Close
Faqja 19 prej 21 FillimFillim ... 91718192021 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 207
    Ushtari i mire
    i/e ftuar
    /--------------/

Per Janullatosin keni dhon vetem disa ide te cmendura te tipit UFO, fakte askush nuk ka dhene, sidomos fakte qe te perligjojne te drejtn qofte morale qofte ligjore per ju si jo-ortodokse te propozoni heqjen nga kryesia e kishes Ortodokse Janullatosin.
    Thjesht nje nga ato deklaratat se jemi shqiptar nuk te pi uje, se nuk po flitet per per Kuvendin Popullor, por per Fene.
    Feja eshte zgjedhje personale e sejcilit dhe askush nuk ka te drejte te fusi hundet ne zgjedhjen e individit.
    Apo prap te barabarte te gjithe ne, si ne kohe te Dulles?

/Njė pjesė e tekstit qė ishte jashtė teme u fshi. Ia tėrhjek vėrejtjen diskutuesit qė herėn tjetėr do t`i bėj paralajmėrim nėse nuk i pėrmbahet rregullave (Shpresmiri) /
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shpresmiri : 17-01-2003 mė 20:41

Ushtari i mire
    i/e ftuar
    Dhe po Honezim /---------/

TI /---------/ nuk e kupton qe mireqenia e USA eshte e lidhur me mireqenien dhe te ardhmen e Shqiperise se aq di, ti e ke mendjen te Janullatosi.

/------------/

/Vlenė vėrejtja si ajo e mėlartėshėnuar (Shpresmiri) /
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shpresmiri : 17-01-2003 mė 20:44

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ushtar i mire!

Une e di se me ke po merrem ne keto tema, edhe e di se injorimi i tyre, pas kaq kohesh, do te kishte vleren e vet, por ndoshta, nga ana tjeter mendoj se eshte mire kur ketyre personave nuk ua hap fare rrugen e cmendur, edhe eshte nje mundesi per te pare nivelin e rinise se sotme, si ne Shqiperi edhe ne Kosove. Eshte mire, se me kundershtimet e mia te njepasnjeshme e te ligjshme, sheh fare qarte se ne cfare lloj kualiteti psiqik po mbillet ajo qe po quhet "nacionalizem" e "atdhetarizem" ne ate vend.

Honezmi eshte Came, Ushtar i Mire, muslimane qe kerkon qe ortodoksit te heshtin sepse ata e dine me mire se cila eshte ortodoksia edhe e drejta e saje. Ata e dine me mire se cila eshte Patriarkana, greket, marredheniet midis ortodokseve te shteteve te ndryshme.

Ky, une e kam te qarte se nuk eshte vecse nje forum, e asgje me teper,
    por gjithsesi, shihni pak nivelin qytetar, kulturor, njohurite etj.

Menyra se si keta flasin, po te merrej seriozisht si shtyp ky forum, do te ishte de jure, nje mentalitet totalitarist, pushtues, eleminues, roberues qe po levron se fundmi ne Shqiperi.

Honezmi, Icebergu edhe Kosovaret tipi Dodon.......

kujtoni ju se niveli i nacionalisteve parlamentare anti-ortodokse eshte me i larte se i ketyreve?

Shqiperia eshte serish nen nje rrezik serioz totalitarizmi idiotesk, i papare ndonje here ne ditet e sotme moderne. Nje Totalitarizmi te pastudiuar, psikopat, bastard edhe mafioz

Nje peshe edhe pergjegjesi te madhe te ketij lloj totaltarizmi e ka edhe Partia qe pretendoi se solli pluralizmin ne Shqiperi, PD-ja, me Tutkunin e habitshem, Sali Berisha, ne Krye

Te krishteret ortodokse duhet te jene te vetedijshem per pergjegjesite e tyre ne jeten politiko-shoqerore ne ate vend, e te mos gabojne me te perkrahin Qeveri qe punojne kundra krishterimit ortodoks, kundra harmonise me vellezerit tane kudo qe ndodhen. Sulmi kundra Janullatosit ka per shenjester te drejtperdrejte Themelin e Kishes ortodokse, Autoritetin edhe Pavaresine e saj prej shtetit, Organeve te saj te sherbimit sekret, nenshtrimin edhe venien e saje ne nje sfond te parendesishem te Shqiperise per ta kthyer ne nje mospengese te realizimeve te planeve te frikshme te politikaneve te habitshem post-komuniste.

Janullatosi eshte per te krishteret ortodokse shqiptare, jo me pak se Nene Tereza per katoliket indiane, ai eshte Figura me e larte e viteve te fundit ne krishterimin shqiptar, edhe ecen ne rrugen e shenjterimit.

Emri i tij do te jete i lavderuar ne Shqiperi edhe pas Fjetjes se tij, ne nje rrang me ate te Shen Kozmait te Etolise, edhe njerezit edhe atehere do te deshmojne per bamiresite e tij nder ta me nderhyrjet para Fronit Hyjnor.........keni per te pare qe ka per te ndodhur keshtu

Une kete e di, pikerisht nga lloji i sulmit qe po i behet atij. Ky sulm prej qenerve, alabakeve, gjakpirsave, hipokriteve, imoraleve, mashtruesave, te pavlereve = te vetequajtur nacionaliste ne emer te Shqiperise, u eshte bere vetem shenjtoreve ne Kishen e krishtere 2000-vjecare, edhe eshte shenjja se ata po lavderohen nga Zoti.

Anastasin, Kryepiskop te Tiranes, Durresit, Elbasanit edhe te gjithe Shqiperise, ruaje o Zot, per shume vjet o Kryezot!

Ky ka qene edhe tropari i mocem i krishtere ortodoks, me te cilin jane nderuar figurat Kishtare, midis te cileve edhe Imzot Anastas Janullatos.

Te krishteret ortodokse jane ne miqesi edhe vellazeri me te gjithe bashkebesimtaret e tyre, greke, sllave, europiano-perendimore, Azi e gjetke! Ne nuk njohim paganizmin, qofte edhe i vetequajtur shqiptar.

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Ju lumte Honezmi.
    Ashtu qe te gjithe ne mbrojtje te interesave tona kombetare. Kjo eshte njelloj sikur ne krye te komunitetit islam tone te vinte ndonje arab apo turk, dhe te mundohej te arabizonte apo turqizonte shqiptaret mysliman, reagimet do te ishin nga te gjithe shqiptaret sepse po preken interesat kombetare, ashtu edhe ne kete rast te ketij /--------/ Janullalalaltos, te gjithe shqiptaret pa dallim feje, krahine apo ideje do te reagojne dhe patjeter qe ai /--------/ dhe te gjithe /------/ si ay i kane ditet te numeruara ne kishat Shqiptare dhe ne Shqiperi.

/Vėrejtja e fundit i drejtohet diskutuesit pėr fėrkime me fjalė. Herėn tjetėr, po qe sėrish pėrdoren fjalė qė pėrulin cilindo person, pasojnė paralajmėrimet nė pajtim me rregullat e forumit (Shpresmiri) /
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shpresmiri : 18-01-2003 mė 09:05
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Perjashtuar Maska e thorgal
    Anėtarėsuar
    20-05-2002
    Vendndodhja
    me zemer ne Shqiperi
    Postime
    296
    tung
    klod faleminderit per mundimin qe more per tu pergjigjur asaj qe kam shkruar me lart eshte e vertete qe referimi im eshte i paplote por kjo ishte gjithcka une di, me shume nuk me kujtohet
    por edhe me kaq besoj qe ia kam arritur asaj qe desha pra te vertetoj se ne kishat shqiptare flitet greqisht(per arsye se ....ka gjithnje nje arsye)
    klod ti nuk je ne gjendje te me thuash ne se janullatosi ka kerkuar apo jo te flitet greqisht ne kishat shqiptare pasi ti nuk je 24/7 me te
    gjithashtu nqs ti nuk e di pse disa pleq e plaka ne zvernec kur shikojne dike me roba prifti i drejtohen atij greqisht atehere ta them une asi kane frike se sdo te marin pensionin qe greket u japin cdo muaj per te votuar omonian e per te kerkuar mesha ne greqisht e per te thene se jane grek
    nqs ti nuk e di pse te rinjte shqiptare kendojne greqisht sot e neser thone se jane greke ta them une dikush i ka mesuar se njerezit nuk lindin as te mire e as te keqinj po behen keshtu nga edukata qe marrin
    dhe me sa di une kur isha ne shqiperi i vetmi institucion qe kishin greket ne shqiperi per te bere interesat e tyre ishte kisha ortodokse
    eshte e kote qe ti kerkon ta paraqesesh kishen si nje institucion qe smeret me politike e qe minoritareve ua jep meshen ne gjuhen e tyre nga historia e dime shume mire se kishat ortodokse ne ballkan jane marre gjithnje me politike dhe kisha ortodokse greke asnjehere ska pranuar te jepen mesha ne shqip biles kur fan noli e ka kerkuar kete ajo e ka ckisheruar
    se fundi une nuk besoj as ne kishe (diten qe pashe se ne kishen e vlores flitej greqisht nuk desha me te shkoj ne kishe)e as ne bibel por i perkas nje familje ortodokse atehere si pjestar i komunitetit ortodoks shqipetar desha tu them vellezerve te mij nga kosova se une njoh shume ortodoks shqipetar( nga familja ime dhe nga shoket e mij )dhe te vetmit qe nuk u ben pershtypje se ne krye te kishes ndodhet nje grek i kam pare ketu ne forum
    faleminderit per ato qe kani shkuar megjithese mendoj se kjo nuk eshte e nevojshme pasi ne e dime shume mire kush jane greket dhe kush eshte janullatosi dhe ca kerkojne te arijne ata

Perjashtuar Maska e thorgal
    Anėtarėsuar
    20-05-2002
    Vendndodhja
    me zemer ne Shqiperi
    Postime
    296
    tung
    klod faleminderit per mundimin qe more per tu pergjigjur asaj qe kam shkruar me lart eshte e vertete qe referimi im eshte i paplote por kjo ishte gjithcka une di, me shume nuk me kujtohet
    por edhe me kaq besoj qe ia kam arritur asaj qe desha pra te vertetoj se ne kishat shqiptare flitet greqisht(per arsye se ....ka gjithnje nje arsye)
    klod ti nuk je ne gjendje te me thuash ne se janullatosi ka kerkuar apo jo te flitet greqisht ne kishat shqiptare pasi ti nuk je 24/7 me te
    gjithashtu nqs ti nuk e di pse disa pleq e plaka ne zvernec kur shikojne dike me roba prifti i drejtohen atij greqisht atehere ta them une : pasi kane frike se sdo te marin pensionin qe greket u japin cdo muaj per te votuar omonian e per te kerkuar mesha ne greqisht e per te thene se jane grek
    nqs ti nuk e di pse te rinjte shqiptare kendojne greqisht sot e neser thone se jane greke ta them une dikush i ka mesuar se njerezit nuk lindin as te mire e as te keqinj po behen keshtu nga edukata qe marrin
    dhe me sa di une kur isha ne shqiperi i vetmi institucion qe kishin greket ne shqiperi per te bere interesat e tyre ishte kisha ortodokse
    eshte e kote qe ti kerkon ta paraqesesh kishen si nje institucion qe smeret me politike e qe minoritareve ua jep meshen ne gjuhen e tyre nga historia e dime shume mire se kishat ortodokse ne ballkan jane marre gjithnje me politike dhe kisha ortodokse greke asnjehere ska pranuar te jepen mesha ne shqip biles kur fan noli e ka kerkuar kete ajo e ka ckisheruar
    se fundi une nuk besoj as ne kishe (diten qe pashe se ne kishen e vlores flitej greqisht nuk desha me te shkoj ne kishe)e as ne bibel por i perkas nje familje ortodokse atehere si pjestar i komunitetit ortodoks shqipetar desha tu them vellezerve te mij nga kosova se une njoh shume ortodoks shqipetar( nga familja ime dhe nga shoket e mij )dhe te vetmit qe nuk u ben pershtypje se ne krye te kishes ndodhet nje grek i kam pare ketu ne forum
    faleminderit per ato qe kani shkuar megjithese mendoj se kjo nuk eshte e nevojshme pasi ne e dime shume mire kush jane greket dhe kush eshte janullatosi dhe ca kerkojne te arijne ata

i/e larguar Maska e Honezmi
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    287
    O Shpresmir!
    Nuk te duket se je nje cik i njeanshem ne vendimet qe mere???
    Jo per gje: po ti plasy syte dhe te shikosh se cfar po shkruan ky trrumpeta grekofile Klod!!
    Me i kujdesshem her tjeter!
    Per hir te drejtesise.

xumparja
    Anėtarėsuar
    12-10-2002
    Vendndodhja
    SHBA
    Postime
    570
    Cte keqe ka te jesh grekofil more honezmi?
    E di ti qe perdor kete fjale je grekofil per vete se eshte fjale e huazuar nga greqishtja me mbaresen -fil?
    A ja di kuptimin ti, apo vetem se ka grek brenda duhet te jete sharje, ose dicka e denueshme?

po te jesh filoamerikan eshte e drejte?
    Po frankofil?
    Po filoitalian?
    Po gjermanofil?

Honezmi, get a life, se Janullatosin nuk do e hiqni dot, se nuk do bohet xhihad ne kishen oretodokse, prandaj ti dhe kta muslimonet e tjere, bishitnn nder shale dhe aufwiedersehen!
    Qetesi!
    Shoket lexojne!

i/e larguar Maska e Honezmi
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    287
    Te nderuar SHQIPTAR
    Qellimi time s'ka qene te "banalizoi "kete teme,por te mare pjese aktive,dhe te mbai nje qendrim kritik "karshi"greko-filit Klod dhe marjonetave vorjo-epirote (si "tankisti i zallherit"dhe Manciste, qe kur perpiqet te shkruaj gegerisht, me kujtone kinescen e Zef Dedes.) qe me demogagjine e tyre percarse e rremihse po kontriboin ne interese te shovinizmit Grek,, dhe ne deme te Shqiprise.
    Kuptohret, qe tema mbi Janullatosin doli nga "binaret"e saje,si rrezultat i provokimeve harbute e banale te -vorjo epirotit -Klod dhe mearjonetave te tija "tankisti i zallherit" e Manciste.
    Ishte e vetmja mundesi per ti shkare ketije ballafaqimi faktesh mbi Janullatosin!
    Por me duhet te pranoi se: pavarsishte se kjo teme ka "devijuar"nga aksi i saje, eshte bere me interesante.
    Tani grekofili Klod dhe marjoneta "e zallherit"dhe "gerdalla maciste"qe dine vetem te bejne "tifo" e rrahin duart ne menire pohuse -majmuneske-,po tregoin se jane disa mercenar qe pa ju skuqur fytyra nga turpi,mundohen te mbjellin faren e percarjes midise shqiptarve,duke i ndare ne Musliman e te Krishter,Kosovare,Maqedonas e Cam,Geg e Toske;dhe duke u perpjekur te fshehin te verteten e madhe se: Janullatosi eshte nje UZURPATOR i K.A.O. SH -it,qe bashke me prifterinjte greke e Patriarkanen e djallit (sic e cilesone i madhi F.Noli)po perpiqen te helenizoin Jugun e Shqiprise.
    Tjetra,ky UZURPATOR i pa fytyre i ka hequr Autoqefaline Kishes se ndertuar nga Noli ,dhe e ka futur nen sundimin e plote te Patriarkanes Greke.
    Dhe tjetra ai(Janullatosi) ka hedhur poshte dhe ka shdukur nga Kisha Ortodokse Shqiptare portretin dhe kontributin e ndertusit dhe themelusit te saje,te nderuarin F.Noli.
    I nderuar Dodon:
    Mua s'me shqetesoin keto -gerdalla shoviniste greke-!Por me shqetsojne idete e tyre percarse,krenaria qe ju sjelle mercenarizmi per te shkatruar cdo gje Shqiptare.
    Kercenimi qe bejne hapur se :"Se tani, ska me: kete rradhe cdo gje do te lahet me gjak"!!!
    Ose, thirrja qe u bejne ortodoksve shqiptare se; ne jemi vllezer me te gjithe ortodoksit Greke e Serb,dhe te mblidhemi te gjithe bashke kundra Muslimanve Shqiptare qe gjoja po mundohen te rrenojne Ortodoksine!!
    Dhe kuptohet se grekofili Klod dhe marjonetat e tije "Tiranasi i zallherit" e Manciste nuke haroin te na kujtoine ne shqiptarve se, sa hoqen Serbet Ortodoks nga U.C.K. Muslimane,se si ata (U.C.K.Muslimane)shkatroje te gjitha Manastiret Serbe ,vrau e preu te gjithe prifterinjte Ortodoks Serb dhe deboi nga Kosova te gjithe "vllezrit"Ortodoks.
    Kulmin fosilja vorjo- epirote Klod dhe marjonetat e tipit Sanco Panco te "Tiransit nga Zallheri" e arrine atehere kur me drejtohen mua duke menduar dhe pretenduar se me zbuluan identitetin time si CAM musliman!Pasi me bene njeher nga Kosova, pastai nga Maqedonia ne funde dolen ne perfundimin se jam Cam(!?)Kuptohet, mua me behet qejfi;ku ka me mire se te te thone qe nje here je Kosovar ,heren tjeter Shqiptar i Maqedonise, dhe heren tjeter Cam i Camerise marrtire qe e ndjeu ne kocke pabesine e fillo grekve te tipit Klod, dhe meshiren Ortodokse te "vlezerve "grek te mercenarit Klod.
    Pra sic e shikone keto ide shoviniste- Janulloteske,qe, te qenit nga keto treva, dhe musliman, demtoin Shqiptarine dhe na armiqsoin me "vllezrit" Grek e Serb, po mundohen ti perhapin keto fosile te vorjo-epirit me ne krye Janullatosin dhe zagaret e tije, prifterinjte greke, jane per tu shqetsuar. As'eshte nje turp?A s'duhen denuar dhe diskretituar keta mercenare te shovinizmit Grek??As'duhet te ngrrejme zerin te githe ne shqiptaret pa dallim feje krahine e ideje ne mbrojtie te asimilimit qe po bene ne Jug te Shqiperise Janullatosi me gjithe prifterinjte Grek dhe mercenaret shqip foles te tipit grekofil Klod e marjonetat e tije (!?)
    Ja pra se cfare me shqetsone dhe me brengos....!!Ku e gjejne guximin keta mercenare te pa turp??Pse qendrone indiferente Sherbimi Sekret Shqiptar ?Pse qendrone indiferente qeveria (pro Greke)Shqiptare??Pse po heshte Opozita dhe Intelektualet per gjendjen kastrofale ne Jug te Shqiperise, kur sinjalet i kane mare prej kohesh...??
    Me kaq per sote
    pershendetjet e mia gjithe SHQIPTARVE.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Skerdis!

Degjo, puna ketu qendron fare e thjeshte me ty (edhe te tjeret).

Ti po thua se une nuk paskam qendruar 24/7 me Janullatosin qe ta di mire nese ai ka thene apo jo ndonje gje mbi gjuhen Kishtare.

Atehere nqs une nuk e plotesonkam kushtin e dijenise, si do te mund ta plotesosh ti, ne nje kohe kur ti vete, me gojen tende pohon se nuk ke shkuar ne Kishe, madje as per festat e medha?

Tashti, ti po thua se je ortodoks! Une, si mund ta di kete gje? A mos eshte ndonje gje e veshtire per ndonje tipi Honezmi qe te pohoje gjithshka me identitete anonime? Qe keshtu "djalosh", kjo nuk eshte prove, e as do te thote asgje. Edhe ne rast se do te jesh me te vertet ortodoks, serish kjo nuk qendron ne vetvete, po ashtu sikur nuk qendron as ortodoksizmi i Stalinit, qe dihet se ka qene seminarist ortodoks etj etj plote raste. Ortodoks, ty te ben ajo qe beson (Besorja), relatat e tua me Kishen qe e ka sjelle kete besore qe prej dy mije viteve me pare, komunioni me te.

Nqs ti nuk ploteson kushtet e te qenit ortodoks, ashtu sikur i ka njohur gjithe bota ortodokse e te gjitha kohrave, dmth kanonet kishtare, ti mund te vetequhesh, meqe je ne nje sistem demokratik, sikur te jesh ortodoks, por kanonikisht ti nuk je (mesa ke pohuar edhe vete). Perse do thuash ti?

Kanonet kishtare, po deshe une i sjell ketu (edhe ne fakt e kam bere kete gje), thojen fare qarte: Aty ku eshte Episkopi, aty eshte Kisha. Kjo do te thote se ku prishet komunioni me Episkopin, do te thote se prifteria, besimi i laikeve edhe sakramentat kishtare zhvleftesohen (edhe pse ata ende mund te quhen te krishtere). A e sheh i nderuar anonim?

Skerdis! Ne kete debat, ti e askush nuk mund ta mund Klodin, ne asnje lloj forme Kishtare ortodokse, kete ta kesh te qarte.

Nga ana tjeter, ku ta dije une se kush je ti? Ti mund te jesh gjithekushi ne kete teme, qofte edhe Icebergu (me nje metode te re sulmi). Kuptohet qe kjo eshte vetem nje aludim, por gjithashtu edhe nje mundesi. Ti nuk ke njohuri per ortodoksine, eshte krejt e qarte, qofte edhe nga dy fjale qe nxjerr nga goja.......

ps: kur thua se "hoqa dore nga te vajturit ne Kishe edhe nga Bibla".....kjo lloj gjuhe e qarteson fare mire mosortodoksine tende, si ne njohuri edhe ne te shprehur

Tjeter Skerdis,

Ta zeme se ti je ortodoks, ne kuptimin qe familja jote eshte me nje origjine te tille. Tashti, edhe ne kete rast, edhe po ta sulmoje ti Kishen, kjo nuk do te kish te bente fare me piken se ti ke te drejte. Te qenurit ortodoks, nuk te garanton ty mosrenien nga besimi, herezine, apostazine. Madje i nderuar, po ta dish, herezite me te shumta anti-kristiane kane dale nga brenda Kishes. Keshtu i nderuar Skerdis anonimi, edhe ketu gabohesh edhe del HUQ.

Tjeter Skerdis,

Ti po thua se vetem ne forum ke pare shqiptare qe te flasin pro Janullatosit, ndersa ne Shqiperi, qe ti e viziton rralle relativisht, nuk eshte keshtu.

Po jo ore Skerdis, ja ta them une: Ne Shqipni, ose konkretisht ne Tirane, festa fetare publike e vizituar me shume, ne nje kohe kur Kisha ortodose nuk eshte ne maxhorance ne Tirane, eshte Pashka ortodokse e drejtuar prej Janullatosit. E gjithe Tirana shkulet aty, me ose jo ortodokse. Kjo gje nuk ngjet me fete e tjera ne Tirane.
    Autoritetet fetare zyrtare shqiptare e presin zyrtarisht Janullatosin si Kryepiskop te Tiranes e Shqiperise, ne te gjitha festat e tyre fetare. Pra eshte pranuar zyrtarisht.
    Autoritetet shteterore po ashtu.

Une po deshmoj po ashtu se nje nga pikat pozitive pro Janullatosit eshte perkrahja e gjere qe ai gjen nder besimtaret ortodokse shqiptare e jo shqiptare. Une kam me teper kredibilitet ta them kete gje, pasi mund te shihet fare lehte qe une jam nje person ortodoks, vetem po te shohesh forumet fetare me shkrimet e mia. Ato jane vule per kete pune. Ku jane shkrimet edhe deshmite e tua se je ortodoks? (Anonimiteti????)

Tjeter Skerdis,

Kishat ortodokse shqiptare shtrihen ne te gjithe Shqiperine, nga Saranda e deri ne Shkoder. Pra Saranda e Vlora nuk jane Kishat shqiptare, por disa nga Kishat shqiptare, madje pakica. Edhe ne to, deshmia qe ti dhe eshte e paplote, e pareferuar mire, nuk ka garanci ne vetvete. Ky forum eshte, edhe jo gjykate, keshtu qe eshte fare e lehte te abuzohet anonimisht.

Nga ana tjeter eshte fakt se : Jane ndetuar te gjitha Institucionet fetare ortodokse, si te shkaterruarat edhe te reja.

Jane veshur mbi 120 prifterinj shqiptare

Eshte botuar literatura kishtare ortodokse ne shqip

Eshte botuar bibla ne shqip

jane ngrejtur qendrat e edukimit per brezat e rinj ortodkoks, si Seminari, ku gjithshka eshte ne shqip

eshte krijuar Sinodi i Kishes ortodokse Autoqefale shqiptare, qe eshte edhe vula e Autoqefalise. Per me teper, Kreu i KOASH-it tashme eshte Sinodi e jo Janullatosi, dmth qe Janullatosi nuk eshte me 1 ne qeverisjen e Kishes, pasi ne ortodokset nuk besojme ne monarki kishtare, por kolegjialitet, dmth bashkeqeverisje midis Episkopeve te Sinodit. Keshtu keta bashkeqeveritare Episkope jane gjithsej kater, prej te cileve vetem Janullatosi eshte grek, te tjeret jane shqiptare.

Kaq me ty Skerdis, besoj se u sqarove tashme!

Sic e shihni, me siper une serish kam perseritur arsyet kanonike kishtare ortodokse te ekzistences se nje te huaji ne kryesimin e Mitropolise se Tiranes.

Keshtu qe thirrjet e jo ortodokseve, jane me natyra pushtuese, kundra ligjore, e mos te permendim te tjerat pastaj, ku hyjne edukata, pabesia, gangsterlleku etj.

[b]Honezmi, ti do beje mire te mos luaje me fjalet e mia, edhe ti interpretosh ne krahun qe ti kerkon. Je nje femer me nje karakter shume negativ, edhe gjuha jote i ngjet shume gjuhes qe perdorej ne gjykimin "patriotik" bere armiqeve te kombit, sepse ishin klerike katolike, edhe tipi jot, ne mos ti vete, i akuzuat per kolaboracioniste me te huajt e pushtuesit, edhe keshtu kryet masakrat me te medha shqiptare por anti-shqiptare. Kjo je ti Honezmi!

Ti Dodon-llik-lluk, si Oguz, Selxhuk e aziatik qe ke mesu shqip te shkon fare mire fushatat plackitese edhe te pengjeve, pasi kjo eshte origjina jote psiqike.

Tashti sa per sqarim:

Une e pashe shkrimin e ASD dje, por isha i lodhe ti pergjigjesha gabimeve te tij te shumta, por do kap nje pike me Selxhukun DUDUN.

Nqs komuniteti musliman do kish bere ate qe ti thua, une do mbaja te njetin qendrim, dmth nqs do kish fakte se ka arabizim brenda atij komuniteti, une do perpiqesha te ndergjegjesoja muslimanet shqiptare per anet negative te situates. Por kurresesi, pa qene vete musliman, nuk do te nderhyja ne punet e brendeshme te Zhamise, dmth te shkoja ne Xhami brenda e te ulerija kundra arabeve, kur vete muslimanet ndoshta do te ishin mbledhur ne adhurim, pasi nuk jam kafshe qe ta beje nje gje te tille, sikur bete ju ne Kishe.

Edhe nqs komuniteti musliman do kerkonte ta mbante per arsye te rezulateve pozitive te mirefillta te punes se "arabit", une do respektoja vendimin e tyre, me shpresen e besimin se shqiptaret e kane situaten ne dore, pasi e di fare mire se njerezit jane njerez, e te jesh arab, nuk do te thote se je patjeter terrorist e ku ta di une.

Noli per ty ka thene dicka: Nqs do ti vesh botes zjarr,.........(gjeje vete pjesen qe vijon)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 18-01-2003 mė 19:14

Faqja 19 prej 21 FillimFillim ... 91718192021 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Largimi me dhunė i shqiptarėve nga RTP-ja
    Nga RTP nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 26-11-2008, 06:39
  2. Sa i mprehtė ėshtė 'largimi i trurit'?
    Nga Davius nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-02-2007, 07:57
  3. Mendime pėr botėn ku jetojmė (Ardhja dhe largimi i njeriut)
    Nga _JuSt_Me_ nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-01-2007, 17:57
  4. Arbnori, ambasador i ri nė Vatikan
    Nga Tastiera nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 29-10-2005, 12:03
  5. Flet aktori i njohur i humorit, Fadil Hasa: Largimi nga estrada dhe planet
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-08-2005, 09:30

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •