndjenje por te te gjith vellezerit e motrat e mija ne besim.E at qe tha vellau usama eshte e vertet qe krejt gjuhet fillojn nga ajo arabe nese ke pakes logjik mendo dhe pyet veten se ku eshte nisur kjo bot dhe do ta gjesh(aha me fal se ti mendon se Allahu s.w.t. ka krijuar ne fillim 7qifte hahahahahahahahahahaha)
    pershendetjet e mija te gjitheve
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga lum lumi : 14-03-2003 mė 17:37

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    " Se pari duhet ta kemi te qarte se gjuha arabe eshte nena e te gjitha gjuheve ne bote", kete

e pohoi ai qe ka zgjedhur emrin e kryeterroristit, Usama, dhe kete emer nuk e ka zgjedhur pse nuk cmon vepren e tij, por se ndjehet i mrekulluar me te bemat e tija.
    Si ne Maqedoni si ne Kosove na garanton lirine perendimi, e jo orienti.
    Meqenese ky arabishten e konsideron nene te te gjitha gjuheve, atehere eshte e qarte se ky nuk ka respekt per shqipen.

Shuaibi, jeton ne Finlande dhe riperserit mendimin e te parit: " .E at qe tha vellau usama eshte e vertet qe krejt gjuhet fillojn nga ajo arabe "

Gjuha shqipe eshte me e vjeter se arabishtja, dhe te gjitha librat fetare qe i kane paraprire kuranit nuk jane shkruar ne arabisht dhe populli arab ka prejardhjen prej Ismaeli, djali i Abrahamit qe e kishte me skllaven, pra komb i krijuar nga nje jahudi dhe nje skllave, origjina e se ciles nuk dihet, meqenese eshte keshtu, athere mund te konstatojme se kjo gjuhe ishte gjuhe sklleverish!

Dhe une po pres qe Usamaja te na sjell fakte se arabishtja na i paska 20 milion fjale dhe une po riperserise se asnje gjuhe ne bote nuk i ka 20 milion, e as dhjete. Nese ai e din kete te vertete, atehere le te krekoj ndjese, nese nuk e ben kete, atehere deshmon se mirret me propagande! Nese e din se ka treguar nje te pavertete, atehere eshte koha te kuptoje se para se t“i plaosje informatat, ta shqyrtoje vertetesine e tyre!

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Edhe une e konsideroj perdorimin e gjuhes arabe para cdo postimi te tepert. Sikur te ishte e drejte kjo, neser do na vinte nje hindus dhe para se te shkruante te lutej ne Sanskrishte. Pasneser ndonje gjerman, ne gjermanishte e ndonje kinez ne kinezishte.

Duke e ditur se ky Forum i ndalon gjuhet e huaja, dhe e lejon vetem ate shqipe, do ishte me mire sikur ta perdornim vetem ate shqipe. Kjo per arsye se ky eshte Forum kombetar, e jo fetar a ku ta di une.

Do ishte mire qe kete ta respektonin jo vetem ata forumas qe e perdorin arabishten, por edhe ata qe e perdorin serbishten (!) - kam pare te tille, e me gjere.

ASD

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Islamway, "Injorantet" ndoshta nuk e dine c'eshte arabishtja, por ata definitivisht e dine se c'jane rregulat e Forumit. E nese i ke pranuar ato rregulla, duhet edhe te ju permbahesh.

Cdo te mire,

ASD

Faqja 0 prej 19 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Biblioteka e Ptolomeut nė Aleksandri
    Nga forum126 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 08-07-2006, 00:16
  2. Kush ėshtė Allahu?
    Nga INDRITI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 04-11-2005, 18:23
  3. Pse myslymanėt e Shqipėrisė nuk falen me gjuhėn amtare?!
    Nga Lexuesja nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 03-02-2004, 16:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •