Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 24
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611

Filmografi e Filmit Shqiptar (1953-2003)

Duke shfletuar nje botim SHUME interesant te AQSHF (Arkivit Qendror shteteror te filmit) te titulluar "Filmografi e Filmit Shqiptar" (1953-2003) konstatova ekzistencen e disa filmave qe jane pak ose pothuaj aspak te komentuar deri tani, nga mediat e shkruara dhe per te cilet nuk kisha dijeni mbi ekzistencen e tyre.

Konkretisht: do doja te dija me shume (nese dikush i ka pare) lidhur me keto prodhime kinematografike:

-"Kush e solli Doruntinen" i Llazi Serbo (1991). Duhet te jete metrazh i shkurter (sipas librit ne fjale, filmi eshte i gjate 343 m, nderkohe qe nje film artistik (metrazh i gjate) zgjat zakonisht 2000-3000 m)

-"Zemra e nėnės" - i Besnik Bishės (1993). Di qe ky film ka fituar festivalin e 10-te te filmit shqiptar ne '95-en, por nuk di mė shume.

-"Nekrologji" e Fatmir Koēit (1993) -ēmim special i jurise ne Festivalin e filmit ne Montreal (Kanada)

-"Perdhunuesit" i Spartak Pecanit (1994)

Komentet jane te mirepritur.
    Faleminderit
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Ky filmi " Zemra e Nenes " mos valle ngjarjet zhvillohen ne nje qytet te vogel , emrin sja mbaj mend dhe tregon historine e nje nene qe ju desh te jepte vajzen ne shtepine e femijes dhe mbas shume vjetesh pasi ishte martuar dhe kishte krijuar familjen e saj vendos dhe e kerkon .

Mbaj mend qe rol kryesor kishte Guljem Radoja , kurse emrin e aktores qe luante nenen sme kujtohet . ( luante dhe Artur Gorishti )

Per kete film qe po flas , me te vertete qe ishte film i mire . (Kuptohet per ate kohe )

Tani sjam shume e sigurte nese eshte ky filmi , por nese ndonjerit i kujtohet tamam le te na e thote .

PINK

PS: Autori qe ka shkruar kete filmi Nexhati Tafa ka shkruar dhe skenarin e filmit " Enigma " ne 1991
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ChuChu : 19-06-2005 mė 22:57

Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Ah dhe dicka , se u pa puna jone ..rrime rrime dhe coc kujtona per filmat e dikurshem

Ai filmi Kush e solli Doruntinen e kam pare , vetem 1 here dhe me kujtohet qe Doruntinen e luante ajo aktorja shkodrane ,qe ne ate kohe ka qene simpatike dhe binte ne sy , ishte aktore e re ne profesion por beri buje , Ema Ndoja .

E kam fiksuar Sepse kur e sjell Doruntinen ishte kthyer ne nje nuse te nguruar , dhe e " pavdekshme " ne maje te kalit , nga nje rruge shume e larget , ande diku nga turqia .

Film i bukur gjithashtu .

Autor te tjerat si kam pare ndonjehere , never heard of them .

PINK

i/e regjistruar Maska e nursezi
    Anėtarėsuar
    21-06-2003
    Vendndodhja
    boston, MA
    Postime
    339
    Filmi perdhunuesit eshte me timo fllokon dhe me duket se eshte nje fare bashkepunimi franko shqiptar. Ne pergjithesi nuk mu duk ndonje film i bukur. Tema ishte relevante (kini parasysh se ne ate kohe degjonim shume per perdhunime) megjithat menyra e realizimit ishte e dobet. Filmi ecte shume ngadalte dhe aspak i larmishem....nje teme e vetme trajtohet nga fillimi deri ne fund vetem ne nje menyre.

Filmi zemra e nenes eshte me aktoren e madhe Tinka Kurti. Behet fjale per nje nene qe pretendon se ka nje pasuri (me duket se eshte nje arke me flori) te fshehur dhe femijet egoiste perpiqen me te gjitha menyrat ta mesojne sekretin per vete. Fundi eshte interesant.....nuk po e tregoj. Ne pergjithesi dhe per kete film nuk kam ndonje simpati....ne pergjithesi eshte shume i ngadalte.

P.S. ne pergjithesi filmat shqiptare, megjithese kane tema relevante nuk realizohen ne menyre te tille qe te mbajne vemendjen e shikuesit. Ne pergjithesi pikat kulminante jane ne fillim dhe ne fund duke e lene mesin bosh, thjesht per te mbushur ngjarjen. Nje teme mund te trajtohet ne disa menyra dhe nentemat mendoj se i japin filmit me shume larmi. Si duket kjo ka te beje dhe me karakterin tone paksa dramatik....ju si mendoni per kete?

Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    So atehere e paskam ngaterruar une filmin " Zemra e Nenes " ,
    thx Nursezo qe na i kujtove , dhe e mbaj mend pak a shume qe Nenen e donte vetem i nipi , femijet kerkonin me shume pasurine . (egoiste )

E gjifa Maska e Henri
    Anėtarėsuar
    14-04-2002
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    1,086
    Pinko, filmi qė pėrmend ti titullohet "Eja". Ajo vajza qė luante tė bijėn kishte sy shumė shumė tė bukur. Filmi i bukur, me temė shumė tė goditur dhe i kompletuar edhe me kėngėn e Ardit Gjebresė:

...mė ka marrė malli, shumė mė ka marrė....

Kurse pėr Doruntinėn, ti duhet tė kesh parė "Balada e Kurbinit", me Ema Ndoja, Rajmonda Bulku dhe Luiza Xhuvani. Pėr mua ky ėshtė njė nga filmat mė tė bukur tė bėrė ndonjėherė nė Shqipėri.

Autor, s'rri rehat pa gėrrmuar ti, ta kam thėnė unė. Mirė qė s'ke mbėrritur tek qeni i ngordhur akoma Po "Dorina" ishte nė listė? Nuk e di pse e kujtoj shpesh atė film, ndoshta ngaqė Tirana e jepte shumė rrallė.
    "Zemra e nėnės" ishte filmi qė i dha pak emėr Besnik Bishės, ndėrsa filmi i tij i fundit, "Mao Ce Dun" ka pėr ta vėnė vėrtet nė listėn e regjizorėve shqiptarė, megjithėse merita mė e madhe pėr kėtė film ėshtė e skenaristit, Besnik Mustafaj si dhe e kameramanit.

nsh: Autor, hape pak kutinė e mesazheve. Ky botimi i AQSHF ėshtė elektronik apo i shtypur?
    Perėndia nuk ėshtė mace...

Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Henry ,

Rrofsh qe na e kujtove , ne fakt kam pare shume filma atehere po problemi eshte se eshte bere nje kohe shume e gjate , dhe titujt kam fillu me i be lemsh ( nuk eshte shenje e mire kjo ) lol

Shume e drejte ai filmi eshte Eja -- dhe me kujtohet shume mire ajo kenga

Me ka marre malli
    shume me ka marre
    ne dhomen time nuk mbaj me kalendar
    ate qe kisha e bera cope e cike
    Kush i beri muajt me nga 30 dite .

Na falni o shoke dhe per Doruntinen , sigurisht dhe ate e ngaterrova me Baladen e Kurbinit .

Thx Henri ( goxha kujtese ke dhe ti )

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Po kur ia shanin gjyshen atij te shkretit. Maja ime milked that movie for all it was worth sa here qe une "ia plasja shpirtin." Filmi u ka dhene material dhe frymezim nenave per te perdorur guilt. Skena kulminante, kur mamaja lan djalin ne banjo dhe gjen nje varese floriri. "Ku e gjete?" E pyet e jema. Djali ia kthen, "Ma dha gjyshja." Aha, thote kjo tjetra, e dija une qe kishte fshehur pasuri. Skena tjeter qe e beri filmin, ishte ku djali behet si Krishti duke mbajtur zemren e nenes. Kam uleritur kur e kam pare. lol

Keni vene re qe filmat vizatimore Shqiptare, teatri me kukullat, si edhe filmat ne pergjithesi... kane patur nje fare hije makaber? Ndoshta ashtu me eshte ngulitur mua. Me dukeshin sikur nga momenti ne moment, fare lehte mund te ktheheshin ne film te frikshem. I them keto pa numeruar filmat/teater si psh "Pallati 176," "Une e dua Eren," ose ate tjetrin me Andi Begen qe u kendonte cupave nen dritare. Keto filma jane me fryme shume te viteve 70, qe per mua ka qene kohe terheqese, romantike me nje fjale.
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Citim Postuar mė parė nga Pinkie
    Ah dhe dicka , se u pa puna jone ..rrime rrime dhe coc kujtona per filmat e dikurshem

Ai filmi Kush e solli Doruntinen e kam pare , vetem 1 here dhe me kujtohet qe Doruntinen e luante ajo aktorja shkodrane ,qe ne ate kohe ka qene simpatike dhe binte ne sy , ishte aktore e re ne profesion por beri buje , Ema Ndoja .

E kam fiksuar Sepse kur e sjell Doruntinen ishte kthyer ne nje nuse te nguruar , dhe e " pavdekshme " ne maje te kalit , nga nje rruge shume e larget , ande diku nga turqia .

Film i bukur gjithashtu .

Autor te tjerat si kam pare ndonjehere , never heard of them .

PINK
    Kush ma kujton titullin e filmit qe ka lujt kjo Ema Ndoja, qe bente fjale per ca gjimnaziste dhe qe kjo ben aksident me motor. Edhe kjo edhe "Balada e Kurbinit: kane qene ne nje liber me novela te Vath Koreshit.

i/e regjistruar Maska e kryenece
    Anėtarėsuar
    17-01-2005
    Postime
    167
    Citim Postuar mė parė nga D&G Feminine
    Kush ma kujton titullin e filmit qe ka lujt kjo Ema Ndoja, qe bente fjale per ca gjimnaziste dhe qe kjo ben aksident me motor. Edhe kjo edhe "Balada e Kurbinit: kane qene ne nje liber me novela te Vath Koreshit.
    Me sa mbaj mend une ai filmi titullohej Ne prag te jetes. Eshte luajtur ne Durres ku vec Ema Ndojes kane luajtur Pranvera Veizi, Darling Mamaqi, i madhi Robert Ndrenika ( ne rolin e babit) etj.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ē'mendim keni pėr nacionalizmin shqiptar?
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 25-09-2012, 16:09
  2. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  3. Video e ushtarėve grekė nė Internet indinjon shqiptarėt
    Nga Ingenuous nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  4. Paketa e propozuar nga Ahtisari pėr statusin final tė Kosovės
    Nga Nice_Boy nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  5. Cili ėshtė synimi i AKSH-sė?
    Nga Faik nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •