Nuk e di sa ke njohuri mirpo në atë fshat të Drenicës ende ato femra kanë shamia, ndonëse nuk paguhen, pagesat ky ua ka bërë në shenjë ndihme e asesi për t'a mbajtur fenë, por edhe sikur të jetë e tillë ok rasti në Drenicë qenka unik, mirpo në tërë Kosovën?
Andaj duhet të kemi kujdesë ngase edhe unë edhe ti e dimë fare mirë se shamia ka qenë edhe tek nënat tona dhe tani po pasohet nga disa prej bijave të tyre, nuk na ka penguar atëherë, në asnjë menyrë nuk duhet të na pengoj as sot, aq më pak kur Evropës nuk po i pengon.
I nderuar malsorë, shpresoj që pelegrinazhi i haxhxhit, të jetë i pranuar tek Zoti për babain dhe dajën tënd, gjithashtu uroj që edhe ti në një të afërme të ipet mundësia ta vizitosh.
Duke u bazuar në Kur'an Zoti e don më shumë një njeri i cili gabon dhe pendohet se sa një njeri i cili "nuk" gabon mirpo as nuk pendohet, ngase nuk ka gjasa të mos gaboj.
Vet esenca e jetës është ta adhurojmë Zotin. Ai na tha në Kur'anin famëlartë: "Nuk i krijova njerëzit dhe xhinët për tjetër veq se të më adhurojnë". Andaj njeriu gjatë jetes se tij duhet që ta njohë Zotin qoftë herët apo vonë. Ka njerëz të cilët nuk e njohin Zotin në një periudhë të jetes dhe nuk i zbatojnë urdhërat e Tij dhe nuk ndalohen nga ndalesat e Tij, kjo për faktin se nuk e njohin, andaj edhe bëjnë gabime (mëkate).
Por vjen një periudhë tjetër e kohës kur ata lodhën nga ajo jetë e mundimshme dhe e pakuptimtë dhe pikërisht gjatë asaj kohe gjejnë më së miri strehim tek Zoti dhe e shohin se paskan bërë gabime të medha duke filluar nga mosnjohja e Zotit, mos perfillja e urdherave të Tij dhe mos largimi nga ndalesat e Tij dhe pikërisht në këtë kohë ata kthehen tek Zoti i tyre (apo siç themi ne "udhëzohen").
Ky udhëzim në rrugën e drejtë i shpie ata tek pendimi, gjë të cilën e kerkon edhe vet Zoti dhe dije një gjë i nderuar e them me plot përgjegjësi më fetar është ai që ka bërë gjynahe të mëdha (apo si thotë populli nuk ka lan gja te zezë pa ba) dhe është penduar sinqerisht se sa unë që jam duke bërë namaz dhe jam fetar që 10 vite.
Ajo se çka do të kishe vepruar me ndonjë nxënes/e të takon ty dhe mbetet mendimi yt, mirpo nuk do të thotë se është i qëlluar, ngase këtë do të mund ta realizoje në Kosovë mirpo asesi në shtetet e Evropës, ku brenda 24 orësh do të perjashtoheshe prej punës.
I nderuar Malsor, feja e ka krijuar kombin e jo kombi fenë, me këtë dua të them se feja synon ta formoj një personalitet të shëndoshë të njeriut, pastaj ai të shtrihet në familje - farë e fis - e gjër tek kombi, pra keshtu formohet kombi.
Jo gjithçka që i dhurohet kombit tonë duhet ta pranojmë, nuk është çështja tek fetarët ekstremistë mirpo 4 bashkësitë fetare prezente në Shqipëri (e kam fjalën ato të mëdhatë) janë kundër atij ligji për të cilin po flet.
E the në këtë postim se Evropa e gjun nga një kockë, epo pikërisht për këtë gjë ne duhet t'i analizojmë gjërat dhe të mos e hajmë çdo gjë që na servon Evropa.
Shqiptaria është komb e asesi fe, normal keto fjal poetike nëse mund ta quaj lejohen në Islam ndonëse thotë se feja e shqiptarit është shqiptaria ngase qellimi i fjales është që të punohet për komb dhe për këtë nuk besoj se punon dikush më shumë për komb se sa Muslimanët e them më shumë pergjegjësi.
Përshëndetje!
Krijoni Kontakt