Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 57 prej 57
    Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    Prandaj "miqte" tane u perpoqen qe raca jone kurre mos te mesonte si ta 'materializonte' gjuhen. Prandaj ata nxituan ti shpallnin dhe shkronjat ca latine e ca greke ne menyre qe tradita e shkrimit te shqipes gjithmone te shfaqej me e re se "te lashtet" greko-latine.
    Ajo qe u ndodhi ndodhi, duhet te shikojme per te ardhmen sepse e kaluara nuk ndryshohet, ndersa e ardhmja ndertohet.
    Sui generis

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Dias dhe Styx, nuk përmenda unë kurrëfarë gjuhe "sakra".

Thashë "Lingua franka" që dmth gjuhë ndërkombëtare që përdoret gjerësisht. Hatishtja ishte e tillë, në shtetin hetit, Trojë dhe shumë shtete tjera përreth, edhe asirishtja ishte lingua franka, gjatë sundimit asir në Orient.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Dias dhe Styx, nuk përmenda unë kurrëfarë gjuhe "sakra".

Thashë "Lingua franka" që dmth gjuhë ndërkombëtare që përdoret gjerësisht. Hatishtja ishte e tillë, në shtetin hetit, Trojë dhe shumë shtete tjera përreth, edhe asirishtja ishte lingua franka, gjatë sundimit asir në Orient.
    Personalisht e interpretova "sacra/ e shenjte" ne sensin qe e thene ti. Si gjuhen konvencionalisht te perdorur, te themi si Englishtja sot, sepse edhe ne postimin tim kishe folur per kete koncept.

Me duket se edhe Dias ka folur pak a shume per kete (se paku keshtu e kuptova une). Sic thashe do i kthehem kesaj pike, te cilen nuk e kam zhvilluar shume, por mbaj mend se diku me ka dale perpara nje fakt qe Krishti mund te kete folur nje gjuhe te njohur nga te paret tane. Nuk i mbaj mend detajet, me duhet te rikerkoj ne se e kam dokumentuar.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Gjuha jonë, më e vjetra?!

--------------------------------------------------------------------------------

-Z.Xhunga, para pak kohësh në një shkrim tuajin ju argumentonit se greqishtja e vjetër dhe latinishtja e kanë prejardhjen prej shqipes së hershme. Cilat janë të rejat më të fundit nëse ka, bazuar në studimet tuaja që janë thelluar më tej?

Nga studimet dhe njohjet e mia mbi materialin gjuhësor të greqishtes së vjetër, latinishtes, gotishtes, sllavishtes kishtare, turqishtes, arabishtes, hebraishtes dhe deri në gjuhën japoneze, më rezulton që shqipja është gjuha e parë e kultivuar në mënyrë natyrore nga raca njerëzore. Pra populli i parë i cili ka arritur të artikulojë një gjuhë të kultiviuar ka qenë shqiptari. Me shqiptar unë nënkuptoj arbërit, ilirët, apo edhe paraardhësit e tyre. E kam më kollaj që me fjalën shqiptar t’i përfshij të gjithë paraardhësit tanë këtu, ndaj me këtë kuptim do ta përmend sërish këtë fjalë. Në konkluzionin tim del se bashkë me fjalën, edhe mendimi ka vulën shqiptare. Pra logjika, nuk është vepër e Platonit, as e Aristotelit, por vepër e mendimit shqiptar.

............................
    Gjuha Pellazge
    .................................................
    Phellanizimi (hellenizimi|)ishte nje term qe percaktonte unifikimin e dialekteve Pellazge.
    Nga Etrurishtja u formua gjuha latine
    Gjuha greke ska mundur te ekzistoj si gjuhe paleoeuropiane pa e marre nje alfabet nga autoktonet pa eformuar nje gjuhe te tipit PELLAZGO-YLLIR , kjo gje nuk mundi te ndodh deri ne sundimin e bizantit sepse hellenishtja nuk mund te jete gjuhe greke hellenishtja paraqet unifikim te dialekteve PELLAZGE =YLLIR , E'MATHEDON ,THRAKAS .
    Pra phellanizim(hellenizimi|) si proces nuk percakton etnit por unifikon ,afron dialektet e popujve qe flinsin nje gjuhe te formuar nga e njejta baze .
    Greqishtja as'qe i perkiste ndonje dialektit te popullit autokton ata ishin dhe do te mbesin ardhacak nga LIBIA.
    Logjika eshte veper e popullit barbare Aristoteli bazat e logjikes i mesoj nga tradita dhe kultura autoktone barbare me intereson fakti pse nuk u bene publike asnje here dy vepra
    te Aritostelit ........
    Ne veqanti ajo per jeten ,traditen,kulturen dhe ligjet barbare !!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 29-09-2008 më 18:25

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    Citim Postuar më parë nga King_Arthur Lexo Postimin
    per kete na kane inat ne se eshte gjuha me e vjeter ne ballkan . kjo tregon dhe lashtesine e popullit tone .

ne ashtu jemi te vjeter po nje grusht i vogel jemi

shqiperia eshte e vogel po me njerez te medhenje .
    Dhe kau i mirë po s'e ngacmove, s'tërheq në brazdë.

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anëtarësuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Po sjell nje tekst te vjeter te deshifruar ne gurin e Perucies ,mundohuni ta deshifroni.
    Pjesa e pare
    DJELOINAE MATENOHE DHUKIE ENESKIE
    I PA MPELA NEOIE SHULUNJE
    THE DJAJE MPELONE RE NEOIE ME TE AKE

DJELOINA AKILUNEE TURRUNEE MEKUNEE
    DHEAE DHUKEIE ENESKIEE AUNJIK
    ME ASHUMA ME PENONAE ANJAE

DJELONAE ASHUNAE O URRUNIE
    E IN DHE RRIUNA
    KLAE OI LE OUNETHU LOLEITHE
    KAKETHAE DHITHUTHE
    Dija eshte injorance e mesuar.....

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga RaPSouL Lexo Postimin
    Eshte e keqja se historia e nje gjuhe njihet prej ateher kur ajo materializohet pra shkruhet dhe keshtu qe gjuha shqipe daton qe prej viteve te dokumenteve te para shqipe.
    o rapo kur eshte materializu shqipja sipas teje?....................jane postuar me dhjetra foto me mbishkrime te lashta shqipe ne kete forum,ke nje teme qe e ka hapur darius ketu ,fillon me nje mbishkrim shqip,me shqip se aq nuk ka ku te veje me,lexo mire ketu

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=85938
    Ndryshuar për herë të fundit nga D@mian : 30-09-2008 më 12:06
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Tema të Ngjashme

1. Armët e vjetra shqiptare
    Nga BARAT në forumin Arti shqiptar
    Përgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 07-03-2011, 14:16
  2. A mund të deshifroni këto skica të vjetra?
    Nga nikas në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 06-04-2007, 09:49
  3. 7 dorëshkrimet më të vjetra në botë të Besëlidhjes së Re !
    Nga Lexuesja në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 26-04-2005, 04:35
  4. Barsaleta te reja/ te vjetra
    Nga glaukus 001 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 13-11-2002, 03:47
  5. Implikimi i pushtetareve ne krimin e organizuar
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-08-2002, 04:36

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •