Close
Faqja 0 prej 25 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 243
    Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,588
    Postimet në Bllog
    1

Gjenden të vdekur 4 fëmijët në banesë, nëna: S'kishim bukë të hanim

Nëna gjen të vdekur katër fëmijët në shtëpi

DURRES-Katër fëmijë të mitur u gjetën të pajetë nga nëna e tyre sot në mëngjes në banesën e tyre ne Sukth të Durrësit.
    Dy vellezer dhe dy motra, Robert Xheka, 13 vjeç, Vilson Xheka,11 vjeç, Kasandra Xheka 9-vjeçare dhe Nertila Xheka 6 vjeç u gjetën të pajetë ndërsa dyshohet paraprakisht se shkak mund të jetë bërë asfiksia nga tymi. Dyshohet se një vatër zjarri në banesë ka shkarkuar gazra helmues ndërsa fëmijët kanë qënë në gjumë. Policia ka mbërritur në vendin e ngjarjes dhe po kryen hetimet paraprake për të zbuluar shkaqet e kësaj tragjedie. Sipas të dhënave të para nga vendngjarja, fëmijët kishin ndezur një qiri në kushtet e errësirës, c'ka ka provokuar djegien e televizorit dhe krijimin e gazrave helmues.
    Nëna e shokuar po merret në pyetje nga policia. IMesohet se prindi ka qënë në punë gjatë natës, pasi punonte si këngëtare në një lokal. Sipas nënës, fëmijët kur ka mbërritur në shtëpi kanë qënë të pajetë.
    Detaje
    Zana Xheka si zakonisht trokiti ne dere, por askush nuk ja hapi, atehere ajo hapi deren me celes por shtangu kur pa 4 trupat e vegjel te pajete neper krevate dhe divane. Klithmat e nenes zgjuan fqinjet qe njoftuan policine per ngjarjen e rende. Nga kqyrja e trupave u pa se nuk kishte shenja dhune ne trupa, vetem shenja bloze ne fytyre. Policia dyshon se nje qiri i lene ndezur ka krijuar nje vater te vogel zjarri qe eshte shuar, por qe ka prodhuar tym ne banese sa mund te kete asfiksuar femijet.
    Mesohet gjithashtu se nena jetonte se bashku me 4 femijet dhe ishte ndare nga bashkeshorti per shkak te dhunes qe ai ushtronte mbi te dhe dhe femijet. Nena para pak kohesh madje kishte kerkuar dhe mbrojtje nga policia pasi bashkeshorti i kercenonte vazhdimisht. Per te mbajtur femijet ajo punonte si kengetare ne nje lokal dhe me te ardhurat menaxhonte shtepine dhe femijet qe deri pak ore me pare ishin ne jete.

Ora 13:14- Dëshmia rrënqethëse e nënës
    Ajo është fare e vetme, katër fëmijët e saj nuk jetojnë më. Për News 24 rrëfen kthimin e fundit në shtëpi aty ku priste të gjente në gjumë "të vegjlit" e saj por i gjeti të vdekur. Mes dhimbjes e lotëve, në fytyrën e kësaj nëne të vetme lexohet qartë vuajtja e sakrificat e bëra në jetë për të rritur katër fëmijë, pa baba.

"Kam bërë shumë sakrifica për ta, po i rrita, po i lija vetëm kur ikja në punë, i mbroja se njerëzit i merrnin nëpër këmbë. Kur erdha në shtëpi kam parë vetëm vajzën e vogël sipër krevatit, e kam parë të mbuluar me gëlqere, nuk guxova më të shoh fëmijët e tjerë, fillova të bërtas, thirra komshijtë...aty ishte nxehtësi e madhe, ishin thyer xhamat“,- rrëfen ajo, ndërsa nuk nguron që në këtë ditë të fajësojë babain e tyre, i cili kurrë nuk ka sjellë në shtëpi asgjë për fëmijët, sic tha ajo.

"Ai fare nuk është përgjigjur për to gjithë jetën, as një copë bukë nuk ka prurë në shtëpi për kalamajtë, as një palë corape, unë punoja ditë dhe natë dhe kur shkoja në shtëpi ai më torturonte“,- shprehet Zana.

Mes lotëve, ajo sjell përsëri në kujtesë fëmijët e saj, "Katër fëmijët nuk ndaheshin nga njëri tjetri, ato ecnin vetë", por sot nuk janë më...
    (d.b/BalkanWeb)

Videoja tronditese:

link:http://www.balkanweb.com/videoAlbum/..._id_video=7536
    Ndryshuar për herë të fundit nga ilia spiro : 11-11-2010 më 08:43
    Duaje te afermin tend si veten

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    tragjedi e madhe..
    ska fjal ta pershkruajm..

po ku lihen 4 femij vetem.. moj zana..

kujt i kendoje ti naten oj grue..

shteti shqiptar paguan mijra nepunes..qe nga presidenti e deri tek kryeplaku i fshatit..

mirpo.. keta te paguar nuk bejne as 1% te detyres per te cilen pagohen..

ka shkalluar nje nene.. me femije.. nga fukaralliku.. por ku jan shteti i fshatit apo i lagjes..

dhe qente kan celulare ne shqiperi..
    alooo.. policia.. alo..shteti.. alo kryplaku..ose kryeplaka.. alo daku.. alo edvini.. alo saliu.. alo topi.. nje komshije tek ne iken naten e i le femijet e vegjel vetem..

shteti qe eshte shtet.. menjiher ne kembe e shkon tek nena e papergjegjshme ose e pa afte menderisht te kuptoje abc e prindit.. se femija vogel nuk lihet vetem.. dhe gjen zgidhjen..

do benj stadium madheshtor thot saliu.. se.. mo na i kan rene fitimet jahtaxhive te zemunit te futbollit te sheqerit te pulave te magazeve..
    do i ve buldozer piramides.. a thua se eshte gati te bjere..e do zej posht ndonje shkolle femijesh..

hidhi milionat ne se ke o sali.. mjeku.. ne kujdesin social.. ne kujdes social real e jo formal si deri tani.. qe te jete nat dite ne roje te fukarase nga konispoli deri ne shistavec..

po ata m.uter katundaro bejleret milioneret e sukthit.. qe duan ti kendoje nje nene fukareshe..
    sejcili prej tyre bishave e ka ditur se cingija e mjere i le 4 femije vetem ne shpi.. e vjen tu perdridhet atyre bo.le mdhenjve ne mejhane..
    ik moj shoqe te kalamaqerit.. se na ben muzik magnetofoni neve..
    na dhe 200 leka bleju buke vocrrakve..
    keshtu ben nje shqiptar i vertete..
    pse eshte i pavdekshem hugoi me kozeten e te mjereve..

turp i madh.. per republiken e qelbur te shqiperise..qe don te festoje marrezishto madherisht 100 vjetorin e pordhes..

qeveri e sherbeses tha saliu..

ku e ke administrat qe sherben..

nje m.ut te madh..

kini krijuar armaten qe i merr cdo muaj rrog te majme kti qerrata shteti..

2 milion e gjysem e kishte rrogen topi.. per ti trashur mire topet..

dil pra more pis e shiko ku jeton fukaraja..

..

tmerr..

po keshtu kjo lloj qeverisje dhe ne kosove..

asgje nuk i dallon..

fukaraja eshte i pa shtet.

..
    Ndryshuar për herë të fundit nga Brari : 11-11-2010 më 09:20

***VIP***
    Anëtarësuar
    26-08-2008
    Postime
    800
    Ngushellime Nenes. Tragjedi e madhe. Shteti duhet te mabj pergjegjesi per vdekjen e ketyre femijeve. Jam dakord me Brarin per sa shkruan me lart vec se me nje perjashtin. Une nuk mendoj se nena ishte e papergjegjshme. Ajo e shkreta ishte vetem e ndare nga burri; shkonte punonte naten jo nga qefi por nga halli qe te ushqente femijet. Ata te shkretet kishin ndezur qiri se nuk kishte drita! Ku eshte Saliu qe krekosej dhe thoshte se ne shqiperi nuk ka me nderpreje dritash. Ku eshte ministri i energjitikes Meta? Te shkoj e ta ngushelloj kete nene nese ka sy e faqe. TURP!
    Moderator, e di vet ti...

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Nuk eshte rasti i pare qe ndodhin tragjeti te tilla, keto gjera ndodhin veten ne shqipri. me vjen shum keq kur degjoj lajme te tilla....,jam pa mas i irituar...,nuk te kap veshi nje lajm te mire ne kete vend...

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    gjynah shume. tragjedi. Femijet iken, nuk kthehen me. Jo po sala, jo po qeveria. Gjema u be. C'e do jeten kjo tani? 4 pernjehere. tmerr !!
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Gjenden të vdekur 4 fëmijët në banesë, nëna: S'kishim bukë të hanim
    Mark Brunga | 11/11/2010 | Lajm i fundit |
    DURRËS- Tragjedi në një familje në Durrës. Katër fëmijët e familjes Xheka, dy motra e dy vellezër janë gjetur të vdekur ne banesë nga nëna e tyre n orët e para te mëngjesit.

Fëmijët e kanë kaluar natën vetëm, pasi nëna punonte si këngëtare në një lokal nate në Tiranë, ndërkohë babai nuk jetonte me ta për shkak të problemeve bashkëshortore.

Sipas të dhënave të para të policisë shkak i vdekjes dyshohet të jetë bërë asfiksia nga gazrat e shkaktuar nga një zjarr i rënë në një nga qoshet e dhomës ku ndodheshin fëmijët. Vatra e zjarrit paraprakisht mendohet të jetë një qiri i ndezur për ndriçim si rezultat i mungesës së energjisë elektrike.

Ngjarja ka ndodhur rreth orës 02.30, në një banesë të ndodhur në afërsi të Kantinës së Verës në Sukth.

Nëna e fëmijëve në gjendje shoku, Joana Xheka tregon se ka qenë e detyruar te punojë, pasi kanë vuajtur gjithnjë varfëri ekstreme. "Nuk kishim as bukë të hanim, jam martuar që 15 vjeçe dhe burri ka 4 muaj që është zhdukur"- thotë ajo.

Menjëherë pas marrjes së njoftimit në vend kanë shkuar drejtues të Policisë së Qarkut Durrës, shërbime Policie dhe drejtues të pushtetit vendor. Po kështu të njoftuar nga shërbimet e Sallës Operative në vendin e ngjarjes kanë shkuar edhe shërbime të Zjarrfikësit të qytetit, Urgjencës së Spitalit Rajonal Durrës, Grupi Hetimor vazhdon kryerjen e veprimeve të para hetimore.

Nga hetimet e deritanishme rezulton të kenë gjetur vdekjen shtetasit:

-Robert Besim Xheka, 13 vjec.

-Vilson Besim Xheka, 11 vjec.

-Kasandra Besim Xheka, 9 vjece.

-Nertila Besim Xheka, 6 vjece.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    O zot i madh c'a tmerri. Pashe kete videon tani. C'a paradoksi; "shtepia" ku jetonin keto, dhe shtepia ngjitur. Burri, kafsha kishte 4 muaj qe ishte zhdukur.

......... Dukat ......... Maska e G.S.Vangjeli
    Anëtarësuar
    14-04-2010
    Vendndodhja
    Athinë, Greqi
    Postime
    356
    .................................................. .

ngushëllime nënës!

po ç'farë ngushëllimesh t'i thuash. nuk ka ngushëllim ajo nënë, jo.

si ti thotë njeriu? - të të rrojnë të tjerët, ëëë?

shkatërrim i plotë për të.

jam dakord me Brar-in ,SHIU. ishte e papërgjegjshme dhe e pagoi shume keq, fatqeqësisht.

jo se nuk kishte hall e nevojë por ja.., lihen fëmijët vetëm???

edhe do vuajë për gjithë jetën në ndërgjegjjen e saj, deri sa të vdesë nuk do pushojë së paguari këtë gabimin e saj.
    Gjithmonë jap atë që më japin të tjerët

......... Dukat ......... Maska e G.S.Vangjeli
    Anëtarësuar
    14-04-2010
    Vendndodhja
    Athinë, Greqi
    Postime
    356
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    O zot i madh c'a tmerri. Pashe kete videon tani. C'a paradoksi; "shtepia" ku jetonin keto, dhe shtepia ngjitur. Burri, kafsha kishte 4 muaj qe ishte zhdukur.
    ku mund ta shikoj dhe unë videon. nuk jetoj në Shqipëri e nuk kam satelit
    Gjithmonë jap atë që më japin të tjerët

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga gsvangjeli Lexo Postimin
    ku mund ta shikoj dhe unë videon. nuk jetoj në Shqipëri e nuk kam satelit
    Te posti i pare e ke dhe linkun. Pasi te lexosh te gjithe artikullin, ne fund ke dhe videon.

Faqja 0 prej 25 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •