Close
Faqja 8 prej 26 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 256
    Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Perseri mohohet nje pikë e kultures autoktone shqiptare: femra me shami, ndersa pohohet kultura artizanale: femra me minifund apo figurativisht porche kabriolet

Kur zagaret, pallin si gomaret!!

Skam koment definitivsht, aman drejtori pedofil i kesaj shkolle, te marr guximin dhe le ta shikoj identitetin kombetar te tij dhe te logjikoj se nje bije shqiptareje po ja mohon arsimimin!!!

Dihet mire qe Shamia ka autenticitet kombetar, Shamia tradicionalisht ka qen pjes perberse e kultures son kombetare, kan pasur iliret, katoliket, ortodokset dhe tash kan muslimanet - Ku dreqin bazohen keta njerz me bisht!!!???

Uluri gomar se do behesh zagar!!!
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin

Kur zagaret, pallin si gomaret!!

Uluri gomar se do behesh zagar!!!
    po kit pun jemi kah e kajm edhe na me ju zagart e anadollit e magjupt e arapistanit qe po pallni si magart, por s'jau von kerkush ma juve. Na ne Drenic ja ladrum nanen Dukes pedofil alkadid.
    Motrat tona s kan me qit n trpupin e tyne si selvi rroba t magjupve t arapistanit.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga ardit mustafa Lexo Postimin
    po kit pun jemi kah e kajm edhe na me ju zagart e anadollit e magjupt e arapistanit qe po pallni si magart, por s'jau von kerkush ma juve. Na ne Drenic ja ladrum nanen Dukes pedofil alkadid.
    Motrat tona s kan me qit n trpupin e tyne si selvi rroba t magjupve t arapistanit.
    Po ti Lopa e kadris, separi duhet me dite se pjes e kujt eshte shamia??

Shamia nuk i perket as magjupistanit e as arabistanit, por paraardhesve tu??

Ik shkurtoje hunden dhe kullot bari
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    TOLERANCA eshte pjese e kultures europiane. jo veshja. ti dhe shume te tjere jeni aq tolerante sa ata talebanet neper shpellat e kandaharit... te duket vetja tolerante ty??? bah. njerezit tolerante jane vite drite larg teje per nga menyra e te menduarit...
    Ëhë,
    unë (nuk flas dot për të tjerët) jam ETNOCENTRIKE, nuk dua që kultura ime të fakalizohet me elementë të huaj.
    Toleranca pjesë e Evropës ? Muahahahahahahahahhaahhaahhaahha

Citim Postuar më parë nga Dritë Lexo Postimin

Ne rradhe te pare mos ngateroni shamine me burken dhe nikabin sepse ketu flitet per nje shami te thjeshte dhe jo per mbulimin e fytyres.

Si e dyta per angelinen:

E nderuara angelina, me integrim nenkuptoj ta mesoj gjuhen e vendit ku jetoj, te jem pjese aktive e kesaj shoqerie duke rrespektuar ligjet e vendit, paguar taksat si cdo qytetar tjeter dhe mos i mbes ne qafe askujt. Por asesi nuk jam dakort te heq dore nga identiteti im si shqiptare e besimit musliman sepse sikur ta beja kete, do te asimilohesha si individ. I pershtatem rrethit deri aty ku nuk cenohet personaliteti im dhe ajo qe ndjej ne shpirt.

Une gati tere jeten e kam kaluar ne perendim dhe jam jashtmase e lumtur qe cdohere kam qene e rrethuar nga njerez te cilet pranojne edhe te qenit ndryshe. Ketu femijet shkojne ne shkollat publike ndasht me shamia, e ndasht me turbana (besimtaret sikh) e ndasht me shari (pakistanezet) ndasht me tatoo e floket jeshile, e lloj lloj veshje shoh cdodite.

Ne trojet shqiptare drejtoret dhe ministria arsimit duhet te shqetesohen per mungesen e infrastruktures neper shkolla, kriminalitetin dhe dhunen, suksesin e nxenesve, e jo per nje cope shami qe ka vendos nje 16 vjecare mbi koke e cila jo vetem qe dallohet per miresjellje po edhe per suksesin e shkelqyeshem ne shkolle.

Shkinat e kosoves mbajne shajkaqat, t-shirt me mbishkrimet "Kosova eshte serbi" e s'ju thote njeri MOSNI. Ndersa ketu lexoj se vajzat me shami duhet me shkelma te nxjeren jashte ndertesave shkollore. Skan luftuar Kosovaret qe femijeve te tyre te ju privohet e drejta e shkollimit nga bashkekombasit e tyre.

Kalofshi mire!
    Jam shumë dakord me ato që the e dashur, besimi është pjesë e identitetit të individit, është e drejtë e natyrshme që nuk mund të mohet

Por si e ceke dhe në fillim të postimit tënd, unë fola për burkën dhe nixhabin, mbulesa që nën syrin evropian shihen tashmë si ndrydhje dhe shtypje të femrës.

Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=124113

Merr mësim nga intregrimi e pastaj eja ketu e na flit për të.
    Kuptohet që sipas teje kjo nuk është pjesë e integrimit mirpo realisht liria e shprehjes së besimit është kusht për t'u bërë si keto vende.
    Ne jemi larg, fatkeqsisht nuk e kemi, normalisht kjo më së shumti i shkon në favor Serbisë e cila e perdorë si shembull edhe para evropianëve por edhe para atyre shteteve që ende nuk e kanë njohur Kosovën.
    gimche lexon ti? Lexove gjë shamia me ndonjë fjali të shkrimit tim? Askush nuk ndalon apo synon të ndalojë lirinë e besimit, është e drejtë themelore e garantuar në çdo kushtetutë perëndimore. Ajo që disa shtete po shohin të arsyeshme të bëjnë, është ndalimi i kamuflimit.

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar më parë nga darwin Lexo Postimin
    Integrimi.. fjalë e ndyrë, e shpikur nga politikanët.
    Ata njerëz duhen të ndihmohen të kthehen nga kanë ardhur.. nuk ka përse ndodh integrim. Të rrinë me shami në Arabi apo Turqi..

Secili në punë të vet, kështu që shporret dhe integrimi!
    Epo kryefjalë e fjalëve, në Evropën e miksuar...

Më në fund, ndaj të njëjtin mendim me ty

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    sa qesharake me duken ato qe hane m** e lehin: integrimi, toleranca bla bla bla...
    ajo idea qe keni ju per integrimin eshte: nje grup bagetishe qe shkojne ne te njejtin drejtim...
    nje njeri pak me i zgjuar se ju ka pas thene:
    "askush nuk mund te jete i lire nese detyrohet te jete i njejte me te tjeret..."

nese ato komunitete neper afganistan, iran apo irak( keto jane tre vendet e vetme qe njihni) ju i quani mesjetare sepse impunojne diçka kundra vullnetit te personit (e vertete), ta dini se te njejten menyre mendimi keni edhe ju...
    impunim me pretekstin e integrimit.

p.s. sa per kete integrimin qe permendet.
    sa integrohen amerikanet neper bote??? une njoh shume amerikane ne itali dhe gjermani.
    kane edhe me shume se 10 vite qe jetojne ketu dhe akoma nuk e kane mesuar gjuhen.
    jo se nuk dine, por nuk duan!!!
    Vasudhaiva Kutumbakam

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga angelina o2 Lexo Postimin
    Ëhë,
    unë (nuk flas dot për të tjerët) jam ETNOCENTRIKE, nuk dua që kultura ime të fakalizohet me elementë të huaj.
    Toleranca pjesë e Evropës ? Muahahahahahahahahhaahhaahhaahha
    .
    ti je pseudo-etnocentrike...
    ku di ti cila eshte kultura jote.
    nuk vesh ti pantallona jeans si te gjitha femrat e tjera neper europe?
    apo edhe pantalloni jeans eshte pjese e kultures tende???
    nuk besoj se stergjyshja jote vishte jeans...
    edhe une edhe ti e kemi braktisur kulturen tone (per sa i perket menyres se se veshurit)

toleranca eshte pjese e europes shume me teper se e kokes tende...
    e verteton fakti se ne sa shtete europiane ndalohen shamite neper shkolla.
    ne sa??? e di ti?
    Vasudhaiva Kutumbakam

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    mesia
    Ne ketu në Kosovë po i kemi disa gjëra çka nuk i ka bota.
    E them me plot pergjegjësi, kerko në tërë botën keto gjëra që ndodhin të ne nuk ndodhin dikund tjetër ja shembulli, perjashtimi i femrave me shamia, rasti Duka, vidhet stacioni policor, mjeket nuk kanë medikamente, Ombudspersoni dhe Gjykata vendosin në favor të vajzes (së mbuluar), kurse drejtori nuk e përfillë vendimin e gjykatës etj. ku ndodhin keto gjëra?!
    Në Shqipëri siç ka qenë edhe një nga postimet e mia, u miratua ligji për lejimin e shamive brenda shkollave dhe këtë as që duhet ta diskutojmë ne, urime atyre sepse një gjë e tillë është edhe në evropë na e konfirmuan edhe disa antarë tjerë mirpo ne ketu në Kosovë?!
    Sjem kerkah me Evropën.
    I nderuar mesia, po ta them realitetin rreth rregullores që është në Evropë e poashtu edhe në Kosovë, rregullorja thotë se në shkollat laike ndalohen simbolet fetare (Kryqi, Ylli me hënë, ylli i hebrejve etj.), mirpo liria e besimit tek nxënësit garantohet dhe ajo mund të shprehet, ngase shkolla është laike, mirpo nxënësi/a është besimtar dhe shkolla duhet ta ruaj neutralitetin e saj mirpo nxënësi nuk ka nevojë dhe pikërisht kjo është ajo që po diskutojmë, madje edhe vet shokët dhe shoqet e saja ishin përkrahë femres së mbuluar ata treguan haptaz se nuk qendron ajo që mendohet nga disa se po bën diskriminim por perkundrazi ata ndihen krenar që një femer nga mesi i tyre shfaq deshirë për t'u mbuluar (pa i imponuar askush).
    Besoj se edhe ti e din, personalisht do të dilja në mbrojtje (por edhe jam) sikur ky rast te ndodhte me ndonjë Katolike, ndoshta për faktin se jam besimtar dhe i kuptoj besimtarët (të çdo besimi), mirpo unë mendoj se e drejta po i shkilet ngase Evropen nuk e kemi larg e po e shohim se çfarë ndodh atje, liria është pjesë themelore e demokracisë, pa të demokraci nuk ka, ne ketu ende nuk e kemi.
    Po edhe hiq pa marr shembull evropen ja ku e kemi rastin mëtë mirë Shqipërinë, por edhe vendet tjera fqinje, andaj nuk e di se sa na konvenon kjo ndarje që po bëjmë, kjo mendoj se do të shkoj më së shumti në favor të Vuk Jeremiçit për lobim si tek BE-ja ashtu edhe tek ato shtete që nuk e kanë njohur Kosovën dhe sot kanë mendim të luhatshem.
    Po te kuptoj o i nderuari Gimche, krejt po te kuptoj se cka po don me thene. Me 70% te ketij postimi pajtohem edhe une. Ketu i ka fajet pak edhe shteti, sepse nxjerr rregullore me te cilat drejtoret i qet ne situate qe nese e zbatojne ate rregullore i ben te kercenuar fizikisht nga fetaret. Mos harro se ne Kosove eshte nje 20-30% qe nuk deshiron t'ia dije per fene dhe qe jane ithtare te laicizmit dhe patriotizmit, normal se ka prejt tyre qe i kemi edhe ne Qeveri dhe institucione tjera. Ju po thoni se Kosova ka 95% myslimane, atehere si eshte e mundur qe Partia e Drejtesise (parti me baze islame) merr me pak se 2%. Kosoves nuk i duhet njohje nga vendet islamike, vecse te keqija do te kemi nga ta, te mesojme nga e kaluara, apo gjithmone do i perserisim gabimet e njejta.

Ashtu edhe Sali Berisha e anetaresoi Shqiperine ne Konferencen islamike vetem si interes ekonomik me marr pak ndihma se na nevojiten ca para, asgje Shqiperia s'iu ndihmon ketyre shteteve, dhe as qe i perkrahe dhe as qe i intereson per ato shtete se ekstistojne diku bile, por e perkrahe Ameriken pa marre parasysh se a jane republikanet apo demokratet ne pushtet dhe cdo lufte te tyre.

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

me kete shkrim...

Nuk e di sa ke njohuri mirpo në atë fshat të Drenicës ende ato femra kanë shamia, ndonëse nuk paguhen, pagesat ky ua ka bërë në shenjë ndihme e asesi për t'a mbajtur fenë, por edhe sikur të jetë e tillë ok rasti në Drenicë qenka unik, mirpo në tërë Kosovën?
    Andaj duhet të kemi kujdesë ngase edhe unë edhe ti e dimë fare mirë se shamia ka qenë edhe tek nënat tona dhe tani po pasohet nga disa prej bijave të tyre, nuk na ka penguar atëherë, në asnjë menyrë nuk duhet të na pengoj as sot, aq më pak kur Evropës nuk po i pengon.

I nderuar malsorë, shpresoj që pelegrinazhi i haxhxhit, të jetë i pranuar tek Zoti për babain dhe dajën tënd, gjithashtu uroj që edhe ti në një të afërme të ipet mundësia ta vizitosh.
    Duke u bazuar në Kur'an Zoti e don më shumë një njeri i cili gabon dhe pendohet se sa një njeri i cili "nuk" gabon mirpo as nuk pendohet, ngase nuk ka gjasa të mos gaboj.
    Vet esenca e jetës është ta adhurojmë Zotin. Ai na tha në Kur'anin famëlartë: "Nuk i krijova njerëzit dhe xhinët për tjetër veq se të më adhurojnë". Andaj njeriu gjatë jetes se tij duhet që ta njohë Zotin qoftë herët apo vonë. Ka njerëz të cilët nuk e njohin Zotin në një periudhë të jetes dhe nuk i zbatojnë urdhërat e Tij dhe nuk ndalohen nga ndalesat e Tij, kjo për faktin se nuk e njohin, andaj edhe bëjnë gabime (mëkate).
    Por vjen një periudhë tjetër e kohës kur ata lodhën nga ajo jetë e mundimshme dhe e pakuptimtë dhe pikërisht gjatë asaj kohe gjejnë më së miri strehim tek Zoti dhe e shohin se paskan bërë gabime të medha duke filluar nga mosnjohja e Zotit, mos perfillja e urdherave të Tij dhe mos largimi nga ndalesat e Tij dhe pikërisht në këtë kohë ata kthehen tek Zoti i tyre (apo siç themi ne "udhëzohen").
    Ky udhëzim në rrugën e drejtë i shpie ata tek pendimi, gjë të cilën e kerkon edhe vet Zoti dhe dije një gjë i nderuar e them me plot përgjegjësi më fetar është ai që ka bërë gjynahe të mëdha (apo si thotë populli nuk ka lan gja te zezë pa ba) dhe është penduar sinqerisht se sa unë që jam duke bërë namaz dhe jam fetar që 10 vite.

Ajo se çka do të kishe vepruar me ndonjë nxënes/e të takon ty dhe mbetet mendimi yt, mirpo nuk do të thotë se është i qëlluar, ngase këtë do të mund ta realizoje në Kosovë mirpo asesi në shtetet e Evropës, ku brenda 24 orësh do të perjashtoheshe prej punës.

I nderuar Malsor, feja e ka krijuar kombin e jo kombi fenë, me këtë dua të them se feja synon ta formoj një personalitet të shëndoshë të njeriut, pastaj ai të shtrihet në familje - farë e fis - e gjër tek kombi, pra keshtu formohet kombi.
    Jo gjithçka që i dhurohet kombit tonë duhet ta pranojmë, nuk është çështja tek fetarët ekstremistë mirpo 4 bashkësitë fetare prezente në Shqipëri (e kam fjalën ato të mëdhatë) janë kundër atij ligji për të cilin po flet.
    E the në këtë postim se Evropa e gjun nga një kockë, epo pikërisht për këtë gjë ne duhet t'i analizojmë gjërat dhe të mos e hajmë çdo gjë që na servon Evropa.
    Shqiptaria është komb e asesi fe, normal keto fjal poetike nëse mund ta quaj lejohen në Islam ndonëse thotë se feja e shqiptarit është shqiptaria ngase qellimi i fjales është që të punohet për komb dhe për këtë nuk besoj se punon dikush më shumë për komb se sa Muslimanët e them më shumë pergjegjësi.

Përshëndetje!
    me kete shkrim ke treguar se ti ka errur syte fanatizmi i semure islamik ...zaten qysh ne masken e forumit qe ke ti kuptohet ku ne vend qe te shkruaje dicka shqip dhe me shkronja shqipe ke preferuar te shkruash dicka arabisht me shkronja arabe...mund te jesh arab dhe nuk e din fare te pakten historine e shqiptareve dhe historine e fese ne viset tona...sepse gabimet trashanike qe ke paraqite ketu me bejne te dyshoj qe ti sje fare ne rrjedhat e historise se shqiptareve ....hera e pare i dashur qe po degjoj qe feja krijon komb...ndoshta diku tjeter mund te jete keshtu por te pakten per historine shqiptare mund te te them se feja ka luajtur rolin me negativ ne krijimin e shtetit shqiptare dhe formimin e kombit tone...tashme jane te dokumentuara perpjekjet e kishes ortodokse qe heret per te penguar me cdo kusht zhvillimin e gjuhes dhe kultures shqiptare ne jug te shqiperise...pengimi i vazhdueshen i klerit te te gjitha kraheve per te mos lejuar shkollimin ne gjuhen shqipe te shqiptareve ne te gjitha trojet etnike te saj....tjeter gje eshte te thuash se nje pjese e klerikeve shqiptare dhane ndihmen e tyre ne formesimin e kombit tone...por nuk e bene pse ishin me fene por e bene pse ishin shqiptare dhe ne kohen e krijimit te kombeve kleriket ishin njerezit me te shkolluar te kohes...ishin patriote ne rradhe te pare e pastaj pasues te fese ....dhe ate shprehjen e famshme '' feja e shqiptarit eshte shqiptaria '' e tha nje klerik siq ishte pashko vasa...

edhe dicka tjeter me beni pershtypje ne shkrimin tend...ajo qe thua ti qe edhe pse mund te kesh bere te 99-tat mjafton te pendohesh dhe je krejt ne rregull...nuk e paskem dite...nuk e paskem dite se zoti don ma shume ata qe bejne te 99-tat dhe qe na u penduakan se sa ti qe mbake me ndergjegje ramazan dhe sillesh dinjitoz ne shoqeri...kete gje e thone ata qe jane te zhytur deri ne gryke ne llumin e jetes se tyre dhe gjejne shpetim ne perralla te tilla...po te ishte keshtu more zotni nuk do linim gje pa bere deri nje dite para se te vdisnim dhe ne prag te vdekjes te pendoheshim...por jo ...islami na meson te jemi njerez te ndershem qe diten qe lindim deri diten qe vdesim...te lindim,te jetojme dhe te vdesim pa njolle ne trup...pendohu tere diten ti per veprimet e tua...mund te lash me uje te bekuar edhe njollat e trupit tend por ka ca njolla qe veq vdekja ti lan...

eshte tema e dyte qe ti hapen per qeshtjen e shamise...dhe me hile thua ne te dy shkrimet se pse nuk zbatohen ligjet...ne kete shkrim na nxjerr edhe xhevahirin tjeter se shamia paska qene pjese tek nenat tona...je cinik i dashur...ose taleban i zgjuar...ty nuk te shqeteson more moszbatimi i ligjit jo...nuk te plasi ty jo pse nuk u lejua apo pse nuk lejohen nxenese te tilla neper shkolla...ty te shqeteson fakti i rrezistences qe shfaqen populli yne fisnik ngaj ketyre fenomeneve kercenuese te tradites se tij...shamia ka qene dhe eshte tradite e kombit tone...kete e di gjithkush...por jo kjo shamia qe jua vendoste ne koke shejtani prej elbasani femijeve atje ne morine...jo kjo shamia qe cdo dite e me shume po e vendosin disa femra dikur te perdala e sot te ndershme...kjo nuk eshte shamia jone jo...edhe nena ime mban shami...e ka mbajtur gjithe jeten...dhe edhe sot e ka ne koke..kur e shoh me kete shami bore te bardhe ne koke me gufon zemra..se jam rritur me kete shami...por kjo shami eshte shamia e kultures sime...e kultures se krahines sime...e trasheguar brez pas brezi..dhe nuk ka asgje te perbashket me kete shamine qe na e kan prure ne trojet shqiptare mjeker-cjapet e rinj te pas viteve 90''..shkurt e prune dallaveregjinjt e fese...ekstremistet e shkolluar neper shkolla gjysem fetare gjysem ushtarake te vendeve arabe apo vendeve me prapambetje te theksuar kulturore ...dhe kur populli shqiptare po u ben rrezistence prurjeve te tilla hidheni perpjete ju talebanet e rinj e na kujtoni evrope e integrim...perdorni 1001 menyra per ta paraqite si te pademshme dhe arrini deri atje sa te kercenoni organet laike pse nuk ju lene te livadhisni siq deshironi ju...

gimqe dhe ju talebanet e rinj qe jeni shtuar si kerpurdhat pas shiut dijeni se nuk impononi dot kultyra te tjera ne popullin shqiptar..perdorni edhe terror siq vrate kryemiftine e shqiperise , paguani para me thes lozni cdo gure qe te deshironi por kurre nuk do arrini te na tjetersoni...kombi shqiptare do mbetet nje dhe i pandashem...dhe tolerancen fetare do e mbaje si gjene me te shtrenjte te tij...

ps..ju lutem ndonjerit qe e ka afer kete drejtorin qe e ka perjashtuar kete vajzen ta takoje kete njeri fisnik dhe ti jape nje kafe nga ana ime...dhe ti thote se ka perkrahjen e nje muslimani te thekur , ish-mesuesi ne profesion per veprimin e tij...nese heren e pare e ka perjashtuar me xhentilese heren e dyte te me therrase mua ta nxjerr per zhelesh talebanen fondamentaliste nga institucioni i shenjte i diturise siq eshte shkolla...
    Ndryshuar për herë të fundit nga _MALSORI_ : 27-04-2010 më 13:34
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    nuk i kuptoj disa drejtor apo profesor ne kosove ata me shum i ngjajn pedofilave ata lejojn nexense gjysem lakuriq kurse nje femer e cila ka zgjedh diqka me ndryshe pra e mbuluar i ndalohet kjo disi me duket si shum e pa kuptimt ne ket koh

Faqja 8 prej 26 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •