Close
Faqja 0 prej 13 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 129

Bagëti dhe bujqësi

Mendova ta hap ketu kete teme pasi eshte pjese e ekonomise dhe zhvillimit. Qeveria psh ka akorduar fonde te posacme per ata qe duan te mbjellin. Kushdo ka nje bahce ne shtepin e tije dhe deshiron te mbjelle nje peme apo ndonje perime, por shumica nuk dine. Ndersa te tjere duan te zhvillojne biznes duke mbjellur ullinje apo rrush, pasi dhe fondi qe akordon qeveria eshte pikerisht per keto dy lloje pemesh dhe eshte falas.

Gjithashtu edhe bagetia eshte pjese e pothuajse cdo familje periferike. Dikush ka lope, dele, dhi, derra, dhe dikush eshte i apasionuar ne mbajtjen e lepujve dhe tifozllikun e pulave. Shumkush e ka baze kryesore per te mbajtur familjen me aq sa mund te perfitoje ne shitjen e qumeshtit apo rritjen dhe shitjen e vicave etj. Por edhe vezet e pulave jo me pak jan fitimprurese, pasi cmimi i nje kokerr veze shtepie ka vajtur 40 lek te reja kundrejt nje veze te pularise e cila shitet me 15 lek te reja

Le te sherbeje kjo teme per pyetje-pergjigje dhe sygjerime mbi kete sektor te rendesishem ekonomik por edhe i kenaqshem per cdo familje qe ka peme ne oborrin e shtepise apo bageti dhe shpende.
    Ndryshuar për herë të fundit nga EuroStar1 : 31-12-2011 më 13:19
    Revolution 1848

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    po i bo konkurenc gjyshit?

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    kjo teme duhej..

kemi shum cte diskutojme..

na duhen ketu ca agranome e veterinere.. po dhe forumist me gjysher bujko-bejlerë..

un do bej shum pyetje..

thx euro..

E dua letërsinë Maska e Sorkadhe_Kelcyre
    Anëtarësuar
    30-07-2005
    Vendndodhja
    me ariun polar
    Postime
    2,219
    me thene te drejten, kujtova se behej fjale per "Bageti e Bujqesi" e Naimit. pffffff...
    What goes around---comes around

Citim Postuar më parë nga Sorkadhe_Kelcyre Lexo Postimin
    me thene te drejten, kujtova se behej fjale per "Bageti e Bujqesi" e Naimit. pffffff...
    Qe kur Naimi ne temat e biznesit ?

Mund ta kurseje komentin pasi e more vesh qe nuk behet fjale per te, megjithate shpresoj qe Darius ti heqe postimet jasht teme
    Revolution 1848

Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Qe kur Naimi ne temat e biznesit ?

Mund ta kurseje komentin pasi e more vesh qe nuk behet fjale per te, megjithate shpresoj qe Darius ti heqe postimet jasht teme
    Të përgëzoj për temën EuroStar1.
    Mendoj se këtu kontribut të vecantë do të jepte, miku ynë salihaj.
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Më pëlqen kjo temë dhe më duket e vlefshme!

Kjo mund t'u shërbejë atyre që kanë kafshë apo shpendë shtëpiake e që duan t'i mirëmbajnë, t'i mbarështojnë, të rrisin prodhimin prej tyre etj.

Forumi i ekonomisë dhe biznesit nuk ka pse të jetë i mbushur vetëm me shkrime të fryra të "doktor-mastorëve", që na sjellin e recitojnë citate pseudo-librash që ata as vetë nuk i kuptojnë.

Kjo temë u shërben vërtet anëtarëve.

Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    hapa nje tem nje dizaj qe do trajtonte.. ambjentimin e qytetarit qe shkon te jetoj ne fshat..
    kerkohej ekspertiz nga mjeket e semundjeve ngjitse.. por dhe nga veterinere.. meqe qytetari ne fshat perballet me gjera qe nuk i di e nuk i sheh..

mirpo ma fshine ate teme.. e asqe sqaruan arsyet..
    shpresoj qe kte tem te mos e cysin kur thon elbasanollinjte..

pra le te fillojme..

si ja bejn katundaret me pleshtat morrat tartabiqet rriqnet etj etj..`?

cfar rreziku ka qe semundje te kafshes apo parazit te kafshes te rrezikojn njeriun.. ?

cfar rreziqesh vijn nga uji i pusit apo i burimneve tjera natyrale..?

si luftohet lageshtia e tokes qe te mos nderhyj ne shtrepin e katundit..?

si ndertohet nje wc ne fshat?

a kan rrezik per femijet mbajtja e pulave apo deleve pran shtepise?

kush din bujrum..

katundar ketu kena boll.. edhe se tash kan ba villa neper qytete..

Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    a kan rrezik per femijet mbajtja e pulave apo deleve pran shtepise?

.
    Vetem per kete mund te pergjigjem sipas keshillave qe mjeku me ka dhene per femijet Brari. Qe nese mban kafshe shtepiake dhe femijen e ke alergjik duhet patjeter ti besh testin e alergjie qofte per kafshe por edhe per pemet.

Une kam peme por kisha edhe nje qen pastor dhe u detyrova ta largoj qenin pasi djali im kishte alergji nga kafshet dhe doktori me keshilloi ta largoja qenin, ndersa eshte normalizuar me rritjen e djalit alergjia ndaj pemeve dhe per fat nuk i preva edhe pemet.

Per Wc duhet te flasi ndonje hidraulik dhe jo katundar
    Revolution 1848

Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    flmn euro..

ne rastin e wc eshte llafi per wc katundi..

pra pa lidhje me rrjetin e kanalizimeve..
    ku i ke ti kte shpi e kto pem e qen?
    ne shqipri a jashte?
    dirti xhab e shihni ne diskaver me majkun?

ai nje dizaj vate te nji katunar amerike..fermer..
    fermeri duar arte.
    kish bere shtepi me bajga balte e kashte..
    po sa te bukur.. nje mrekulli.

dhe un do ta bej nje te tille sapo te blej nje cop truall diku ne shqiperi..

mirpo dua te di teknologjine.. dhe me intereson kullimi i tokes..

katunaret i din kto gjera..

shoh se katundaro-ceceno banditet tane.. u a kan kire karabelane kodrinave me vreshta e ullishte per te ndertuar vilat e tyre mbi troje te plackitura e mbi te gjitha mbi troje ku tjer kan derdhur djers me dekada ti cpillezojne e c'shkurrezojne per ti bere ullisht e pemishte e hardhishte te begata..
    nje krim i tmerrshem..

.
    ''

Faqja 0 prej 13 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •