Close
Faqja 20 prej 21 FillimFillim ... 1018192021 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 207
    i/e larguar Maska e Honezmi
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    287
    O klod !
    Te ve ne dieni se jame nje MASHKULL qe te shkallmoi nga rrenjet
    Po ke deshre ti, si race pederaste qe je munde te ta provoi.
    Per deshimtare munde te maresh dhe "Mamlukun"e sigurimit te PPF, qe i njefe vuajtie te tilla!
    Sa per gjygjet qe tha ty o Mercenare kujtohret se kur benin diskretitimin e Shqiptarve dhe nacionalistve ne qytetin time, si deshimtare te rreme dilnin disa minoritare vorjo-epirot qe akuzonin shqiptaret nga Cameria si bashkpuntore te sherbimeve Greke !!!E shikone se ku qendrone ky problem?Edhe sote vashdon ky avaze, por, ne forma te tjera ,ne formen e luftes kunder "Terrorizmit".Kuptohet kete gje e kane bere gjith kohen keta spiune te ndyre.
    Po do me per BELULIN une ketu jam.

/Diskutuesi u paralajmerua pėr mosrespektin karshi anėtarit "klod" (Shpresmiri) /
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shpresmiri : 19-01-2003 mė 16:48

Ushtari i mire
    i/e ftuar
    Honezim!
    Qe ishe i semure /---------/.
    Tashi, si fillim, un nuk jom tifoz as me Klodin, as me motren tate, po jom tifoz me faktin dhe parimin e vetevendosjes, parim ky i cili mbeturinave komunisto-stalinistp-Enveriste si puna jote, nuk i shkon per shtat.
    Ne syte tuaj ne jemi te gjithe te barabarte, dhe me siguri kur shkruan mendimet e tua je duke vershellyer "Internacionalen" se me te je rritur dhe ate ke ne gjak.
    Ti nuk mund ta konceptosh dhe pertypesh dot faktin se nuk ke asnje fare te drejte si morale ashtu dhe ligjore te kerkosh shkarkimin e Janullatosit, vetem e vetem ne baze te kombesise se tij, more kackavall qe pastaj qahet se pse diskriminohet ne Greqi, apo Jugosllavi, apo neper bote vetem e vetem se je Shqiptar.
    Ku te shpie mushka o Honezim,/------------/.
    Nuk ke mor djale asnje te drejte, sic nuk kam as une te kerkoj shkarkimin e tij, kaq ta besh dhembin, nuk ke.
    TI thua se e ke ate te drejte vetem e vetem se je shqiptar, po ja qe as te qenit Shqiptar nuk ta jep ate te drejte, pike!
    Kur te behesh ortodoks, kur te shkosh ne kishat ortodokse, kur te japesh nje fare kontributi ndaj asaj feje, atehere po ke te drejte te kerkosh dicka, ke te drejte sipas hierarkise Ortodokse me te cilen nuk njihem te kerkosh qe Janullatosi te largohet.
    Deri atehere ti je thjesht nje vezhgues qe nuk i di rregullat e lojes, zere se po shef bejzboll.
    Tashi me ke share sa te ka dash qefi, dhe ke perdor lloj lloj parrullash prekese me lart jo me shqiptare jo me serbe etj.
    Ti ke te drejten tate, shaj se mua nuk me rruhet jo, vetem se ti rrin e shkumbezon ne Forum, Janullatosi prap ne krye te vendit, dhe a e di pse, se njerez si ti jane te pafuqishem, njerez si ti njohin vetem ofendimet, sharjet dhe dhunen si gjuhe debati. Ju bazoheni ne teorine "shpif, shpif se dicka do te mbetet" dhe kerkoni ti fusni hundet aty ku nuk u takon, duke u perpjekur te perligjni racizmin tuaj me lloj lloj parrullash boshe qe vijne era diktature.
    Ja qe nuk ka per tiu ecur aspak, pasi dhe nje here po te them se nuk eshte fare e drejta juaj te perziheni, fare.
    Ortodoksit shqiptare le te mblidhen dhe ta heqin, ti ben mire ta mbyllesh gojen se pastaj te bie dhe kredibiliteti, dhe reputacioni, dhe od mbahesh mend si nje njeri pa vlere.
    JE Ortodoks?
    Nese je, ke ku ankohesh, nese nuk je, atehere hesht, se nuk te takon te flasesh.
    Edhe nje here, ben mire ta mbyllesh me ofendimet, se nuk te ka hije, une e kuptoj qe ti je duke valuar e shkumezuar atje ku je, po merr fryme thelle nja dy - tre here dhe ndoshta qetesohesh.

/Ia tėrhjek vėrejtjen diskutuesit qė ta ruaj gjakftohtėsinė e tė mos pėrdor fjalė tė pahijshme. Herėn tjetėr nėse vazhdohet me tė njėjtėn mėnyrė, pasojnė paralajmėrimet (Shpresmiri) /
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shpresmiri : 19-01-2003 mė 16:55

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Postuar mė parė nga klod
    Tashti sa per sqarim:

Une e pashe shkrimin e ASD dje, por isha i lodhe ti pergjigjesha gabimeve te tij te shumta, por do kap nje pike me Selxhukun DUDUN.

Nqs komuniteti musliman do kish bere ate qe ti thua, une do mbaja te njetin qendrim, dmth nqs do kish fakte se ka arabizim brenda atij komuniteti, une do perpiqesha te ndergjegjesoja muslimanet shqiptare per anet negative te situates. Por kurresesi, pa qene vete musliman, nuk do te nderhyja ne punet e brendeshme te Zhamise, dmth te shkoja ne Xhami brenda e te ulerija kundra arabeve, kur vete muslimanet ndoshta do te ishin mbledhur ne adhurim, pasi nuk jam kafshe qe ta beje nje gje te tille, sikur bete ju ne Kishe.

Edhe nqs komuniteti musliman do kerkonte ta mbante per arsye te rezulateve pozitive te mirefillta te punes se "arabit", une do respektoja vendimin e tyre, me shpresen e besimin se shqiptaret e kane situaten ne dore, pasi e di fare mire se njerezit jane njerez, e te jesh arab, nuk do te thote se je patjeter terrorist e ku ta di une.

Noli per ty ka thene dicka: Nqs do ti vesh botes zjarr,.........(gjeje vete pjesen qe vijon) [/B]

Nuk e di a me drejtohesh mua direkt apo indirekt, por te them se nuk e ke postuar poezine komplet dhe e ndryshon ate qe do ta thote Noli.

Ne vazhdim do ta postoj une te teren dhe le te kuptohet se cka i bie ajo "Nqs do ti vesh botes zjarr,............(gjeje vete pjesen qe vijon), mirepo mos u kufizo me strofen e pare. Lexoje gjer ne fund.

ZGJIDH E MERR VETE

A te duhen luftetare
    Dhe arratine armiku te marre
    A do botes ti vesh zjarre
    Merr nja dhjete Kosovare

A do urte njeresit te rrine
    Ne komande ta kesh ushtrine
    Ne bidat ta vesh njerezine
    Merr te gjithe Laberine

A do trima dhe sejmene
    Kapardisur kudo vene
    Gjumi pa i zene nuk flene
    Per tre Mirditor bej bene.

Do per pune nje korcar
    I ke bujqer ustallare
    me gra bashke te hapin varre
    Krahe e kembe su kane te share

A te duhen genjeshtare
    Matrapaze e kokethare
    Reren ta shesin per farė
    Merr Krutan e je i lare

Po qeflinj a te duhen?
    Qe me zonjat dine te kruhen
    Zonjat qe pjellin cdo vit
    Vec Elbasani i rrit

Me dy kembe do hajvane?
    Budallenj me din pa ane
    Ku ti fusisht te vene
    Dil shetit gjithe Myzeqene

A do te ruash florine
    Katandine e shtepine
    Me dy qofte mbushin sininė
    Ec e merr Gjirokastrinė

Do te kesh e te besh qef
    Sofren shtruar si per mbret
    Pastertore e per yzmet
    Te tilla gjen ne Permet

A do ministra Kolonjare
    Se mbahen burra me mend
    Duan kudo te jene te pare
    Ne mexhilis e ne kuvend

(Fan S. NOLI)

ASD

P.S. Mos u ngut. Une pres per pergjigjen tende, pasiqe dje paske qene i lodhur e sot thjesht paske "harruar" te me pergjigjesh.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ne asnje menyre ASD.

Une, te pakten mendoj, se kam nje lloj respekti per ty si person, edhe ne mos reniet dakort. Ajo qe une thashe, eshte se une e pashe shkrimin tend te meparshem, por isha i lodhur qe ti pergjigjesha, edhe meqe pashe nje pike te "Dodonit", te permenda aty, por pergjigja ishte kunder Dudunit.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Pergjigje per ASD

ASD, ja ku i ke pergjigjet, mgjth pas kaq oresh internet jam me te vertet i lodhur.

Behet fjale per postimin tend te dt 17. 01, ku ti me ke cituar ne shume vende.

1) pas citimit te pare, ti me thua: A keshtu te meson ty feja Ortodokse? Te "eleminosh" ata qe s'pajtohen me ty?

Pergjigje - ASD, une aty kam parashtruar se ata qe duhet te merren me punet e brendeshme Kishtare, jane vetem personat qe i takojne Kishes kanonikisht.
    Ta thuash kete gje nuk ka te beje fare me "eleminim", po ashtu sikur nuk ka te beje me eleminim, mos perzierja ne punet e nje familje, jete njeriu, qyteti qe nuk te takon etj etj etj. Kisha ortodokse eshte nje institucion fetar edhe jo nje institucion prone shteterore, e aq me teper institucion i laikeve jo ortodokse.
    Organizmin edhe rregullimin ejetes se brendeshme te saj, ajo e ben vet, edhe per kete nuk ben zgjedhje, votime neper shtetet ku ndodhet.

prandaj, ose e keqkuptuar "eleminimin", ose nuk e kupton dot ceshtjen.

2) Ne pergjigjen tende te dyte ti thua: "shih feja nuk shtrihet ne territore zoteri i nderuar. Ketu nuk ka fare lidhje a jam apo s'jam une apo dikush tjeter shtetas i RSH-se. [u]Nese askush nuk ka te drejte te perzihet ne punet e Kishes Ortodokse, pse ti edhe Co. propagandoni tere kohen kunder Fese Islame, edhe njerezve te saj? Ke te drejte ti si Ortodoks te perzihesh ne ato pune? Se si quhet imami apo eshte nga arabia, Turqia apo gjetke? Ke te drejta ti?

Pergjigje- ASD! Ti serish po ngaterrohesh edhe po jep disa info te gabuara. Ku?

Se pari ti ben nje gabim tematik, kur thua se feja nuk shtrihet ne territore, pasi ketu nuk po diskutohet shtrirja e fese, por autoriteti edhe kompetenca qe ka dikush te marre pjese ne ate. Fete njihen nga shtetet, jo sepse keshtu deshi populli me votim, dmth ortodoksia etj., nuk jane zgedhe si fe kombetare se u mblodh i gjithe kombi, me e jo ortodokse, edhe votuan ta zgjedhim apo jo? Feja ka ardhe si pasoje e rrjdhave historike, dac te mira e te keqija, edhe me kohe ajo u konsolidua thelle ne popull, duke u bere nje element dallues e ndikues shoqeror, ekonomik e politik. Pra u shkri me identitetin ejetes kombetare, edhe prandaj u quajten fe kombetare.
    Po te kishte qene thjesht ne duar te njerezve te te gjitha opinioneve, nese duhet apo jo ta zgjdhim filan fe si fe kombetare, ndoshta ne do ishim ende ne kerkim te fese sot!

Tjeter ASD,

Une jam perzier ne ate qe quhet normale, ne punet e fese muslimane ps. Cfare dua te them une?

Predikimi i nje feje ka natyre teologjike, filozofike edhe si e tille ajo ndeshet me te gjitha konceptet e grupimeve te tjera me natyre te njete (teologjike, filozofike), dmth ka debat mbi dotrina, koncepte, influenca shoqerore etj.......Kjo lloj natyre e fese eshte njohur historikisht, edhe nuk ka asgje te keqe ne vetvete, por eshte e nartyrshme

Ps. vete Kurani ne permbajtjen e vet, ka predikime (citime) me permbajtje anti-kristiane (mohohet Trinia, Hyjnia e Krishtit etj).

Pra qe ne librin themelor fillon debati, qe nuk shmanget dot!

Tjeter ASD,

une kam nderhyre ne forumin problemet aktuale te Shqiperise ne temen: "Konferenca Islamike....".

Tashti ti duhesh ta kuptosh, se nderhyrja ne ate teme, vetem me futje hundesh ne fene e tjetrit nuk ka te beje. Une aty nuk kam thene se Komuniteti musliman nuk ka te drejte te marre pjese ne organizata fetare muslimane nderkombetare, por kam thene se [u]shteti laik, i cili merr voten prej meje, jo musliman, nuk ka te drejte ta thyeje kete rregull, dmth si laik civil, ta fuse vendin (dmth edhe mua) ne nje Konference fetare vendesh islamike. Shetti eshte edhe duhet mbetur laik, pa i dhene ngjyrime fetare nga ana e vet vendit te vet, ndryshe humbet laiciteti.

E sheh dot dallimin, nga futje hundesh ne fene e tjetrit, ne ate te shtetit?

3) Ne piken e trete ti bie dakort me mua, se nje organizate ushtarake nuk ka te drejte te hyje ne nje ndertese te shenjte, Kishe, e te beje demonstrata. Shume bukur!

Tashti, Patriarku Pavlle i Serbise eshte jashte teme, por sidoqofte, une mund te them shkurtimisht, se ti gabon ne ato qe thua, edhe se gjykimin e tij nuk do desha ta bej une (edhe pse mundem).

4) Serish ne piken tende te katert, nuk ka ndonje diskutim, por vetem se ti kerkon te sqarohesh, nese je apo jo anti-kristian. Te qenurit e tu anti-kristian apo jo, nuk ka rendesi. Rendesi ka se ti nuk je ortodoks, qe te marresh pjese ne biseda organizative ortodokse.

More po a jeni ne gjendje ta kuptoni ju, se me logjiken tuaj, ju do ngriheni neser edhe do i kerkoni papatit te romes se ju doni ta ndryshoni organizmin katolik, ne ate me nje pape shqiptar ne Tirane, te shkeputur nga Roma...........nuk ka logjike pjesemarrja juaj (jo ortodokseve ne punet organizative kishtare).

Janullatosi nuk eshte Kryepiskopi i te gjithe shqiptareve, por i shqiptareve ortodokse edhe ortodokseve jo shqiptare te Shqiperise...e kupton dallimin? Edhe nqs Kisha do i kalonte kufijte e RSH, serish ajo do i kalonte duke mbetur brenda Kishes.

Nje lloj sikur edhe Sabri Koci eshte Kryetar i shqiptareve muslimane, e jo i te gjithe shqiptareve. Keshtu qe ai nuk ka te beje fare me shqiptaret jo muslimane.

5) Arsyeja e te futurit te Kosoves ne aspektin e shtetit multinacional, eshte thjesht nje shtytje per tu marre me prioritetet qe te takojne (te brendeshme) edhe ato realet.

6) ASD, Kishen nuk e kam perzier une me Kosoven, por ka qene "Dodoni", qe ne mes te ketyre debateve, na e lidh temen me Kosoven, luften atje etj......, edhe eshte thjesht nje pergjigje ndaj kesaj.

7) ASD: Kush eshte e Verteta? A e ke degjuar ndonje here? Ka patur shume qe kane dashur ta gjejne se cfare eshte e Verteta, ndersa njeri vetem e Personifikoi te Verteten me Veten!

Kjo lloj e Vertete edhe ndjekesi i saj, po ludtohet ne kete teme, ca me dashje e ca pa dashje, nga injoranca.

shendet!

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Qe te merreni me Klodin, vellezer nuk ia vlen, sepse ai eshte teper antikombetar, keshtu qe nuk keni pse te beni polemika koti me te, une cuditem se si administratori ne vend qe tia ndaloj te shkruaj ketu ne kete menyre, ai ma terheq verejtjen mua dhe te tjereve.
    Prandaj edhe njehere qe te gjithe jemi shqiptare ortodokse, dhe duam te mbrojme interesat tona kombetare dhe te largojme te gjithe prifterinjet greke nga Kishat Shqiptare dhe Shqiperia.
    Skerdi, pershendetje, ju lumte.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Ne kete drejtim, qe te gjitheve do te ju kisha kerkuar, qe te shfrytezojne te gjitha menyrat dhe te kontribuojne me aq sa munden, duke bere shkrime, presion ndaj tij dhe duke kerkuar publikisht te gjithe ne, duke i bere presion edhe politikes qe ti largojme njehere e pergjithmone keta prifterinje greke nga Kishat Shqiptare dhe Shqiperia.
    Pershendetje

Rrofte Shqiperia Etnike

Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Te jeni te bindur se ai Janullalallalallatosi dhe te tjeret si ai, i kane ditet e numeruar ne Kisha Shqiptare, vetem me shume angazhim dhe te punojme me shume ne kete drejtim.
    Pershendetje

Rrofte Shqiperia Etnike

Ushtari i mire
    i/e ftuar
    Shume e vertete dodoni.
    E shef sa mire, ti iu ben thirrje shqiptareve ortodokse, ty nuk te kundershtoj dot, se eshte e drejta jote, vetem se te uroj fat te mbare, po kur cohen ata qe nuk kane pse ti fusin hunet te vjen ti biesh kokes me grushta.

Per ty Sarandioto dhe dicka tjeter.
    Ti e di shume mire se si shkuan punet ne fillim kur iket ju qe e quajtet veten minoritare ne Greqi, se ishit ju te paret, ti e di shume mire se si ju priti Greku, ju futi neper shpiat e veta, ju dha me honger etj, etj.
    Pastaj na nxorret namin e keq dhe e qelbet muhabetin per gjithe shqiptaret, ishit ju Saranda, Himara, Gjirokastra etj, qe ishit rrit tu nigju greqisht, se emaj men kur hashin Sarandiotet me goje ato qe kishin nigju ne radio (Ora elada dheka penda) si sot e maj men megjithese un as tre llafe nuk di greqisht, pranej kur akuzat dhe thirrjet per Shqiptarizem vijn nga ju minoritaret te vjen te vrasesh veten.
    Sidomos po qe se me verte je com, athere kujto se kush e tradhtoi Celo MEzanin.

/Diskutuesi u paraljmėrua pėr shkak tė tėrhjeqjes sė vėrejtjeve qė iu bėnė. Kėtu pėr etiketimin e anėtarėve si "idiotė" (Shpresmiri). /
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shpresmiri : 19-01-2003 mė 17:07

i/e larguar Maska e Honezmi
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    287
    O Ushtar imire!
    Mekete shkrimin tende te fundit me ke pare-DOPJO GJASHTEN-
    Une e di shume mire se si shkuan e shkoin punet ne fillim e tani! Prandai e kundershtoi punen e Janullatosit dhe te Grekve te tjere qe kane mbushur K.O.SH.
    Une kam pare, se si ne fillim Greket hapen portat per popullsine e tyre (minoritaret)dhe te dysa spiunve qe shesin motren dhe mamane per pes dhrahmi te qelbura.Ketyre ju be pritja e shkelqier (pra minoritaret dhe nje pjese e spiunve te tipit Klod)
    Jane nga ky "lloi soi" ata qe spiunoin ne per pikat e hirjes per ne greqi,dhe qe hapin ate name te "mire"per te tjeret.Por e keqja nuk qendron ketu ,ajo qendrone atje se ; keta tipa(tipi Klod) peshkoin kollai disa tipa si puna tende, qe behen mashe si ketu ne Shqiperi dhe ne Greqi, si qene gjahu ne gjuajtien e shqiptarve.
    Tani une kame pare se si te gjithe shqiptaret kalonin ne nje site ku -mercenaret- e tipit Kloddhe miopet e tipit tende,benin ndarjen ne te mirew e ne te keqinje!Dhe kuptohet te keqinjte ishin shqiptaret nga anet tuaja!!Dhe e di se cfare i punonin?I mirnin i cvishnin lakuriqe dhe i lidhnin dyshe (ne pzicjone te ndyre),kurse te martuarve,ose ata qe kishin motrat ose te fejuarat;ja u mirnin dhe ja u perdhunonin para syve !!!!Keshtu o Ushtar i mire -katallavene-Keto jane te gjitha te veteta.Per kete "mirsi"Greke e kishe fjalen?Dhe para se te flasesh per Sarandjotet Gjirokastritet Himarjotet E gjithe Jugun (e kame fjalen per SHQIPTARET)laje mire gojen.
    Tani dicka per veten timeam lindur ne Gjirokaster(por kete rradhe mos me beje nga Lazarati),dhe shoket e mije me te mire jane CAMRIT....Kuptohet qe kame shoke dhe Minoritare, po qe munde te thome pa frike; se jane shume me Shqiptare se(ty).
    Po ashtu, kam shoke te shkelqier Ortodoks Shqiptar,dhe kame shume krushqi me ta,sic kame dhe shume shoqeri me Labrit patriot.Pra sic e shikone (O ushtar i mire) shoqeria time nuk eshte e mbillur ne shoqeri farefisnore.
    Tani dicka per Celo Mezanin me qe pjete:Nuk e di a e ke degjuar kengen "Tane moj Tane cou e zgjo babane,se belecin na e vrane"se nepermjet saje do te maresh dhe pergjigjen.
    Tani dhe dicka per rrolin e klerit Grek Ortodoks e "dashurine e tyre ortodokse"dhe "vllazerine e tipit Klod".
    ------Mitropoliti Spiridjon organizonte cetat ne Janine----------
    Greket kane organizuar Metropolite dhe Ipeshkevite per te angazhuar vullnetare,d.m.th hajdute e vrasesh kunder shqiptarve.Nga Janina Motropoliti Spiridon (ne vitin 1913)ka qene persekutori me i eger i fshatrave muslimane shqiptare,dhe ishte ai qe i drejtoi cetat e gjaksoret ,te cilet me uniformat greke mbollen vdekjen e tmerrin ne krahinat e

Faqja 20 prej 21 FillimFillim ... 1018192021 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Largimi me dhunė i shqiptarėve nga RTP-ja
    Nga RTP nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 26-11-2008, 06:39
  2. Sa i mprehtė ėshtė 'largimi i trurit'?
    Nga Davius nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-02-2007, 07:57
  3. Mendime pėr botėn ku jetojmė (Ardhja dhe largimi i njeriut)
    Nga _JuSt_Me_ nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-01-2007, 17:57
  4. Arbnori, ambasador i ri nė Vatikan
    Nga Tastiera nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 29-10-2005, 12:03
  5. Flet aktori i njohur i humorit, Fadil Hasa: Largimi nga estrada dhe planet
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-08-2005, 09:30

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •