Close

Rezultati i Sondazhit: A gëzon autoritet shteti shqiptar ne sytë tuaj?

Votues
177. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

73 41.24%
  • Jo

89 50.28%
  • Nuk e di

15 8.47%
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 69
  1. #-9
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet në Bllog
    22

A gëzon autoritet shteti shqiptar në sytë tuaj?

Po e hapim kete teme per te pare se sa autoritet gezon shteti shqiptar ne syte tuaj, ne syte e nje shtetasi te thjeshte. Kjo pyetje eshte e thjeshte ne esence por merr forma nga me te ndryshmet. Me poshte po rendis disa pyetje qe pershkruajne gjeresisht pyetjen e sondazhit:

- A eshte jeta juaj e sigurt nen mbrojtjen e ligjit?
    - A jetoni me friken e ligjit demokratik?
    - A jeni i mireinformuar per qendrimet e shtetareve dhe si ato ndikojne jeten tuaj?
    - A keni mundesi per te komunikuar shqetesimet dhe nevojat tuaja me te gjitha instancat e shtetit dhe perfaqesuesit qe keni zgjedhur me vote?
    - A jeni i lire te protestoni qendrime qe prekin interesat tuaja personale?
    - A mendoni se shteti shqiptar eshte ne rrugen e duhur apo te gabuar?
    - A po marrin zgjidhje me kohen problemet qe ju shqetesojne ju dhe familjen tuaj?

I shtrova pyetjet e mesiperme ne menyre qe ju tu jepni pergjigje ne mendjen tuaj perpara se te votoni ne kete sondazh. Qellimi i sondazhit eshte i thjeshte, te shohim se sa autoritet gezon shteti shqiptar ne syte e shtetasve te vete.

Si ne cdo sondazh, vota eshte e lire dhe personale. Kushdo eshte i lire te votoje, dhe kushdo eshte i lire te shprehi mendimin e tij se perse votoi ashtu sic votoi. Mund te lexoni ne heshtje mendimin e gjithesecilit, por nuk eshte nevoja te replikoni dhe komentoni mendimet apo votat e te tjereve.

Albo

P.S Anetaret nga Kosova dhe Maqedonia i ftojme te marrin pjese ne sondazhet perkatese:

A gezon shteti kosovar autoritet ne syte tuaj?
    A gezon shteti maqedon autoritet ne syte tuaj?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 20-09-2008 më 20:41

2. #-8
    Lux Libera Nos Maska e Shkelqesia_E_Tij
    Anëtarësuar
    23-09-2002
    Vendndodhja
    Where ladies pray the God
    Postime
    1,028
    Si mund te gezoje autoritet nje shtet si ai shqiptar qe po zhgenjen çdo dite e me shume nenshtetasit e vete !?

Fatekeqesia me e madhe e ketij kombi te pasur ne vlera dhe vyrtyte eshte pseudodemokracia e trumbetuar nga nje poltike sharlatane qe ka te njejten fytyre majtas-djathtas dhe qe mban peng endrren e se vertetes, meritokracise dhe te drejtesise.

Nje klike oligarkesh dhe monopolistesh qe po ndrydhin çdo dite e me shume aspiratat e nje populli qe ka vuajtur kaq shume nder shekuj dhe qe sot ne shekullin e XXI eshte katandisur te kerkoje kushtet me minimale te jeteses : Uje dhe Drita !

Ka ardhur koha qe shqiptaret ta lene tifozllekun dhe inercine fataliste qe i ka karakterizuar ne keto vite te te ashtuquajturit pluralizem politik dhe te kerkojne me force ate qe u eshte mohuar ne keto 18-vjet post "demokraci":

DINJITETIN !!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Shkelqesia_E_Tij : 20-09-2008 më 21:15 Arsyeja: !!!

Blossoms of heaven, Ashes of hell...

3. #-7
    I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Dje ishte mbushur sheshi plot per nje" fushate elektorale" qorra!!!!!!!!!!!!!akoma??????
    Nuk dalin kur ngrihet çmimi i bukes ose i energjise elektrike.

4. #-6

5. #-5
    .:: Garda e VjeTeR ::. Maska e engjulli_peje^
    Anëtarësuar
    15-11-2002
    Vendndodhja
    Jetoj ne Hen Ne Boten E Dashuris ,Larg Fierit Tim Te Dashur Larg Miqeve TE Mi Edhe Shqiperis.
    Postime
    430
    'Gezon'

Normale qe shteti gezon por jo ne syt e popullit
    QE shteti shqiptar tegezonte ne syt tane nuk ishte nevoja si une dhe si ti Albo te shkonim ne Emigrim,por rrinim ne vendin tone.

Frike,
    Sa per frike sbesoj se do te trembeshim nese ne do ti zbatonim ligjet shqiptare,

Sai perket liris se protestimit,pak sa e veshtire pasi qytetarit shqiptar i mohoet e drejta e protestimeve,nqs dalin ne protesta ,dalin vetem ne protesta politike,kur nuk kam degjuar u ngrit populli shqiptar se u rrit cmimi bukes apo i ujit dhe i dritave,

Une sapo kam ardhe nga pushimet nga shqiperia,Atje kishe marr fund gjithcka,Papunesia ne max, uje e drita me orar.Pra ky eshte faj ishtetit
    Minimale i Familje shqiptare prej 3 persona nuki dalin 500 mij lek ne muaj shpenzime.
    kur rrogat jan 100 lek te vjetra,
    Cfare gezimi duhet ti themi kesaj qeverie ,kur kjo e fundit nuk mendon per qytetarin e vet?

Eshte teper e veshite te zgjithet nje qeveri qe munde te gezoj vitytet e saj dhe te mendoj per popullin qe tashme eshte zhytyr ne nje varferi te paskajshme,

uroj dhe shpresojte ket nje zgjidhje te ketyre Problemeve elementare,
    Nje qeveri qedotegezoj autoritet teplot duhet temendoj per gjerat elementare dhe mepasne ato thelbesore.
    FieRaK

6. #-4
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin

- A eshte jeta juaj e sigurt nen mbrojtjen e ligjit?
    jetoj jashte shqiperise,por kur shkoj ne shqiperi shoh qe ligjin e ben maliqi,atje duhet paguar rushfet ndryshe je i mbaruar.
    A jetoni me friken e ligjit demokratik?
    shqiperia ka vetem ligjet ne dukje demokratike,une shoh njefare totalitarizmi,cdogje e kontrollojne ingranazhet e korrupsionit.
    A jeni i mireinformuar per qendrimet e shtetareve dhe si ato ndikojne jeten tuaj?
    aq sa per te kuptuar qe atje nuk funksionon asgje,ne jeten time nuk ndikojne aspak ose ndikojne shume pak,une jetoj jashte shqiperise dhe shkoj ralle atje
    A keni mundesi per te komunikuar shqetesimet dhe nevojat tuaja me te gjitha instancat e shtetit dhe perfaqesuesit qe keni zgjedhur me vote?
    nuk kam votuar ndonjehere,dhe nuk kam ndermend te votoj.
    A jeni i lire te protestoni qendrime qe prekin interesat tuaja personale?
    nuk ja vlen,atje tradicionalisht komandon korupsioni,eshte sikur ti biesh murit me koke.
    A mendoni se shteti shqiptar eshte ne rrugen e duhur apo te gabuar?
    ne rruge krejtesisht te gabuar.
    A po marrin zgjidhje me kohen problemet qe ju shqetesojne ju dhe familjen tuaj?
    problemet qe me shqetesojne mua dhe familjen time i zgjidh vete,nuk pres te mi zgjidhe ky shtet i kalbur kok e kembe.
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 21-09-2008 më 07:52
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

7. #-3
    i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    ne rradhe te pare ky shtet duhet te ekzistoje si shtet dhe jo si makine korrupsioni

8. #-2
    Shteti gezon aq shume autoritet ne syte e mi, sa qe me duket sikur jam vet kryeminister.

9. #-1
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-06-2008
    Postime
    83
    Gezon autoritin sa ne e meritojmeme !

Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Sondazh i bukur edhe se shikoj shume negativitet neper pergjigje...

Le ta fillojme arsyetimin keshtu... Perderisa eshte shtet e perderisa ne kemi nje fare respekti kudo qe vemi nen mbrojtjen e nen marredheniet e shtetit tone, tregon qe edhe Shqiperia gezon respekt nga ana jone.
    Besoj se jemi te sigurte nen mbrojtjen e ligjit, sepse e vetmja kohe 92 apo 97 kur filloi te mbizoteronte inati dhe agresiviteti qytetar (kur humbi fuqia e politikaneve) ishte koha me e keqe per cdo rang shoqeror shqiptar. Ishte njesoj sikur u kthyem mbrapsht me mijera vjet, ku vellai vriste vellain, kur per nje loje mes shokesh e per baste vriteshin njerez te pafajshem me armet qe ishin neper kembe e qe perdoreshin edhe nga femijet (qe s'ka me keq); Prandaj jam me teper se e bindur qe jemi te mbrojtur nga ligji.
    Sigurisht qe funksionimi i ligjit varet nga respekti qe i ben njeriu e normale qe cdo qytetar nqs nuk frikesohet nga dicka apo nqs nuk ka pengesa nuk do respektoje ligjin, por do vazhdoje sipas interesave te tij duke shfrytezuar e duke korruptuar. Ne shtetin tone edhe se ka akoma (por ne % te madhe apo te vogel ndodh ne cdo shtet) korrupsion, frika e ligjeve ekziston.
    Qendrimet e shtetasve ndaj ligjit e sidomos kur funksionaret shteterore jane te sakte ne punen e tyre, jane perhere normale. Ka akoma p.sh shume njerez qe nuk paguajne faturat per uje e drita, por duke pasur parasysh qe tani kush nuk paguan nuk ka mundesi me te shfrytezoje ate lloj sherbimi shteteror e duke pasur parasysh qe edhe keto sherbime se shpejti do te privatizohen, te gjithe njerezit nga detyrimi qe mos shkojne perseri tek kandili, qiriri apo tek pusi me kova uji do kryejne detyrimet e tyre si shtetas normale e qe mundohen te bashkepunojne me burokracine qeveritare per mbarevajtjen financiare.
    Mundesia e komunikimit per te gjitha instancat e shtetit e sidomos me ata qe ne kemi votuar nuk mudn te thuhet se eshte e te pakten nuk eshte ne menyre te drejt per drejte. Sidoqofte liria e shtypit e llojet e artikujve qe denojne shume ligje, veprim apo edhe fjale te qeveritareve, ben qe ne menyre te njeanshme intelektualet shqipetare te vene ne funksionim shqetesimet e shoqerise. Jam e mendimit qe akoma sot ka presione nga nje pakice popullsie ose rangu qe ka interesa te vecanta e qe ka akoma nje fare force kundrejt Fuqise qe eshte ne qeveri.
    E lire per proteste ndaj padrejtesie personale sigurisht qe kam e qe jam, por puna eshte qe jo shpesh here mund te marri fluturimin e duhur nje proteste individuale; Pastaj nuk eshte e thene qe nje gje qe nje qytetar e cileson si padrejtesi, te jete me te vertete padrejtesi, prandaj nqs do kisha padrejtesi te tilla e nqs do e vija re edhe per individe te tjere, do mundohesha te formoja nje shoqeri presioni se bashku me keto qe zeri te behej me i fuqishem e qe te kishte nje fare levizje perkrah asaj qe une po kerkoj te arrij duke kerkuar ndihme me ane te protestes sime.
    Shteti shqipetar eshte ne rrugen e duhur sot, e kjo vihet re me te gjitha arritjet, me ngritjen e rrogave e pensioneve, me hapjen e shume bizneseve te vogla qe pak e nga pak ngrejne ne pergjithesi nivelin ejeteses se shoqerise shqipetare. Vihet re edhe ne rang nderkombetar qe pak e nga pak po i degjohet emri e jo me nepermjet krimeve te qytetareve te vecante shqipetar, por per veprat e per pjesemarrjen neper veprime humanitare, paqeruajtese etj nepermjet emerimit ne organizata te ndryshme (OKB, FMI, tani NATO ecc).
    Per sa i perket zgjidhjeve te familjes sime me kohen, mendoj qe zgjidhjet jane bere me teper nga perpjekja e familjes sime sidomos duke u larguar jashte shtetit, pasi aty per nivelin e edukimit apo per shume arsye realizimi i zgjidhjeve te familjes sime ishte shume i larget e i dobet. Sot mund te themi jemi shume here me mire se ne vitet e para te demokracise kur na preku rrenjesisht nje krize financiare shume e thelle, por kete e kemi realizuar vetem duke u larguar nga vendi yne, qe nqs do te kishim pasur mundesi nuk do kishim bere nje zgjedhje te tille, sepse ne vend te huaj sado mire te jesh nuk je me te vertete njeriu qe ti mendon se je.
    Shpresoj qe Shteti yne te jete me ne gjendje te na mbaje ne te brezit tone, se per prinderit tane ka qene Shteti me pak i afert (i mire, i qendrueshem) per zgjidhjen e problemeve.
    La vita è bella...

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ç'mendim keni për nacionalizmin shqiptar?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 25-09-2012, 16:09
  2. Emrat gjeografike arberore te krishtera te masakruar nga Turqia
    Nga Conquistador në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-07-2010, 21:18
  3. Mbi konfliktin në Komunitetin Musliman Shqiptar
    Nga Brari në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-03-2009, 10:00
  4. Ku po shkon kombi shqiptar?
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 18-01-2007, 05:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •