Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 51
    Perjashtuar Maska e diikush
    Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    jo une ne fakt jam i sigurt qe Toka nuk rrotullohet, pasi para se te shkoj te flej shikoj nje peme para dritares, dhe kur ngrihem ne mengjes, pema eshte po aty

Zogu, eshte absurditet te mbrosh apo sulmosh (apo te besh ekspertin duke folur per nje gje) dicka per te cilen ti rrefuzon ta njohesh, qe ne kete rast eshte nje liber qe njihet duke lexuar, apo nje filme qe njihet duke pare!

Ca gjera jane njesoj kudo, p.sh. edhe ne France njerzit ecin me kembe ne toke dhe jo me veshe, ashtu sic syte i kane ne balle dhe jo nen sqetulla lol

Larguar.
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    diikush, dy pyetjet e mia me shkuan dem.

Po e bej si ne klase te pare, me rrokje :

Qe toka rrotullohet rreth diellit, as une nuk e shoh, as nuk e degjoj, as nuk e ndjej, as nuk e prek, as nuk e shijoj. POR, jane ca njerez te tjere, te cileve une u BESOJ, dmth jane referencat e mia qe ma mbushin mendjen qe vertete toka rrotullohet rreth diellit dhe jo e kunderta.

Shkurt, nuk kam nevoje te lexoj enciklopedite e botes, me lloj romanesh e fantazirash, kur mund te shfrytezoj fare mire referencat e mia qe mund te mos jene te tuat.

Per librin dhe per filmin, une kam folur thjesht per veten time, as nuk kam bere thirrje per bojkotim as kam hyre ne greve urie.

Lexoni e shikoni e degjoni ēfare t'ju vije per mbare. La vie continue...

Perjashtuar Maska e diikush
    Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Zogu, tani me kete shpjegimin tend (qe ti po studion referencat e tua te besueshme ne lidhje me nje novele dhe/apo nje film, dhe kjo te jep te drejten ta kritikosh duke u bazuar tek referencat e tua te besueshme, qe tek e fundit shprehin opinionin e nje njeriu tjeter, pasi kuptohet behet fjale per nje novele dhe nje film) te jap plotesisht "te drejte"

Manitu Maska e kiniku
    Anėtarėsuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos tė na vijė cudi se cdo frymor nga vete natyra priret tė kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Citim Postuar mė parė nga oiseau en vol
    diikush, dy pyetjet e mia me shkuan dem.

Mendoj se diikush ka tė drejtė. Sepse, po ta kishe lexuar librin, do tė shihje se ngjarja ėshtė e ndėrtuar nė fakte tė cilat Brown i kthen nė fikcion. Thjesht, libri ėshtė njė tregim fiktiv qė tė tregon se cfare NDODH nese FAKTET e cekura do tė kishin ndjekur kahjen e Brown-it dhe na tregon se sa lehte mund tė shembet kulla jonė prej letre. Kuptohet, kete e ka bėrė pėr para.

Po tė kishim talentin e tijė, me siguri se edhe ne do tė bėnim tė njejtėn gjė, por ja qė ne shkruajmė nė Forum e ai...

Qe toka rrotullohet rreth diellit, as une nuk e shoh, as nuk e degjoj, as nuk e ndjej, as nuk e prek, as nuk e shijoj.
    Mendja e shėndoshė na thotė se toka ėshtė e rrafshtė mirpo nuk ėshtė.
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

Wink

Citim Postuar mė parė nga autori
    Meqe jeton ne Itali, pse nuk shkon te shikosh IL CAIMANO te Nanni Morettit ? Capo-lavoro !!!
    Flm per sugjerimin,do perpiqem te shkoj ta shoh e pastaj te shkr impresionet....

E gjifa Maska e Henri
    Anėtarėsuar
    14-04-2002
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    1,086
    Zogth, Da Vinci mua nuk me duket (e ve re mungesen e "eshte"?) gje tjeter pervec nje thjeshtezim i Foucault's Pendulum. Nje thjeshtezim i mjerueshem, megjithate shume i mirepritur, pasi ben te mundur leximin ne mase dhe kuptimin nga "masat". Edhe mendimi im mbeshtetet mbi teorine e relativitetit, si dhe mbi periodat e Hėnės

Megjithate une filmin edhe mund ta shoh; do ta shoh nga kompiuteri, se leke per te nuk kam ndermend te shpenzoj :-)
    Perėndia nuk ėshtė mace...

toXic Maska e ridy85
    Anėtarėsuar
    17-10-2005
    Vendndodhja
    ITALY
    Postime
    339
    ktu ne itali ky film po kritikohet nga kisha katolike dhe sipas meje me shum te drejt...ne fund te fundit ky film thot vetem budalliqe dhe genjeshtra per leonardon si piktor dhe hedh posht komplet teorin qe mban gjall fen katolike. kur ai danezi beri ato karikaturat per muhamedin, myslymanet u hodhen perpjet, kurse katolikeve ju vihet perpara genjeshtra me e madhe per fen e tyre dhe kto s'bejn asgje....secili ka mendimin e vet ashtu si nje shkrimtar mund te shkruaj ēfare te doje por ama dhe libri duhet te cilsohet si nje thriller dhe jo siē u be kur doli per her te par ne treg qe e ben sikur ishte zbulimi me i madh per genjeshtrat dhe sekretet e vatikanit
    firm e?????......ahuuuuu pertokam !!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Komenti im pas shikimit te filmit :

http://www.forumishqiptar.com/showpo...&postcount=107

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-03-2006
    Postime
    13

Shkoj edhe premiera e filmit e suksesshme...

Isha ne kineman ABC ne Prishtine ku dhe pash filmin. Ishte i mrekullueshem, i realizuar shum mir, efekte te mira si dhe loja e aktorve ishe shum ne nivel te knaqshem. Pati shum te interesuar per ta shikuar premieren e filmit saqe te gjitha biletat ishin te rezervuara 100% full, pati edhe nje koktell pas filmit ku pati edhe komentet te ndryshme, shumica e komenteve ishin pro Dan Brown. Krejt ne fund u shperndan edhe ca fletushka te bera nga nje grup qe i perkisnin fese katolike (kete fletushk une nuk e mora se nuk mu desht kurgjo).
    Por une quditem me komentet e juaja, ma merr mendja qe nuk ka nevoj per keso komentesh, ky eshte nje film edhe siq eshte cekur nga disa forumist eshte nje fikcion i autorit. Qysh filluat ju me komentet e juaja une mendova qe po te ishim ne kohen e Galileut ju do ta kishit djeg Dan Brown-in sepse kisha katolike nuk i ka perkrah zbulimet e njeriut shum te menqur Galileut.
    Por megjithat mos te flas me teper se ka info me shum ne kete LINK http://www.danbrown.com/novels/davinci_code/faqs.html vizitojeni dhe do ta shihni edhe vet mendimin e Dan Brown.
    Tung fida

. Maska e nausika
    Anėtarėsuar
    26-03-2005
    Vendndodhja
    .
    Postime
    774
    Filmi ishte nje shpelarje e papare, qofte nga skenari (duke u perpjekur per te adaptuar librin sa me afer, e kishin bere lesh e li), qofte nga shtjellimi i karaktereve (Sofia ne film portretizohet si pune bimbo doll-i qe nuk thote asnje gje tjeter pervec pyetjeve te pashterueshme). Me pak fjale zhgenjim total. Te pakten gjysma e pare e librit shtyhet ne saje te saspensit te plotit, por pjesa e dyte e e terheq e mos e keput deri sa ne fund profesori siguron "date romantike" me pasardhesen e Jesuit!

Eh...njerezia pertyp cfaredolloj llapaje ne ditet e sotme.
    When in Doubt, Act Stupid!

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 212
    Postimi i Fundit: 06-05-2008, 18:09
  2. Dokumentari "Kodi i Shqipes" xhiruar nė Londėr
    Nga Shijaksi-London nė forumin Emigracioni
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-09-2006, 10:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •