Nuk mund te ndihmoj as nje anitivirus pasi tani eshte infektuar pc-ja
Duhesh ta formatosh pastaj un te kisha propozu ta instalosh NOD 32.
Nuk mund te ndihmoj as nje anitivirus pasi tani eshte infektuar pc-ja
Duhesh ta formatosh pastaj un te kisha propozu ta instalosh NOD 32.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BHGod : 01-12-2008 mė 11:46 Arsyeja: Ju lutem shpėrndani vetėm linket e faqes zyrtare tė produktit.
Unė kam pėrdorur Kaspersky internet security pėr mė tepėr se 1 vjet, 1 vjet e kisha me licencė, mė pas disa muaj e shkarkoja kaspersky trial dhe isha shumė e kėnaqur mirėpo lejoheshte vetėm njėherė pėrdorimi i tyre dhe vendosa ta zėvendėsoj me Avast-in qė ishte falasdhe sjam aq e kėnaqur.
Kaspersky ishte shumė mė i mirė dhe habitem kur lexoj atė qė ka shkruar Clay_More, unė spata as edhe 1 problem gjate pėrdorimit tė tij.![]()
Lumturia nuk vjen vetė, atė duhet ta krijojmė ne.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BHGod : 01-12-2008 mė 12:17
"Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."
Virusi eshte bere pjese e skedarit explorer exe.Nuk e heq dreqi.Beji riparim windowsit.
≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies
Nese i bej riparim windowsit mund te fshihen gjerat qe kam ne Local Disc C: ?
Jo..........
"Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."
DIP
duhet te besh nje scan te plote me ndonje antivirus te fresket, te detektosh agjentet qe te infektuan explorer.exe, ata duhet larguar nese jane rezident para cdo gjeje tjeter - perndryshe as riparimi ndodhe se nuk te ndihmon.
Por nese nuk ka infeksion tjeter pos explorer.exe, puna eshte pak me qe qete.
Tani kerko per explorer.exe ne
%windir%\system32\dllcache
selekto "explorer.exe" dhe fshije, (emrat do te duhej te ishin me ngjyre te kalter ne ket efolder),
kerko per "servicepackfiles" ndoshta edhe "service pack files" me "search" ne folderin %windir% ne rast se nuk e gjen me sy me lehte. Hape dhe kerko explorer.exe (me "serach" dhe nje here), nese e ke - ekziston mundesia qe ky nuk eshte i infektuar, kopjoje ne folderin "dllchche" ku e fshive me pare.
*
Pastaj hap task-managerin dhe i bej "kill" procesit explorerit. Do te veresh se te eshte zhdukur desktopi.
Kete dhe po kerkonim, "no panic"!
Ne task manager shko:
File\new task
zgjidh "browse" shko ne folderin e windowsit, gjej explorer.exe dhe i bej "overwrite" me kete qe e kopjove ne dllcache, ose fshi dhe zevendeso me te.
Per ta aktivizuar (pasi ta kesh kopjuar) ndrydh "enter" me te te selekcionuar qe ta aktivizosh dhe shih a jane zhdukur problemet.
Nese jo - eshe kjo kopje eshtemodifikuar.
Duhet perseritur gjithe procesin edhe nje hre nga fillimi por kesaj radhe fute CD instaluese te windows e gjene kopjen e explorer.exe aty (nuk e di ku gjindet permendesh, sry) pastaj fshi me radhe sikur ne hapat siper me copy paste te gjitha kopjet e tij duke i zevendesuar me kopjen origjinale nga CD dhe ne fund i bej kill ketij qe e ke aktiv nga task-manageri edhe nje here dhe i bej overwrite edhe ketij me origjinalin nga CD. Si ta kesh kopjuar aktivizoje duke klikuar open ose 'enter' trastin.
Procedure ne dukje e koklavitur por me e shpejt dhe me e lehte se riparimi i verber i cili mund edhe te mos kete sukses, per shkak te kopjes se infektuar e cila gjindet edhe ne backupfolderin e windowsit. Dhe cila posa ta kesh ristartuar kompjuterin do ta bej kopjen e re te infektuar.
Eshte virus mjaft i vjeter i winXP (2004-2005) (une jam kthyer ne win2000 per vete) dhe proceduarat rutinore zakonisht nuk bejne pune.
Sukses.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Sa her qe futem ne internet me del kjo tabela dhe me bllkon cdo gje . Kush me ndihmon ta zgjidh kte problem
![]()
Shume Faleminderit cuna.
Tani e kam ne rregull.
Cfare versjoni te windows cfaew service pack ?
Provo te riparosh winsoc
Ardi
Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
N. H. Schwarzkopf
Krijoni Kontakt