Close
Faqja 25 prej 323 FillimFillim ... 1523242526273575125 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 3223
    Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Citim Postuar mė parė nga AIR_MJ
    pershendetje
    a dini se a ka ndonje antivirus te mire per te bere skenim online dhe pastaj ai t'i eliminon viruset sepse shume qe i kam provuar vetem skenojne , i detektojne viruset mirepo per ti eliminuar duhet te downloadohet ose te blehet antivirusi
    tung tung
    Per te vleresuar nje antivirus shikoje ne keto gjera
    1.A ka databaze te madhe me firma kodesh diktuese te viruseve(signatures)
    Antivirusat me databaze kodesh mbi 80 mije jane te mire
    2.Me diktimin e nje virusi, a te jep opsione heqjeje,levizjeje ne virus vault,sherimi etj?
    3.A ka programi nje databaze te veten per informacion per virusin e diktuar si dhe procedurat perkatese te heqjes?
    4.A ka kompania e antivirusit forum te vecante ne faqen e saj,per problemet e updates,heqjes se virusave,informacion per virusat?Shiko Help menune e programit.Programet me cilesi kane nje prezantim te shkelqyer te funksioneve butonave dhe detaje ne operim.
    5.A e ngarkon shume kompjuterin nje antivirus i instaluar?Shiko ne taskmanaxher per proceset exe te antivirusit.Mund te jene 2 ose tre procese.Mblidhi vlerat e memorjes ne kb qe ato perdorin.Nqs vlera del mbi 20 mb atehere ka probleme.E rendon kompjuterin
    6.A ka opsione skanimi antivirusi me klik te djathte te nje skedari specifik?
    7.A eshte i qarte,i thjeshte ne prezantimin e butonave dhe i lehte ne perdorim?
    8.A eshte i shpejte ne skanim.Kjo del vetem me krahasim te dy antivirusave ose me teper.Disa antivirusa mund te japin opsion te nje skanimi"smart" si dhe opsionin e nje skanimi te thelle dhe te plote.Zakonisht keto lloj antivirusash me opsione skanimi smart dhe te thelle jane te mire(kujto programin adaware qe e ka nje opsion te tille dhe e di se ku te kerkoje, e di se ne cilen direktori instalohen spywaret dhe i gjen dhe i heq) .Skanimet e shpejta smart jane me te mira pasi shkurtojne kohe ne gjetjen e virusave dhe heqjen.Skanimi i thelle zgjat me shume si kohe,kontrollohet disku ne cdo byte element.Skanimi i thelle ka nje problem pasi rrit shancet per ndonje alarm fallco per virus(false pozitivet).
    Mire eshte te shmangen programet qe kane funksione antivirale te bashkuara me miniprograme mbrojtese firewall.Eksperienca ka treguar qe programe te tilla kane nxjerre gjithmone probleme me funksionimin e disa programeve,aplikacioneve,si dhe jane shkak i shume mesazheve te gabimit ne windows.Pervec kesaj e rendojne me shume kompjuterin.Disa programe antivirus e lene pa kontrolluar
    sektorin e diskut me skedaret e fjetur(hibernated files).Per te minimizuar kete faktor negativ mire eshte qe kur skanohet me antivirus,te behen exit te gjitha programet qe mund te jene aktive ne task manaxher dhe nuk jane te windowsit.
    Te mbyllen aplikacione,skedare te hapur.Te mbyllen dritaret e windowsit.
    Si mund te gjesh cili program antivirus eshte me i mire per kompjuterin tend.
    Gjeja me e mire qe mund te besh,pervec rekomandimeve ne postet ne kete forum
    eshte te instalosh disa programe antiviruse nje nga nje.Ne 12 muaj te vitit instalo
    nje program antivirus si prove 30 dite dhe pastaj ne fund te muajit e cinstalon.
    Muajin tjeter instalon nje antivirus tjeter dhe e shikon me prove 30 dite.Mbaj shenim per cdo antivirus,cfare te pelqen me shume dhe cfare problemi mund te kete.ne fund te vitit ke arritur te kontrollosh 12 programe antivirus.Shiko shenimet qe ke mbajtur dhe arrin te gjesh me saktesi kush eshte me i miri i mbeshtetur ne fakte.Nga kjo ke dy perfitime:1.Arrin nje njohje te mire te funksionimit te programeve antivirus si dhe krijon nje pervoje personale se si te merresh me pastrimin e antivirusave. 2.Nuk ke nevoje te kerkosh per krak serial programi,nuk ke nevoje te regjistrosh as te blesh program antivirus.Duke cinstaluar nje antivirus program prove nje muaj dhe instaluar nje tjeter muajin ne vazhdim mund ta kalosh gjithe vitin.Me poshte ke 12 programet antivirus me te njohurat
    1.Norton
    2.Mcafee
    3.Panda
    4.Kaspersky
    5.Nod32
    6.BitDefender
    7.EZ Antivirus
    8.RAV
    9.PC-cilin
    10.Sophos
    11.Trend Micro
    12.DrWeb
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Member Maska e Eros26
    Anėtarėsuar
    22-02-2005
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    72

Question Si mund te clirohesh nga viruset?

Pershendetje te gjitheve ju, qe merrni vesh nga informatika dhe internerti.
    Une per vete s'marre vesh pothuajse fare.
    Pyetja ime naive eshte:
    Pervec riformatimit te kompjuterit, ekziston ndonje rruge tjeter mbase me e shkurter per t'u ēliruar nga viruset?
    Uroj qe ta merrni ne konsiderate pyetjen time, qe mund te jete bere dhe here te tjera (por per fat te keq nuk kam shume kohe t'i marre te gjitha postimet me radhe) dhe ju lutem te me ktheni nje pergjigje te shpejte.
    Une kam rene viktime e nje hackeri qe ma nxiu jeten, po me fut ne sherr me te gjithe.

Duke ju uruar t'ia kaloni mire, rruani konsideraten time te larte per ate c'ka jeni dhe dini te beni.
    Byeeeeeee

Dynamic Maska e good devil
    Anėtarėsuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    jgyuery
    Postime
    260
    Citim Postuar mė parė nga Eros26
    Pervec riformatimit te kompjuterit, ekziston ndonje rruge tjeter mbase me e shkurter per t'u ēliruar nga viruset?

Byeeeeeee
    ne rradh te par mir se erdhe ne forum.

per viruset ? viruset jan shum ndryshe nga njeri tjetri, dhe varet nga qellimi i programusit. kshu qe secili virus duhet te trajtohet ndryshe.

megjithse vuruset mund te klasifikohen ne disa kategori.
    Forumi ėshtė tepėr i ngarkuar nė kėtė moment. Ju lutemi na vizitoni mė vonė.

Member Maska e Eros26
    Anėtarėsuar
    22-02-2005
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    72
    Te faleminderit devil per mirseardhjen qe me uron, por di te them qe behet fjale per vjedhje passwordesh me sa kam kuptuar une

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Nqs te ndodh vjedhje paswordi,kjo tregon qe ke kompjuter te infektuar me trojane dhe spyware ose worm/virus.Nje menyre e lehte dhe e shpejte eshte te besh skanim te kompjuterit online per viruse ne kete faqe
    http://housecall.trendmicro.com/hous...start_corp.asp Nqs ndonje virus nga rezultatet e skanimit nuk hiqet,postoje problemin ne forum.Per te pare nese ke kompjuterin te infektuar me spyware klik ne kete faqe http://www.doxdesk.com/parasite/ Nqs ke problem si ti heqesh,mund te postosh te dhenat nga faqja me siper ne forum.Per te kontrolluar kompjuterin per ndonje infeksion me trojan,mund te besh skanim te kompjuterit ne kete faqe http://www.windowsecurity.com/trojanscan/
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Mqns kėto pyetje bėhen shpesh nga fillestarėt, shkruajta njė pėrmbledhje tė shkurtėr rreth viruseve dhe sigurimit tė kompjuterit nė pėrgjithėsi.

Lexoje kėtu: Sigurimi i Kompjuterit
    Edi

kUjTiM #23
    Anėtarėsuar
    02-11-2004
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    28

Si tė heq virusin W32.Serflog.A?

pershendetje
    ka dy ditė qė me eshte paraqitur nje "virus" qe me ka ardhe permes msn
    "Me on holiday", "Fat Elvis" etj etj jane disa nga emrat qe paraqiten
    posa ta hapi msn ata te cilet i kam online automatikisht ju shkon si skedar pa i derguar une fare
    ndersa qe i kam kerku neper pc nuk mund t'i gjej dot edhe pse kur shkon si file shkon nga C:/
    antivirusin e kam fshire para disa diteve ndersa qe Setupin e antivirusit qe e kam ne pc nuk mund ta hap, porsa ta hap mshelet menjehere ashtu eshte edhe me disa faqe qe jan online scan, edhe ketu disa nga faqet e forumit porsa te klikoj te hapi ndonje teme te caktuar(jo te gjitha) mshelet menjehere
    si tia bej ? me ndihmon dikush ?
    me detalisht
    pershendetje , AIR_MJ
    I kthyer ne forum...

Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Emri i virusit ėshtė W32.Serflog.A
    Pėr ta pastuar kompjuterin shkarko kėtė skedar:
    http://securityresponse.symantec.com...r/FixSflog.exe

Hap programin qė shkarkove dhe shtyp butonin Start. Programi do kontrollojė kompjuterin dhe do fshijė virusin qė ke pėrmėndur. Kur tė mbarojė punė, shuaje kompjuterin dhe ndize prapė, pastaj instalo antivirusin dhe mos e hiq mė nga kompjuteri.
    Edi

madmoiselle Maska e angeldust
    Anėtarėsuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368

Mbrojtje e kompjuterit

Me pare kisha vetem Ad-Aware, tani kam disa te tjera.

Kush di ndonje tjeter me te mire pa para qe mund te bej download?

Kam Norton Anti-Virus gjithashtu ne kompjuter, por nuk eshte Updated.

Thjesht dua ta kem kompjuterin free nga te gjitha piratlliqet dhe nuk dua te me vijne pop-ups. E kam rregulluar dhe Norton Anti-virus qe te mos me vijne pop ups me nje popup blocker, por nuk punon per te gjitha rastet.

Pyetje per ata qe marrin vesh nga kompjuterat: cfare te bej qe te mbroj kompjuterin tim?
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Pyetje tė ngjashme janė bėrė disa herė nė forum.

Lexo kėto dy tema nga forumi i leksioneve:
    - Pastrimi i kompjuterit nga spiunėt (spyware), reklamat (adware)
    - Sigurimi i kompjuterit

Kompjuteri nuk prishet vetvetiu dhe zakonisht ėshtė faji i pėrdoruesit, prandaj duhet tė jesh mė e kujdesshme e tė mos marrėsh programe keqbėrėse nga interneti. Zbato kėshillat e pėrmėndura nė temat mė lart dhe nėse vazhdon tė kesh pyetje, bėji kėtu. Ndiq forumin rregullisht e do bėhesh eksperte nė pėrdorimin e kompjuterit.
    Edi

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •