Close
Faqja 31 prej 323 FillimFillim ... 2129303132334181131 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 301 deri 310 prej 3223
    Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anėtarėsuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955

Si tė heq virusin Win32.Parite?

Pershendetje

Kam probleme me virusin parite i cili me ka infektuar windowsin.
    Problemi eshte se kur bej scan pc-nė me antivirus, perdor Kaspersky Lab atehere te gjithe filet me .EXE me shlyhen nga PC-ja dhe dmth me mbetet vetem windows aktiv. Office, Photoshop, Corel, Nero, Winamp, Media Plyer dhe te gjithe programet tjera me shlyhen. Pse?

Kam bere format 5-6 here ditet e fundit kompjuterin dhe pasi instaloje programet elementare dhe sa per kureshjte ja beje nje scan PC-se atehere me ndodhen e njejta gje, Kaspersky ose Nortoni me shlyen te gjithe programet me .EXE ne fund duke paraqit se ne to eshte gjetur virusi Parite.

Valle tash pyes kur u fut ky virus ne PC time, ku as nuk u kyca ne net, as perdora dicka te dyshimte, CD, floppy ose USB dicka...

Mirepres ndihmen tuaj.
    My silence doesn't mean I am gone!

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Provo te pastrosh virusin me kete program te vogel http://www.bitdefender.com/site/Down...emovalTool/136
    Ka mundesi qe virusi te jete futur ne bootsektor te harddiskut.
    Gjate formatimit kjo pjese e bootsektorit nuk fshihet me formatim por ngelet ashtu sic eshte.megjithse instalon windowsin nga e para,virusi ngelet aty.Te programi kaspesrskit shiko tek settings ose opsionet
    qe te beje skanim te thelle dhe te plote.Shiko edhe per metodat e pastrimit disinfektimit.Kur programi eshte konfiguruar drejt,nje skedar te infektuar me virus,nqs antivirusi nuk eshte i afte ta disinfektoje pastroje,e con ne karantine(vault).Mund te besh ndonje ndryshim te settings opsionet e programit se cfare duhet te beje me skedaret,programet qe jane infektuar.Opsioni i zgjedhur me i mire eshte dizinfektim.Heqjen e virusit mund ta besh edhe me miun duke pare direktorine ku eshte virusi,te rezultatet,raporti skanimit te Kasperskit.Psh virusi ndodhet ne direktorine C:\documents and settings\locals\emri i virusit.Atehere kopjon kete pjese te direktorise
    C:\documents and settings\locals\. Shkon ne start\run dhe e ben paste.
    Klik ok dhe do jesh ne direktorine Lokals.Aty gjen emri i virusit.Klik te djathte dhe e heq.Nqs te jep mesazh,virusi nuk mund te hiqet,shkarko programin moveon boot.E instalon.Pastaj shkon te skedari virus,klik me te djathte dhe zgjedh ne menu"move on next boot.Virusi do hiqet kur te besh ndezjen e kompjuterit.Virusi mund te rishfaqet edhe ne qofte se ke
    Sistem restore aktive.Duhet caktivizuar.Mund te rishfaqet virusi ne qofte se ke programe imazhi backup qe bejne kopje te skedareve te windowsit dhe programeve.keto programe kane vlere per raste kur aksidentalisht humbin ose prishen skedare te rregullt programesh dhe skedare te windowsit.Por programet backup mund te te sabotojne ne rastet kur do pastrosh,virusa trojane spyware.Mire eshte qe programin backup ta cinstalosh.Duhen caktivizuar funksionet backup te kasperski
    nqs ka,funksionet backup te spyboti nen kategorine advanced,si dhe te hijacku dhe ndonje program antispyware qe perdor per te paastruar regjistrin nga infeksione virusa,trojane,spyware.Nuk duhet harruar te caktivizohet procesi i virusit ne taskamanaxher(alt+ctrl+del).caktivizo peocesin dhe servisin pergjegjes per virusin ne startup(start\run\msconfig\ok\startup).caktivizo servisin jo microsoft qe ka lidhje me virusin duke shkuar ne start\run\msconfig\ok.Klik ne servise,futi nje v me miun katrorit poshte ku thote fshih serviset microsoft.(hide microsoft services).Do shfaqet dritarja me serviset jo microsoft.Ia heq shenjen e v-se katrorit te servisit qe ka lidhje me virusin,nqs ka.Klik poshte apliko dhe ok.Mire eshte ti besh skan dhe pastrim kompjuterit ne Safe mode me Adware,spybot dhe hijackthis per te pastruar regjistrin.Nuk duhet harruar te pastrohen skedaret e perkohshem(temp files).Te kontrollohet ne Program files per ndonje program qe eshte instaluar ne fshehtesi dhe mund te jete burimi nga del virusi.Shkohet ne start/kontrollpanel/add remove programs dhe e heq
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Në faqen e Symantec gjen më shumë informacion për këtë virus:
    http://securityresponse.symantec.com...w32.pinfi.html

Symantec e quan w32.Pinfi, por është i njëjti virus.

Virusi shpërndahet nëpërmjet dosjeve të ndara në rrjetin lokal, prandaj ka mundësi ta kesh marrë nga ndonjë kompjuter tjetër që ka qënë i lidhur me kompjuterin tënd. Sigurisht që mund ta kesh marrë edhe vetë nga faqet e internetit, emaili, msn, programet p2p, etj.

Për ta hequr:
    1. Çaktivizo sistemin e restaurimit (system restore) tek paneli i kontrollit > sistem.
    2. Azhurno Nortonin
    3. Hape kompjuterin në "safe mode" (shtyp butonin F8 gjatë hapjes)
    4. Bëji kontroll të plotë kompjuterit dhe riparoji të gjithë skedarët EXE të infektuar.
    5. Hap regjistrin tek HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer
    dhe fshi vlerën PINF

Nortoni duket se i riparon skedarët dhe nuk është nevoja ta formatosh kompjuterin.

Nëse do ta formatosh kompjuterin:
    1. shkëpute më parë nga të gjithe rrjetet
    2. instalo windows
    3. instalo antivirusin
    4. lidh internetin, azhurno antivirusin menjëherë dhe mbaje hapur gjatë gjithë kohës
    5. azhurno windows

Sigurohu që kompjuterat e tjerë të rrjetit nuk janë infektuar ose mos i lejo të hedhin skedarë në kompjuterin tënd. Gjithashtu shiko se mos e ke kopjuar virusin në ndonjë disketë ose CD. Po e ke në CD, as antivirusi nuk e fshin dot, prandaj trego kujdes të mos e klikosh ose flake fare CD-në.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga edspace : 16-10-2005 mė 22:34
    Edi

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anėtarėsuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Flm Beni dhe Edi per ndihmen...

Problemi u rregullua me sa duket.

Sot perseri bera format PC-ne, por bleva CD-tė e reja si te Windowsit, si te Officit dhe programeve tjera te domesdoshme per punen ne PC.

Dhe pasi e kompletova me te gjithe programet e nevojshme per pune si: dvd player, mp3 player, cd-rippera, dvd-ripper, nero e shume tjera dhe Windowsi punonte per mrekulli ne cdo cep te tij dhe tash duhej te beje proven finale se a eshte ende Parite virus ne PC apo jo.

Instalova Nortonin dhe kesaj here gjate skenimit te PC-se nuk u gjet asnje virus, dmth cdo gje ne kompjuter ishte e pastert.

Nga kjo mund te konkludojme se virusi Parite ne kompjuterin tim ishte fut nepermjet CD-ve te programeve qe kam instaluar pas instalimit te Windowsit si Photoshopit, Officit, Neros, Corelit ose tjerave...

Edhe njehere ju flm per mundimin qe morret te me ndihmoni, ju jam shume mirenjohes sinqerisht.

Miqesisht, Alberti
    My silence doesn't mean I am gone!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-08-2005
    Postime
    24

Probleme me kompjutera ne rrjet

Pershendetje.

Disa kompjutera qe i kam ne rrjet e kane nje problem qe po i shfaqet nje dritare dhe po i ristarton pas 60 sekondave. Nese ia heq kobllon qe lidhet me rrjet kompjuteri nuk ka kete problem. Kompjuterin e skanoj per virusa dhe nuk e gjen asgje, edhe serverin e skanoj per virusa dhe nuk ka asgje, update ia kam bere serverin si dhe anitvirusit.

dritarja qe shfaqet ka kete porosi:

This system is shutting down. Please save all
    work in progress and log off. Any unsave changes will be lost. This shutdown was initiated by NT AUTHORITY\SYSTEM

Time before shutdown: 00:00:60

'C:\\WINNT|system32\Isass.exe terminatet
    unexpectadly with status code -1073741819. The system will nw shut
    Down and restart.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-10-2005
    Postime
    34
    donliri mendoje qe ju keni internet caffe sa i perkete problemit tuaj qe ristartojne kupjuter me siguri kupjuteret tuaj jan qkyqure ne menyre te pa rregull keshtu qe pas qe startojn pas 60 sekondave te lype ristar pore nese nuk keni ups te kisha proferue te marrshe nje program qe te rruan software e ai quhet deepfreez dhe besoje qe nuk do te kurruptohen filet qe ka windowsi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-08-2005
    Postime
    24
    Nuk kam internet kafe, por kam rrjet(domain) kompjuterat te lidhur.

mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    heh tabela me e lezetshme. Nejse per ta hequr perdor kete program nga McAfee
    http://download.nai.com/products/mca..._i_n_g_e_r.exe

te garantoj qe do te iki dhe beji update windowsit sidomos update per listen e virusave qe ndodhen ne kete faqe http://vil.nai.com/vil/stinger/ :P

P.S. pagesen kur te duash ma jep nje kafe

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-08-2005
    Postime
    9

Si tė heq trojanin troj/Orse-K?

Kam te instaluar sophos anti virus por kete trojan vetem se e detekton por nuk ma heq dot nga kompjuteri im dhe ka kater dite qe e marr te njejtin mesazh "detected" ndersa permes quarantine nuk mund ta fshije kete troj
    dhe nese ka mundesi te me jepni spjegime qka demton ky trojan

se pari ju falenderoj per pergjigjjet tuaja

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Udhëzimet e Sophos për të hëqur trojanet i ke këtu. Në këtë faqe mund të lexosh më shumë për virusin.

Shumë i komplikuar më duket ky antivirus. Të këshilloj të marrësh një prej antiviruseve që janë përmendur tek tema Sigurimi i Kompjuterit. Më i miri aty është antivirusi Symantec/Norton. Hiqe Sophos dhe instalo Symantec. Nuk besoj të kesh më probleme me viruset.
    Edi

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •