Nuk eshte se jam dakort per emrat e huaj. por ne shqiperi kane ekzistuar edhe para viteve '90. Ne qofte se tani emrat jane italiane, amerikane... , me pare viheshin emra turq, dhe kjo ndodhte ne pjesen derrmuese te vendit.
Nuk eshte se jam dakort per emrat e huaj. por ne shqiperi kane ekzistuar edhe para viteve '90. Ne qofte se tani emrat jane italiane, amerikane... , me pare viheshin emra turq, dhe kjo ndodhte ne pjesen derrmuese te vendit.
Asht e vertete se gjithmon jane vene emna e te huejve, ndoshta atehere ne kohen para rilindjes kombetare ma shpesh se sa sot. Tani vetem prejardhja a emnave ka ndryshue, dmth nga ana e perendimit e je te lindjes. Mue per vete nuk me pengon kur t'i ngjitet nji femije nji emen i huej i cili ne mbare boten e ka nji perdorim te zakonshem dhe tingllon pak a shum normal. Por nganjihere degjoj emna si "Diamant" ose "Triumpf" ose "Tonibler" dhe pyetem sa injorant ose mnedjengushte jane ca shqiptare t'ia deshkojne femijene e vet me kesi emna palidhje! Cfare logjika asht kur te merret nji fjale e zakonshme si p.s. triumpf dhe te perdoret si emen? Per vete mendoj se i kemi shpike mjaft emna te paster shqiptare si Genc, Valon, Bashkim, Bekim, Gresa, Trendeline etj. qe tingllojne madje edhe shum bukur.
epo globalizim
"Më e mira është armike e së mirës"
.................................................. ........................................
Krijoni Kontakt