Dua me dite si mund te behet Boza. A e ka ndonje receten e bozes?
lol, edhe mami im po e kerkon kete recete.Postuar mė parė nga kerkollogai0000
E mbaj mend ne Shqiperi, eshte e mire, me
shume kur shoqerohet me akullore (Vanilje)![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sirena_E_Vogel : 05-10-2003 mė 13:31
Cuteness !
Me duket se e kam une te shkruar diku po do kerkoj mes fletoreve njehere.Neser kthej pergjigje.Bye.
300grmiell misri i perzien me 300gr miell gruri. Ne 2l uje te valuar e perzien miellin ngadale duke e hedhur ne uje. E le te vloje 5 ore duke e perzier. E le te ftohet dhe pastaj i hedh pak maja birre dhe e le te rrije dhe 5 ore te tjera. Pastaj i shton dhe 2,5l uje te ftohte, e perzien mire dhe e kullon ne site te imet. E le te rrije dhe 12 ore, pastaj nga lengu qe ngelet pas 12 oresh ne ēdo 1l leng shton 100gr sheqer.
Ne pa mundesi (maja bire) c'far mund te perdorim
FLM
skyline
Dhe une do doja nje recete per Bozen, vetem ate nuk e kam gjetur akoma ketu ne Angli, po ne vend te Majase cfare tjeter mund te perdorim se nuk kemi ketu??
Boni sevap nojnjoni e na tregoni ....
The higher you soar, the harder you fall. Make sure you have a working parachute
Si behet BOZA?
Ju lutem kush di receten ta postoje,,, por jo me fjale te huaja , por popullore... dhe nese ka mundesi ne disa dialekte...se zaten ne katnaret e dum ne katnarshe ,,, e jo ne gegerishte apo toskerishte...
Ju lutem nese per te bere ate duhet ndonje substance shpjegoni edhe si bohet ajo substanca...
Sa me shpejt ju lutem... e sa me pak llafe e sa me thjeshte shpjegimin... preferohet rece nga dikush qe e ka bo vete ihere...te mirepritur jeni edhe ju qe jeni lexuesh recetash dhe keni lexu per BOZEN...
Sot ne darke do te kontrolloj per mesazh boni mire te keni shkru dicka ...perndryshe do te zhgenjehem dhe... si i thone kete fundjave do te pi birre ne vend qe te pi b0ze si thoni a nuk eshte mekat, njehere qe del dielli ne angli e duhet me dale me pi i gjo te hajrit te pi birre( birra pihet dimer vere,,, ftohte ngrohte) boza pihet ne sebepe,,, edhe une kete fundjave kom sebep se do te boj i dreke alla ...albanesce.... vetem mish te pjek...sallate, vere te kuqe ne kane uji( me kane ardhe dy dobizhona nga ferma teme ne shqiperi) dhe kos... pranej ...lu lutna shume mos u vononi...
Nerimet e mia...
UN PO TE JAP I RECET PO SA E VLESHME OSHT SE DI SE S KAM BO PROVA,PO KETU NE FORUM E KAM GJET.ME VJE KEQ SE PO TA SJELL ME CA VONES PO SI THEMI NE ME MIR VONE SE KURR.
FILLOJM:
300grmiell misri i perzien me 300gr miell gruri. Ne 2l uje te valuar e perzien miellin ngadale duke e hedhur ne uje. E le te vloje 5 ore duke e perzier. E le te ftohet dhe pastaj i hedh pak maja birre dhe e le te rrije dhe 5 ore te tjera. Pastaj i shton dhe 2,5l uje te ftohte, e perzien mire dhe e kullon ne site te imet. E le te rrije dhe 12 ore, pastaj nga lengu qe ngelet pas 12 oresh ne ēdo 1l leng shton 100gr sheqer.
SE SI DO DALI SE DI,PO PUNE E MODHE AMON![]()
Sot jemi akoma ktu,me te mdhenj se kurr,me te fort se kurr.
SuperKlub Tirona
Gjithmon Bardheblu!!!
me nje llaf: e marim mesuesen e grijmmmm
i marim shoket e klases i grijmmmmmm
Te sygjeroj te flasesh me TiLoNcE ajo mund te ndihmoj ne menyre perfektePostuar mė parė nga kundraRRYMES
![]()
B
Krijoni Kontakt