Close
Faqja 101 prej 323 FillimFillim ... 519199100101102103111151201 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,001 deri 1,010 prej 3223
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-12-2003
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    25
    Po perdor BitDefender 2008 me antivirus, firewall, antispyware ...
    Mduket shum i mir. Efikas, i shpejt per kompjuterin dhe i lehte ne perdorim. Jua keshilloj te gjitheve.

Open your mind now! Maska e besart
    Anėtarėsuar
    11-11-2002
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    480
    Une perdor Kaspersky. Me duket shume i mire. Ka dy vite qe perdore kete dhe nuk kam shume verejtje.
    Ligji i aksionit dhe reaksionit ėshtė universal. Keni kujdes!

i/e regjistruar Maska e arianit_real
    Anėtarėsuar
    07-08-2006
    Postime
    134

Talking Eset (Nod32) Smart Security bllokon lidhjen me laptopin

Pas shume mundimeve sot rregullova Internetin ne Pc-ne time . Ne fakt ne Pc e kisha te rregulluar mirpo ne laptop nuk e rregulloja dot se nuk i mirrte valet nga Pc me LAN dmth .
    Pas 1 formatizimi ,laptopi mirrte valet mirpo pas 1 ore i humbte. Kshtu qe pas formatizimeve te shumta ja arrita te gjej arsyen se ku ishte defekti . Dhe konstatova se defekti ishte tek antivirusi(Nod smart Security 2008), sepse e instaloja kete antivirus tek PC dhe LAPTOPi , dhe per kete humbte lidhja . Dhe njehere provova qe ne PC mos ta instaloj fare dhe fatmirsisht funksionoi , kshtu qe lidhja e laptopit ne internet nuk nderpritet me .

Dua te di pse ndodhe kjo gje , a mos valla nepermjet lidhjeve mund te vi te konflikti antiviruseve apo qka eshte problemi ...??/

I formatizova aq shume saqe e msova serialin e cd-se se windows Xp permendesh , qe perbehet prej 25 shifrave hahah . Me respekt arianiti

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Duket qe problemin ta sjellin disa servise qe lidhen me serverin,pra jane disa lidhje te njekohshme.Nje servis eshte kontrolli nga serveri i Nodit per azhurnime te reja dhe instalim automatik.Kjo vetem, mjafton qe te dobesoje lidhjen me internetin dhe lidhja te shkeputet.Mund te kete edhe servise te tjera qe jane te gjalla, ruajne lidhjet dhe komunikojne me serverin e Nodit,duke monitorizuar aktivitetin ne kompjuter per 24 ore.Keto servise jane shume agresive,konsumojne bandwidth dhe shkaktojne nderprerjen e lidhjes me internetin.Pse shkeputet lidhja?Per faktin e thjeshte se windowsi XP lejon vetem 5 lidhje me servera te ndryshem njekohsisht.Kur lidhjet e njekohshme rriten shume 8,10 e me teper atehere lidhja me serverin kryesor nga ti merr internetin nderpritet.Kur instalohen programe sigurie me funksione te kombinuara,antivirus dhe anti firewall, duhet konfiguruar programi per cdo funksion te tij,perndryshe programi nuk do punoje me efikasitet,nuk do bllokoje,apo diktoje dhe heqe virusa.Varet gjithshka nga konfigurimi.Opsionin e azhurnimit automatik mund ta caktivizosh te Nodi.Gjithashtu edhe tek Windows XP-ja caktivizohet azhurnimi automatik.I ben azhurnimet manual.Hap programin dhe vazhdon klikon ne butonin azhurno(update).Serviset e azhurnimit jane shume te forta,agresive dhe mund te ndikojne ne mos hapjen e faqeve te internetit dhe ne shkeputjen e lidhjes,sidomos ne rastet kur lidhja e internetit eshte me modem 56.Ne disa raste shkeputja ndodh natyrale,per shkak te trafikut te madh ne serverin qe te lidh internetin.Serveri nuk perballon 20500 kliente njekohsisht dhe 500 i shkeput per te ulur ngarkesen.500 kliente jane jashte kapacitetit qe mund te mbaje serveri.
    Shikoje me kujdes dhe konfiguro firewallin, qe ne disa raste ai mund te bllokoje adresa ip dhe porte qe te prishin pune.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 31-01-2008 mė 17:26

Antivirus portabėl?

Pershendetje.

Kerkoj te di nese ka ndonje antivirus portabel? Pra une kam ne shtepi nje kompjuter qe nuk mund ta lidh me internetin por kaloj tek ai shume gjera me ane te usb.

Ekziston ndonje antivirus portabel? A jane efikase keta antiviruse? Mund te behen update?

Faleminderit paraprakisht!

Si tė azhurnoj antivirusin qė nuk ka lidhje me Internetin?

Pyetja ime kesaj rradhe eshte mbi azhornimin e antiviruseve. Kam te instaluar tek kompjuteri ne shtepi kaspersky 8.0 beta, problemi eshte se nuk mund te lidh kompjuterin me internet pra nuk mund te azhornoj antivirusin.

Si mund te azhornosh antiviruset ne ato kompjutera te cilet nuk posedojne lidhje interneti? Mund te bej nje kopje te azhornimit ne kete kompjuter dhe ta kaloj tek kompjuteri pa lidhje interneti?

Mendoj se ka me qindra anetare qe mund te kene kete problem ndaj edhe hapa kete teme.

Ju pershendes!

Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Versioni 8 beta eshte azhurnuar per here te fundit dje,ne 4 shkurt.Nuk ka azhurnime te reja.Mund ta instalosh programin edhe ne kompjuter tjeter.Te kompjuteri ku s'ke internet,nuk ke pse shqetesohesh,pasi nuk ka sesi te marresh viruse/trojane pa qene i lidhur me internet.Perjashto rastet kur perdor disk,floppy diskete te infektuar.

Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Duke pas parasysh kapacitetet mbajtese te flash drajverave sot(pen drajver),te gjithe antiviruset qe qarkullojne kualifikohen si programe portabel.
    Flash drajverat shumica jane me kapacitet 1,gb,2 gb 4 gb.Edhe sikur te perdoresh ndonje flash drajver te vjeter me kapacitet 256 mb aq te mjafton te shkarkosh cdo lloj antivirusi qe te pelqen dhe ta perdoresh,instalosh skanosh ne kompjuter sipas rastit.Flash drajveri ka aq hapesire te mbaje antivirusin,mbaje azhurnimet dhe programe te tjera.
    Te kompjuteri ku ske internet nuk ke nevoje te futesh azhurnime,per aq kohe sa nuk je i lidhur me internet.Mund te duhen azhurnime vetem ne raste kur merr disqe,disketa nga te tjere dhe i perdor ne kompjuterin pa internet.Keto disqe nuk te garantojne pasterti nga viruse/trojane,kur disqet jane krijuar ne shtepi nga dikush.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 05-02-2008 mė 17:57

Sic e kam permendur tek tema tjeter, une kaloj materiale tek kompjuteri i shtepise duke perdorur usb-ne.

Meqe nuk po gjeja kod aktivizimi per versionin 8.0 beta e hoqa dhe instalova nje version me te vjeter. Une po kerkoj te mesoj nese mund te behet nje kopje e azhornimit te antivirusit e me pas ta dergoj tek kompjuteri i shtepise duke perdorur copy/paste.

Pra nese nuk me keni kuptuar po shprehem me qarte.

Azhornimi i antiviruseve ruhet si skedar me vete apo jo?
    A mund te kopjohet ky skedar nga ky kompjuter dhe te ngjitet tek nje kompjuteri tjeter?
    Eshte i mundur azhornimi ne kete menyre i antivirusit qe kam tek kompjuteri pa lidhje interneti?

Kerkoj ndjese pasi po ju mundoj shume
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Cuore Rossonero : 06-02-2008 mė 16:29
    Shqiptarė tė bashkuar pėr njė Shqipėri tė bashkuar!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •