Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 38
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-09-2004
    Postime
    253

titulli

pershendetje

Njoh nje qe ka nje qender interneti. shpejtesia per shkarkime shkonte mesatarisht 70KB/sek, kur shperndau linjen te tjerve ne pallate perreth shpejtesia u kufizua teper(me siguri qe edhe ata shkarkojne gjithe diten)
    Tani perdor nje kompjuter si router dhe ja kufizon atyre linjen sic thote ai ne 128Kb (nga 512Kb qe e ka qendra) dhe ja liron me pas kur ne qender ska kliente.Megjithate permisimi per ata qe punojne ne qender eshte relativisht i vogel.

Jam kurjoz nese ka ndonje software apo dicka tjeter qe mund ta bej kete pune
    me mire.

mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    me cfare e ka routerin dhe me cfare softi e ben limitimin ???
    sese pervec limitimit mbase duhet te perdori dhe prioritete ne routerin e tij qe ti japi perparesi trafikut te faqeve sesa te tjerave. Panvaesisht se keto varen nga softi

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Citim Postuar mė parė nga fotjon
    pershendetje

Njoh nje qe ka nje qender interneti. shpejtesia per shkarkime shkonte mesatarisht 70KB/sek, kur shperndau linjen te tjerve ne pallate perreth shpejtesia u kufizua teper(me siguri qe edhe ata shkarkojne gjithe diten)
    Tani perdor nje kompjuter si router dhe ja kufizon atyre linjen sic thote ai ne 128Kb (nga 512Kb qe e ka qendra) dhe ja liron me pas kur ne qender ska kliente.Megjithate permisimi per ata qe punojne ne qender eshte relativisht i vogel.

Jam kurjoz nese ka ndonje software apo dicka tjeter qe mund ta bej kete pune
    me mire.
    Ne qofte se ai ka shpejtesi shkarkimi 70kb/sek,atehere te tjeret qe e marrin sinjalin prej tij do e kene shume shume te ulet.Ai vertet ka shpejtesi shkarkimi
    70 kb,kur ai shperndan sinjal te te tjeret atehere shpejtesia ka parametra te tjera qe futen ne kategorine e shpejtesise upload(ngarkim).Dmth ne ngarkim ai nuk jep 70 kb/sek por 12kb/sek, 13 kb/sek,gjithmone varet nga numri i kompjuterave qe ai u jep sinjal.Sa me i madh numri i kompjuterave qe mer sinjal prej tij,aq me shume shpejtesia ulet. Ato vlera 70 dhe 128 kb/sek jane vlerat e uploadit te serverit,qendres(ndryshe quhen vlerat qe ai shkarkon sinjal ne kompjuter(download speed).Ne qofte se do te kontrollosh shperndarjen e rracioneve ne kb ne shume kompjutera,te duhet te kthesh kompjuterin ne server,psh te kesh kompjuterin ne ISA server me programin ISA server.Mund te arrish ta besh edhe nga programi i Routerit,varet cfare routeri modeli ke.Mund te shikosh ne dokumentacion se si te besh ndryshime,konfigurime te routerit.Ne kete rast kur shpejtesite ne upload(sinjali ne shpejtesi nga kompjuteri jot te kompjuterat e tjere)jane shume te uleta gjeja me e mire eshte te kufizosh numrin e kompjuterave qe furnizon me internet duke lene me pak kompjutera
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 02-01-2005 mė 19:14
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-09-2004
    Postime
    253
    ky shoku perdor kete:
    MikroTik RouterOS V2.5 Winbox

mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    mbase nuk ka konfiguruar mire mikrotikun ose nuk e ka me license te plote qe te funksionoje sic duhet.
    Po ka shume mundesi konfigurimi pasi mikrotik e ka pak te ngaterruar firewall dhe nat, thuaji te provoje linux ose ndonje gje tjeter.
    Une per vete perdor Freebsd per kete pune dhe jam mese i kenaqur
    tung

i/e regjistruar Maska e dragusha
    Anėtarėsuar
    23-11-2004
    Postime
    71

Question Kerkoj nje program per rrjet????

Ju pershendes
    Kerkoj nje program me te cilin mund ta ndal rrjetin ne dy lidhje te PC
    A mos e di ndokush ndonje te till qe te ndihmon me nda nje lidhje te internetit ne 2

Un kam 2 pc ne njeren jan te instaluar Fritz-karta si dhe karta e rrjetit(lan-kart)
    e ne te 2 e kam vetem karten e rrjetit para disa diteve i lidha te dy pc ndermjeveti po internetin nuk po mund ta ndaj ne 2 ashtu si po dua un psh:
    Shpejtsia e internetit tim esht 1 mb ne sekund un do te kisha dashur qe pc qe posedon fritz kart dhe qe esht kryesori te et shpejtesin prej 700kb ne sekund e te 2tin pc te kete 300km per sekund.
    Per qudi i kam lidh te dy pc po kur lundroj ne net me cilin do pc ter shpejtesin e merr ai pc ne te cilin lundroj domethen nuk kam ide se si ta kufizoj perdorusin e 2te(ne kete rast pc me lan-kart a ka dikush ndonje ide apo a dini ndonje program qe e ben kete pun??

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Lexo postimet e shkruar me lart. Programet e permendur mund te kene versione te reja tani.
    Edi

i/e regjistruar Maska e dragusha
    Anėtarėsuar
    23-11-2004
    Postime
    71
    Citim Postuar mė parė nga edspace
    Lexo postimet e shkruar me lart. Programet e permendur mund te kene versione te reja tani.
    Ok do te provoj keta programa
    Faleminderit shum per ndihem...
    Me nderime Dragusha

If i ruled the world... Maska e GinoTheGodFather
    Anėtarėsuar
    01-02-2004
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    311

Kerkoj nje program te tille...

Jam ne kerkim te nje programi i cili mund te beje te mundur shperndarjen e linjes se internetit tek kompjuterat e tjere ne menyre te limituar. Mua me vjen linja e internetit me lan ne nje pc dhe me ane te "share connection" e shperndaj ate tek pc e tjere. Por ndodh qe perdoruesit te shkarkojne dhe linja bie tek pc e tjera. Une dua nje program qe te beje te mundur konfigurimin e bandwidth per cdo kompjuter. Kam degjuar per nje program por qe eshte per linux. Vete une e marr internetin nga nje server i cili punon ne linux dhe ai e ka nje program te tille qe per te gjithe klientet e vet cakton shpejtesin qe e internetit qe do ti jape. Me ndihmon dot njeri me kete program qe po kerkoj? Faleminderit

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Shiko per programin Paessler Router Traffic Grapher v5.2.0.565 qe monitorizon
    shperndarjen dhe perdorimin e bandwidth ne rrjet http://download2.paessler.com/download/prtg.zip
    Ose shiko per programet Solarwinds http://www16.fixdown.com/en/db1ee6b9...nRetail=Retail netlimiter dhe bandwidth monitor.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 07-05-2006 mė 00:20
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Rreziqet dhe mbrojtja e rrjetit pa tel
    Nga benseven11 nė forumin Trajnim & leksione
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 27-07-2008, 11:26
  2. Komuniteti shqiptar i rrjetit
    Nga Davius nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-12-2006, 21:22
  3. Konfigurimi i kartės sė rrjetit nė freebsd
    Nga lavdimii nė forumin Pėrdoruesit e Unix
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 07-11-2006, 20:52
  4. Hapja e emailit tė punės jashtė rrjetit tė kompanisė
    Nga boraa nė forumin Rrjeti kompjuterik
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 02-07-2005, 15:11
  5. Kufizimi nacional ėshtė armiku mė i madh i kulturės
    Nga Estella nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 06-08-2002, 17:13

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •