Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 34
    i/e regjistruar Maska e Yrref
    Anëtarësuar
    03-07-2006
    Vendndodhja
    Yjesia Arusha e Madhe
    Postime
    253
    [QUOTE=Zombi;2033662]Po shtoj une dicka, meqe s'me ze ai problemi i quajtur "..."

Yrref-i ndan virtualitetin nga realiteti. ...QUOTE]

Lexo me mire, mos shtrembero vleresime.
    Yrref: Jeta e dyfishte virtuale, qe shume pak dallon nga ajo reale, ndoshta fillon si loje "pulafshehtas" por ajo nuk eshte loje. Eshte me teper nje rrugetim per te zbuluar te padukshmen, "kush eshte i fshehur pas shkures", kush te tregohem une, cila maske mund t'i rije me mire asaj/atij, a me vret mua kjo maske...Emocionet, pagjumesia, kujdesi ndaj tjetrit, nxitja per te zbuluar te panjohuren, loja e fjaleve, hapi i pare drejt realitetit krijojne shperthime te brendshme, zbulime te karakterit te panjohur me pare, pa mos u kujdesur se a do te vleresohet per tradheti, mekat, ofendim te tjetrit...
    Zombi, cka qe ajo: "..."
    MAKTUB

Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anëtarësuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Yrref: Jeta e dyfishte virtuale, qe shume pak dallon nga ajo reale,
    ...Kjo me ben te kuptoj se ti ndan dhe Jeten virtuale ne dysh?!
    • The rest is silence.

Moderator Maska e Pratolini
    Anëtarësuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Citim Postuar më parë nga Zombi Lexo Postimin
    Por ne fakt mua me shqeteson alter-ego. Jo gjithmone mund te luajm rolin e dyfishte, ndonese shoqeria na imponon, nje dite lodhemi, dhe c'ndodh me pas...?
    Ti Zomb normal qe do pyesesh c ndodh me pas sepse problemin e ke qe ne nisje. Te shperthyerit nje dite te bukur me diell apo me shi eshte karakteristike e njerezve ta papjekur ose naive, te perhumbur. Ose e njerezve te sfilitur dhe percudnuar moralisht dhe intelektualisht. Me kujton ato rrefimet e Dostojevskit per te burgosurit, qe pasi i duronin mire e mire te rrahurat, ju tekej nje dite te kundershtonin e te benin shamate kot se koti.
    Ti nese nuk e pelqen ate qe te imponon shoqeria zgjidhjen e ke me te thjeshte : mos u impono. Njerezit rrallehere reagojne dhunshem ndaj kesaj, problemin e kane sa te lulezoje. Jane paragjykues dhe te frikesuar deri ne momentin qe ti guxon te shprehesh ndryshe, por kur ky moment vjen shume prej tyre bejn rolin e skuthit dhe te bashkohen.
    Nese ti e ndrydh veten ne menyre konstante per te rebeluar nje dite, kjo eshte zgjedhje pa zgjidhje !

Anëtarësuar
    03-07-2006
    Vendndodhja
    Yjesia Arusha e Madhe
    Postime
    253
    ...Kjo me ben te kuptoj se ti ndan dhe Jeten virtuale te dysh?!
    Po pse veme nofkat ne Forum?! Pse ti je Zombi e nuk je ndonje Gentian apo Vjosa, e une jam Yrrefi, ai tjetri Pratolini e ku ta di une se kush?
    MAKTUB

Anëtarësuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Citim Postuar më parë nga Yrref Lexo Postimin
    Po pse veme nofkat ne Forum?! Pse ti je Zombi e nuk je ndonje Gentian apo Vjosa, e une jam Yrrefi, ai tjetri Pratolini e ku ta di une se kush?
    Shiko se kjo puna e nofkave nuk eshte se perben ndonje argument Yrref.
    Pike se pari ka shume qe jane edhe me emer ketu ne forum, ka te tjere si mua qe e kane nxjerre neper tema te ndryshme identitetin e vertete, ashtu sikurse ka shume te tjere qe qendrojne gjithe kohes virtual ( mesa duket ti pjese e ketyre )
    Eshte thjesht nje mundesi te cilen varet si e perdor gjithsecili per ta percaktuar nese perben realisht peshe per ate cka po flasim apo jo.

Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anëtarësuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Citim Postuar më parë nga Yrref Lexo Postimin
    Kjo nuk eshte pergjigje....

Ndersa ti Prato, je nxehur, por ne drejtim te gabuar. Aty ku ke dalur ti, s'ka Arusha te bardha. Megjithate eshte nje debat i kendshem... (to be contined)
    • The rest is silence.

Anëtarësuar
    03-07-2006
    Vendndodhja
    Yjesia Arusha e Madhe
    Postime
    253
    Kjo nuk eshte pergjigje....
    Sa per t'i mbetur besnik nivelit te kenaqeshem te komunikimit ne kete teme. Zombi, eshte e vertete se te gjithe ne bejme jete te dyfishte virtuale. Nese ne nje situate hap e-mailin tim, ta quaj, zyrtar, qe mban emrin dhe mbiemrin tim, korespondoj me miq, partnere afarist, shoke etj, kjo eshte nje jete e perditshme, njera ane e "dollarit", dhe nese pas kesaj hy me nickun yrref dhe debatoj, pershendes dike me ndonje kenge, dergoj ndonje mesazh te gjithe atyre qe s'i njoh dhe s'dua t'i njoh, pa pasur guximin qe te shpall identitetin tim civil, kjo s'ka si te quhet ndryshe pos Jete e dyfishte virtuale.
    Eshte kjo pergjigje?!
    MAKTUB

Anëtarësuar
    03-07-2006
    Vendndodhja
    Yjesia Arusha e Madhe
    Postime
    253
    Pratolini,

mu be se gjate dites lexova disa postime tuat dhe te Absolute ne kete teme por qe tash nuk i shoh ne kete teme!
    Isha i permendur ne dy-tri raste dhe desha te sqaroj dicka, apo ish dialog i dyfishte?!
    MAKTUB

Anëtarësuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Per cfaredo gje qe ke deshire te sqarosh je i mirepritur Yrref

Anëtarësuar
    03-07-2006
    Vendndodhja
    Yjesia Arusha e Madhe
    Postime
    253
    Citim Postuar më parë nga Pratolini Lexo Postimin
    Per cfaredo gje qe ke deshire te sqarosh je i mirepritur Yrref
    Flm. U sqaruam! E qarte!
    MAKTUB

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. E mbani mend filmin indian 'Jete e dyfishte'?
    Nga oliinter në forumin Kinematografia dhe televizioni
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 03-03-2010, 07:37
  2. Hysen Sharra, mjeshtër i dyfishtë
    Nga Brari në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-02-2009, 09:25
  3. Boot i dyfishte Linux-Windows
    Nga zeus në forumin Përdoruesit e Unix
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 08-01-2007, 16:26
  4. Përvjetor i dyfishtë i Hasan Prishtinës
    Nga Kresha në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 28-04-2003, 20:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •