Unė nuk e di gjuhėn e botės shtazore andaj e kam tė pamundshėm komunikimin me kafshė, kjo vlen pėr replikėn qė dha ai antar qė ti na e permende, pėr ndryshe i nderuar secili ka tė drejtė qė ta shpreh opinionin e tij dhe vet fakti se replikoj (pra u pergjigj) ani pse u tall me shkrimin tim kjo tregon se shkrimi im ka qenė i njė niveli tė lartė, aq sa ka bėrė qė tė tjerėt tė replikojnė (gjithėmonė duke i parė argumentet dhe shembuj me vend qė kam sjell).
I nderum sa i pėrket temės, nuk kemi kerkuar asnjėherė dhe as qė po kėrkojmė qė neve tė na u plotėsohen super-tė drejta mirpo kemi kerkuar dhe kerkojmė tė drejta tė barabarta, trajtim tė barabartė dhe kjo ėshtė shumė normale ēdo njeri i cili mendon se po i shkilet e drejta, protesta ėshtė njėra ndėr format pėr tė ju mbrojtur ajo e drejtė, e them lirisht dhe me krenari se ne si shtet dhe nė pėrgjithėsi trevat shqiptare qendrojnė mirė sa i pėrket protestave, ngase shikoje Greēinė apo Spanjėn dhe e sheh se ēka janė protestat andaj protesta nuk duhet tė mirret nga ne si diēka e ultė mirpo kjo tregon se ka njė zgjim tė popullit pėr X ēėshtjen dhe se ky popull nuk i hanė kollaj shtoset e politikanėve tė cilėt thirren nė "integrime euro-atlantike", ndėrsa nxjerrin ligje nė kundėrshtim me "kartėn euro-atlantike" dhe me "konventat evropiane" ju kisha lutur t'i riktheheni atyre dhe tė shikoni statutin e shamisė nė shoqėri (gjithėmonė sipas tyre) dhe pastaj ejani e shikoni ligjet qė miratohen nė vendin se sa kanė bazė nė njė shoqėri tė vėrtetė demokratike evropiane, dua tė rikujtoj se Austria para 60 viteve e ka pėrfunduar debatin lidhur me shamitė. Austria vend me vetėm 4.2% popullsi muslimane (duke krahasuar me perqindjen e lartė Krishtere nė kėtė vend) ajo e ka rregulluar ligjin qė mbron shamitė dhe tė gjitha obligimet fetare tė cilesdo fe, kėshtu qė ka krijuar njė tolerancė tė lartė fetare pėr tė cilėn shquhet nė botė.
Krijoni Kontakt