Ashtu sic trajtohet cdo virus tjeter, merr nje soft antivirus. Une do te keshilloja Kaspersky-in.
Ashtu sic trajtohet cdo virus tjeter, merr nje soft antivirus. Une do te keshilloja Kaspersky-in.
"The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)
Kam nje problem shume serioz me kete virus. Me shfaqet ne kompjuter dhe veteshumohet. Gjithashtu shfaqi dhe ato shenjat qe kompjuteri rifillon vetvetiu, nuk hap dot regjistrin dhe te gjitha shenjat qe jep ky si virus. Nejse te mos zgjatem. Marr antivirusin Kaspersky. I bej te gjitha azhurnimet. Ai e kap virusin, e eleminon, rregullon windosin perseri qe mosbeje ristartime te pavullnetshme, mund te hap perseri regjistrin etj por problemi eshte qe sa here une e nez kompjuterin antivirusi aktivizohet dhe rri e rri e gjen nje virus. E eleminon ate por svonon as nje min dhe ai gjen virus prap ose mjafton nje ristartim i kompjuterit. E eleminon prap dhe kjo pune bahet rutine. I jap skanim te plote kompjuterit dhe me gjen mbi rreth 5000 viruse. I eleminon ato dhe pastaj fillon prap rutinen e vet, gjij virus elemino cdo nje min. A ka ndonje menyre qe une te shpetoj nje here e mire nga ky virus sepse as formatimi i kompjuterit nuk ka vlere sepse e kam bere disa here por virusi eshte i futur dhe ne arkivat e D, E, F . I bie qe une ti formatoj dhe ato por kete nuk e bej dot sepse kam gjera shume shume te rendesishme aty. A di ndonjeri ndonje menyre qe te shpetoj nje here e mire nga ky problem. Do tja u dija per faleminderit
"Me??? I always tell the truth, even when I lie..."
Hidhi nje sy ketyre faqeve:
http://www.viruslist.com/en/viruses/...virusid=121383
http://www.f-secure.com/v-descs/brontok_n.shtml
Shpresoj te gjesh dicka...
"The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)
Nuk eshte se po them ndonje gje te madhe por mendoj se thjeshte gjeja me e mire dhe qe nuk do te kesh me probleme eshte nje formatim i windowsit
Login: yes | Password: i dont have one
password is incorrect
Login: yes | Password: incorrect
Virusi edhe sikur tė jetė nė hard disk, duhet tė aktivizohet me patjetėr nga Windows ose njė program tjetėr qė tė futet nė memorje. Thjesht duke ndenjur nė hard disk ėshtė i padėmshėm. Ti mund ta kesh pastruar ashtu siē thua, por virusin po e aktivizon me patjetėr njė nga programet qė ke instaluar.
Antivirusi mund tė mos ketė bėrė pastrim tė plotė ose ėshtė vetė i infektuar. Provo antivirusin Norton/Symantec. Provo ta bėsh kontrollin nė gjendjen e sigurtė (safe mode), jo nė gjendjen normale.
Formatimi mund tė mos ketė qėnė i plotė. Kur instalon Windows, zgjidh opsionin e instalimit tė pastėr (clean install) qė fshin tė gjithė skedarėt e vjetėr, duke pėrfshirė virusin.
Disku i Windows mund tė ketė virus. Nėse nuk ke CD origjinal tė Windows, virusi mund tė jetė nė CD dhe instalohet bashkė me Windows. Kontrolloje dhe CD-nė e Windows pėr viruse. Provo tė instalosh Windows nga njė CD tjetėr.
Virusi mund tė futet nga rrjeti, Interneti. Shkėpute kompjuterin nga rrjeti (me tela dhe pa tela) dhe shiko a do shfaqet pėrsėri virusi. Nėse shfaqet, atėherė e di qė e merr nga Interneti ose nga rrjeti i brendshėm.
Virusi mund tė futet nga disketat flopi, USB, CD-tė. Kontrolloi kėto pėr viruse ose hiqi fare nga kompjuteri.
Ndiq kėto hapa:
1. Shkėput kompjuterin nga kabllot e rrjetit
2. Hiqi disketat, CD, etj.
3. Instalo Windows nga e para (clean install) me CD origjinal
4. Instalo antivirusin dhe konfiguroje qė tė qėndrojė hapur gjatė gjithė kohės.
5. Lidhe kompjuterin nė rrjet
6. Azhurno antivirusin
7. Azhurno Windows
8. Kontrolloi tė gjithė programet me antivirusin para se t'i instalosh
Po i ndoqe hapat mė lart, s'ke pėr tė pasur probleme.
Edi
Ka nja dy muaj qe nje koleg i imi e solli virusin ne fjale nga Britania me nje pen driver; rezultati: Nga pese kompjutera 3 u infektuan, njeri u riparua me Karspersky te 2007_es, ndersa per dy te tjeret u desh riformatim.
Faleminderit per pergjigjiet.![]()
"Me??? I always tell the truth, even when I lie..."
NJė shok imi ka njė sall interneti dhe ka kompjuterat e lodht pentium 3 qe kan 128 RAM - memorie, 800 MHZ intel celeron dhe une ju pys juve se cilin antivirus me preferoni qe tja instaloj ketyre kompjuterave qe mos ta ngadalsoj punen e kompjuterave.
Per mendimin tim shum i mir osht kaspersky por a e ngadalson shum punen e kompjuterave, a ka ndonjė antivirus me efekt si kaspersky por qe nuk e ngadalson shum punenen e kmpjuterave
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dardanii : 03-05-2007 mė 18:53
Ma i mire eshte Avasti - sepse eshte free
Krijoni Kontakt