Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 23
    rrushja Maska e Bejbi
    Anëtarësuar
    03-06-2007
    Vendndodhja
    Këndej rrotull
    Postime
    382

Rolo me mish të grirë

Per te bere kete lloj gatimi duhet te kemi
    mish te grire 500-1000gr
    sallam te grire ne feta 3-4 cope
    djathe kackavall ne feta 3-4 cope
    veze te ziera 4 cope
    ereza te ndryshme piper rigon dhe kripe
    buke bajate
    marrim mishin egrire dhe e pergatisim si per qofte ku e perziejme me buken bajate,erezat dhe kripen.Perzierja duhet te behet mire derisa te marre trajte te njejte dhe pastaj e shtrijme ne nje leter alumini dhe aty shtrojme sallamin djathin dhe vezet pasi ti kemi vene mbeshtjedhim me kujdes letren e aluminit dhe e leme 5 min keshtu dhe pastaj heqim letren e aluminit dhe e vendosim ne nje tepsi te lyer me vaj dhe e sperkasim dhe siper me pak vaj dhe e fusim ne furre ku e pjekim ne 200 grade per 30-45 min nqs deshironi mund te shtoni dhe patate te prera te medha(ne fillim roloja duhet te jete e mbuluar me leter alumini)
    ju befte mire

rrushja Maska e Bejbi
    Anëtarësuar
    03-06-2007
    Vendndodhja
    Këndej rrotull
    Postime
    382
    kam harruar te them se kur pergatisim masen me mish te grire shtojme 2 kokrra veze dhe 1 kokerr qepe te thate e grire ne rende e cila pastaj kullohet per te larguar lageshtiren e tepert sorry

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    policia, po sallami si behet?
    Dhe kau i mirë po s'e ngacmove, s'tërheq në brazdë.

rrushja Maska e Bejbi
    Anëtarësuar
    03-06-2007
    Vendndodhja
    Këndej rrotull
    Postime
    382
    te kemi ty profesionist babe dhe po ta le ty se osht turp me e tregu une lol

Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Postime
    4,061
    Citim Postuar më parë nga Bejbi Lexo Postimin
    te kemi ty profesionist babe dhe po ta le ty se osht turp me e tregu une lol

he te mori malli ty per gatimet e babes

bejbi sallami bahet me copa mishi qe ngelin nga kofsha derrit apo shpatulla e derrit, e tjera.... me radhe se spo i them tgjitha se sdo haje njeri sallame pastaj loool

Me i fjal marim keto copat e mishit te ngelura i grijme ne makinerin e mishit, dhe marrim nje kove me uje fusim zorret e derrit, (qe te zbuten ne uje) marrim mishin e grire i hedhim herza te ndryshme qe erzat me gjith mishin e grir perzien ne makinerin e rrubullaket edhe pastaj mer nje emer tjeter qe quhet pasta e per tu pergatit sallami,meret makina shtytese e mishit-paste dhe bahet sallami me zorret e derrit. {kaq ishte} e thejsht ju duket eh !!!!!!!

Bajbi, dhe sa per ate rolon tate bravo. se ka shum e shum llojsh rolosh ka rolo qe pergatitet me fileto pule , qe un e pelqej shum se e qaje fare kur e baj papapa

kaq kisha ja kalofshit mire.
    Ndryshuar për herë të fundit nga BaBa : 27-08-2008 më 16:39

Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Postime
    4,061
    sot nje recet tjeter

Rolo pule :

Behet keshtu ta marr nga filli, marrim thiken marrim dhe limen, mprefim mir e mir thiken me limen, kapim pulen e fresket, i hapim kembet ja fusim thiken mes gjoksit e der ne funde te bishtit i heqim kocken pules, marrim thiken e gjat qe ta presim ne feta, e preme- marim feten qe prem e hapim , marrim ja 6-7 feta djathi te bute, ja vendosim lart pules, marrim dhe 6 copa sallam derri fete, ja hedhim dhe keto persiper,i shtojm dhe herza piper ose munde ti hidhni cfar herzash ju perqen juve, Dhe e mbeshtjellim pulen e prere ne fete me gjithe gjerat qe i hudhem lart pules e mbeshtjellim, dhe e fusim ne rrjet qe te rri e mbyllur mos te hapet

kaq ishte, ju baft mire nqs: dini me e pjek ashtu sic duhet LOOL
    Ndryshuar për herë të fundit nga BaBa : 28-08-2008 më 16:07

i/e regjistruar Maska e Linda5
    Anëtarësuar
    03-10-2007
    Postime
    7,276
    Citim Postuar më parë nga BaBa Lexo Postimin
    sot nje recet tjeter

Rolo pule :

Behet keshtu ta marr nga filli, marrim thiken marrim dhe limen, mprefim mir e mir thiken me limen, kapim pulen e fresket, i hapim kembet ja fusim thiken mes gjoksit e der ne funde te bishtit i heqim kocken pules, marrim thiken e gjat qe ta presim ne feta, e preme- marim feten qe prem e hapim , marrim ja 6-7 feta djathi te bute, ja vendosim lart pules, marrim dhe 6 copa sallam derri fete, ja hedhim dhe keto persiper,i shtojm dhe herza piper ose munde ti hidhni cfar herzash ju perqen juve, Dhe e mbeshtjellim pulen e prere ne fete me gjithe gjerat qe i hudhem lart pules e mbeshtjellim, dhe e fusim ne rrjet qe te rri e mbyllur mos te hapet

kaq ishte, ju baft mire nqs: dini me e pjek ashtu sic duhet LOOL
    hhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaa sa kam qesh mor baba ci ke bo asaj pule ti pupu e kapim kshtu e presim kshtu babe mos punon gjo ne thertore

Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Postime
    4,061
    Xhiro per Sufllaqe-pite:

pergatitet , mga feta derri shpatull ose kofshe derri,
    marrim thiken e m'prehim i heqim kofshes se derrit kocken ,
    marrim thiken e gjate per ta prere ne feta kofshen e derrit e preme- i hapim fetat e derrit ne nje tavolin te gjere, dhe shperndajme!
    fetave lart i hedhim 4 filxhan krip, 2 filxhan piper te kuqe, 1 filxhan piper te zi, dhe 2 filxhan rigone.
    mastaj marrim tubin inoxe qe ne funde ka pllaken e rrumbullaket qe nuk lejon qe te ikin fetat poshte, marrim fetat dhe i vendosim ose i ngulim ne tubin inox, mund ta mbushesh 5 kile der ne 10 kile me feta.

ju baft mire (:

PS: goca bules pergjigjen ta dhashe me reputacjon

Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Postime
    4,061
    Receta per Qibap, pergatitet:

me mish dele ose derri, i bashkojm keto dy mishra dhe i grijme,
    marrim mishin e grire e vendosim ne nje tepsi ose ndonje vend tjeter ca tju ndodhet aty per me kollaj!
    i hedhim mishit te grire rigone , piper majdanoz dhe 1 kokerr veze, ose po te duash si hedhe veze fare per ato Anvisa qe se pelqejne vezen

i perzijme mire e mire keto qe i shtuam mishit te grire, dhe i bejm ne forma topash qe ti vendosim ne shkop qe te formohet qibapi !

kaq ishte, dhe qibapi munde te piqet ne zgar po te doni ta piqni dhe ne tigane, mos i vendosi shkopat bejeni pa shkop fare si tip qoftesh
    Ndryshuar për herë të fundit nga BaBa : 29-08-2008 më 16:02

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anëtarësuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    Babe di me gatu ti apo si esht ky muabet hec iri na gatuj ndonji gje te mire:-)
    zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •