Close
Faqja 294 prej 323 FillimFillim ... 194244284292293294295296304 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 2,931 deri 2,940 prej 3223
    edhe un kam te njejtin problem
    me internet explorer por jo kur futem ne ndonje web por vetem web adressat me dalin me katrore i cili esht problem te cilin sdi ta rregulloj
    une mendoj qe duhet ta instalosh perseri
    per me shume smund te ndihmoj...
    e sa per virus jam i sigurt qe nuk esht nga virusi.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-02-2006
    Vendndodhja
    Durres
    Postime
    254
    Citim Postuar mė parė nga florieconomy Lexo Postimin
    Me ka ndodhur nje problem me kompjuterin sa hap faqen e googleit me programin google chrome ,faqja qe me del ne vend qe te me dalin shkronja me dalin katrora,
    Pra ne faqen e googeli psh opsioni image .books apo video me dalin katrora ne vend qe te kem shkronja, si mund ta zgjidh kete problem, faqja e forumit shqiptar psh me del shum dhe faqe te tjera me dalin normalisht?? edhe tek yahoo e njejta gje me ndodh sa here qe e hap,, faleminderit....
    Kete gje mund ta shkaktoje Fjalori 5 Gjuhesh Intein .

Per sa i perket Internet explorer-it ndiq kete menyre.:

Shko tek tools-->Options-->Advanced-->Restore Defaults dhe kliko tek Reset.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    359

svchos.exe ?

Kam problem ndonjere me procesin svchost.exe, ndodhe ndonjere me merre shume sasi te madhe te RAM-it dhe procesorin mban ne pune ne 100%, nuk mund te punoj pothuajse asgje, pas nje periudhe kohore te caktuar nuk e di sakt ndalon, dmth lirohet procesori dhe RAM.
    kam provuar dhe kam mundur te bej 'End Process' dmth 'kill' ketij procesi dhe normal pastaj kam punuar por kam verejtur qe pas ndaljes se ketij procesi eshte ndalur komplet zeri i kompjuterit, me eshte dashtur qe te restartoj PC qe te vjen zeri.
    A eshte proces i Windows-it, qe eshte normale dhe ben ndonje update apo dicka !
    Cfare pune kryn me saktesisht ky/keto procese "svchost.exe" ?
    Ne listen e proceseve kam 7 procese svchost.exe, tek fusha "user Name" jane Network Service,Local Service,System.
    Mund te jete virus apo eshte proces normal i Win ??
    Mund te ndryshoj virusi tek fusha "User Name" (ne Task Manager) ne System qe te fshihet dhe te duket si proces i sistemit operativ ?

Shpresoj te me kuptoj dikush, dhe te me sqaron ! xD

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anėtarėsuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Citim Postuar mė parė nga Anonomyous Lexo Postimin
    Mund te jete virus apo eshte proces normal i Win ??
    Prozess Name: Host Process for Services
    Produkt: Windows
    Firma: Microsoft
    Datei: svchost.exe

Svchost.exe ėshtė njė file i rėndėsishėm sistemit Windows. Ky ėshtė njė proces i pėrgjithshėm.

svchost.exe i ka nėn nėn drejtimin e vet: "Automatic Updates", "Windows Firewall", "Plug dhe Play", "Fax Service", "Windows Theme" dhe shumė tė tjera.

Nėse svchost.exe process e pėrdor shumė CPU, gjithmonė shkaku ėshtė se "Automatic Updates" dhe ngarkesa vjen nga Windows update dhe instalimi i saj. Por nė qoftė se shfrytėzimi CPU ėshtė 99% ose 100%, arsyeja mund tė jetė gjithashtu njė e keqe e fshehur. Disa dėmtues tė till si krimb Conficker ndryshon regjistrin e Windows nė mėnyrė qė e ben skedarin svchost.exe dėmtuesė.

Nė kėtė rast se ju vetėm shikoni procesin e drejtė svchost.exe nė Task Manager e nuk e dini nėse ėshtė virus apo jo.

Pėr tė gjetur problemin e till, pėrdorim free programin Svchost Analyzer duke e download KĖTU.

E rėndėsishme: svchost.exe file ndodhet nė dosjen C: \ Windows \ System32. E nėse kjo file svchost.exe nuk ndodhet nė C:\Windows\System32 , atėher svchost.exe ėshtė njė virus, spyware, trojan apo krimb!

Viruset me tė njėjtin emėr:
    Pėrgjigje Symantec Security - W32.Welchia.Worm
    Pėrgjigje Symantec Security - W32.Assarm @ mm
    McAfee - W32/Jeefo

Si ta pėrdorim Programin.

Programin Analyzer Svchost proces qė ta dhash mė lart ėshtė 100% falas dhe nuk kėrkon instalim. Vetėm ke pėr ta shkarkuar dhe klikuar 2x mbi te dhe me vazhdu si pas kėrkesave qė thot programi.

Nqs tė gjitha tė dalin aty pas analizes qė e ben c:\Windows\System32\svchost.exe atėher nuk ėshtė virus , po nqs nuk tė del nė system32 por nė ndonjė direktor tjetėr atėher besoj qė dikush kėtu tė ndihmon.

Art.
    Mė gėnjeu pasuria, jeta vrap mė iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka nė dhe tė huaj do tė vdes..

i/e regjistruar Maska e Edipluspg
    Anėtarėsuar
    25-01-2010
    Vendndodhja
    nen qiell
    Postime
    89
    Nuk po ta them me saktesi, por mendoj se te eshte infektuar pc-ja me win32.kido.
    Per tu bindur shkarko dektorin KK,exe dhe skanoje pc-ne, nuk kerkon instalim mjafton ta besh extrakt diku ne pc dhe klikoi 2 here.
    Shkarkoje kk.zip http://support.kaspersky.com/faq?cha...&qid=208279973

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    359
    Bera screensot's te rezultateve te 2 programeve qe me sygjeruat !

SvchostAnalyzer Sc. 1

8 svchost.exe me 52 service *.dll eshte normale kjo ?
    Mund te beni edhe ju nje skan dhe te bejme krahasime ?

SvchostAnalyzer Sc. 2

Sic duket svchost.exe eshte ne direktorine ku duhet te jete D;\Windsown\System32\.. (Windowsin kam te instaluar ne D:\ jo ne C:\ ).
    Egzekutova alikacionin si administrator dhe prap me del e njejta gje (Run as Administrator) ?
    Ne rezultat me jep 3 Warnings .

@Edipluspg
    kk. exe Sc.

Duket qe nuk jam i infektuar nga win32.kido.

Flm shume per pergjigjjet per momentin jame mire dmth nuk kame problem me kete proces, te shohim ne vazhdim ..

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anėtarėsuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Nė foton e dytė shifet qart se dy svchost.exe file nuk jan nga Microsofti.

No Microsoft File.

Do tė thot mundesh apo je i infektuar (mesa po e shof unė).Shif ndonjė antivirus apo provoje pak a shumė njė qė e ke free pėr 30 ditė ta japi tani unė duke klikuar KĖTU.

Bėji Scanned njėher nė dy anėt dhe besoj qė kjo do tė gjej problemin qė e ke.

p.s Ke unė i ke 55 Services.

Pėrshėndetje vendas e tė fala Gjilanit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nice_Boy : 29-08-2010 mė 09:50
    Mė gėnjeu pasuria, jeta vrap mė iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka nė dhe tė huaj do tė vdes..

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    359
    Mire bera nje skanim me 'Hijack This', nje tool qe ben skenimin e te gjithe proceseve dhe programeve te instaluara dhe ben analizimin e tyre online !
    Ja lista e programeve qe kam te instaluara (Skanuar nga HijackThis) !
    http://pastebin.com/EhkL7bVJ
    Pastaj kete rezultat e skenova ne http://www.hijackthis.de/ dhe nuk rezultoj me ndonje *.exe te dyshimt !

Sidoqofte provova edhe 'Trojan Remover', qe me sygjerove dhe ja rez.

Uploaded with ImageShack.us

Besoj qe jam i pastert nga viruset, si AV kam te instaluar Avira Free Personal Edition dhe nuk kam pase ndonje problem deri me tash !

O.o Pershendetje te fala nga Gjilani, qyteti me i bukur, me vjen mire qe qenkemi vendas xD !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-02-2006
    Vendndodhja
    Durres
    Postime
    254
    Citim Postuar mė parė nga Anonomyous Lexo Postimin
    Mire bera nje skanim me 'Hijack This', nje tool qe ben skenimin e te gjithe proceseve dhe programeve te instaluara dhe ben analizimin e tyre online !
    Ja lista e programeve qe kam te instaluara (Skanuar nga HijackThis) !
    http://pastebin.com/EhkL7bVJ
    Pastaj kete rezultat e skenova ne http://www.hijackthis.de/ dhe nuk rezultoj me ndonje *.exe te dyshimt !

Sidoqofte provova edhe 'Trojan Remover', qe me sygjerove dhe ja rez.

Uploaded with ImageShack.us

Besoj qe jam i pastert nga viruset, si AV kam te instaluar Avira Free Personal Edition dhe nuk kam pase ndonje problem deri me tash !

O.o Pershendetje te fala nga Gjilani, qyteti me i bukur, me vjen mire qe qenkemi vendas xD !
    Mendoj qe kjo mund te jete shkaktuar nga Lidhja e Internetit me Connect ne XP SP2 duhet bere SP3.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    359
    Citim Postuar mė parė nga arbeni_al Lexo Postimin
    Mendoj qe kjo mund te jete shkaktuar nga Lidhja e Internetit me Connect ne XP SP2 duhet bere SP3.
    Une kam te instaluar SP3

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •