Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 26
    Bl3®i Maska e Bl3ri
    Anėtarėsuar
    06-01-2006
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    1,277

Kaltrina Selimi

Kaltrina Selimi ne pregaditje te albumit te pare

Kėngėtarja e njohur prishtinase, Kaltrina Selimi, pas pjesėmarrjeve tė shumta nė festivale tė kėngėve dhe pas editimit tė disa singleve tė suksesshme, ka vendosur tė realizojė edhe albumin e parė tė saj.
    “Jam nė pėrgatitje e sipėr tė albumit tė parė – shpresoj qė deri nė qershor ai do tė jetė i gatshėm pėr editim”, ka thėnė Kaltrina pėr “Telegrafin”.

Fillimisht, kėngėtarja seksipile kosovare synon tė realizojė njė kėngė tė re dhe video-klipin pėr atė kėngė, e mė pas tė vazhdojė punėn rreth albumit.

“Kėnga me video-klip, e cila do tė jetė si paralajmėruese e albumit, do tė dalė kėtė muaj ose eventualisht nė muajin mars”, ka pohuar ajo, duke shtuar se ende nuk e ka tė pėrcaktuar se ēfarė zhanri tė muzikės do tė pėrshijė nė album, por ka shprehur bindjen e saj se do tė punojė me kompozitorė tė ndryshėm pėr ta realizuar atė.
    “Producent i albumit tim ėshtė produksioni muzikor ‘Arboni’, dhe nė kėtė album do tė ketė rryma tė ndryshme tė muzikės”, ka thėnė Selimi, e njohur dikur si vokaliste e grupit “Hana Band”.
    Kaltrina, aktualisht nuk ka nė plan tė merret me diēka tjetėr pėrpos realizimit tė albumit, i cili ėshtė i pari nė karrierėn e saj si kėngėtare. Madje ajo nuk ka shprehur interesim tė paraqitet as nė festivalin e kėngės nė Tiranė, vetėm pėr tė pasur kohė t’i pėrkushtohet albumit.

Telegrafi
    Plumbi qe nuk vret, t'bon ma t'fort /

Bl3®i Maska e Bl3ri
    Anėtarėsuar
    06-01-2006
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    1,277
    Kaltrina Selimi
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

* Yllėza e forumit *
    Anėtarėsuar
    02-10-2004
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    454
    Kaltrina Selimi eshte nje kengetare shume e talentuar dhe perveq kesaj,shume terheqese ,skena e do shume kete bukuroshe,besoj e keni verejtur te gjithe.
    Hana band kane gabuar sa kane gjatesi trupore qe ekane larguar dhe kjo po reflektohet me renien e popullaritetit per kete grup.
    Kaltrina ua ka pare hajrin atyre ngase ajo me shume po korr suksese si soliste,siq do te thoshin tironsit,eshte yv bote.

PS.Melaqe,te pergezoj per koleksionin e fotove te kengetareve shqiptare.
    ArsGothicė

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Une i deshiroj sukses por nje gje qe me mundon kur e shoh ne foto ose ne TV, pse e urrene kamera kaq shume kete femer.

Kjo keshtu per se gjalli duket dyfish me e kendshme se ne video dhe foto te cilat me ka rene rasti t'i shoh perfshire edhe keto ketu.

Cen i keq dhe i demshem.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Bashkimi Kombėtar
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    61
    Une mendoje te kunderten ajo nuk ka talent por ka para dhe tekstet e kėngeve nuk kan lidhje me artin.Muzika e lehtė nuk egziston....!

Bl3®i Maska e Bl3ri
    Anėtarėsuar
    06-01-2006
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    1,277
    Prej se ka fillu karieren solo asaj shum bukur po i shkon dhe pelqehet nga publiku.
    Ka ze te embel.

Ermelita te flm shume.

BULi-x ajo nuk ka edhe aq para sa mendon ti, sepse paraja nuk te ben te famshem gjithmone talenti eshte ne pyetje.

Bashkimi Kombėtar
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    61
    Jo ore!Nuk ke nevoje mem tregu se a ka a ska para se une e njohe mire..lidhje me solo as me muzike nuk ka...diteve te sotit nuk ka muzike te lehte as art..ai qe ka para mund te behet kengetar!Kuptove!

Bl3®i Maska e Bl3ri
    Anėtarėsuar
    06-01-2006
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    1,277
    Njė karrierė e nisur vrullshėm, me njė grup dhe me hite. E ndjekur nga njė disfatė e vogėl. Kėngėtarja kosovare Kaltrina Selimi rrėfen se nuk ėshtė tėrhequr. Pėrkundrazi, shumė shpejt do tė dėgjoni sėrish tė flitet pėr tė

Nga njė vajzė e re, e brishtė dhe e panjohur, Kaltrina Selimi tani ėshtė shndėrruar nė njė yll tė muzikės. Provėn e parė “me ethe” e kaloi nė njė spektakėl tė talenteve tė rinj nė Prishtinė nė vitin 2003 (alla “Ethet e sė premtes...”), ku fitoi nė fushėn e kėngės. Njė vit i mbarė ky pėr tė: nė tė njėjtėn kohė me triumfin nė atė konkurs u regjistrua edhe nė Fakultetin e Arteve, nė degėn e muzikės. Karrierėn muzikore prishtinasja zeshkane e filloi me njė grup, pjesė e tė cilit ishte pėr pothuajse njė vit tė tėrė. Tani po pėrgatitet edhe pėr sprovėn mė tė vėshtirė tė karrierės sė saj, atė tė tė bėrit e njohur si kėngėtare soliste. E ka pėrgatitur kėngėn e parė dhe po punon seriozisht rreth albumit. E ndikuar nga muzika e lehtė e Shqipėrisė, synimi i saj pėr tė ardhmen ėshtė edhe pushtimi i skenės muzikore tė Tiranės. Njė rrugė qė pėr shumė kėngėtarė ka qenė njė mision i pamundur. Por qė nuk duket aspak i vėshtirė pėr Kaltrinėn. Sepse ajo ėshtė e bindur qė ditėt e kėqija i ka lėnė pas. Bashkė me historinė e grupit, ku dikur u fut me shumė dėshirė...

Fillimi i karrierės me njė grup muzikor ishte diēka e planifikuar, apo ka qenė ndoshta njė lloj frike pėr tė dalė nė skenė e vetme?

Fillova tė kėndoj me njė grup, jo pėr shkak tė frikės nga skena, por sepse doja tė kėndoja live, dhe pa qenė pjesė e njė grupi kjo ishte e pamundur. Kėshtu fillova me “Hana Band”, ndonėse kisha edhe oferta pėr t’iu bashkangjitur ndonjė grupi tjetėr.

Ndonėse nuk qėndruat gjatė nė kėtė grup, keni realizuar disa kėngė dhe videoklipe tė shndėrruara tė gjitha nė hite. Cila prej tyre ėshtė mė e dashura pėr ty?

Kemi realizuar gjithsej katėr kėngė, tė cilat i kemi bėrė edhe videoklipe. Gjatė kėsaj kohe kryesisht kemi kaluar mirė, dhe mosmarrėveshjet e vogla qė lindnin nga mendimet e ndryshme tė anėtarėve tė grupit muzikor i kalonim tė gjitha me bashkėpunim. Ndėrkaq, kėnga qė mė ka pėlqyer dhe vazhdon tė mė pėlqejė mė shumė ėshtė “Paradoks”.

Ti dhe grupi, kush i ka dhėnė mė shumė tjetrit?

Kemi pasur marrėdhėnie tė ndėrsjelltė. Mendoj se po tė mos isha unė, nuk do tė bėhej kaq i njohur sa ėshtė sot, por po tė mos ishte grupi, nuk do tė kisha mundėsi as unė tė bėja emėr nė tregun e muzikės. Ndarja erdhi jo natyrshėm, por mė mirė qė ndodhi kėshtu. Tani do ta kem mė tė lehtė tė zgjedh kėngėt qė mė pėlqejnė dhe tė jem vetvetja, pa qenė e detyruar tė bėj siē mė thonė tė tjerėt.

Dukeni e zhgėnjyer nga kjo ndarje?

Isha e detyruar tė shkėputesha nga grupi, sepse drejtuesit e tij donin tė merrnin edhe njė vokaliste tjetėr, pa e biseduar kėtė fare me mua. Dhe meqenėse ata nuk mė konsideruan, nuk kisha rrugėzgjidhje tjetėr pėrveē braktisjes sė grupit.

Kishe frikė nga konkurrentja?

Jo, jo, aspak. Jam larguar jo pse kisha frikė nga konkurrentja, por isha e revoltuar me gjestin e anėtarėve, tė cilėt nėpėr media u shprehėn se gjoja nuk i pėrmbushja dot kėrkesat e grupit pėr pjesėmarrje nė mbrėmje tė ndryshme muzikore. Unė e mohoj kėtė, sepse nuk ėshtė e vėrtetė. Thjesht nuk e kuptoj se pėrse iu duhej njė tjetėr femėr nė grup, por nuk jam penduar pėr hapin qė e kam marrė.

Puna pas shpinės sate tė ka revoltuar?

Nė njėfarė mėnyre po. Kishim njė kontratė trevjeēare, por nuk punuam mė shumė se njė vit. Nė kontratė ėshtė specifikuar bashkėpunimi ndėrmjet katėr anėtarėve, tre instrumentistėve dhe mua si vokaliste, dhe nuk pėrmendej se pas njė kohe do tė pėrfshihej edhe ndokush tjetėr. Ishte kontratė e thjeshtė, por unė do tė konsultohem me ndonjė avokat, dhe pasi tė marr vesh tė drejtat qė mė takojnė bazuar nė atė kontratė pune, sigurisht do ndėrmarr edhe hapat e mėtejshėm. Gjithsesi, njė gjė nuk do ta lejoj: qė kėngėt e interpretuara nga unė tė kėndohen nga dy vajzat e reja tė grupit.

Cilat kanė qenė momentet mė tė mira qė kujton nga kjo pėrvojė?

Nga tė gjitha skenat brenda dhe jashtė vendit ajo qė mė ka bėrė pėrshtypje mė shumė ka qenė pėrkrahja e publikut, i cili mėsonte shumė shpejt kėngėt e mia dhe i kėndonim sė bashku. Nė fakt, kjo kishte edhe lodhjen e vet, sepse shpesh mbetesha pa gjumė. Por gjithmonė e kam ndier veten mirė. Kam pasur edhe nga pak frikė, sepse mė mungonte pėrvoja si kėngėtare, por fansat e mi me pėrkrahjen e tyre mė kanė motivuar tė tejkaloj kėtė sfidė.

A ke menduar tė bashkohesh me ndonjė grup tjetėr'

Jo, do tė vazhdoj si solo-kėngėtare.

Mendon se kėshtu do tė jesh mė e suksesshme?

Kam pak frikė, por tani kam krijuar njė marrėdhėnie me publikun, me fansat, tė cilėt mė njohin, prandaj besoj se do mė pranojnė si solo-kėngėtare dhe nuk do tė mė mungojė pėrkrahja e tyre, sidomos nė kėtė kohė kur mė nevojitet edhe mė shumė. Kėngėn e parė e kam pėrfunduar dhe jam duke punuar rreth videoklipit dhe albumit, qė shpresoj tė mund ta realizoj sė shpejti. Por puna nuk varet vetėm nga unė, por edhe nga sponsorėt, pastaj produksioni e gjėra tjera, qė ndoshta do tė mė marrin kohė... Dėshira ime ėshtė qė tė mos vonoj shumė, sepse nuk dua t’i mungoj publikut. Fillimisht po bashkėpunoj me kompozitorin Florent Boshnjaku, por gjatė realizimit tė albumit bashkėpunimin mendoj ta zgjeroj. Do tė kėndoj nė zhanrin pop, pop-rok, muzikė tė lehtė dhe baladė.

A hyjnė nė planet e tua festivalet?

Natyrisht, synoj tė marr pjesė edhe nėpėr festivale. Ndonėse mė pėlqen tė kėndoj live, do tė marr pjesė edhe nė festivalet qė njihen si play-back, kryesisht ato qė organizohen nė Kosovė, por edhe “Kėnga magjike” nė Shqipėri. Synimi im kryesor ėshtė tė marr pjesė nė Festivalin e Kėngės nė RadioTelevizionin Shqiptar, qė ėshtė festivali mė prestigjioz mendoj. Do punoj intensivisht qė tė arrij tė realizoj kėtė ėndėrr timen, e pse jo, tė konkurroj nė mėnyrė tė denjė.

Ēfarė pretendon nė tė vėrtetė tė arrish nė muzikė?

Unė muzikėn e kam profesion dhe nuk do tė ndalem sė punuari, derisa tė arrij tė jem vėrtet kėngėtare profesioniste. Pretendoj qė tė kėndoj kėngė qė do t’i rezistojnė kohės.

Po ato elementėt e pakėndshėm qė shoqėrojnė botėn e artit, intrigat, thashethemet, a do tė jesh e zonja qė t’i pėrballosh?

Ėshtė ēudi mbase, por unė nuk ndiej zili ndaj askujt, sepse secili ka stilin dhe personalitetin e tij. Por, natyrisht do tė kem kujdes qė tė mos lejoj tė bėhem pre e zilisė apo intrigave, nėse do tė ketė, kuptohet. Sa i pėrket thashethemeve, nuk mė bezdisin fare, sepse ekzistojnė gjithkund.

Ke folur deri tani vetėm pėr muzikėn. A do tė tė interesonte edhe ndonjė art tjetėr?

Nuk besoj se do tė mė shihni tė merrem me ndonjė gjė tjetėr, ndonėse dikur edhe aktrimi mė tėrhiqte tej mase. Ndoshta, tani qė po e mendoj sėrish, edhe mund tė paraqitem nė ndonjė rol... Por muzika ėshtė dhe do tė mbetet primare pėr mua, dhe do t’i pėrkushtohem gjithnjė shumė seriozisht.

Bl3®i Maska e Bl3ri
    Anėtarėsuar
    06-01-2006
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    1,277

Kaltrina Selimi - Autostop

Prita u lodha gjer sa kalove,
    Doren ta zgjata ti me shikoje,
    Me mer me vete nisemi sot
    I embel je, je ti autostop !!!

Ecim te lutem ecim pak me shum
    Te gjitha rruget bosh ti mos prit nga une
    Boll u mundove por nuk guxove
    S'afrohesh dot,zemer ecim kot

Rreff :

Ti me fal ti me fal jo mos prit kaq gjat
    Ikim shpejt ikim larg ecim dite e nate
    Pse nuk afron ti, jo sa te dua sot
    Ty zemer ty te dua

Ti me fal ti me fal jo mos prit kaq gjat
    Ikim shpejt ikim larg ecim dite e nate
    Pse nuk afron ti, jo sa te dua sot
    Ty zemer ty te dua

Prita u lodha gjer sa kalove,
    Doren ta zgjata ti me shikoje,
    Me mer me vete nisemi sot
    I embel je, je ti autostop !!!

Ecim te lutem ecim pak me shum
    Te gjitha rruget bosh ti mos prit nga une
    Boll u mundove por nuk guxove
    S'afrohesh dot,zemer ecim kot

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-09-2007
    Vendndodhja
    Nė Kosoven e pa Rrym...
    Postime
    200
    ...si te tjerat kengetare ...me ta Qpiff...

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Statusi i ardhshem i Kosovės!
    Nga tani_26 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 589
    Postimi i Fundit: 05-03-2008, 21:42
  2. Denoncimi i atyre qe kane keqperdorur Luften e UCK-se
    Nga Arb nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-01-2005, 00:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •