Close
Faqja 10 prej 25 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 242
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Ermal 22
    SKORPIONSKING nuk ka nevoje ta lexoje Kuranin pasi rrealiteti flet vete se cfare behet ne shqoqerite ku Kurani esht ligj. Te ishte e mir bota islame nuk i mernin rrugat e perendimit njerezia. Sa here flitet per shkence e perparim vazhdimisht kujtohet se cka bere islami ne te kaluaren e larget pasi tashti mbi 100 vjet vetem ne vend numero. ne arabin Saudite as nuk guxojn njerezit me mesu apo me vizatu organet e brendshme njerezore se eshte harram! Ja cfare mentaliteti ka vendi i Mekes ku cdo myslimani i duhet te shkoje 1 her ne jete.
    Sidomos ne shtetet qe i kane hyre fese thell si puna juaj ketu atje persekutohen me shume eshe ata qe nuk jane myslimane. Po rrini more se na cate b***** me kete punen e fese tuaj se sa me shume mesoni per te aq me shume i largoheni kombit e aq me shum rritet mundesia qe te demtoni kombin pasi nuk dini gje tjeter por vecse fe, Kuran e Allah. Po pse eshte e lehte ne vendet e tjera myslimane me e lene Islamin?? Ne Afganistan vete familja e denoi njeriun e vet qe u konvertu ne te krishter! As familja nuk e donte, e mendo tashti se si mund te behet nje komb me familje te tilla qe nuk u dhimbset as gjaku i vet. Problemi qendron se kane shume popullsi rrepublikat e shpallura apo te pashpallura islamike dhe nuk esht se esht vetem Arabia Saudite apo Irani, por jane gjysme miliardi njerez mysliman nga vendet problematike. se e tregoni ju me kembenguljen tuaj per tia merzitur tjetrit qe ka braktisur islamin, pasi ju kerkohet ne fe qe ta merzitni tjetrin e ta bindni te rikthehet ne 'rrugen e drejt' islamike. Po prandaj nuk guxon kush ta braktis islamin ne vendet e lindjes se jo ta merzisin por te shkon edhe jeta apo koka per lesh. Kurse ju doni qe te konvertohen sa me shum myslimana. ah mor islamista se mjaft ju kemi edhe ju e nuk kane faj njerezit qe shpirti u rreh per boten e krishtere ku nuk i thuhet tjetrit te mos martohet me 1 te nje feje tjeter, sic thote islami per myslimanin.

Shiko , shiko se kush na shkruan, si duket ke haruar pyetjen qe ma parashtrove , sa i perket "perhapjes se fese Islame me dhune" . Lene se te dhash pergjigje por biles te shkruajta edhe mesazh privat qe ta lexojsh dhe te pergjigjesh . Cfar u be puna me ty Ermal 22 . Kaq ke edukate ?!!! Me parashtorve pyetje , te dhash pergjigje , dhe tani vjen kete haron pergjigjen time. Dhe tani mundohesh ti japish temes kahje tjeter . Cfar eshte problemi ske fjale ?!!! Sdi cfar te shkuash !!! Te ka henger macja gojen ?!!! Mos u merzit se nuk je i pari !!!! Dhe as i fundit sdo jesh.
    Dhe perseri ben gabim kur thua qe Islami ndalon martesen me pjestar te feve tjera. Te kisha thene lexo pak me shum. Dhe do te doja te di deri kur do te bejsh gabime . Me te vertete dukesh qesharak. Mos flet nga inati , pash zotin ?!!!
    Se inat nuk me ben mua i ben vetes tende

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga kafiri
    Hej “FireSoul” më duket se nuk jeni i sinqertë me “I Kthyeri” dhe për atë që ju po i thoni, ky është postimi im parë në këtë pjesë të forumit por më ndiq pak me poshtë dhe do të arsyetoj pse.
    Po përpiqem t’ju citoj diçka nga një libër që po lexoj sëfundmi dhe titullohet “Tema Islame” me autor “Salih Kurdi” në faqen 71 ai thotë: “Kush e mëson shkathtësinë e gjuajtjes (me armë) e pastaj e harron atë nuk është njëri prej nesh.” (Muslimi)
    Xhihadi është rruga e vetme e drejtë përmes cilës muslimanët mund ti arrijnë qëllimet e tyre. All-llahu, ‘azze ve xhel-l, na sqaron këtë: Juve u është bërë obligim lufta (xhihadi), ndonëse ju e urreni atë. Por mund që jut a urreni një send, e ai është shumë I dobishëm për ju, dhe mund që jut a doni një send e ai është dëm për ju (2:216).
    Pejgameri, sal-l All-llahu alejhi ve sel-lem, thote: “Jam dërguar para ditës së Gjykimit me shpatë, derisa (njerëzit) të mos i robërojnë vetëm Një All-llahu të Madhërishëm i cili nuk ka të barabartë; furnizimi im gjendet nën hijen e heshtës sime ndërsa poshtërimi i godet ata që më kundërshtojnë; dhe kush identifikohet me një popull, atëherë ai është njëri prej tyre!” (Ahmedi)
    Rruga e xhihadit është e vështirë dhe e mundimshme. Atë mund ta mbajnë vetëm besimtarët e sinqertë dhe të fortë, për të cilët Pejgamberi, sal-l All-llahu alejhi ve sel-lem, si përgjigje në pyetjen cilët njerëz janë më të mirët thotë: “Ky është mu’min I cili në rrugën e All-llahut lufton me jetën dhe pasurinë e vet”. (Buahriu).
    Gjithashtu po citoj nga faqja 139: Transmetohet nga Ebu Hurejre, radij All-llahu ‘anhu, të ketë thënë: “Kishte ardhur një njeri tek Resulullahu, sal-l All-llahu alehi ve sel-lem, dhe I kishte thënë “Më udhëzon për ndonjë vepër që është baraz me xhihadin.” Ai kishte thënë: “Nuk ka vepër të tillë.”
    Nëse i lexon edhe ti o Gostivar dhe ti Fisnik bëni zamet të mi komentoni pak sepse mua më duken shumë të frikshme.
    Edhe diçka tjetër që ja vlen ta diskutojmë, po ju citoj nga faqja 66.
    “Nuk ka asgjë të përbashkët midis islamit dhe demokracisë; islami në asgjë nuk pajtohet me demokracinë”. Dhe në vazhdim “Për në muslimanët nuk është e lëjuar ta krahasojmë Sheriatin me ligjet kafirike dhe jo islamike e le më të besojmë se midis Sheriatit të All-llahut dhe një sistemi të përbotshëm ekziston ndonjë lidhje e afërt e cila e trajton në mënyrë direktë rregullimi shoqëror (i cili është në lidhje të pandashme, kuptohet, me besimin islam). Nuk guxojmë as të mendojmë se Sheriati ka pika të përbashkëta me sistemet kafirike”.
    Po të citoj sërisht faqe 60. “Ndërsa sa i përket lirisë së besimit dhe që njeriu në kuadër të demokracisë mund të besojë çka të dojë, ajo është mashtrim i kulluar dhe asesi nuk është në pajtim me fenë tonë, islamin. Për shëmbull, nëse muslimani e ndryshon besimin dhe bëhet dëshmitar i jehovës, krishter d.m.th kafir, nuk mund t’i themi se ka bërë mirë ngase ai është i lirë të besojë çka të dojë. Përkundrazi, kush e braktis islamin konsiderohet dezertor ndaj të cilit duhet të zbatohet ekzekutimi i menjëhershëm. Në rast se pëndohet, do të lirohet nga ky dënim, mirëpo nëse këmëgulë në kufrin dhe devijimin e tij, duhet goditur me shpatë pas qafe. Pejgamberi, sal-l All-llahu alejhi ve sel-lem thotë: “Kush e braktisë fenë (islamin) vrajeni!” (Buhariu)
    Më është urdhëruar të luftoj kundër njerëzve derisa të mos dëshnojnë se nuk ka zot pos All-llahut dhe ta kryejnë namazin!(Buhariu dhe Muslimi). “Jam dërguar para ditës së Gjykimit me shpatë, derisa (njerëzit) të mos i robërojnë vetëm Një All-llahu të Madhërishëm i cili nuk ka të barabartë; furnizimi im gjendet nën hijen e heshtës sime ndërsa poshtërimi i godet ata që më kundërshtojnë; dhe kush identifikohet me një popull, atëherë ai është njëri prej tyre!”(Ahmedi)”
    Nuk po ju citoj më sepse si thashë edhe më lart më ka hyrë frika, por n.q.s dëshironi po ju thëm se në fund të librit jepet edhe nje kushtetutë me Kalifin si udhëheqë, më Sherihatin si ligj, me islamin si fe dhe me nënështrimin e të gjithve ndaj kësaj gjëje.
    Të gjitha citimet janë bërë nga libri i kthyer në shqip nga boshnjakishtja dr.sc. Selim Sylejmani, dhe botuar nga shtëpia botuese “Drita e jetës” Gjilan, me tirazh 500 copë të cilin e kam blerë tek xhamij tek rruga e kavajës.

Zotri 800.000.000 here te ka then , jo vetem ty , por te gjithve , keto qe sjelni ketu jane hadithe te dobeta , jo te dobeta por shuuuuuuum te dobeta . Ashtu qe asgje nga keto hadithe nuk ka vlere.
    Sa i perket luftes , ne KURAN thueht " Allahu nuk i do AGRESORET" . Andaj ju lutem , ose sjellni dicka me vlere ( gjera te tilla mund te gjeni ne KURAN - nese i gjeni dot !!!) ose mos na lodhni me budallalleqe te shkruara nga armiqet e profetit , dhe sot disa kane gjetur rrugen te futen ne hadithet, dhe mos haroni jane hadithe te dobeta .

fushori Maska e Ermal 22
    Anëtarësuar
    19-07-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    549
    Hej “FireSoul” më duket se nuk jeni i sinqertë me “I Kthyeri” dhe për atë që ju po i thoni, ky është postimi im parë në këtë pjesë të forumit por më ndiq pak me poshtë dhe do të arsyetoj pse.
    Po përpiqem t’ju citoj diçka nga një libër që po lexoj sëfundmi dhe titullohet “Tema Islame” me autor “Salih Kurdi” në faqen 71 ai thotë: “Kush e mëson shkathtësinë e gjuajtjes (me armë) e pastaj e harron atë nuk është njëri prej nesh.” (Muslimi)
    Xhihadi është rruga e vetme e drejtë përmes cilës muslimanët mund ti arrijnë qëllimet e tyre. All-llahu, ‘azze ve xhel-l, na sqaron këtë: Juve u është bërë obligim lufta (xhihadi), ndonëse ju e urreni atë. Por mund që jut a urreni një send, e ai është shumë I dobishëm për ju, dhe mund që jut a doni një send e ai është dëm për ju (2:216).
    Pejgameri, sal-l All-llahu alejhi ve sel-lem, thote: “Jam dërguar para ditës së Gjykimit me shpatë, derisa (njerëzit) të mos i robërojnë vetëm Një All-llahu të Madhërishëm i cili nuk ka të barabartë; furnizimi im gjendet nën hijen e heshtës sime ndërsa poshtërimi i godet ata që më kundërshtojnë; dhe kush identifikohet me një popull, atëherë ai është njëri prej tyre!” (Ahmedi)
    Rruga e xhihadit është e vështirë dhe e mundimshme. Atë mund ta mbajnë vetëm besimtarët e sinqertë dhe të fortë, për të cilët Pejgamberi, sal-l All-llahu alejhi ve sel-lem, si përgjigje në pyetjen cilët njerëz janë më të mirët thotë: “Ky është mu’min I cili në rrugën e All-llahut lufton me jetën dhe pasurinë e vet”. (Buahriu).
    Gjithashtu po citoj nga faqja 139: Transmetohet nga Ebu Hurejre, radij All-llahu ‘anhu, të ketë thënë: “Kishte ardhur një njeri tek Resulullahu, sal-l All-llahu alehi ve sel-lem, dhe I kishte thënë “Më udhëzon për ndonjë vepër që është baraz me xhihadin.” Ai kishte thënë: “Nuk ka vepër të tillë.”
    Nëse i lexon edhe ti o Gostivar dhe ti Fisnik bëni zamet të mi komentoni pak sepse mua më duken shumë të frikshme.
    Edhe diçka tjetër që ja vlen ta diskutojmë, po ju citoj nga faqja 66.
    “Nuk ka asgjë të përbashkët midis islamit dhe demokracisë; islami në asgjë nuk pajtohet me demokracinë”. Dhe në vazhdim “Për në muslimanët nuk është e lëjuar ta krahasojmë Sheriatin me ligjet kafirike dhe jo islamike e le më të besojmë se midis Sheriatit të All-llahut dhe një sistemi të përbotshëm ekziston ndonjë lidhje e afërt e cila e trajton në mënyrë direktë rregullimi shoqëror (i cili është në lidhje të pandashme, kuptohet, me besimin islam). Nuk guxojmë as të mendojmë se Sheriati ka pika të përbashkëta me sistemet kafirike”.
    Po të citoj sërisht faqe 60. “Ndërsa sa i përket lirisë së besimit dhe që njeriu në kuadër të demokracisë mund të besojë çka të dojë, ajo është mashtrim i kulluar dhe asesi nuk është në pajtim me fenë tonë, islamin. Për shëmbull, nëse muslimani e ndryshon besimin dhe bëhet dëshmitar i jehovës, krishter d.m.th kafir, nuk mund t’i themi se ka bërë mirë ngase ai është i lirë të besojë çka të dojë. Përkundrazi, kush e braktis islamin konsiderohet dezertor ndaj të cilit duhet të zbatohet ekzekutimi i menjëhershëm. Në rast se pëndohet, do të lirohet nga ky dënim, mirëpo nëse këmëgulë në kufrin dhe devijimin e tij, duhet goditur me shpatë pas qafe. Pejgamberi, sal-l All-llahu alejhi ve sel-lem thotë: “Kush e braktisë fenë (islamin) vrajeni!” (Buhariu)
    Më është urdhëruar të luftoj kundër njerëzve derisa të mos dëshnojnë se nuk ka zot pos All-llahut dhe ta kryejnë namazin!(Buhariu dhe Muslimi). “Jam dërguar para ditës së Gjykimit me shpatë, derisa (njerëzit) të mos i robërojnë vetëm Një All-llahu të Madhërishëm i cili nuk ka të barabartë; furnizimi im gjendet nën hijen e heshtës sime ndërsa poshtërimi i godet ata që më kundërshtojnë; dhe kush identifikohet me një popull, atëherë ai është njëri prej tyre!”(Ahmedi)”
    Nuk po ju citoj më sepse si thashë edhe më lart më ka hyrë frika, por n.q.s dëshironi po ju thëm se në fund të librit jepet edhe nje kushtetutë me Kalifin si udhëheqë, më Sherihatin si ligj, me islamin si fe dhe me nënështrimin e të gjithve ndaj kësaj gjëje.
    Të gjitha citimet janë bërë nga libri i kthyer në shqip nga boshnjakishtja dr.sc. Selim Sylejmani, dhe botuar nga shtëpia botuese “Drita e jetës” Gjilan, me tirazh 500 copë të cilin e kam blerë tek xhamij tek rruga e kavajës.
    Nuk ka me nevoj per tu pergjigj Gostivari USA pasiqe tu pergjigj vellau yt ne fe se cfare do me thane te braktisesh islamin.

Kafiri te solli rrealitetin e vertete se cfare thuhet ne jurisprudencen e thell islame. A e shef more se sa te forte e keni xhihadin vleren e te cilit mundoheni me e fsheh? Po edhe butesia e fortesia e haditheve eshte tjeter indikator se e keni fene te bazuar mbi tregime qe kalojne goje me goje qe sjell natyrshem pabesueshmeri pasi tregimet kethehen ne legjenda kur u kalohen brezave ne kete menyre e nuk ka njeri ne bote ta vertetoje se cka eshte 100 perqind e vertete!

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Ne Somali "Gjyqet islamike" (keshtu vetequhet aleanca e ekstremistave islamike ne ate vend), kane pushtue shumicen e Jugut te vendit, dhe rrezikojne edhe qytetin ku asht vendose nji qeveri e dobet por e mbeshtetun prej OKB.

Ne disa prej qyteteve tashma ne dore te islamikeve, kleriket e vendit kane nxjerre nji urdhen qe "tu pritet kryet cilitdo qe nuk fal 5 here ne dite namazin sikurse e kerkon kurani"

Ne fakt, ky urdhen asht kundershtue prej nji pjese tjeter klerikesh si i padrejte dhe per momentin nuk asht e qarte nese ka fillue te veproje apo jo.

Para disa muejsh ne Mogadishu (kryeqytete) kleriket islamike, ndaluan ndjekjen e kampionatit botenor te futbollit neper kinema, si anti-islam. Per kete shkak nji pronar kinemaje dhe i biri u ekzekutuan ne vend.
    Nji person tjeter u denue me vdekje prej gjyqit islamik (per vrasje) dhe i biri i viktimes vetem 14 vjec u caktue per me krye ekzekutimin. I dhane nji thike ne dore dhe ne nji shesh publik ku ishin mbledhe disa qinda vete ky shkoi tek i denuemi (cili i lidhun mbas nji shtylle bertiste "Allahu Akbar"), dhe i prey fytin me thike. Pra drejtesia primitive e bani edhe femijen 14 vjec kriminel.

Personalisht mendoj se ketu ka te baje shum interpretimi, mbasi feja islame vuen prej mungeses se nji autoriteti universal ne interpretimin e islamit. Cilido hoxhe a mullah e pershtat simbas qejfit e interesit, se nuk ka nji interpretim te vetem.

Kur jane ne pushtet jane thjesht nji diktature, gja te cilen e pohojne vete, ashtu sic e pohonte me krenari edhe Enveri "diktaturen e proletariatit" simbas mesimeve te Leninit etj, keta kane diktaturen e mesimeve te profetit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Labeati : 11-12-2006 më 14:57

i/e regjistruar Maska e kafiri
    Anëtarësuar
    08-12-2006
    Postime
    50

Per Gostivarin

Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa
    Eshte vellau i yt , jo i imi , ashtu vetem sillet. Po nejse une e di se ske cfar te pergjigjesh , sepse sdin se cfar te pergjigjesh
    [I]Gostivari nqs keto qe citove te kane ofenduar te kane shqetesuar te kerkoj ndjese. E vetmja gje qe mua me shqeteson eshte kjo qe ne si qytetare te lire te Europes kemi nevoje te njohim me shume te verteten e Islamit. Ndihem shume keq kur shoh qe njerez ne Egjipt kryqezohen sepse jane te Krishtere Kopte, ndihem shume keq kur shoh qe nen petkun e indoktrinimit fetar njerezt te ndryshem vrasin te tjere, ndihem shume keq kur degjoj se me sa krenari flasnin vendet si Irani ose Avganistani mbi nje kamikaze 67 (gjashtedhejt e shtate vjet) dhe mbi veteflijimin e saj dhe me sa krenari ata flisnin per kete rast. Nuk kam asgje kunder asnje myslimani sespe shume miq e mij jane myslimane dhe keto qe une po ti them tani i kam konsumuar edhe me ata dhe shpesh shoh nga shume te rinj te cilete perpiqen te jene praktikane te fese myslimane se sa agresive ata jane ndaj te tjereve. Nuk mund ta besoj se ata mqs kane lindur nga familje me tradite myslimane kane mare kete lloj kulture dhe kete lloj informacioni ndaj besimeve te tjera.
    Por po te pyes edhe per dicka tjeter nqs keto Adithe ekzistoje, a perbejene autoritet ne islam, megjiteh se ti mund ti quash te dobeta, une nga sa kam njohuri ato jane nje frymezim shume i forte per te githe myslimanet. Gjithashtu me lejo te te them se per cdo Adith qe kam citur nuk kam as njohurine me te vogel dhe nuk e di se cili eshte autoriteti i tyre ne islam.
    Por kur ky liber shitet tek nje institucion fetar kam frike se perciell edhe frymen e ketij institucioni.
    Ti thua me lart: "Eshte vellau i yt , jo i imi , ashtu vetem sillet", po te them vetem dicka ju mund te me konsideroni si te doni por une po ju them vetem dicka sinqerisht tani qe po lexoj kete liber jam ndiere vertet i shokuar nga fryma qe ky liber transmeton dhe sinqerisht me ka futur friken. [/

dua ate qe me do Maska e ELDORADO
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    atje ku jam rrit qysh i vogel se u lodha tu bredh
    Postime
    817
    o vlla o kafiro ta thashe dhe ne nje teme tjeter,nqs do te njohesh fene islame hap teme te tille dhe jo tema ku ti ,nga ta di une ku ke degjuar ndonje gje vjen dhe e hap ktu,pastaj feja islame bazohet tek libri dhe jo tek ato cka bejne individet ,po hidhi nji sy nje KURANI te perkthyer ne shqip,e di qe do te haje shume kohe se eshte paksa i gjate po vec hidhi nje sy,dhe do ta kuptosh vete nese ne te vertet do ta kuptosh
    me respekt niku
    DHE NJE DITE TE GJITHE DO TAKOHEMI ATJE.....

Vlonjat sa te jete jeta Maska e Igli_Vlonjati
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Vlore/Tirane
    Postime
    439
    Pse mua me duken budallalleqe keto gjera (une per vehte jam mysliman,por i urrej keto diskutime dhe veprimet qe bejne fetaret, psh lutjet). Llojet e feve jane te shpikura nga njeriu dhe keshtu ato mund te jene dhe te vdekshme.
    Ne Jete Duhet Te Udhehiqemi Nga Arsyeja Dhe Jo Nga Pasioni

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    [I]Gostivari nqs keto qe citove te kane ofenduar te kane shqetesuar te kerkoj ndjese. E vetmja gje qe mua me shqeteson eshte kjo qe ne si qytetare te lire te Europes kemi nevoje te njohim me shume te verteten e Islamit. Ndihem shume keq kur shoh qe njerez ne Egjipt kryqezohen sepse jane te Krishtere Kopte, ndihem shume keq kur shoh qe nen petkun e indoktrinimit fetar njerezt te ndryshem vrasin te tjere, ndihem shume keq kur degjoj se me sa krenari flasnin vendet si Irani ose Avganistani mbi nje kamikaze 67 (gjashtedhejt e shtate vjet) dhe mbi veteflijimin e saj dhe me sa krenari ata flisnin per kete rast. Nuk kam asgje kunder asnje myslimani sespe shume miq e mij jane myslimane dhe keto qe une po ti them tani i kam konsumuar edhe me ata dhe shpesh shoh nga shume te rinj te cilete perpiqen te jene praktikane te fese myslimane se sa agresive ata jane ndaj te tjereve. Nuk mund ta besoj se ata mqs kane lindur nga familje me tradite myslimane kane mare kete lloj kulture dhe kete lloj informacioni ndaj besimeve te tjera.
    Por po te pyes edhe per dicka tjeter nqs keto Adithe ekzistoje, a perbejene autoritet ne islam, megjiteh se ti mund ti quash te dobeta, une nga sa kam njohuri ato jane nje frymezim shume i forte per te githe myslimanet. Gjithashtu me lejo te te them se per cdo Adith qe kam citur nuk kam as njohurine me te vogel dhe nuk e di se cili eshte autoriteti i tyre ne islam.
    Por kur ky liber shitet tek nje institucion fetar kam frike se perciell edhe frymen e ketij institucioni.
    Ti thua me lart: "Eshte vellau i yt , jo i imi , ashtu vetem sillet", po te them vetem dicka ju mund te me konsideroni si te doni por une po ju them vetem dicka sinqerisht tani qe po lexoj kete liber jam ndiere vertet i shokuar nga fryma qe ky liber transmeton dhe sinqerisht me ka futur friken. [/

Jo more se nuk ofendohem une prej shkrimeve tuaja , je ti vet ai qe ofendohesh nga ato qe shkruan dhe nejse pak ka rendesi kjo . Vetom doja te te them nuk eshte ne regull te prezantohesh si musliman kur ne fakt te gjithe e dime se kush je vetem duke ti lexuar shkrimet Kilimanxharo.
    Per ate keto qe shkruan nuk vijne nga nje musliman por vijne nga nje i krishter .

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408

Red face

Me kete emer student do te beje mire te na mbushje mendje qe je nje njeri qe vertet studion dhe ben mire qe tha se je nje mysliman. Ore te te pyes mire qe thua se problemet e mesiperme kane qene probleme te krishterimit qe kishte ngateruar misionin fetar me ate shteteror. Po a mund te me thuash se si ka mundesi qe e ndryshuam ta kthejme perseri, a nuk te duket e njeta gje qe edhe sheriati dhe kalifi na kthejne shekuj mbrapa. A nuk e di ti student qe te gjitha vendet qe drejtohen nen sheriat, drejtohen vetem nen dogmen islame, qe te djeg dhe te vret po te pretendosh dhe te shprehesh ndyshe nga kjo lloj dogme dhe nga ky lloj mendimi.

O shoku mos na trego se te gjithe shkencetaret kane dale me Kuran ne dore dhe po i bejne sfilate Kuranit neper qarqet akademike, do te te them dicka; se asnjeri nuk mer Kuranin per te na treguar mbi te vertetat shkencore. Dhe duke te respektuar mendimin e larpermendur se nuk duhet et ngaterojme misionin e fese me misionin e shkences.

Ore sa per Sheriatin ti mire thua dhe shume bukur permend, por a sme thua, po ata qe ne Arabi nuk duan te jetojne si myslimane cfare fundi kane, ti me permend sheriatin dhe me tregon se sa hyjnor ai eshte, por po te pyes a do ta lejonin ne Arabi nje njri qe te shprehej kuder sheriatit. Po ti a do ta merje guximin dh ete vije ne dyshim ndonje pike te sheriati dhe te tradicionit islam? Ne nje teme tjeter mbi islamin kam pyetur; PERDERISA SHERIATI ESHTE LIGJ HYJNOR DHE AUTOMATIKISHT I PAGABUESHEM, PESE NUK ZBATOHEN NE SHQIPERI, PER PAMUNDES?! APO SE NUK KA VLERE?per ta kundershtuar diqka duhet te kesh arsye apo argument qe deshmon te kunderten apo paaftesin qe ka SHERIATI per ate nuk ka dal askush qe dhe te gjej arsye apo argumnt kontra qe ta kundershtoj sheriatin dhe per kete arsye nuk arsye per mendim ndryshe.

sheriati me kohe do perhapet edhe ne evrope dhe do jete arsyeja e veteme e shkjatrrimit BE -se ,pse jo edhe ne shqiperi dhe kosove mos brengosni ajo rruge po na dergon .
    ja nje argument hyjnore "nuk do vjen dita e kijametit perderisa asnje pellemb e tokes nuk dote jet pa e ndegjuar fjalen ALLAH" keshtu qe kjo pellemb toke e perfshin edhe evropen dhe shqiperin.

pa panik ....................[
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 18-12-2006 më 12:06

shko n'RRS be njeri....!! Maska e xHeneta_18..kS
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    103

Wink

kush lind ne nje fe qe nuk e ndin t'veten dhe nuk i pershtaten duhet t'ket t'drejt ta nrroj nesa ja do qefi.........dhe vet feja myslimane (t'ciles un i perkas) thot qe nqs islami NUK duhet te IMPONOHET por te PRANOHET n'menyr vullnetare

Faqja 10 prej 25 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Premisa të gabuara
    Nga Arrnubi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Përgjigje: 170
    Postimi i Fundit: 31-08-2011, 03:13
  3. Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-08-2006, 16:53
  4. Komuniteti Mysliman dhe legjislacioni
    Nga Iliriani në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-05-2006, 12:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •