Close
Faqja 15 prej 76 FillimFillim ... 513141516172565 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 760
    Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Familjet para gjykatës, reagime për pafajësi

Familjarë të të arrestuarëve në operacionin "Monstër" të akuzuar për vrasjen e pesëfishtë kanë reaguar lidhur me arrestimet e të afërmeve të tyre.

Pjesa më e madhe e familjarëve të tubuar pranë gjykatës kanë shprehur revoltën e tyre.

Ndërkohë pritet që në çdo moment të nis procedura dëgjimore e grupit të të ndaluarëve, mes të cilëve bëhet e ditur për më shumë se 20 veta dhe në mesin e tyre edhe shtatë femra, mes tyre edhe gruaja 60 vjeçare nga fshati Hotël i Likovës. Mes të ndaluarëve thuhet për INA se është edhe një i moshuar 67 vjeçar nga Haraçina.

Familjarët theksojnë për INA se duan drejtësi dhe lirimin e të ndaluarëve, por edhe theksojnë se nuk janë kundër nxjerrjes para drejtësisë të vrasësve të aktit mizor në Smilkovc.

Mersim Hasipi, familjari i vajzës 20 vjeçare me mbulesë që është paraqitur në fotografitë gjatë dorëzimit pranë gjykatës themelore Shkupi 1 thekson për agjencinë INA se është i tmerruar me aktin e arrestimit të motrës së tyre.

"Jemi të shokuar se si kanë ndërhyrë dhe kanë arrestuar motrën tonë. Ajo 100 për qind është e pafajshme dhe as që ka të bëjë me çmendurinat që u thanë nëpër media. Të akuzosh dikë për terrorizëm vetëm pse falet namaz, kjo është e pakuptimtë dhe nuk ndodhë askund. Por, po shofim se këto që po na ndodhin janë ofendim dhe nënçmim i madh për shqiptarët dhe sidomos familjen tonë", thekson për INA, Mersim Hasipi, i cili thekson se nuk kanë dijeni se çfarë po ndodhë dhe nuk i lejohet qasje edhe avokatit të tyre mbrojtës.

Familja Bilalli gjithashtu thekson se është e shokuar nga arrestimi dhe dërgimi në gjykatë i nënës së tyre Feride Bilalli, 60 vjeçares nga Hotla e komunës së Likovës.

Djali i saj i cili sot ka mbërritur nga Gjermani thekson se nëna e tyre jetonte e vetme në shtëpi dhe nuk kishte asnjë djalë, ndërsa ai rrëfen se fotot e nxjerrura nga MPB përmes filmimeve nga bastisjet tregojnë se bëhet fjalë për një nga vëllezërit e tij që jeton në Belgjikë.

"Ne jemi të shokuar, s`dijmë çka të themi, dhe po presim lirimin e nënës tonë. I kemi parë ato video nga shtëpia jonë dhe fotot e vëllaut tim që ka qenë pjesëtarë i UÇK-së dhe nuk mohohet ajo gjë. Por lidhja me këtë rast dhe ndalimi i nënës tonë, është tmerrues për ne", thekson djali i Feride Bilallit.

Familja Mersimi apelon që sa më shpejt të lirohet vajza e tyre dhe se të reagojnë përfaqësuesit ndërkombëtarë për të parë se çfarë po ndodhë.

Familjarët si avokatë mbrojtës të këtij procesi kanë caktuar avokatët shqiptarë Naser Raufi dhe Petar Janura. Avokati Naser Raufi ka theksuar se pritet të fillojë nxjerrja para gjykatësit hetues të të ndaluarëve dhe mundësia për shqiptimin e masës së paraburgimit për disa nga të ndaluarit. Familjarët janë të habitur se si asnjë media nuk ka dalur para gjykatës dhe nuk ka qëndruar për të marrë prononcimet e tyre.

(INA)
    Sui generis

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga Pirate of Love Lexo Postimin
    meqe, me kaq hov e paske marre, as une nuk e kam ditur qe pas luftes ne Kosove, do dilnin sa egjiptianet, hashkalite, romet, magjupet e gabelet e nuk e di çfare sajesash tjera etnike, krahas tjerave qe jane ditur qe kane ekzistuar shqiptareve, serbeve, turqve, muslimaneve dhe goraneve! paramendo se ç`mix etnitetesh ne nje territor prej 10 mije kilometra katrore, nje "perzierje te tille leshi", nuk e gjen askund, ama askund ne ballkan edhe ate as tek shtetet qe jane 7-8 here me te medha se Kosova.

Por, tendenca e yte shihet qe eshte ta besh temen lesh dhe sikur e tera atje qe po ndodhe, ndodhe per te percaktuar perkatesine etnike te ndokujt edhe duke margjinalizuar tere ate skenar te piste e te koordinuar te sistemit shteterore maqedonas!
    Mix nese se ke ditur eshte PERZIERJE dhe perzierje te shqiptareve me rom e ashkali nuk ka e as qe ka pas ndonjehere ,keta magjup qe pas luftes parapelqejne te quhen ashkali ,rom e egjiptas kete e bejne vetem per te perfituar helbete najsen ,ata te tere jane thjesht magjup ose rome.Ndersa nese je nga Maqedonia e se ke ditur qe edhe ne Kosove si ne Maqedoni ka magjup ,kjo me cudit !!
    Per temen ,cka te paska djegur ty aq shume sa paske filluar postimin me tendenca surreale?!!
    Sikur te reagonit me kete elan siq reagoni ne mbrojtje te islamit e islamikeve edhe atehere kur maqedonet djegen FLAMURIN KOMBETAR e ju perbuzen si popull me enciklopedine famekeqe ,sigurisht sot une e ti nuk do benim kete bisede

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Pershendetje ,nuk me habiti fakti qe paska sllavo-boshnjak me emra shqiptar sa fakti qe qenke shqiptar nga Maqedonia ... jam ende e tronditur,... ti je i pari shqiptar ateist nga Maqedonia qe njoh edhe pse virtualisht ,meritoke mbrojtje nga UNESKO
    Pak shaka ishte ...sidoqofte me vjen mire qe paska ende shqiptar atje qe mendojne si ty!
    Per temen ,une nuk thashe se ata e kane bere kete akt ,por thashe se ju kane dhene "material" te nevojshem maqedoneve per ti akuzuar per terrorizem islamik!
    Si une ka me qindra, por nuk bejne zhurme neper forume. Superaktiviteti i disa shqiptareve ne kete forum si myslimane te terbuar kryesisht vjen sepse shpesh hidhet balte e padrejte ndaj shqiptareve ne Maqedoni e keta reagojne emocionalisht ndaj cdo fakti qe i vishet fese se tyre te "Dashur".

Une shpesh e kam thene, dhe e them qe myslimanlleku i shqiptareve ne maqedoni zgjat vetem 1 muaj, e ate gjate agjerimit. Po te vesh neper klubet shqiptare ne mbremje i gjen te gjith me nje birre ne dore.
    Mund te te rastise, qe edhe Ximi-Abedini nuk do ta refuzonte nje birre ne ndonje mbremje por me kushtin qe mos i tregohet hoxhes per namaz Xhumaje

Nese do jetoje vetem 1 muaj ne nje qytet te maqedonise ku jetojne shqiptare, do kuptoje qe feja eshte vetem nje vello e shemtuar qe hic me pak me perpara bente dallimin e nje bullgaro-serbi nga nje shqiptar.
    Nje shqiptar i zakonshem i Maqedonise, eshte po aq shqiptar sa te gjith te tjeret qe e ndjejne veten shqiptar.
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

...in the battle of Love! Maska e Pirate of Love
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    Made in Lugina!
    Postime
    1,030
    Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Mix nese se ke ditur eshte PERZIERJE dhe perzierje te shqiptareve me rom e ashkali nuk ka e as qe ka pas ndonjehere ,keta magjup qe pas luftes parapelqejne te quhen ashkali ,rom e egjiptas kete e bejne vetem per te perfituar helbete najsen ,ata te tere jane thjesht magjup ose rome.Ndersa nese je nga Maqedonia e se ke ditur qe edhe ne Kosove si ne Maqedoni ka magjup ,kjo me cudit !!
    Per temen ,cka te paska djegur ty aq shume sa paske filluar postimin me tendenca surreale?!!
    Sikur te reagonit me kete elan ne mbrojtje te islamit e islamikeve edhe atehere kur maqedonet djegen FLAMURIN KOMBETAR e ju perbuzen si popull me enciklopedine famekeqe ,sigurisht sot une e ti nuk do benim kete bisede

po pra, e shikon ne tere kete mix te shkrimeve qe ke postuar deri tani, asgje nuk ke thene!

Se çfare deshirojne edhe parapelqejne, ik sqaroju matane ne new borne ajo ishte vetem per ta rikujtuar!

Atje nga vij une, ne shqiptaret i quanim magjup edhe ate diku 6 -7 shtepi, e serbet i quanin cigani... ne 40.000 banore, e mikse te tilla nuk ka pasur !

Ncuk, nuk jam jo nga Maqedonia, por eshte e aq injorante, e aq ulet qe kete e has vetem nga opinioni i juaj diskutues i new-bornaseve pothuajse ne çdo medium diskutimi... gllam, gllam, gllam beni gjeopolitikat deri ne skajin tjeter te botes, e edhe kur eshte çeshtja e fese, do ju gjeje po ashtu ne radhet e para duke bere "luften" te percaktoni se çfare eshte çfare edhe duke kategorizuar terroristet sikur me liste! Nese do jipej çmimi per injorante ndonjehere, nuk besoj qe ua kalon kush ne kete kategori, ama sinqerisht e shkruaj, pa e paragjykuar teresine!

Tema, po diskutohej per ate 5 maqedonasit e vrare, e qe klika maqedonase tenton ta servoje qe ka lidhje me terrorizmin musliman.

Nese ke per te diskutuar per fete, e ke ca nenforume me poshte tema pakufi prej Bin Ladenit e kudo qe jane ato vatrat e terrorizmit. Kjo eshte teme tjeter qe nuk ka nderlidhje me ate qe ti po i jep hyyyyyy e hyyyyyyy te perziesh e ngaterrosh, se ketu na mbeti vetem çeshtje e percaktimit te emrave se kush se çfare eshte e mund te jete!
    ...nuk i dihet kurre, nuk i dihet kurre, ndoshta vjen momenti...!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Si une ka me qindra, por nuk bejne zhurme neper forume. Superaktiviteti i disa shqiptareve ne kete forum si myslimane te terbuar kryesisht vjen sepse shpesh hidhet balte e padrejte ndaj shqiptareve ne Maqedoni e keta reagojne emocionalisht ndaj cdo fakti qe i vishet fese se tyre te "Dashur".

Une shpesh e kam thene, dhe e them qe myslimanlleku i shqiptareve ne maqedoni zgjat vetem 1 muaj, e ate gjate agjerimit. Po te vesh neper klubet shqiptare ne mbremje i gjen te gjith me nje birre ne dore.
    Mund te te rastise, qe edhe Ximi-Abedini nuk do ta refuzonte nje birre ne ndonje mbremje por me kushtin qe mos i tregohet hoxhes per namaz Xhumaje

Nese do jetoje vetem 1 muaj ne nje qytet te maqedonise ku jetojne shqiptare, do kuptoje qe feja eshte vetem nje vello e shemtuar qe hic me pak me perpara bente dallimin e nje bullgaro-serbi nga nje shqiptar.
    Nje shqiptar i zakonshem i Maqedonise, eshte po aq shqiptar sa te gjith te tjeret qe e ndjejne veten shqiptar.
    Sinqerisht me vjen mire qe e degjoj kete ,se paku paska shprese !!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga Pirate of Love Lexo Postimin
    po pra, e shikon ne tere kete mix te shkrimeve qe ke postuar deri tani, asgje nuk ke thene!

Se çfare deshirojne edhe parapelqejne, ik sqaroju matane ne new borne ajo ishte vetem per ta rikujtuar!

Atje nga vij une, ne shqiptaret i quanim magjup edhe ate diku 6 -7 shtepi, e serbet i quanin cigani... ne 40.000 banore, e mikse te tilla nuk ka pasur !

Ncuk, nuk jam jo nga Maqedonia, por eshte e aq injorante, e aq ulet qe kete e has vetem nga opinioni i juaj diskutues i new-bornaseve pothuajse ne çdo medium diskutimi... gllam, gllam, gllam beni gjeopolitikat deri ne skajin tjeter te botes, e edhe kur eshte çeshtja e fese, do ju gjeje po ashtu ne radhet e para duke bere "luften" te percaktoni se çfare eshte çfare edhe duke kategorizuar terroristet sikur me liste! Nese do jipej çmimi per injorante ndonjehere, nuk besoj qe ua kalon kush ne kete kategori, ama sinqerisht e shkruaj, pa e paragjykuar teresine!

Tema, po diskutohej per ate 5 maqedonasit e vrare, e qe klika maqedonase tenton ta servoje qe ka lidhje me terrorizmin musliman.

Nese ke per te diskutuar per fete, e ke ca nenforume me poshte tema pakufi prej Bin Ladenit e kudo qe jane ato vatrat e terrorizmit. Kjo eshte teme tjeter qe nuk ka nderlidhje me ate qe ti po i jep hyyyyyy e hyyyyyyy te perziesh e ngaterrosh, se ketu na mbeti vetem çeshtje e percaktimit te emrave se kush se çfare eshte e mund te jete!
    Ti duhet sigurisht te jesh "intelegjence superiore beduine" e kamufluar me nofke ne gjuhe qafire ... ndryshe ska si te jete ..vetem nje mendje si e jotja ka "aftesine" te shkruaj keso shkrime pa kuptim

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Jetësojm Idealet!
    Burogsim nënë 60 vjecare për terrorizëm, burgosim motra 20 vjeare për terrorizëm!?!?
    KETO KANE LUFTUAR NE AFGANISTAN KUNDER NATO-s???

Sui generis

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Citim Postuar më parë nga RaPSouL Lexo Postimin
    Jetësojm Idealet!
    Burogsim nënë 60 vjecare për terrorizëm, burgosim motra 20 vjeare për terrorizëm!?!?
    KETO KANE LUFTUAR NE AFGANISTAN KUNDER NATO-s???
    Nuk e kane folur fjalen e fundit populli shqiptar akoma , e shofim keto dite ose do e shofin te dy keta ne ditet ne vijim ..

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Citim Postuar më parë nga Genti.. Lexo Postimin
    Nuk e kane folur fjalen e fundit populli shqiptar akoma , e shofim keto dite ose do e shofin te dy keta ne ditet ne vijim ..
    Definitivisht fundi i kësaj qeveria po afrohet së shpejti, veprime të tilla dhe gomarllëqe të tilla pak para samitit të NATO-s në Chikago është tmerr!
    Sui generis

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Lexoni këtë artikull, është thjesht çmenduri dhe provikim i rëndë sllav!

POLICET E DUISLLAVISE PIJN KAFE DHE BEJNE GJUME NE SHTEPIN E "TERRORISTEVE"

KEQTRAJTIME NGA ANA E POLICISE NE FAMILJET E TE ARRESTUARVE

SHKUP - Në lidhje me arrestimin e 20 personave kanë filluar të dalin në shesh edhe veprimet e pahijshme të policisë maqedonas që kanë trajtuar familjarët e të arretuarve.
    Pasi kishin bastisur, konfiskuar kompjuterin dhe telefonat celularë, në shtëpinë e njërit nga të arrestuarit policët kishin kërkuar të pinë edhe kafe nga zonja e shtëpisë. “Kërkuan edhe kafe me pi. S’kishim çfarë të bëjmë, kush s’guxojke me ju thënë jo. U çua nëna dhe u bëri kafe. Njëri polic bile edhe ka fjetur dy orë në sallon se tha se ka qenë i lodhur dhe tërë natën pa gjumë”, rrëfeu për ekipin e gazetës “KOHA” një i ri, familjar i tre vëllezërve Haziri nga Shutka.
    Vallë, nëse në një familje ku shkohet për të arrestuar dhe gjetur persona të akuzuar për terrorizëm, a ka kushte që me u shtri polici edhe me i bë dy orë gjumë?
    Sui generis

Faqja 15 prej 76 FillimFillim ... 513141516172565 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •