Close
Faqja 80 prej 323 FillimFillim ... 3070787980818290130180 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 791 deri 800 prej 3223
    i/e regjistruar Maska e LOGIC
    Anėtarėsuar
    22-01-2006
    Postime
    730
    Babtist flm,
    ai ishte virus i vėrtet se e vėrejta menjėherė se pc ja nisi disi te ngadalėsohet dhe kur hapesha “iexplorer” me dilte faqja e atij virusi diēka dhe me tregonte qe merre ketė ketė...pėr ta hekur ketė virus...kurse deri sa kam qene duke e pritur skanimin nga NOD32 mu shfaq edhe njė ikone tjetėr ishte si trekėndėsh edhe ai me tregonte se kompjuteri ėshtė infektuar me spyware/trojan...
    Pastaj si mbaroi skanimi nga NOD32 nuk gjeti asgjė, hyra ne safe mode dhe e fshiva atė folder qe ishte instaluar ai “active x...” diēka ashtu nga njė faqe se po ashtu me hyri virusi nga aty.

Pasi e bėra “restore” njė here nuk kam problem shpresoj qe te mos kem me tutje.

Babtist por si mund ta dalloj qe ėshtė virus ne "system 32" NOD32 s'gjen gjė ėshtė i bere me updatat me te fundit, s’po di po pres edhe mendimet e te tjerėve...
    gjithė te mirat, shėndet.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Nese ekziston ndonje skedar i ndonje pjese te virusit do te mund ta gjesh edhe me sy. Hape, system32 dhe me view ose right-click zgjidh: arrange icons/ by date.
    Shyp END ne tastiere. Shiko dhe analizo mire tri-kater skedaret e fundit. Nese nuk i njeh, dhe je i sigurt se nuk jane me te vjeter se data kur je infektuar (duke shikuar ne file properties "Date Modified", por prap nuk je i sigurt kopjo emrin e skedarit te dyshimte dhe hidhe ne kerkim te google. Shih cfare thone te tjeret per te, jam isigurt se do te gjesh te dhena te mjaftueshme per te prure vendimin a t'i fshish. Por edhe nje gje te jesh i sigurt. Fshirja e skedareve te rendesishme per sistemin nuk do te shkaktoje ndonje problem sespe sistemi do ti ektraktoje vet dhe do ti freskoje me kopje te reja ose gjate ristartimit ose gjate punes new vazhdim.

Te them te dretjen keto procedura kam ndjekur me viruse te panjohur dhe zakonisht ia kam dale ne fund. Per cdo rast zbraze edhe nje here chache te Internet explorerit apo te browserit me te cilin ke punuar ne kohen qe jeinfektuar nga faqja ne fjale. Ky lloj spyware eshte pak me kompleks sepse eshte bere si forme reklamimi te dhunshem te nje softi antivirusal per te ta shitur me zor antidotin e virusit qe ta kane "vene" vet.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Provo te klikosh ne start/run .Aty fut eventvwr Klik ok dhe do shfaqet ditari i ngjarjeve Aty klikohet anash ne aplikacione.Klikohet lart ne aksion.Ne menu klik ne pastro(clear events) Pastaj klikohen ne system anash.Klikohet lart ne aksione dhe pastrohet.
    Shkohet ne start up(start/run/msconfig/ok/startup) Ua heq shenjen e v-se perpara te gjithave qe kane v aty.Klikohet poshte apliko
    dhe ok.Klikon ne po per te bere ristart.Pasi kompjuteri ndizet a shfaqet mesazhi autorun? Nqs shfaqet perseri shkohet ne event viewer dhe kontrollohet per ndonje gabim me ikone te kuqe te aplikacione dhe system.Aty shiko per detaje per nr e gabimit(event ID Nr dhe pershkrimin(description).me shume detaje si perdoret shikusi ngjarjeve ka ketu.
    http://www.forumishqiptar.com/showpo...0&postcount=55
    http://www.forumishqiptar.com/showpo...2&postcount=56
    Nqs ndonje gabim aty jep autorun mund te kete edhe emrin e aplikacionit.nqs mesazhi i gabimit te del ne system dhe eshte i natyres mikrosoft,atehere duhet te mungoje ndonje celes autoruniwindowsit ne regjister.Shkohet ne start/run/regedit.ne regedit klikohet ne edit dhe ne menu klikohet ne gjej(find).Aty futet autorun.exe Nqs nuk te shfaqet asnje rezultat atehere te mungon celesi ne regjister i autorun.exe qe eshte celes origjinal i windowsit.Ka te ngjare qe ky celes te jete hequr aksidentalisht me cinstalimin e ndonje programi qe ka lidhje me
    krijim cd menu,program dvd autor ose cinstalimin e nerose dikur.Mund te jete hequr edhe nga ndonje antivirus gabimisht,antispyware ose program pastrus regjistri.
    A ke program ne kompjuter per krijim menush CD-sh,program dvd autor,program tjeter djeges si neroja.Ka mundesi qe nje skedar autorun exe qe duhet jete prezent ne direktorine Crogram files\common files\shared te mungoje.Ky skedar autorun exe qe mungon mund te jete skedar kritik qe ndahet(behet share) midis dy tre programeve.Pra e perdorin 2 -3 programe dhe kur ai mungon per shkak te ndonje cinstalimi.Kur ke cinstaluar ndonje program,bashke me programin eshte hequr edhe autorun exe.Kete skedar e perdor nero dhe ndonje program tjeter dvd autor.Atehere kur nero, ose program tjeter cd creator,cd djeges e kerkon,nuk e gjen ai gjeneron ate gabim.
    Provo te caktivizosh edhe autoplay te cd/dvd romit.Klik 2 here ne ikone kompjuteri im(my computer).tedritarja qe hapet klik i djathte te ikona e cd/dvd romit dhe ne menu zgjedh properties.ne dritaren tjeter klikohet ne autoplay.Ne dritaren tjeter i vendos pike rrethit lart.
    brenda dritares klik te foldera e verdhe dhe klik poshte ne apliko ok.
    kjo do beje qe funksioni autoplay te mos aktivizohet automatikisht>ne vend te saj do hapet nje dritare me permbajtjen cfare ka nje cd.Kjo mund te vleje nqs autorun exe i perket windowsit,funksionit autoplay.

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Bingo! E shikon ne figure ate celesin "000-can not find autorun.exe"?I ben klik i djathte dhe e heq.Mesazhi nuk do te shfaqet me.

Citim Postuar mė parė nga jetmirv
    Prap u ktheva, te njejten gje e kishte edhe nji shok i im dhe kur kerkoj aty ne start>run>regedit>edit>find>autorun.exe nuk gjen asgje sikur e gjet ate ne kompjuterin tim. Ne kete rast cka duhet te bej?
    Kontrollo hap pas hapi te gjitha menyrat qe ka postuar benseven.
    Keyboard not found .... press any key to continue!

PErdor nod32 eshte shum i mir , i shpejt , nuk e ngarkon kompjuterin, eshte teper i let me perdor, me pak fjal per mendimin tim eshtre prej antivirusve me te mir
    Me kqyr holl e holl trash del !!!

i rregjistruar Maska e LaCosTa
    Anėtarėsuar
    15-02-2007
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    249
    Edhe une ket mendim kisha se nod32 eshte me i mir dhe shum i leht per PC dhe per ta perdorur
    Dashuro Nese Done Te Jetosh,Pastaj Jeto Nese Te Lejon Dashuria

-_- Maska e jack_sparow
    Anėtarėsuar
    10-02-2007
    Vendndodhja
    Out of Space
    Postime
    784
    une kam avastin dhe eshte shume i mire.Cdo virus qe hyn e sinjalizon menjere dhe skam patur probleme me internetin (me adsl) qe kur e mora.Nuk ngarkon kompjuterin. Per nod32 se kam provuar

Avasti per mendimin tim eshte kot , me mire avast , i ben update rregullisht dhe je ne rregull.
    Keyboard not found .... press any key to continue!

i/e regjistruar Maska e pellumbi
    Anėtarėsuar
    30-04-2005
    Postime
    320
    Citim Postuar mė parė nga orbita
    kaspersky security internet 7.0 me i forti qe detekton gjthqka
    Nuk ka antivirus te forte.
    Sipas nje pyetesori qe kam pare ne internet.
    1 eshte Nortoni
    2 eshte Kaspersky
    3 eshte nod32
    4 eshte avast.
    e keshtu me radhe se ka lloj llojesh, para disa muajsh gjeta nje antivirus qe e kishin nxjerre polaket, ishte shume shume i mire, por e keqja e tij ishte se nuk merrte update fare, dmth qendra e detektonte se ishte pirateri dhe nuk lejonte te bente update.
    Per mendimin tim asnjeri nuk mund te ndale spy qe mund te futen me comp.
    Po hyri nje spy ne comp mund te te caktivizoje antivirusin qe ke nga brenda dhe ti mendon se eshte ne rregull gjithcka.
    Pra pervec se te kesh nje entivirus te mire duhet te kesh dhe nje spyware te mire.
    Une per vete perdor Kasperskyn, me kete kam rene rehat se ai Nortoni merr rreth 35% te memories dhe te veshtireson compiuterin, dhe nje ad-ware 2007.
    Nese ajo qe do te thuash nuk eshte me e mire se heshtja atehere me mire hesht.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •