GURI
Tregohet se një ditë kishin dal për ta mih kopshtin babai e biri i tij Davidi tetëvjeçar. Duke mihur kopshtin pas shtëpisë hasin në një gur të madh. Babai i thotë Davidit: “Duhet ta heqim këtë gurë, nga kopshti!”. “Unë do ta heq” thotë Davidi. Dëshiron të tregohet i rëndësishëm. Dhe mundohet në çdo mënyrë ta lëviz gurin, këtë mënyrë apo në tjetrën mënyrë. Por guri nuk lëvizë dot nga vendi. Në fund Davidi pranon se nuk mund ta lëviz dhe pranoi pafuqinë e vetë.
“Mendoj se mund ta lëvizësh dhe ta heqësh nga kopshti!” thotë babai. Në qoftë se mundohesh, mund të bësh gjithçka të duash.” Davidi rishtas mundohet ta lëviz gurin deri sa fillojnë duart t'i dhembin, dhe gati filloi të qajë.
“Nuk mundem, nuk mund ta lëvizi” rishtas pohon Davidi. “Vërtetë babai nuk mund ta lëviz as një centimetër, u mundova me gjitha fuqitë e mia, por pa sukses!” vazhdoi Davidi.
“Vërtetë a i ke shfrytëzuar të gjitha mundësitë që i ke në përdorim?” i thotë babi. Davidi bën me kokë se i ka shfrytëzuar të gjitha mundësitë, por babai luan me kokë se nuk është e vërtetë.
“Biro, nuk i ke shfrytëzuar të gjitha mundësitë, se një e ke harruar. Në qoftë atë e shfrytëzon atëherë do të mundesh ta largosh gurin nga kopshti,”
“Çka kam harruar?” pyet Davidi babain. Babai buzëqeshet dhe i drejtohet:” Këtu jam edhe unë. Ke mundur të më pyetesh që të të ndihmoj, por këtë nuk e bëre.”
Davidi vazhdon:”Babi a po më ndihmon?” Babë e bir së bashku e heqin gurin nga kopshti me një orvatje të madhe. Ashtu ngadalë gurin e qesin jashtë kopshtit dhe bëjnë vend për kopshtin e gjelbër.
Davidi tani buzëqeshet dhe nga gëzimi thotë: ”Babi, e lëvizëm gurin, e lëvizëm!”
Shpeshherë çuditemi, se duhet ta bartim kryqin apo barrën vetë, çka nuk është e vërtetë. Zoti është afër nesh, vetëm pret, që t'i kërkojmë ndihmë. Zoti dëshiron që të mundohemi, se si çdo gjë të varet prej nesh, dhe njëherë i besojmë, se si të gjitha sukseset tona varen prej hirit të tij! Vetëm së bashku mund t'i tejkalojmë pengesat dhe problemet e jetës!
Krijoni Kontakt