Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 22
    Besimtar Musliman Maska e strange
    Anëtarësuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278

Me nuse në klasë të gjashtë

I mituri Marsel Misha tregon se ende nuk i di emrin dhe nuk e ka parë gruan e tij, e cila ndodhet në emigracion në Greqi

Marsel Misha sapo ka mbushur 13 vjeç. Ai është nxënës në klasën e shtatë të shkollës "Hamit Mullisi" në Elbasan. Është ende një fëmijë, megjithatë është i fejuar. Fejesën e shpalli këtë verë sapo përfundoi klasën e gjashtë. Ai tregon se me këtë rast u zhvillua një festë e madhe familjare, ku prindërit e tij të komunitetit rom ftuan mjaft miq e shokë. Por Marseli nuk ka pasur rast ta shohë nusen e tij. Ajo ndodhet në emigracion në Greqi. Madje ai nuk i di as emrin. Ky pohim i bën shokët dhe shoqet që të qeshin me habi. Marseli tregon sesi u fejua. "Unë nuk dija asgjë. Gjyshi Flamuri më tha se do të më fejonte. Një ditë më mori pranë dhe më tregoi se më kishte gjetur një vajzë nga një derë e mirë. Më pyeti nëse isha dakord apo jo.
    Nuk dija se çfarë t'i thosha. Kisha dëgjuar se fejesa dhe martesa ishin të mira. Me anë të tyre bëheshin fëmijë, kishe një familje, shtëpi etj. Ndaj e miratova dëshirën e tij", thotë ai. Në verë u organizua një festë e madhe. Gjyshi dhe prindërit ftuan miqësinë dhe shoqërinë dhe pasi hëngrën, pinë dhe kërcyen, shpallën fejesën e dy të miturve. "Unë prita që të vinte nusja, por ajo nuk erdhi. Më thanë se ishte në Greqi me prindërit e saj. As emrin nuk ma treguan. Që nga ajo ditë ndjehem më burrë dhe më i rritur se të tjerët.

Kam dëshirë të njoh dhe të takoj nusen time sa më parë. Nuk di se kur do të më martojnë, sepse ata nuk po më pyesin mua. Sapo të përfundoj shkollën, mendoj se do të më martojnë", vijon më tej Marseli. 13- vjeçari vazhdon shkollën, dhe sapo është hedhur në klasën të shtatë. "Kam dëshirë të përfundoj shkollën dhe të bëhem tregtar", shprehet ai.
    Fejesa është zyrtarizuar dhe ai ka shpërndarë karamele e llokume për shokët dhe shoqet e klasës dhe për kolektivin e mësuesve. Fejesat dhe martesat në moshë të re po shfaqen çdo ditë e më shumë në Elbasan. Mjaft prindër fejojnë vajzat dhe djemtë në moshë të mitur. Madje në disa raste fejesat shpallen qëkur bebet janë në bark ose sapo lindin në maternitet. Të rriturit e justifikojnë këtë akt me krijimin e një familje të ndershme dhe të qëndrueshme, për të larguar fëmijët e tyre nga veset e këqija. Por pasojat shfaqen më pas, kur fëmijët rriten dhe kuptojnë se çfarë është jeta e lirë dhe dashuria.

Marre nga Koha.com.mk
    Mëso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    pas 9 mujsh marseli do bohet babe, meghjithse nusja o ne gerrqi.

ene miqsia shqiptaro-greko-rrrrome do te forrconet pa dyshimmmm.
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Marshalla Marseli paska honger arra me mjalt.

Manchester Maska e -Alda-
    Anëtarësuar
    13-07-2007
    Vendndodhja
    London
    Postime
    646
    drague si mor e le me ta kaluar Marseli
    Ai ne Kl te gjashte me nuse e ti .......
    м'вι вυzë ëѕнтë иנë ρυтнנє, м'вι ѕнριят ëѕнтë иנë νєтмι. נαм вσтα ρα ємëя, кυя ρяαиë мєנє ѕ'נє тι.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga -Alda- Lexo Postimin
    drague si mor e le me ta kaluar Marseli
    Ai ne Kl te gjashte me nuse e ti .......
    Ti me marsh t'keqen se ja kam kalu dhe Albos:
    ps.fiq e arra rrush t'that ç'po lot dreqi n.............................per nate

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    Marshalla Marseli paska honger arra me mjalt.
    14 vjec dhender tjetri, iu poqen fiqte Gjinos, a Marsit, si ia thone .

Me seriozisht, keta gazetaret tane te ndritur, nuk paten kohe te shkruanin dy rreshta per ligjin dhe ndalimin e ketyre martesave te minoreneve?! C'jane keto idiotlleqe?! Kemi shtet ne, apo Elbasani (romet e Elbasanit) jane shtet me vete?

Mbaj mend para dy vjetesh ne Austri me duket pati nje skandal te tille, qe nje "princeshe" rome u martua ne moshe te vogel, dhe nderhyri qeveria dhe e anulloi. U be sherri sherr, ama ne fund ligji triumfoi.
    Nuk eshte puna ne jane rom, a dreqi me te bire, jane shtetas shqiptare. Kjo lloj "tradite" krijon precedent te rrezikshem, se ngrihet neser pasneser nje sekt tjeter e thote qe feja, kultura ime e lejon martesen e femijes ne pubertet, dhe hec e ndali po deshe.

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Kjo eshte dashuri e perjetshme

Sui generis

Besimtar Musliman Maska e strange
    Anëtarësuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278
    Kësaj i thonë: " Dashuri ne shikim te PApare?" hahahahahahahhahahhah
    Mëso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    romet vetem at gjo din, me knu e me pjell
    Life's too short to remove USB safely.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar më parë nga MmEeTtIi Lexo Postimin
    I mituri Marsel Misha tregon se ende nuk i di emrin dhe nuk e ka parë gruan e tij, e cila ndodhet në emigracion në Greqi

Marsel Misha sapo ka mbushur 13 vjeç. Ai është nxënës në klasën e shtatë të shkollës "Hamit Mullisi" në Elbasan. Është ende një fëmijë, megjithatë është i fejuar. Fejesën e shpalli këtë verë sapo përfundoi klasën e gjashtë. Ai tregon se me këtë rast u zhvillua një festë e madhe familjare, ku prindërit e tij të komunitetit rom ftuan mjaft miq e shokë. Por Marseli nuk ka pasur rast ta shohë nusen e tij. Ajo ndodhet në emigracion në Greqi. Madje ai nuk i di as emrin. Ky pohim i bën shokët dhe shoqet që të qeshin me habi. Marseli tregon sesi u fejua. "Unë nuk dija asgjë. Gjyshi Flamuri më tha se do të më fejonte. Një ditë më mori pranë dhe më tregoi se më kishte gjetur një vajzë nga një derë e mirë. Më pyeti nëse isha dakord apo jo.
    Nuk dija se çfarë t'i thosha. Kisha dëgjuar se fejesa dhe martesa ishin të mira. Me anë të tyre bëheshin fëmijë, kishe një familje, shtëpi etj. Ndaj e miratova dëshirën e tij", thotë ai. Në verë u organizua një festë e madhe. Gjyshi dhe prindërit ftuan miqësinë dhe shoqërinë dhe pasi hëngrën, pinë dhe kërcyen, shpallën fejesën e dy të miturve. "Unë prita që të vinte nusja, por ajo nuk erdhi. Më thanë se ishte në Greqi me prindërit e saj. As emrin nuk ma treguan. Që nga ajo ditë ndjehem më burrë dhe më i rritur se të tjerët.

Kam dëshirë të njoh dhe të takoj nusen time sa më parë. Nuk di se kur do të më martojnë, sepse ata nuk po më pyesin mua. Sapo të përfundoj shkollën, mendoj se do të më martojnë", vijon më tej Marseli. 13- vjeçari vazhdon shkollën, dhe sapo është hedhur në klasën të shtatë. "Kam dëshirë të përfundoj shkollën dhe të bëhem tregtar", shprehet ai.
    Fejesa është zyrtarizuar dhe ai ka shpërndarë karamele e llokume për shokët dhe shoqet e klasës dhe për kolektivin e mësuesve. Fejesat dhe martesat në moshë të re po shfaqen çdo ditë e më shumë në Elbasan. Mjaft prindër fejojnë vajzat dhe djemtë në moshë të mitur. Madje në disa raste fejesat shpallen qëkur bebet janë në bark ose sapo lindin në maternitet. Të rriturit e justifikojnë këtë akt me krijimin e një familje të ndershme dhe të qëndrueshme, për të larguar fëmijët e tyre nga veset e këqija. Por pasojat shfaqen më pas, kur fëmijët rriten dhe kuptojnë se çfarë është jeta e lirë dhe dashuria.

Marre nga Koha.com.mk
    tuuu a per magjup qenke deri tani duke folur a?

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Umberto Eco
    Nga Pedro në forumin Shkrimtarë të huaj
    Përgjigje: 122
    Postimi i Fundit: 07-10-2013, 21:13
  2. A egziston nje sens i gjashte?
    Nga Enush në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 20-01-2010, 19:23
  3. Gjashte Vende Arabe Vendosin Te Kene Teknologjine Berthamore
    Nga Darius në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 06-11-2006, 16:39
  4. Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 12-04-2005, 05:43
  5. Tragjedi, gjashtë fëmijë të mbytur në një ditë
    Nga Shijaksi-London në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 18-06-2003, 02:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •