mos e permen emrin e z***t se eshte blasfemi o qafir, o infidel
mos e permen emrin e z***t se eshte blasfemi o qafir, o infidel
Jehovah!!! Blasphemy! Stone him to death! But i only said "That piece of halibut was good enough for Jehovah!" Blasphemy! Kill him!!! LOL
Sepse eshte vetem prej shansit qe njerezit behen besimtare. Nese do te kishit lindur ne Arabi Saudite do te ishit fytyre cokolate musulman. Nese do te kishit lindur ne Itali do te ishit katolik. Dhe po te kishit fatin me te keq te kishit lindur ne Greqi do te ishit fytyre cokolate ortodoks.Përse nuk besoni në «zot» ?
Dmth qe feja ju mveshet juve nga te tjeret pa deshiren tuaj dhe eshte vetem prej shansit natyror ku keni lindur qe jeni besimtare te ndonje feje.
Keshtu qe jo te gjitha fete mund te jene te verteta dhe sejcila fe thote qe eshte e verteta e vetme dhe versionet e tjera jane ne zjarr te ferrit. Ne te gjitha fete shkruhet se duhet besuar pa pasur dyshimin me te vogel ne te verteten sipas tyre, dmth beso verberisht dhe mos diskuto se zoti i plotfu-qishem te zhduk nga faqja e dheut, me termete apo permbytje.
Ja nje rast ironik ne Indonesi para ca vitesh kur cunami mbyti me mijera njerez. Mbyti shume kristiane dhe musulmanet thane eshte denim prej alahut per devijimin qe i kane bere rruges se drejte. Kur mbyti shume musulmane dhe xhamite e tyre musulmanet thane qe eshte prove nga alahu per besimin e tyre. LOL Kur ne e dime se cfare shkakton fatkeqesi natyrore te tilla dhe forcat natyrore te permbledhin pa dallim feje.
Feja dhe besimi nuk ju jep pergjigje rreth jetes ne toke dhe ekzistences ne kete hapsire qe e quajme univers.
Versionet fetare jane shume komfort dhe te mira per te qene te verteta, mirepo llogjika con diku tjeter. Se ku mbetet per cdo individ ti jape kuptimin individual jetes.
Ndryshuar për herë të fundit nga saimiri-uk : 25-03-2007 më 11:32
http://www.forumishqiptar.com/showpo...1&postcount=44Postuar më parë nga saimiri-uk
per saimirin uk......
1 shprehje thote: "fale Zotit jam Ateist"
njerezit luftojne ne emer te Zotit....dhe shume gjera i bejne se mendojne se ua ka urdheruar Zoti....
dhe per shume te tjera mendojne se jane veper e Zotit.....
Kete asnjehere nuk mund ta dime...vetem kur te vdesim do ta marrim vesh.....
Sipas meje e rendesishme eshte te besosh se ekziston nje Qenie Superiore....qe justifikon pse ekzistojme...dhe na jep shpresa se vertet mund te kete dicka pas vdekjes....
Mendoj se Ateistet e vuajne shume mendimin e vdekjes...se per ta vdekja do te thote mjaft....fund...ska me asgje....gjithcka eshte erresire...ose eshte sikur te mos kete qene kurre me pare....
La Lussuria, La Superbia e L'Avarizia ostacolano il Pentimento
LOL Kjo eshte shprehje e juaj sepse une them "fale diturise dhe inteligjences sime jam ateist" ose "Fale shkollim dhe mundesise per tu arsimuar ne UK jam Ateist".1 shprehje thote: "fale Zotit jam Ateist"
Edhe Hitleri ne emer te zotit te tij zhduku kombe dhe rraca te tera!njerezit luftojne ne emer te Zotit....dhe shume gjera i bejne se mendojne se ua ka urdheruar Zoti....
dhe per shume te tjera mendojne se jane veper e Zotit.....
Ose nuk kemi per ta marre vesh kurre! Me thuaj cfare mbani mend ju per jeten dhe historine ne toke le te themi para 50 vjetesh dhe une do ju them se cfare do ndodhi me ju pasi te keni vdekur!Kete asnjehere nuk mund ta dime...vetem kur te vdesim do ta marrim vesh.....
Si mund te dalim ne kete konkluzion qe ekziston kjo qenie superiore? Ne fillim feja thoshte qe zoti eshte lart ne qiell. Kur njerezimi vajti ne hapesire dhe nuk gjeti as pa zot atehere fetaret thone qe zoti eshte kudo dhe eshte i padukshem.Sipas meje e rendesishme eshte te besosh se ekziston nje Qenie Superiore....qe justifikon pse ekzistojme...dhe na jep shpresa se vertet mund te kete dicka pas vdekjes....
Nga vjen dhe kush e ka krijuar kete qenie superiore?
Kur ju jeni te frikesuar dhe gati per te besuar ne nje qenie superiore, grupe fetare te ndryshem jane gati te ju shperlajne trurin per t'ju bere ushtare te rrymave te tyre! Njerezit pa konfidence dhe te paditur ne kete bote duan te besojne ne nje qenie superiore qe edhe pas vdekjes ti kene punet ne rregull nese zoti do cohet ti gjykoje!LOL
Une nuk vuaj aspak rreth mendimit te vdekjes por mundohem te permiresoj dhe shijoj jeten ne toke sa mundem!Mendoj se Ateistet e vuajne shume mendimin e vdekjes...se per ta vdekja do te thote mjaft....fund...ska me asgje....gjithcka eshte erresire...ose eshte sikur te mos kete qene kurre me pare....
Per cfare do te kujtoheshit ju pasi ju te keni vdekur dhe pasi edhe ata qe ju kane njohur te vdesin?
Tung
Ndryshuar për herë të fundit nga saimiri-uk : 26-03-2007 më 15:53
Saimiri nuk te kundershtoj.....
Nuk jam kunder Ateisteve....
Per mua eshte sigurisht me mire te mos besosh ne Zot se sa te kryesh krime ne emer te Zotit...
Sa per vdekjen....ate mendim e dhashe nga eksperienca ime e drejtperdrejte me ateiste...por si i thuhet njerezit nuk jan njelloj
La Lussuria, La Superbia e L'Avarizia ostacolano il Pentimento
Xhuliana une asnjehere nuk theme fale zotit qe jam ateist, por edhe ata te cilet e perdorin kete jam i sigurte qe ate e perdorin sepse jetojne ne nje vend ku ka me shum njerez qe kete deshirojne ta degjojne, pra shpeshehere njeriu nuk flet ate qe ai deshiron por ate qe te tjeret deshirojne ta degjojne.Postuar më parë nga xhuliana
Dhe nese ti shpreson se pasi qe te vdesesh do ta kuptosh te verteten, te uroj te jete ashtu sepse une nuk besoj qe pas vdekjes do kuptoj diqka qe spo e kuptoj tani.
Une nuk vuaj me mendimin se do vdes une e pranoj ate si fakt natyrore dhe smundohem ti ike asaj ne asnje menyre, qofte edhe duke u lutur per nje jete tjeter, kete ti e ke keqkuptuar apo me qellim deshiron ta keqkuptosh.
Barca
ky linku ishte xhevahir fare.. rremova pak me shume, gjeta temen dhe kishte postime ku luani hungerinte -> allah, dhe gjithfare fotosh me damken e allahut (ajo fotoja e qingjit ishte servi -)Postuar më parë nga valiii
Dy pyetje:
a) allahu ka vertete nevoje te provohet mbi kurrize kafshesh te gjora?
b) allahut i vjen me shume keq per nje cope ndertese (si ajo xhamia qe mrekullia qe permend ti, nuk u shemb nga cunami) apo.. per mijera shpirtra qe i mori (pa meshire?) ate dite?
he, edhe kete..
xhamia eshte ndertuar me themele, me tulla.. (sigurisht, parate per marrezi nuk mungojne.. helmin e financojne arabet, ju e konsumoni) .. kurse njerezit banonin ne barrake kryesisht..
te duket akoma si mrekulli ajo xhami e rendomte e "kursyer" ne foto?
mendon -> gabim.Postuar më parë nga xhuliana
ekzistenca vazhdon tek brezat pasardhes.. eshte vete kuptimi i jetes.. evolucioni..
sigurisht, je e lire te vazhdosh te shpresosh ne trishtimin e perjetsise... qe te (pret?)
Prektora
daewin, keta njerz (si keta qe bejne keso propagande me foto) jane njerz shume te manipuluar. Nuk shohin se te vetmet gjera qe shpetuan nga tsunami ishin hotelet dhe xhamite ,sikurse edhe ndonje ndertese e njerzve te pasur. Humben jeten 300 000 njerz te varfer qe me se 80% nga keta ishin musliman. Secili qe don te shoh te vertetn ka mundesi te shoh foto tek google, por keta kenaqen qe te shkojne tek faqe islamike qe sherbehen me genjeshtra per te manipuluar me njerzit naiv.
![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 27-03-2007 më 04:13
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Te vrasesh 300 000 njerez dhe te shpetosh nje xhami te ndertuar nga njeriu, kjo me duket veper e zotit, por nuk e di kuptimin dhe qellimin, a mund te me tregoj dikush?
Barca
Krijoni Kontakt