Jam duke kerkuar emra Ortodokse per vajza. Deri tani, di shume pak... pervec atyre qe gjinden kudo si Christina apo Maria, etj..
Jam duke kerkuar emra Ortodokse per vajza. Deri tani, di shume pak... pervec atyre qe gjinden kudo si Christina apo Maria, etj..
Hmm si te duket Kostandina? :P
I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.
Efigjeni ?
hope u like it![]()
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Kesaj i thone te shkruash gibberish, qe te te veje mesuesja noten 10 per detyra. I di keto hile une, Rexhina, edhe sikur te mos m'i kishe treguar.
T'i ve nje "H" Ildes une perpara, e s'kam nevoje se e kam Anglo-Saxon... Ortodoks. Po sa emer i shpifur eshte ashtu.
Dhe nuk dua Chrisoula, Thekla, Prokopiou, Agape, Elgiva, apo Varvara. lol
epo keto dime ne te keqen...vije thekla se te shkon![]()
Joana eshte emer orthodoks...hmmm, tjeter Gjena, Lenka, Olimbi dhe Naunka:P(seriously!).
I pari me pelqen vertet!
cheers![]()
Vasilika, Anastasia, Katerina, Ana, Amalia, Afroviti, Persefoni, Ollga, Irini, Eleni...e listova gjithe fisin me duket.
sa do thoja anastasia...me pelqen shume ky emer nejse
greeny joana is a pretty name
ja disa nga keto emra Kristiane/Orthodhokse qe me pelqejn, mbase te pelqen dhe ty
Alexandra (Fem. of Alexander)
Anastasia (Gr., who will rise again)
Angela (Lat., angel)
Annabel (Lat., lovable)
Annabelle (Lat., lovable)
Anneliese (Gr. for Anna)
Annette (Dim. of Anne)
Antoinette (Dim. of Antonia)
Belinda (Old Germ., snake)
Catharine (Fr., pure)
Clara (Lat., illustrious)
Clare (Lat., illustrious)
Clarissa (Lat., most illustrious)
Claudia (Fem. of Claud)
Clementine (Fem. dim. of Clement)
Denise (Gr., god of Nyssa)
Diana (Lat., divine)
Eleanor (From Alienor)
Eleanora (From Alienor)
Emma (Teut., nurse)
Gabriella (Fem. of Gabriel)
Hanna (Var. of Anna)
Irena (Gr., peace)
Joanna (Fem. var. of John)
Joanne (Fem. of John)
Julia (Lat., downy)
Julie (Fr. for Julia)
Katherina
Leila (Ar., darkness)
Leona (Fem. of Leo)--------uhh ky emer me duket e vecant--vajzes do i jap kete emer :P
Leonara (Var. of Eleanora)
Madalena (Spanish from Magdalen)
Olivia (Lat., olive)
Ramona (Fem. of Ramon [Raymond])
Rebecca (Lat., queen)
Reina (Var. of Regina)--------(reina tani vura re qe emrat tona kan te njejtin kuptim)
Roberta (fem. of Robert)
Sophia (Gr., wisdom)
Teresa (Gr., reaper)
Veronica (Gr., victory bringer)
Victoria (Lat., victory)
Violette (Lat., violet)
Emrat orthodhokse vihen ne pagezim dhe jane emra shenjtoresh qe trashegohen dhe perseriten neper breza. Tradita orthodhokse e ka qe duhet te zgjedhesh emrin e nje shenjtori qe kremtohet ne muajin qe ti ke lindur ose ne muajin e perafert. Tradita ethnike shqiptare dhe e huaj e ka qe brezat e vjeter u vene emrat e prinderve apo te tyre brezave te rinj. Gjyshi i ve emrin e tij nipit, ose babai te birit.
Qe te zgjedhesh nje emer orthodhoks duhet te njihesh me emrat dhe jeten e shenjtoreve. Menyra me e mire per ta bere kete eshte te vizitoni nje website ku jane te renditur ikonat dhe nje pershkrim i shkurter i jetes se shenjtorit:
http://www.comeandseeicons.com/icons.htm
Ne faqen me siper do te gjeni nje liste te plote shenjtoresh prej nga mund te zgjidhni. Ju duhet qe ti referoheni edhe kalendarit orthodhoks ose liturgjise ne kishe te ngritur mbi ate kalendar per te mesuar se cilet shenjtore festohen ne muajin qe keni lindur.
Vetem ne kete menyre emri orthodhoks merr nje kuptim dhe vetem pasi pagezohesh ne kishe. Zgjedhia e emrit pa pagezim eshte nje emer pagan pa domethenie.
Albo
edhe mua ana e Joana me pelqejn shume..(ky i dyti esht emri i pagzimit i tezes dhe mikes time me te mire,se kemi afersi moshe, dhe me pelqen shum ta therras me te)
pastaj emra te tjere paskan dhene plot me lart.
edhe Kristina,Ana-Morena(kshu do e vija un kur kisha vendosur te pagzohesha..po nuk u pagzova)me pelqejne.
emra ka plot te tjere po ca me ngjan si te vjeter![]()
uroj te gjesh nje emer te bukur sa me shpejt!
Inner beauty takes some finding, but it lasts forever..
Krijoni Kontakt