Close
Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 102
    Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730
    O farao i lujte mensh keto grate e shkreta qe jane martuar me te huaj..lool

Pastaj nji pjese jane martuar me te huaj/a sepse ne ambjentin qe kane jetuar dhe punuar skane pasur lidhje me shqiptaret. Pastaj me keta qe po diskuton ti, nje pjese e mire e dine anglishten me mire se une e ti shqipen, dmth qe jane brumos ne ate ambjent, jane si ata..

bota po shkon drejt globalizimit o farao..

Ne akoma kemi problem brenda shqiperise, jo se du maloke, jo e du myzeqare, o korcare o hic fare etj etj..

Ne ndryshimet or tut i ndjejm 50 vjet me vonese..kjo eshte fatkeqesi e madhe.

Ka ardh koha qe bota do jete paq kufij..sdo kete me kufij..kjo ka qene andrra e njerezimit..

madje mas disa brezash, popuj si ne me potenciale kaq te vogla njerezore rrezikojne te zhduken ne koncpetin gjuhesor dhe tradicional..

nejse te shkuara e te kaluara

si ne shqiptaret nuk ka

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar më parë nga tutankamon Lexo Postimin
    mesa shoh i paske hy me themel per t mu pergjigjur mua loool

persa i perket faktit se krenaris tende qe ke burr te huaj ,,,eshte njesoj sikur te them une qe jam krenar qe jam beqar !! po nejse e lejm iher ket ..vazhdojme...

ti thua qe un kam shar burrat e gjith botes,,dhe qe nuk ndikon aspak vendi qe ke lindur, na te tregoj nja dy gjojna lali ty zemer dhe me zgjuarsine tende kerko te me kuptosh sepse nuk mund te shkruaj shume gjera te mia personale.
    mos e merr per personale zemer se nuk e kam me ty por persa i perket krenarise , gjakut shpirtit dhe zemres per fat te mire ne shqiptaret jemi te kompletuar .

rexhina lexo pak lalin tat se te kam xhan,
    une , ti dhe shume si ne te dy dijme shume mire se c perfundim kane bere martesat e shqipetareve me te huajt, ne kete rast nuk qendron gjinia.
    vaja 20 vjecare qe jan martuar me pleq 50 vjecar, per komoditet, para ndonjehere edhe per nevoja shume te rendesishme si dekumenta etj etj,,,
    nga raste te tilla une njoh shume njerez te martuar dhe te siguroj qe nder 10 njerez me zor te madh kam rastisur me ndonje qe thoshte JAM I-E LUMTUR.
    mos e merr per kapital sepse nuk jam shume krenar per kete qe po te shkruaj POR une ne nje periudhe kohore 10 vjecare kam pasur mbi 10 -te dashura- gra te martuara midis tyre vetem njera shqipetare.. dhe ka qen e vetmja femer qe une jam ndjere per here te par ne jeten time i dashuruar, vetem me ate zemra ime ndjehej e lumtur, vetem me ate kam bere gjithcka me zemer e shpirt !! Tani ti rexhina arrin dote te kuptosh motivin perse pikerisht me shqipetaren??? te them vetem kete qe, ne shqipetaret kuptohemi edhe vetem me nje shikim edhe vetem me dy fjale !! te tjerat imagjinoji vete rexhina ...
    me kete dua te them qe, mos na shisni mend kot e mos na tregoni burrat amerikan ,francez apo ku ta dij une sepse nuk kemi te njejtin gjak nuk jemi rritur ne te njejten menyre,mentalitet etj etj....
    mos na tregoni neve qe ata 50 a 60 vjecaret jane meshkuj me burra se ne..se i kemi pare dhe degjuar se si jane !!

hajt jete te lumtur me BURAT e komoditetit tuaj . PP

THEKSOJ ASGJE PERSONALE DHE ME ASKEND !!

lol tuka, po mire ti po jep nje rast ku s'eshte e zakonshme dhe nuk perfaqeson dashuri martesore...ti jep si ekzemplar nje 20 vjecare me nje 50 vjecar? po nje 20 vjecare me nje 24 vjecar ? qe rran ne dashuri nga gjerat te perbashketa qe kishin si pshm humorin, fakti qe shkonin ne te njejten universitet dhe punonin ne te njejten pune ..ky eshte rasti im , dhe ka shume shume cifte te tjere si une qe jan martuar me te huaj dhe jan te gezuar dhe kan krijuar familje...po ekziston fakti qe ne nuk ndajm te njejten gjuhe apo te njejtin vendlindje ose disa tradita, ama kjo sme ndalon te mos dua partnerin tim...biles me pelqen me shume qe eshte i huaj qe te evitoj probleme si pshm kur shkoj ne shqiperi mos te zihemi ku do rrim tek te aferit e tij apo te mijt ...ai do rri tek te afermit e mi ska zgjidhje hahah plus jo vetem kjo Tuka, por sme ka rren rasti te takoj nje shqiptar qe ja vlen ta martoj dhe kam pare raste kur disa jan lidhur me disa shqiptar qe ja kan bere jeten ferr, sadoqe te perbashketa ndaj kultures, gjuhes etje...te gjesh nje partner duhet te fokusohesh me gjerat me te perbashketa, si pshm perputheni ne personalitet, zgjuarsi, humor, ta kesh shokun tend me te ngushte dhe dike qe do mundohet te te bej ty te gezuar dhe per gjen me te vogel qe ti spret
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-04-2007
    Vendndodhja
    KUDO DHE ASGJEKUND
    Postime
    837
    shqipetaret i duan shqipetare (dhe te virgjera mundesisht)sepse bejen dhe punen e kuzhinierit,pastruses,nenes ,kamarieres ose e thene me mire eshte nje sherbetore e burrit dhe e deri diku i femijes ,ndersa e huaja nuk i lejon mashkullit kaqe shume hapesire

ne shqipetaret kemi krenarin e burrit te teperuar per kohen qe jetojme

vete jetojme me 2012 ndersa gruan e duam te vitit 1960 maksimimi

nje cift shqipetare me kalamaj te lindur ne shqiperi i shikoja ne rruge burri para gruja mbrapa nje femije ne karroce dhe 2 perkrah mbas ca kohesh u ndan ,e shikon shqipen tani me anglezin dore per dore e goja vesh me vesh

nuk e di se ke jete do zgjidhnin femrat shqipetare n q se do ju jepej mundesia

***VIP***
    Anëtarësuar
    26-08-2008
    Postime
    800
    Ne, meshkujt shqiptar jemi me meshkujt ne bote. Ja une psh muajin e kaluar lash macokun tim me barre. Imagjino ci boj femres.
    Moderator, e di vet ti...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-12-2010
    Vendndodhja
    ....Europe...
    Postime
    1,155
    Sa meshkuj jane meshkujt shqiptar?
    'i qerek...

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    Citim Postuar më parë nga *~Rexhina~* Lexo Postimin
    lol tuka, po mire ti po jep nje rast ku s'eshte e zakonshme dhe nuk perfaqeson dashuri martesore...ti jep si ekzemplar nje 20 vjecare me nje 50 vjecar? po nje 20 vjecare me nje 24 vjecar ? qe rran ne dashuri nga gjerat te perbashketa qe kishin si pshm humorin, fakti qe shkonin ne te njejten universitet dhe punonin ne te njejten pune ..ky eshte rasti im , dhe ka shume shume cifte te tjere si une qe jan martuar me te huaj dhe jan te gezuar dhe kan krijuar familje...po ekziston fakti qe ne nuk ndajm te njejten gjuhe apo te njejtin vendlindje ose disa tradita, ama kjo sme ndalon te mos dua partnerin tim...biles me pelqen me shume qe eshte i huaj qe te evitoj probleme si pshm kur shkoj ne shqiperi mos te zihemi ku do rrim tek te aferit e tij apo te mijt ...ai do rri tek te afermit e mi ska zgjidhje hahah plus jo vetem kjo Tuka, por sme ka rren rasti te takoj nje shqiptar qe ja vlen ta martoj dhe kam pare raste kur disa jan lidhur me disa shqiptar qe ja kan bere jeten ferr, sadoqe te perbashketa ndaj kultures, gjuhes etje...te gjesh nje partner duhet te fokusohesh me gjerat me te perbashketa, si pshm perputheni ne personalitet, zgjuarsi, humor, ta kesh shokun tend me te ngushte dhe dike qe do mundohet te te bej ty te gezuar dhe per gjen me te vogel qe ti spret
    rexhina mos u perpiq t'ja mbushesh mendjen gjithsecilit, secili ka jeten e vete dhe e ben si mendon se eshte me e mira per te,
    shqiptaret jane njerez te ekstremeve , ose ka shume te mire ose shume te keqinje, vecse keta te miret duhet ti kerkosh me qirinj.
    Titoja tha raste ku lidhjet nuk kane qene te arritshme, ndersa une di shume raste te kunderta ku shqiptaret nuk ja dijne vlerat femrave shqiptareve dhe tregohen violent , apo behen ose jane pijaneca.
    Kohet e fundit po me tregonte njera historine e nje cifti shqiptaresh qe kuptoheshin vetem me dru derisa nje dita gruaje e la dhe u martua me pas me nje te huaj, s'po e them shtetin se ku i dihet bota eshte e vogel.
    Kishin mbi 10 vjet ne ate shtet, pasi u ndane ku burri nuk e linte rehat gruan te bente jeten e saj, e ndiqte gjithandej, kjo u lidh me nje vendas dhe ky u behej si hije, nuk e pranonte xhelozin ndaj ish gruas po thoshte une u talla dhe tallem me ate derisa nje dite gruaja nje ta denoncuar ne policine e atij vendi dhe e kapen , ngaqe ky personi nuk i kishte bere akoma aktet e kthyen ne shqiperi...........
    te rri te tregoj sa raste te tjera me bemat e shqiptareve do dale roman me tre vellime
    qofsh mire atje ku je

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar më parë nga Marya Lexo Postimin
    rexhina mos u perpiq t'ja mbushesh mendjen gjithsecilit, secili ka jeten e vete dhe e ben si mendon se eshte me e mira per te,
    shqiptaret jane njerez te ekstremeve , ose ka shume te mire ose shume te keqinje, vecse keta te miret duhet ti kerkosh me qirinj.
    Titoja tha raste ku lidhjet nuk kane qene te arritshme, ndersa une di shume raste te kunderta ku shqiptaret nuk ja dijne vlerat femrave shqiptareve dhe tregohen violent , apo behen ose jane pijaneca.
    Kohet e fundit po me tregonte njera historine e nje cifti shqiptaresh qe kuptoheshin vetem me dru derisa nje dita gruaje e la dhe u martua me pas me nje te huaj, s'po e them shtetin se ku i dihet bota eshte e vogel.
    Kishin mbi 10 vjet ne ate shtet, pasi u ndane ku burri nuk e linte rehat gruan te bente jeten e saj, e ndiqte gjithandej, kjo u lidh me nje vendas dhe ky u behej si hije, nuk e pranonte xhelozin ndaj ish gruas po thoshte une u talla dhe tallem me ate derisa nje dite gruaja nje ta denoncuar ne policine e atij vendi dhe e kapen , ngaqe ky personi nuk i kishte bere akoma aktet e kthyen ne shqiperi...........
    te rri te tregoj sa raste te tjera me bemat e shqiptareve do dale roman me tre vellime
    qofsh mire atje ku je

ke shume te drejt marya, dhe sigurisht ka dhe te huaj qe i kan trajtuar grat ne ate menyre...prandaj duhet ti vlersojm njerzit si individ, eshte shume e rend te gjesh dike qe ja vlen, sigurisht cdo lidhje ka problemet e saj, por disa njerez jan te pafate dhe i bie ndonje burre abuzive ose piranec ose i droguar, skupton sic the ti vleren e gruas te tij shqiptare, plus nuk meson nga gabimet, dhe kur e le gruaja qarraviten dhe luten qe ti marrin mbrapa, dhe kur i japin shance te dyte apo te trete, prap fillojn te harrojn vleren e gruas te tyre

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Lol, me iku truri sot kur degjova se si nje debile shqiptare qe punon per nje te huaj(mbase pastruese ne shtepine e saj) i kishte thene kesaj te huajes qe une s'gezoj asnje te drejte ne familje. Burri, prinderit e tij , te mite kontrollojne plotesisht jeten time. As nuk me lejon te mbaj rrogen,te dal, te ngas makine. Me rreh, e blah, blah. Boh, i thashe kesaj te huajes. Me vjen keq por ajo jo vetem burrin e paska budalla por eshte dhe vet e tille. Cfare nuk thone shqiptaret lol, per te perfituar ndonje te mire materiale. Ma peshtirosin ca e ca.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e stern
    Anëtarësuar
    09-10-2008
    Postime
    5,034
    Citim Postuar më parë nga *~Rexhina~* Lexo Postimin
    tutan nje mashkull qe ndihmon gruan te laj rrobat, te laj pjatat etje sdo te thot qe nuk eshte mashkull, afterall qenia mashkull karakterizohet nga anatomia jo nga veprimi, se po qe se e mat sa "mashkull" je ti duke refuzuar te ndihmosh apo te besh punet qe ben gruaja, sorry po kjo sdo te thot hic fare nese je burre me B te madhe...dikush qe nuk mendon se ka me shume te drejta se femra, dhe e trajton femren si te barabarten e tij, ai po qe eshte mashkull ose BURRE
    mos flasim per mentalitet, dhe per ndikime qe i perkisnin moshes se prinderve tane, ose ne disa raste te gjysherve tane....
    Kohet kane ndryshuar dhe njerzit zhvillohen! Meshkujt kane koncept te mirfillte per veshtiresite dhe sakrificen e femres
    ne nje perditshmeri e cila perbehet nga femije, pune, detyra shtepiake etj.
    Pra mendoj se shume meshkuj shqiptare ndihmojne tani me partneren e tyre ne shtepi, dhe nuk e marrin aspak si ofendim.

"Man sieht nur mit dem Herzen gut. Das Wesentliche ist für das Auge unsichtbar."

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar më parë nga stern Lexo Postimin
    mos flasim per mentalitet, dhe per ndikime qe i perkisnin moshes se prinderve tane, ose ne disa raste te gjysherve tane....
    Kohet kane ndryshuar dhe njerzit zhvillohen! Meshkujt kane koncept te mirfillte per veshtiresite dhe sakrificen e femres
    ne nje perditshmeri e cila perbehet nga femije, pune, detyra shtepiake etj.
    Pra mendoj se shume meshkuj shqiptare ndihmojne tani me partneren e tyre ne shtepi, dhe nuk e marrin aspak si ofendim.

kohet ndryshojn dhe disa njerez zhvillohen por prap mbeten disa njerez te tjere qe nuk zhvillohen ose sduan te "zhvillohen"

Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •