Close
Faqja 10 prej 10 FillimFillim ... 8910
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 94 prej 94
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-06-2010
    Postime
    9
    Nuk eshte se jam dakort per emrat e huaj. por ne shqiperi kane ekzistuar edhe para viteve '90. Ne qofte se tani emrat jane italiane, amerikane... , me pare viheshin emra turq, dhe kjo ndodhte ne pjesen derrmuese te vendit.

i/e regjistruar Maska e kapllani
    Anëtarësuar
    11-06-2009
    Postime
    190
    Citim Postuar më parë nga avril07 Lexo Postimin
    Nuk eshte se jam dakort per emrat e huaj. por ne shqiperi kane ekzistuar edhe para viteve '90. Ne qofte se tani emrat jane italiane, amerikane... , me pare viheshin emra turq, dhe kjo ndodhte ne pjesen derrmuese te vendit.
    Asht e vertete se gjithmon jane vene emna e te huejve, ndoshta atehere ne kohen para rilindjes kombetare ma shpesh se sa sot. Tani vetem prejardhja a emnave ka ndryshue, dmth nga ana e perendimit e je te lindjes. Mue per vete nuk me pengon kur t'i ngjitet nji femije nji emen i huej i cili ne mbare boten e ka nji perdorim te zakonshem dhe tingllon pak a shum normal. Por nganjihere degjoj emna si "Diamant" ose "Triumpf" ose "Tonibler" dhe pyetem sa injorant ose mnedjengushte jane ca shqiptare t'ia deshkojne femijene e vet me kesi emna palidhje! Cfare logjika asht kur te merret nji fjale e zakonshme si p.s. triumpf dhe te perdoret si emen? Per vete mendoj se i kemi shpike mjaft emna te paster shqiptare si Genc, Valon, Bashkim, Bekim, Gresa, Trendeline etj. qe tingllojne madje edhe shum bukur.

i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anëtarësuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    epo globalizim
    "Më e mira është armike e së mirës"

Citim Postuar më parë nga kapllani Lexo Postimin
    Asht e vertete se gjithmon jane vene emna e te huejve, ndoshta atehere ne kohen para rilindjes kombetare ma shpesh se sa sot. Tani vetem prejardhja a emnave ka ndryshue, dmth nga ana e perendimit e je te lindjes. Mue per vete nuk me pengon kur t'i ngjitet nji femije nji emen i huej i cili ne mbare boten e ka nji perdorim te zakonshem dhe tingllon pak a shum normal. Por nganjihere degjoj emna si "Diamant" ose "Triumpf" ose "Tonibler" dhe pyetem sa injorant ose mnedjengushte jane ca shqiptare t'ia deshkojne femijene e vet me kesi emna palidhje! Cfare logjika asht kur te merret nji fjale e zakonshme si p.s. triumpf dhe te perdoret si emen? Per vete mendoj se i kemi shpike mjaft emna te paster shqiptare si Genc, Valon, Bashkim, Bekim, Gresa, Trendeline etj. qe tingllojne madje edhe shum bukur.
    Nuk te pengon nje emer i huaj vetem se tingellon bukur dhe te pengojne emra te tjere.
    Triumf/Diamant nukjane edhe aq fjale(emra) te zakonshme sa mund te jen Bashkim dhe Trendeline
    .................................................. ........................................

Faqja 10 prej 10 FillimFillim ... 8910

Tema të Ngjashme

1. Në Shqipëri punojn 50 mijë fëmijë
    Nga Hyllien në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-06-2010, 09:02
  2. Trafikimi i Fëmijëve
    Nga Gimi3 në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 28-03-2007, 15:08
  3. Ndal! Punes Dhe Trafikut Te Femijeve Ne Shqiperi
    Nga StormAngel në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 21-10-2004, 04:45
  4. Raporti i UNICEF-it për trafikimin e fëmijëve shqiptarë
    Nga Brari në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-01-2004, 16:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •