"Shtatzėninė e kam planifikuar. Jam e ēmendur pas bebeve. Gjithmonė kam pasur dėshirė tė kem shumė fėmijė, jo vetėm njė ose dy, por mė shumė. Vdes pėr ta, kėshtu qė nuk kam dashur tė pres mė gjatė. E kam kohėn, pse jo, qė tė kem nė krahė njė fėmijė timin, qė do tė ma bėnte jetėn edhe mė tė lumtur", thotė Elida.
Kėngėtarja jonė e estradės, Elida Kryeziu, tani, pas martesės, ėshtė nė pritje tė bebes sė saj. Ajo, kohėt e fundit, ėshtė larguar pak nga skena pėr shkak tė martesės dhe shtatzėnėsisė sė saj. Elida pėr herė tė parė zbulon shtatzėninė e saj pėr opinionin nė intervistėn pėr "Kosova Sot".
"Kosova Sot": Qė sa kohė jeni me Ardianin?
Elida Kryeziu: Kam afėr 2 vjet qė jemi bashkė. Ishte takim i rastėsishėm dhe nuk e kishim imagjinuar qė do tė lidheshim, pėr arsye se nuk e kisha menduar qė do tė hyj shumė shpejt nė zemrėn time. Por, ja Ardi ishte shumė i shpejtė dhe shumė i ėmbėl, mė bėri pėr vete dhe ja tani jemi tė martuar dhe kemi njė jetė tė lumtur, ashtu siē e ėndėrron ēdo vajzė apo mashkull nė ditėn e sotme.
Tė lumtur si bashkėshortė
"Kosova Sot": Si ėshtė jeta nė bashkėshortėsi pėr juve?
Elida Kryeziu: Pyetje qė ma kanė bėrė shumė njerėz, sepse kam qenė fėmijė shumė i pėrkėdhelur nga prindėrit dhe kanė menduar se a do tė mundem tė jem njė bashkėshorte e mirė. Por, jeta nė bashkėshortėsi ėshtė diēka shumė mė e mirė se kur ishim vetėm tė fejuar. Mė mirė tė martuar, mė pėlqen jeta qė mė ka ndryshuar. Jetoj nė njė familje shumė tė mirė. Ardi ka familje tė pėrkryer nuk jam vetėm nuse, por jam edhe si vajza e tyre. Kėshtu, raportet familjare i kam pothuajse tė njėjta dhe nuk e kam pasur edhe aq tė vėshtirė adaptimin nė jetėn bashkėshortore, edhe pse Ardiani ėshtė me profesion mjek. E ka kuptuar shumė mirė jetėn time profesionale, kėshtu qė tė dy jemi tė lumtur.
"Kosova Sot": Qė sa kohė jeni martuar?
Elida Kryeziu: Jemi martuar nė maj tė kėtij viti, muaj tė cilin gjithmonė e kam dashur. Muaji mė i mirė i vitit, muaji i mjaltit, e pse jo edhe i martesės sonė.
"Kosova Sot": A mendoni se kėngėn e keni lėnė pak anash pėr shkak tė martesės suaj?
Elida Kryeziu: Jo, kam dashur qė t'i largohem pak pėr t'i kushtuar mė shumė vėmendje jetės private, por tash jam larguar edhe pėr arsye tė tjera, ajo e martesės dhe e kurorėzimit tė dashurisė sonė me njė bebe.
"Kosova Sot": Shtatzėninė e keni planifikuar apo erdhi papritur?
Elida Kryeziu: Shtatzėninė e kam planifikuar. Jam njeri i ēmendur pas bebeve. Gjithmonė kam pasur dėshirė tė kem shumė fėmijė, jo vetėm njė apo dy, por mė shumė. Vdes pėr ta, kėshtu qė nuk kam dashur tė pres mė gjatė. E kam kohėn, pse jo, qė tė kem nė krahė njė fėmijė timin, qė do tė ma bėnte jetėn edhe mė tė lumtur. Kam vendosur qė tani pėr tani pėr publikun tė mos e publikoj as nė cilin muaj jam shtatzėnė, por as gjininė, le tė mbetet surprizė edhe pėr pak kohė.
Pauzė nė kėngė
"Kosova Sot": A keni menduar pėr emrin?
Elida Kryeziu: E kam shumė tė vėshtirė qė tė vendos pėr emėr, kam disa variante, por ende s'kam vendosur. Kam menduar qė do tė kem tė lehtė, por ja pėr fėmijėn tėnd qenka shumė vėshtirė tė vendoset.
"Kosova Sot": Kujt do tė donit t'i ngjajė bebja?
Elida Kryeziu: Le t'u ngjajė tė dyve, por tė jetė mė i mirė se ne. Le t'i marrė vetitė mė tė mira tė tė dyve, pse jo tė jetė edhe mė i mirė.
"Kosova Sot": Tani, meqė jeni nė muajt e shtatzėnisė, do tė bėni njė pauzė nė kėngė?
Elida Kryeziu: Po, patjetėr, ndoshta jo shumė gjatė, por do tė bėj pėr arsye tė bebes qė do ta sjell nė jetė. Do t'i kushtoj shumė vėmendje si nėnė.
"Kosova Sot": Kur do tė ketė nga ju ndonjė kėngė, album apo videoklip tė ri?
Elida Kryeziu: Shpresoj nga fundi i vitit tė ardhshėm, tė paktėn njė kėngė, e pėr albumin as qė bėhet fjalė. Siē dihet, te ne nuk ka edhe shumė vlerė, sepse interneti i ka tė gjitha mė shpejt se ne qė i bėjmė, hahaha, prandaj nuk do tė mundohem pėr albumin. Dua tė bėj diēka tė mirė, njė kėngė tė rrallė, por tė mirė, qė publiku ta dėgjojė dhe tė kėnaqet me kėngėt qė i kultivoj unė, kėngėn e mirėfilltė.
K. BAJRAMI
Krijoni Kontakt