Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826

"Jam penduar, por nuk kisha rrugë tjetër"

Mersinasi: E vrava tim bir se nuk kisha rrugë tjetër

S.Gozhina
    14-02-2007

BERAT – "Jam penduar, por nuk kisha rrugë tjetër", - ka thënë para policisë Hajdar Mersinasi dje pas arrestimit në lidhje me vrasjen e djalit të tij Gazmorit një javë më parë. Babai vrasës ka shpjeguar të gjitha rrethanat që dërguan në krimin brenda familjes. Sipas tij, "Gazmori kishte vite që torturonte të gjithë pjesëtarët e familjes".
    "Në shtëpinë tonë kishte filluar sherri që kur djali im Gazmori kishte filluar të konsumojë sasi të konsiderushme alkoli dhe çdo natë kthehej në shtëpi i dehur", - mësohet t'iu ketë thënë ekspertëve të policisë plaku 65-vjeçar. Sipas tij, në shumë raste kur ishte i pranishëm në shtëpi, djali 30-vjeçar nxirrte jashtë nënën dhe motrën e tij. Ai ka dëshmuar se jo vetëm Gazmori ka ushtruar dhunë ndaj pjesëtarëve të familjes, por kohët e fundit kishte filluar të merrte të gjithë pronën dhe ta nxirrte në treg. "Në kushtet që po kaloja unë dhe familja ime, më kishte ngelur vetëm një rrugë: ose unë ose djali në këtë shtëpi pasi po na shkatërronte të gjithëve", - është shprehur Hajdari në polici. Ai ka pohuar se mëngjesin e 7 shkurtit, djali i tij kishte mbërritur në shtëpi i dehur dhe ka nisur të ushtrojë dhunë ndaj tij, gruas dhe vajzës së sëmurë. "Isha detyruar të mbroja plakën dhe vajzën dhe i dola para, por ai nxorri thikën dhe mu drejtua për të më qëlluar", - tregoi babai vrasës. 65-vjeçari thotë se është larguar deri tek kasollja ku mbante armën automatike tip kallashnikov që e posedonte që nga trazirat e vitit 1997 dhe prej andej ka qëlluar mbi djalin e tij. "I drejtova armën fillimisht për ta trembur, por ai nuk po pyeste për mua dhe erdhi për të më marrë armën, prandaj , ndoshta edhe pa dashje, hoqa këmbëzën, dhe ndodhi ajo që ndodhi", - mësohet t'iu ketë thënë ekspertëve të policisë Hajdar Mersinasi. "Im bir duhej vrarë dy vjet për parë për sjelljet që ka bërë ndaj familjes, por tani jam penduar sepse e kisha të vetëm", - ka pohuar babai i katër fëmijëve nga fshati Cericë në komunën e Zhepës. Tashmë ndaj tij rëndon akuza e vrasjes me paramendim dhe pritet që trupi gjykues të japë masën e sigurisë.

shekulli

--

Tmerr..

Dy llafe per shtetin shqiptar..

"Jam penduar, por nuk kisha rrugë tjetër"..

thote i ziu baba..

Kishe kishe o mersin zeza..
    tak tak tak..
    kush eshte..
    jam un hajdari o kryeplaku i zhepes..
    e cm.utin do o hajdar..ik na le rehat se kemi pune.. po bejme plan buxhetin ose projektin e ujsjellsit apo borderote.. eja nje dit tjater..
    he me kifsh nenen o kryeplak qe te dhac voten .. e di une ku do shkonj..
    tak tak..
    kush eshte..
    jam une hajdari nga zhepa oj cupe e zyres se bashkise a prefektures se berat skraparit..
    e ca do a derzi qe na shqetson..
    dua te flas me kryetarin se kam nje hall familjar..
    ehu dhe ti qenke me nge...ik o na ler rehat se nuk e sheh se do vem te pim kafe ne e mengjezit..
    po dale moj cupe se nga halli kam bere 57 kilometra rrug ne kembe se benz nuku kam..
    ahu ha dhe ti.. ik a derzi se smerremi ne me halle familjare..
    po me ca merreni ju moj cupe..
    ik nashi te thac se vjen kryetari e na ben namin po te pa ketu..
    mir moj mire se u pa puna do vete ne tirane..
    o zanun.. me jep 5 mi lek borxh a derbardhe se do vete ne tirane te qanj nje hall ne shtet.. per punen e cunit se po ve drune cdo nate e na telendisi..
    po ku kam un a derbardhe.. parate e fundit bleva oriz e vaj se skishim asgje ne shtepi..
    dhe hajdari shkrete ne 2007 sgjen shtet ku te qanje hallet e tija..
    bishat neper zyra jan aty per te marre rroge se po te ishin per pun tjater do ish marre vesh qe nje familje terrorizohet nga i biri e shteti si babai i madh e i fuqishem ve dore.. ai nuk e lejon terrorizmin nga do qe te vije.. ndac nga hakmarrja e ruco altinave ndac nga pijanecet qe cfryjne mbi nenat e motrat e tyre..
    po te kishim shtet.. me vrap qe para dy vjetesh shteti kish marre vesh se ne zhepe nje shtetas po gjen belane me te birin e alkolizuar dhe kishin mbrritur aty ekipet me eksperte e police dhe ja kishin gjetur vendin pijanecit e i kishin siguruar dinjitetin shtetasit te tyre hajdar 65 vjecarit .. qe i ka sherbyer nja 50 vjet atij m.ut shteti.. dhe skish vajtur puna gjer tek kallashi i cili vrau jo vetem pijanecin po krejt nje familje..sepse tek mersinajt ska me arsye te jetohet.. cili baba e do me jeten mbasi ka vrare te birin..
    cila nene e pranon qe i shoqi tja vrase femijen.. cila moter mund ta shoh me ne sy ate baba qe ja vrau vellane..sado i keq qe qe..
    tmerri ska fund..

prandaj paguan buxheti i shtetit mijra nepunes qe te ven veshin e te hapin syte te degjojne dhe atje ku spipetin.. hallin e njeriut te thjeshte.. cilindo hall qe te kete.. e ne cilindo fshat e skute te shqiperise..
    po te punonte shteti.. do e kish degjuar dhe hallin e zheparakut te mjere dhe sot gazmuri do ish ne nje qender rehabilitimi kunder alko lo droges dhe familja mersinaj do hante e qete ate canak me dhalle..e me buke misri me gjize.. me shprese se i biri do behet nje dite njeri.. e kjo eshte miljona e miljona here me e mire se tragjedia.. qe u ndodhi..

i mjeri fukara..

asnje here spati shtet per ate te gjore..
    vetem kur e duan ushtar e gjejne te birin e fukarase..

turp..

TiRoNce Ose Herga Maska e Michelle
    Anëtarësuar
    29-08-2006
    Vendndodhja
    Endless Sorrow
    Postime
    165
    O zot i madh
    vetem ne shqiperi bejne vaki keto gjera
    Nuk duhet vetem te vdesesh fizikisht qe te jesh "pa jete"...

Pershendetje Brari!
    Te pergezoj per cka ke shkruar pak me siper ''nqs i ke shkruar ti, nqs i ke bere copy - past tjeter gje kjo''.
    Doja te thoja se une e kam njofte kete cun qe ka vrar i ati dhe ka pas qen shume cun i mire per shoqerin por ne fakt gjithmone keshtu eshte kur je i mire per shoqerin do jesh i ligu i familjes.Gjithsesi, vite kisha pa degjuar per kete cun, mund te them qe diku nga viti 98, se aty diku ne 98 kam degjuar disa fjal qe kishte filluar te pinte e te bente sherr e griste flamuj nga komuna e Konakut qe eshte tani dhe te hante burgje pa afat. Ne fakt Gazin e kam pas njohur nga ana e vellait tim pasi kan qene bashk ne ushtri ne Drenove te Korces. Kete cun qe thua ti Brari e kan trajtuar kelyshet e rendit te Corrovodes sikur te mos ishte njeri, e rrifnin kudo e gjenin, i mernin leket sa kishte ne xhep, dhe cfare nuk i punonin policat e zones, ata kelysher qe i puneson shteti shqiptar qe thua ti Brari.
    Ajo cka e shtyhu Gazin te behej alkoolist dhe i dhunshem ndaj familjes se tij ''sic thot shkrimi jot me lart'' mendoj se ka qen fakti qe ka ngelur vetem ne ate vend, e gjithe shoqeria e tij u largua, dikush ne Greqi dikush ne Itali dikush ne nje vend tjeter dhe i gjori Gazi ngeli i vetem pa asnje lloj shoqerie ne ate vend, jo se nuk pati tentuar dhe ai te largohej prej andej por nuk i ka pas ecur sa here qe eshte munduar te largohej prej aty.
    Fajin per kete ngjarje tragjike si dhe ne shume ngjarje te tjera tragjike si kjo apo te llojit tjeter, sigurisht qe nje perqindje te arsyetushme e ka shteti, e ka ky vend qe eshte katandisur ne menyre qe te mos mund te bej nje jet normale, te pakten, njeriu ne kete vend.
    Stresi, depresioni dhe shume gjera te tjera qe arrijn ta mundin njeriun, e shtyjn te bej gjera te pabesueshme.
    Me te vertet eshte shume e dhimbshme, themi ne qe eshte e dhimbshme kur e degjojm, po per ata qe e perjetojn ''Zoti mos e dhente ne asnje familje tjeter kete gje''.
    Shqiperia sot drejtohet vetem nga disa banda kriminale te cilat nuk e cojn ndermend asnje sekond kete popull Brari, vetem kur vjen puna per voten e qelbur te tyre ateher kujtohen paksa.Gjithsesi koha nuk kthehet kurr mbrapa.

Dhe nje here te pergezoj per cka ke shkruar Brari.

i/e regjistruar Maska e ScarFace_23
    Anëtarësuar
    11-12-2006
    Vendndodhja
    Elbasan
    Postime
    66
    Mire ja ka ba,e paska meritu.tobestakfurlla

Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    jo nuk ja ka bere mire or quni.. jo.. nuk jemi ne kohet paleontologjike.. jemi EU 2007..

shefqet..

une kur postoj shkrime nga media gjithmone e theksoj ne fillim a ne fund burimin e shkrimit..
    pra aty eshte i qarte se cili eshte artikulli ..autori..dhe gazeta ku eshte marre..

ne kte rast eshte marre nga "shekulli.."

pastaj ka nje ndarje me ca viza e me poshte ajo cka eshte shkruar eshte nga une.. pra jane fjalet e mija..

mu dhimbs shume si djali si baba qe beri krimin..
    ajo familje ka marre fund..
    por a kishte mundesi te shmangej tragjedia.. kishte kishte ...them une aty ne shkrimin tim..

dhe fantazoj se si priten hallexhinjte ne zyrat e shtetit.. ( ndoshta gaboj) dhe se si duhet te jete ne fakt shteti ne cdo qelize te tije..

alkolizmi eshte nje plage qe kullon gjak cdo dite ne mijra familje shqiptare..

baballare qe bejne tym (raki ose birre..) parate neper klube.. ne vend qe ti bejne buk e veshje e libra per femijet..
    djem qe u a rruajne pensionet pleqve e i bejne sevap (rrush e kumbulla.. dmth raki ferrnet konjak e droge) klubo-istave qe kan mbire an e kend..
    ne sejcilen nga keto familje zhvillohet per nate beteja.. dinjiteti lufton me degjenerimin..
    diku gruaja qe lufton ndaj burrit pijanec.. diku babai qe lufton ndaj te birit te degraduar nga alkoli e droga.. e cdo nate ankth e tmerr qe shpesh mbaron ne tragjedi si tek mersinajt qe ti shefqet i njihke mire..
    prandaj ne kto nete te tmerrshme qe kalojne mijra familje duhet te vi "engjelli mbrojtes" .. pra shteti.. ai i paguari per te gjitha punet qe nuk i ben dot individi i pafuqishem..
    prandaj linden shtet.. qe te cfaqen me forcen dhe ekspertizen e tyre ne ndihme te shtetasit te thjeshte..

a nuk shikon kryeplaku i fshatit x ..se ne qebabtoren e jonuzit cdo nate ka sherre..
    le te hyje nje nate e te ulet e ta kapi per grike jonuzin.. pronarin e lokalit e ti thote..
    kush ta ben xhiron ty more qerrata.. fol ketu se ti derdha trut ne dysheme..

po ja zenuni cdo nate vjen ketu e i le nga 5 apo 10 a 20 mij leka.. elvisi i cili le ketu tek klubi im tere parate e mallit te babait te tije..
    hmmm... mendonet kryplaku.. se per ate pune eshte votuar se.. ceshtje kosove nuk i la kush ta zgidhe.. as si ta mbushe fierzen me uje.. as si te ujdise azotikun e helmuar apo ndyresine qe hedh ne ajer ballshi a metallurgjiku..
    ja me punet e "vogla" te merren keta mijra m.uter qe paguhen e votohen nga mileti.. e nga shteti..
    pra.. urgjent mbledhje kryesia e fshatit apo komunes..
    ma thirrni ketu zenunin e te shoqen e tije.. apo elvisin me babane a mamane e tije..
    dhe ne mbledhje te kryesise vjen duke u dridhur zenuni dhe elvisi.. dhe vijne duke u dridhur sepse aty ka shtet..ka polic.. ku smundet zenuni te tregonet trim si me te shoqen .. zejnepen kock e lekure nga hallet apo si elvisi qe u shet mend e i terrorizon pleqte e tije apo qe tallet me cupat e fukarenjve..

dhe flet kryeplaku qe e ka nje fije shkolle.. e qe e ka bere dhe nje kurs sociologjije a psikologjije.. se shteti mire cdo dite i informon e i kualifikon nepunsit e tije.. dhe thote..
    degjoni ketu.. bashk fshatere te mi.. nje bith fshat jemi.. kemi ketu 1000 vjet e ca .. e skemi cti meshehim njeri jatrit.. halli zejnepes eshte dhe halli inë.. halli kamberit te jatit te ketij pizevengut elvisit eshte dhe halli inë.. se nje m.ut i keq e prish tere fshanë..
    pa na fol ti zenepe se te kemi si motren tone.. si i kini punet juve.. ju del per te ngrene.. se me sa i shoh kalamaqerit e tu .. te verdhe e te xhveshur jane..(se kryeplaku shikon.. apo jo..se cbenet ne ate b.ith fshat..) .. fol zejnep se nuku eshte turp te tregosh hallet e tua sa pa u bere qameti.. se pastaj eshte vone..
    dhe tregon zejnepja..
    ki mavria ashtu keshtu bene.. asnje lek nuku bie ne shpi.. te tera te jonuzi i harxhon e une me para borxh po u blej buke kalamaqerve..
    pastaj flet kamberi i jati elvisit.. mek mek i ngrati se ka turp e frike..
    c'e ke ate te nxire ne surrat o kamber i thote xhevrija.. antare trimereshe e keshillit bashkiak apo komunal apo e kryesisese fshatit..
    ja ki m.uti ma ka bere .. e tregon me gjisht te birin.. pardje kur erdhi i dehur e kur une i fola ma futi nje grusht hundeve e me hodhi ne kanal..
    hmmm... turfullon kryeplaku .. po ne qenkemi katandisur keq si fshat more shoke thot kryeplaku.. na rrihen grate e baballaret nga keta m.uter qe na hiqen si burra esnafe.. po ne qenkemi prapa botes mo..
    dhe cohet shteti i fshatit e ju a ve k.oqet ne bige .. si zenunave si elvisave.. se dajaku ka dal nga xheneti..
    ne burg zenunin ca muaj qe ta marre vesh cdo te thote te vjedhesh e shperdorosh buken e kalamaqerve.. ne burg dhe elvisin qe rreh babane e terrorizon fshatin..

keshtu benen punet.. qe te mos vije puna qe hajdari te marre kallashin e te vrase veten.. se kur vret tet bire.. ke vrare dhe veten e gjithcka..

keshtu duhet te levrije shteti..

shteti nuk eshte ajo harta me ca kufinj e ca viza e pika e germa..
    kjo eshte qe .. nepunsit te vigjelojne mbi hallet e miletit .. e bashkarisht ti zgidhin.. qe nga kryeminstri e deri tek kryeplaku i zhepes e zall dardhes..

kur beri raportin per sallakun ai komisioni.. dolli sallaku pronar trojesh e pallatesh.. ne golem ne durres ne tirane..

pra krye ndjeksi i halleve te miletit ishte marre me pun te tjera..

prandaj ndodhin keto..

ja duke bredhur plazheve krietari me lo.qe jashte.. e merre me mend se sa merret me hallet e miletit..
    vetem te asfalto-betoni koncentrohen se aty del llokma miljonshe e euro dallersave.. se ke zejnepja sdel gje..
    ay tjatri neper dubaje..tralala.. pandushi duke nderruar xhipat e bmw-te.. e tankset se i dukej vetja zhukov e gjeneralisimus.. metua duke stervitur musklaturen.. sa ishte ne qeverri.. jo me gira si dikur por me transport valixhes te renda mbushur ding qe i conte neper kasafortat e vjen-zyrihut..

kam vene sms e msn.. thote qeverria berisha.. qe kush ka hall te na coj mesazhe..

e ku di zejnepi.. msn e sms qe te qaj hallin te doktorri..

prandaj duhet te ulet shteti me bi.the ne toke e te njohe cdo shtepi se c'hall ka.. nga tirana deri ne menkulas e rajce e ndërnënas..
    Ndryshuar për herë të fundit nga Brari : 16-02-2007 më 04:58

Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    ...............
    Ndryshuar për herë të fundit nga Brari : 16-02-2007 më 04:46

biotech Maska e Atheist
    Anëtarësuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    në mal
    Postime
    141
    Kët e paske qa o Brar. Po këtu në Shqipëri nuk ka me fshatra. Janë te gjithe në Tiranë dmth. Rrezik me ndodh ndonje fatkeqesi me ujin e pijshëm te Tiranes (që s'vjen ndoiherë psh.) ikën tërë popullsia për dhjamë qeni.

i/e regjistruar Maska e Anisela
    Anëtarësuar
    20-01-2004
    Postime
    764
    E kuptoni tashi thelbin e problemit te shoqerise Shqipetare?Eshte pikerisht ky fakt qe ne sbehemi njerez kurre!!!Ndjehem shume e prekur nga ky fakt!
    Dhe keshtu ne rruge te madhe eshitme zemren tone, njerzve qe vetem nje te perqeshun dhane per te e shkuen te kenaqun e tu u gezue- pse pane mfshetsinat intime te kesaj jetes tone.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-09-2006
    Postime
    129
    Tema eshte interesante, trajtimi nga ana e brarit shume per tu pergezuar….
    Gjera te tilla nuk ndoshin vetem ne Shqiperi… dhe s’do mjaftojne keto fakte qe te mos jemi njerez kurre… do i thosha dikujt…
    mendoj(dhe shpresoj) qe temat e tilla hapen me qellim qe njerezit te fillojne te kerkojne menyrat per te dale nga bataku… jo qe tu hiqen shpresat… mendoj se hapen me qellim per te treguar se kemi akoma shume mundesi te jetojme si njerez midis njerezve, kemi akoma shume mundesi te jetojme ne nje komunitet te bashkuar nga kultura, morali, ligji, institucionet… kemi akoma mundesi te pretendojme nga ata qe na rrethojne qe te sillen si njerez dhe te jetojne si njerez… nga ata qe zgjedhim per te na drejtuar qe te merren me gjetjen dhe zgjidhjen e problemave dhe jo te hapin probleme apo te na e bejne koken dhalle me pallavra… kemi akoma mundesi te pretendojme nga te gjithe pjesetaret e familjes, lagjes, fshatit, qytetit, shtetit… qe te kerkojne te drejtat e tyre dhe te permbushin detyrimet e tyre.

i/e regjistruar Maska e Anisela
    Anëtarësuar
    20-01-2004
    Postime
    764
    Citim Postuar më parë nga mal
    Tema eshte interesante, trajtimi nga ana e brarit shume per tu pergezuar….
    Gjera te tilla nuk ndoshin vetem ne Shqiperi… dhe s’do mjaftojne keto fakte qe te mos jemi njerez kurre… do i thosha dikujt…
    mendoj(dhe shpresoj) qe temat e tilla hapen me qellim qe njerezit te fillojne te kerkojne menyrat per te dale nga bataku… jo qe tu hiqen shpresat… mendoj se hapen me qellim per te treguar se kemi akoma shume mundesi te jetojme si njerez midis njerezve, kemi akoma shume mundesi te jetojme ne nje komunitet te bashkuar nga kultura, morali, ligji, institucionet… kemi akoma mundesi te pretendojme nga ata qe na rrethojne qe te sillen si njerez dhe te jetojne si njerez… nga ata qe zgjedhim per te na drejtuar qe te merren me gjetjen dhe zgjidhjen e problemave dhe jo te hapin probleme apo te na e bejne koken dhalle me pallavra… kemi akoma mundesi te pretendojme nga te gjithe pjesetaret e familjes, lagjes, fshatit, qytetit, shtetit… qe te kerkojne te drejtat e tyre dhe te permbushin detyrimet e tyre.
    Behet pikerisht fjale per keta mundesi qe Shteti Shqipetar nuk i afron!!!Ju lutem mundohuni te kuptoni thelbin e mesazhit tim!Kemi mundesi-Thoni ju,por fatkeqesisht Morali,ligji,institucionet sta bejne te mundur kte mundesi!Une do e quaja domosdoshmeri,qe cdo shtet tjeter ta mundeson!!Me respekt per ju!
    Dhe keshtu ne rruge te madhe eshitme zemren tone, njerzve qe vetem nje te perqeshun dhane per te e shkuen te kenaqun e tu u gezue- pse pane mfshetsinat intime te kesaj jetes tone.

Tema të Ngjashme

1. A jeni penduar ndonjëherë në jetë?
    Nga ALBA në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 160
    Postimi i Fundit: 15-03-2024, 05:04
  2. Jeni penduar per tatuazhin qe keni bere?
    Nga toni007 në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 37
    Postimi i Fundit: 08-12-2009, 20:33
  3. Një dite do t'i kujtoni këto që po ju them
    Nga qorri_30 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-09-2006, 11:47
  4. "jam I Krishtere" - I Vertete Apo I Rreme?
    Nga Acts17:11 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 23-03-2005, 19:14
  5. Jam penduar...
    Nga Mina në forumin Ditari i meditimeve
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 23-05-2003, 12:10

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •