Close
Faqja 8 prej 21 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 207
    Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Edhe nje here po shprehem per kete, nese ky nuk flet shqip ska cka kerkon ne tokat shqiptare.
    Si mendoni se do te reagonin greket sikur te ishte anasiedhtas?

A do te pranonin ata nje shqiptare ne ate post?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 22-12-2002 mė 19:24
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Edhe njehere per Albon
    Sa emer te bukur ke vene ketu more Albo po sec po ia humb hijeshine me keto shkrime.
    Se pari Albo neve jemi krijuesit e pare, vet berthamen ky qyteterim i sotem europian e ka nga ne Albo dhe ne jo feja (edhe pse kjo nuk eshte e vertete fare por nje shpifje e pallogjikshme e juaja, sepse ne sic e kam shprehur ne nje shkrim timin me larte jemi nje komb laik dhe jo fetar) por asgje nuk mund te na largoj nga ky qyteterim europian si krijues te ketij qeteterim qe jemi, dhe e dyta more Albo mos nencmo fete tjera e vecmas ate myslimane dhe e treta more Albo sic e shpreha edhe nje here me larte ajo qe na percakton ne si europian nuk eshte krishterimi e as asnje fe tjeter por fakti qe te paret e tane dhe ne kemi lindur dhe jemi rritur ne Europe , sepse te krishtere mund te kete edhe ne kontinentet tjera por ata sbehen dot europian sepse i perkasin kontinenteve tjera e njejta gje vlen edhe per fete tjera. Dhe poashtu mos harro edhe nje fakt tjeter qe 11 shtatorin e kane bere disa myslimane te keqinje por kjo nuk do te thote qe kete e kane bere myslimanet apo feja myslimane sepse mbi 90 % e botes myslimane kane denuar ate akt dhe edhe vet ketu ne Amerike ku jetoj une Bush ka ftuar ne iftar per ramazan te gjithe prijesit e komuniteteve islame dhe ju ka uruar atyre te gjitha festat deri me tani dhe e njejta gje ka ndodh edhe kudo ne Europe. Nuk ta mohoj te drejten ta duash fene tende me shume se te tjerat por nuk ke aspak te drejte ti nencmosh, shash fete tjera. Keto i shkrova me shume per ilustrim dhe me shume per te mos ju lene juve ta manipuloni ketu opinionin sepse ne shqiptaret sic e kam shprehur edhe njehere tjeter ne nje shkrim te meparshem po ne kete teme jemi nje komb laik dhe te ne si askund tjeter ne bote ka tolerance fetare sic e shprehu edhe Iceberg.
    Neve jemi te njohur shume mire Albo me punen e shovinistit te qelbur e te felliqur Janullatos dhe te qelbanikeve tjere greke te sjellur nga ai, prandaj edhe po flasim dhe po kerkojme ti largojme apo po mbeshtesim kerkesat e bera, dhe jam me se i sigurte se edhe ti e di shume mire ne mos edhe me mire se neve punen e tija, por ju dhe te gjithe tjeret Albo duhet te ktheheni nga mashtrimi qe ju kane bere ata shoviniste te qelbur greke. Kthehuni ne identitetin tuaj Albo, jo vetem me emer sepse tek e fundit emri edhe nuk ka rendesi shume por me shpirt dhe me gjak ashtu sic edhe e keni quajtur veten tuaj Albo "shpirt shqiptari", kthehuni ne gjakun tuaj Albo sepse kombesia nuk eshte dicka qe mund ta perzgjedhesh nga qejfi, ajo vjen nga gjaku i juaj, nga te paret tuaj Albo dhe nuk ka asgje me te rende ne kete bote se mallkimi i gjakut tuaj Albo, asgje hic fare.

Pershendetje iceberg, shkrimit tuaj nuk kam cfare ti shtoj aspak, plotesisht me ju iceberg.

Pershendetje edhe iliria e para plotesisht me juve iliria

Pershendetje edhe juve honezmi, pajtohem plotesisht edhe me juve honezmi, u cudita se si na "humbe" por tani morra vesh.

Larg shovinistave te felliqur dhe te qelbur greke nga Kisha Shqiptare Orthodokse
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Prej ku dallon propaganda nga fakti? Ne Shqiperi eshte bere zakon, sidomos ne 6-dekadat e fundit, qe grupe njerezish te nje ideje bastarde te bashkohen per te "demaskuar" njerez, edhe per te "shpalle" armiqte e kombit. Ashtu mblidhen, edhe gezohen si endacake te pafytyre, sic gezoheshin me individet e pafajshem, te cilet po keta persona, pasi i veshtronin te demaskoheshin edhe vareshin neper sheshe, edhe te shpalleshin armiq, ulerinin barbarisht: rrofte partia, te na rroje shoku Enver; poshte armiqte e popullit; mire tua bejne qeneve, se na kane pire gjakun"...e keshtu kryqezohej Krishti nga barbaret shqiptare te fubdshekullit te 20-te, fshikullohej, i mbyllej goja, sikur te ish me te vertete fajtor. Po keta barbare, prinderit e tyre, prishen Kishat ne emer te "patriotizmit", shkaterruan fene, masakruan,....sa cuditen nje bote te tere

...edhe bota sot nuk na njeh. Sa here kam degjuar te me thone ketu: 'Shqiperia? Cudi, e dime qe eshte ne Ballkan, pro sikur s'para degjohet per te! Perse?'

.......ja perse: pseudohumanizmi, pseudopatriotizmi, pseudoqytetaria.....kane rrenje te thella nder keta njerez. Per pak pushtet, ata jane gati te struken nder tokat e veta, te izoluar, qe te tjeret te mos e kuptojne dot, se ata jo vetem qe nuk jane Shpetimtare te kombit, por ne fakt jane Ujqer.....nga me cnjerezoret...madje edhe karshi llojit te vet Jane i vetmi komb, qe me se shumti vetevritet, vetediskriminohet, veteshkaterrohet, vetekeqtrajtohet.....Kjo lloj fare kultivon gjithshka me faren e Arrogances edhe Injorances se pashoqe.....keshtu mbijne keto lloj lulkash patriotizmi si Honezmi etj...[/b]

Perse nuk sillni Fakte o milet?

shihni tashti mashtrimin:

postuar me pare nga Iceberg:
    Une kur diskutoj per ceshtjen "Janullatus" nuk nisem nga cilesite e tij personale si njeri, por fokusi eshte ai kombetar nga i cili nuk ka dalim dot cfaredo feje qe te kemi.....

Pergjigje

Nuk nisesh nga cilesite personale si njeri? Atehere, juve ose jeni te papjekur ne te folur, ose keni filluart te flisni percart, per arsye rreshqitjeje...
    le te shohim pakez pergojimet e tua personale ndaj personit te Janullatosit

Anastas Janullatos nuk ka dyshim qe eshte figure intelektuale, prift, (pavaresisht se ne Shqiperi per fatin tone te keq kryen funksione te tjera)

Koment - cfare jane komentet ne kllapa - pavaresisht se ne Shqiperi per fatin tone te keq kryen funksione te tjera(?) - ne mos qofte hipokrizia jote se kur thua se nuk je duke u marre me ate si person?

Po mire qe pergojon, po si nuk pati nje nga "ju" xhanem, qe te sjelle nje fakt te vetem mbi ato qe thoni?

Gjithshka qe ju beni eshte propagande qe e keni mesuar mire ne ish funksionet tuaja si sekretare rinish....e atij tipi, me parime false, ne pergjithesi, edhe me nje pseudopatriotizem, per te preku masat, te ngjashme me ju!

Nese ka armik te vertete te shqiptarevet ne trojet e sotme shqiptare ai eshte Anastas Janullatos. Rrenuesi i autoqefalise se kishes ortodokse shqiptare.....koloneli i asfalise greke i veshur me VELADONIN E PRIFTIT (**SHENIM Klod: koment kritik tipik komunist)......ai rrenoi cdo gje qe krijuan patriotet ortodokse shqiptare me ne krye Nolin e madh

Koment nga Klod - Po keto cfare lloj komentesh jane? Jo personale? Po faktet, ku jane faktet e pergojimit?

Atehere, pa fakte..ku ta dije une se Kush Je Ti? Agjent i Kujt je? Ne sherbim te kujt shpif?

shihni tashti se si vazhdon me genjeshtra, qe edhe po te kene te vertete, jane te pamjaftueshme ne gjykim.

Une personalisht nuk e kam takuar por e njoh nepermjet bisedave me njerez qe kane punuar me te

Deri kur do te ecni me keto lloj mentalitetesh ju? Po a nuk keni qene ju, qe deri dje jeni quajtur Armiqte e Kombit, Shtypesit, Shfrytezuesit...[u]me ane gjykimesh qe ju kane bere nepermjet bisedave (fuksimeve shpifese) te personave qe ju kane "njohur? Edhe keshtu u shpallet te deklasuar, se beit propagande e agjitacion kundra pushtetit proletar?

E po atehere ka mundesi tjua kene bere mire...sipas kokes edhe festen..sidoqofte keto nuk jane fakte

Ajo qe me shqeteson mua dhe cdo shqiptar qe ka moton:
    Per komb, per Fe e per Atdhe eshte realisht i shqetesuar nga prania e nje te huaji ne Krye te Kishes shqiptare aq me teper kur ky vjen nga nje vend tradicionalisht armiqesor ndaj shqiptareve....etj

Dmth, shpresoj qe edhe vete ta kuptoni se vetem fakt nuk mund te quhet, se dikush na qenka i keq meqe vinkerka nga nje vend armiqesor. jo vetem qe nuk eshte fakt, por nuk ka hapesire per logjike brenda saj.
    Si gjithnje pa fakte akuzuesit!

Po mire, anuk keni qene Ju, po ata qe therrisni per Atdhe...qe rrenuat Fene dje? Mbajtet Shallin e pionierit ne qafe, bertitet e therritet Poshte Feja; Feja eshte opium per popullin.......Si do te mund tu besohet sinqeriteti "atdhetar" sot? Jo! Keto nuk jane vecse Maska....maska per emer, qe dini fare mire ti hiqni e ti nderroni sipas rastit! Eshte faji JUAJ qe sot NUK KA peshkope shqiptare...e i askujt tjeter.....Edhe per kete mungese fajtoni veten edhe te vajtoni madje..

Besoj se je ne dijeni te faktit qe ky "Imzot Anastasi" qe e mban veten indiferent ndaj politikes, edhe per te cilin Klodit i kullon zemra gjak ne kohen kur shqiptaret e Kosoves po perjetonin momentet me te renda te ekzistences se tyre ai ne mes te Tiranes bente deklarata ne mbrojtje te hapur te Kasapit Milloshevic!!!

Iceberg!

Po, per Kryebariun e Krishterimit shqiptar, per ate qe beri ate qe vete shqiptaret, si puna jote, shkaterruan mua me kullon zemra gjak..edhe i gjithe shpirti. Nuk do tju lejojme me juve "pseudopatriotet", "antikrishtet" qe tia kaloni aq lehte[/b]

Si ka mundesi nje Mashtrimi tille si i mesipermi qe ti ben?

[b]Janullatosi ka qene, ne mos i pari, nje nga peshkopet ortodokse qe bene deklarate zyrtare, per keqtrajtet ne Kosove edhe une jam 1-milion perqind i sigurte se ai ne asnje menyre nuk ka dale asnje here ne mbrotje te Milloshevicit/b]

A ka njeri te sjelle fakte zyrtare origjinale qe ai e ka mbrojte dhunen ne Kosove? Natyrisht qe s'ka, nderyshe sillini!

Ja faktet e mia, jane prej nje njeriu me te pjekur se ju, At. Arturit Liolin ne letren e tij derguar ne Shqiperi, ku shpjegon arsyet e pjesemarrjes se tij ne dekorimin e Janullatosit ne Amerike, citon:
    Edhe sot i vetmi kamp per refugjatet nga Kosova qe ka mbetur ne Tirane per te ndihmuar familjet tona kosovare, mbahet me ndihmen e Kishes Ortodokse te Shqiperise edhe me iniciativen e Kryepeshkopit ne fjale
    pra edhe ne citmet e permendura me poshte ne te njetin shkrim te anti-kristianit (koshient, ose subkonshient....kjo e fundit nje semundje vdekjeprurese ne veprimtarine shoqerore shqiptare) Iceberg, nuk kemi gje tjeter vecse nje propagande shpifarake, te pabazuar, te pacituar.

pjesemarrja e tij ne hartimin e Kushtetutes, vjen direkt nga pozita e tij aktuale, per te cilen ka mbeshtetjen e ortodokseve shqiptare, edhe nqs ndokush ka problem, le ti drejtohet qeverise, por jo te fajesohet Kisha, ne personin e Janullatosit.

shprehja e ketij personi se Janullatosi ka mbire Kisha kudo, tregon fare mire prapavijen, prej nga vjen.

Kaq me ty!

Redi, ti e di fare mire se cfare msg kam marre prej teje. Shih se anetare te ketij forimi po ofendojne. Une kerkoj te njeten nderhyrje, ndaj shpifjes qe ka bere Icebergu ne emrin tim, si edhe ndaj ofendimeve te Honezmit, per komentet e se ciles nuk po le vend, se nuk ia vlen hic, qe keshtu lahemi ne drejtesi!

flm

(**Shenim: shihni letren e At. Artur Liolinit, edhe shpjegimin tim kanonik, qe te kuptoni realitetin. Kjo per ata qe duan. Ato shpjegime, tregojne se ne kemi fole me fakte, e jo propagande. Per ato fakte, une e mbaj me deshire emertimin filogrek, apo antishqiptar, pasi jane emertime qe me japin nder, edhe me bejne anetar te ish-tradhetareve e anti-kombetareve At. Gjergj Fishta, At. Anton Arapi, At. Zef Pllumi, At. Irine Banushi etj)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 23-12-2002 mė 13:33

i/e regjistruar Maska e Pirro i Epirit
    Anėtarėsuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    Scotland
    Postime
    37
    I dashur klod,

A je i sigurte qe vetem besimi fetar ne ortodoksi ju ka bere te shkruani me kaq urrejtje ne kete teme sepse besimtari i vertete diskuton me qetesi dhe shpirtgjeresi?

Kundershtaret e ideve dhe te mendimeve me mire mposhten me urtesi dhe me fjalet e Zotit
    Me nderime
    Vellai yt Pirro
    Liridashes

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,381
    Postimet nė Bllog
    22
    Ne kete pike, une nuk e ndjej te arsyeshme te "argumetoj" pasi ju nuk doni te kuptoni, ju doni te propogandoni.

Orthodokset shqiptare jane po aq partriote (bile pak me shume) se shumica e shqiptareve qe u perkasin besimeve te tjera. Sa per dijeni, ne trashegojme te njejten besim per te cilin luftoi edhe Gjergj Kastrioti, dhe ne Gjergj Kastriotin e shohim si hero kombetar e burim identiteti, dhe aspak si "serb" e "jo shqiptar" sic e etiketojne Haxhi Qamilet qe ju keni fytyre e i quajne "nacionaliste".

Orthodokset shqiptare jane edhe te krishteret me te hershem te gadishullit Ballkanik, ne e beme Greqine orthodokse dhe jo Greqia ne. Konstandini i Madh nuk ishte grek por ilir. Keshtu qe sa here qe ju e etiketoni orthodoksine me "Greqine", me kete tregoni injorancen tuaj ne kete drejtim. Por fatkeqesia me e madhe, eshte se ju u drejtoheni shqiptareve te besimit orthodoks, dhe u flisni per "identitet kombetar". Babai im eshte orthodoks, gjyshi im ka qene orthodoks, stergjyshim im ka qene orthodoks, stergjyshi i stergjyshit tim ka qene orthodoks ne besim. Per 1942 vjet ne trashegojme te njejten BESE me Zotin.

Ndryshe nga shume prej jush, ne besimin e pranuam me zemer, dhe e trashegojme po me zemer. Shume prej jush ose nuk kane besim fare, ose mbani besimin e pushtuesit turk. Kjo eshte e drejta juaj te dashur bashkeatdhetare dhe une iu respektoj ne perzgjedhjen tuaj fetare, por ju lutem mos na jepni leksione patriotizmi dhe mos na u hiqni me shqiptare se shqiptaret e besimeve te tjera. Asnje koke hoxhe nuk eshte prere nga turqia apo Greqia, por jane prere koka prifterinjsh orthodokse e katolike te cilet kane qene patriote dhe rilindas. Emrat e tyre ju i dini me mire se une. Mesoni qe te respektoni besimtaret e besimeve te tjera ne menyre qe te fitoni edhe respektin reciprok.

Qendron apo largohet Janullatosi nga Shqiperia, kjo eshte ne doren e besimtareve orthodokse shqiptare. Bibla na meson se ".. Zoti i gjykon njerezit nga veprat e tyre.." dhe per aq kohe sa Janullatos do te vazhdoje te restauroje apo ndertoje Kishat, te shkolloje klasat e reja te klerikeve shqiptare ne Shqiperi te psallin ne shqip, tu vije ne ndihme shqiptareve ne ditet e tyre me te veshtira (kujtoni kampnin e refugjateve ne Tirane nga Kosova, spitale e qendra femijesh), te jete indiferent ndaj politikes apo mediave shqiptare, ai do te qendroje ne krye te Kishes Orthodokse Autoqefale Shqiptare.

Njerezit me te felliqur jane ata qe mundohen te hiqen patriote duke sulmuar shqiptaret e besimeve te tjera. Babai i Autoqefalise Orthodokse Shqiptare, Imzot Theofan Stilian Noli, sa here qe vihej perpara nje dileme i bente pyetjen vetes: "Cfare do te bente Gjegj Kastrioti ne kete rast?" Une ju pyes ju:

Cfare do te bente Noli po te lexonte qe nga e njejta goje qe e nxorri Gjergj Kastriotin serb, te degjonte edhe akuza per kreun e kishes qe ai themeloi?
    Gjithe te mirat !
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Ushtari i mire
    i/e ftuar
    Kjo si teme i jep pergjigje nje teme tjeter me titull :A jane shqiptart rraciste.
    Se dyti, po keta shqiptare qe e kane me Janullatosin vetem e vetem se eshte grek, qahen kur stereotipizohen neper bote vetem e vetem se jane shqiptare.
    A e dini se cili ishte "krimi" i vetm i kosovareve?
    Ishin shqiptare.
    C'hipokrizi!!!!!!!!!!!

Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Faktet e sjellura nga honezmi qe duket se eshte tamam nga ato zona per te cilat flet nuk ju lejojne juve ti beni asnje perkrahje e asnje mbeshtetje Janullatosit dhe qelbesirave tjere greke ne kisha shqiptare orthodokse dhe vet ajo qe ju thuani sidomos zoti Albo se orthodokset shqiptare jane shume patriote dhe kane qene shume patriote (qe uroj shume qe te jete e vertete e di shume mire se kane qene ne te kaluaren kurse tani ne keto vitet e fundit e kane shprehur ate shume pak) ju lejojne ti mbroni ata.
    Faktet qe ka sjelle honezmi une i kam lexuar dhe degjuar nga shume media shqiptare. Por ta zeme se edhe ato qenkan Haxhi Qamil sikur edhe vet ne (edhepse te gjithe vetem kerkojme mbrojtjen e shqiptareve ortodokse dhe ortodoksise shqiptare nga greqizimi dhe jo shkaterrimin e saj sic po manipuloni ju), por cka ti bejme faktit se po keso te dhena keni ne pothuajse te gjitha mediat greke dhe pothuajse te gjithe kohen dhe poashtu dolen edhe nga vet goja e Gage ne Tirane para disa diteve (i cili pa as me te voglin dyshim eshte aq shqiptar sa une dhe ndoshta edhe me shume nga gjaku e them sepse nga fjalet, Zot na Ruaj deri tani e kam fjalen sepse ne te ardhmen shpresojme dhe besojme se se bashku me te gjithe te tjeret mbledh mendjen edhe ay dhe te tjeret) .
    Pajtohem plotesisht me juve Albo kur thoni se ne jemi ata qe e kemi bere Greqine dhe greket sic e kam thene edhe disa here deri tani ne kete forum dhe ne kete teme dhe poashtu edhe Bizantin qe themelet e para ia vuri Kostandini nje stergjysh i imi sepse ka lindur dhe eshte rritur ne nje qytet jo me shume se 30 milje apo 50 kilometra (Nish) nga qyteti im i lindjes (Prishtina) dhe poashtu ka qene gjaku ilir sepse ne ate kohe nuk kishte sllav ne Ballkan. Dhe poashtu po te merrni dhe te lexoni edhe Aristidh Kolen dhe librin e tij per arvanitasit do te gjeni te argumentuara ne menyren me shkencore se si greket e kane prejardhjen nga vet ne dhe gjuha e tyre buron nga po kjo gjuhe jona. Per kete gje mund te lexoni edhe librin e nje historiani tjeter Drillon Gega "Studime Illiristike" dhe poashtu te Shkelzen Races ne lidhje me marredheniet dhe historine shqiptaro greke dhe keto faktet e sipermendura. Sa i perket sulmit qe disa shqiptare pa e njohur problemin mire dhe duke u bazuar ne veprat e ketyre 150 viteve te fundit qe ka bere vecanerisht ortodoksia greko-sllave ne shqiptare edhe e kane sulmuar padrejtesisht gjithe Bizantin por jo kurre ortodoksine shqiptare, dhe po e them edhe njehere faktin se kete e kane bere pa ditur se vet Bizanti jemi ne, dhe jemi ne qe kemi krijuar Bizantin e me te edhe vet fene ortodokse, sepse sic e dijme te gjithe ortodoksia ka lindur ne Bizant dhe nga bizantinet.
    Poashtu pajtohem plotesisht me ju zoti Albo se ndoshta edhe po e ekzagjeroj pak por shqiptaret me patriote ne te kaluaren kane qene po ata shqiptare ortodokse, kurse sot une cuditem me ate qe po ndodh vecmas ne jug me po pasardhesit e tyre, dhe poashtu cuditem se si keta lejojne qe Janullatosi te qendroje ne krye te kishes shqiptare ortodokse Albo. Vet termi Kisha Shqiptare Ortodokse nuk i jep asnje te drejte nej te huaji qe te jete ne krye te saj, edhe nese ai eshte me i miri, me i mencuri dhe me i kualifikuari per ate pune.
    Une tani ju sjell edhe nje fakt tjeter ne lidhje edhe me sllavet, ne nje shkrim te Mitrush Kutelit ku pershkruante pjesemarrjen e tij ne nje seminar gjuhesie te mbajtur ne Beograd ne vitin 1943 (rruges nga Beogradi per ne Shqiperi duke kaluar per ne Kosove e shkruan edhe poezine e famshme Jam Shqiptar e Kosovar) permend nje fakt qe disa linguiste serbe i kishin treguar Kutelit ne seminar se te gjithe serbet e Kosoves dhe ata te Serbise Jugore flasin serbishten me theks shqiptar. Kurse poashtu kam degjuar nga disa qe thone se ne kosove dhe ne veri serbet dhe malalezet quhen shkije qe buron nga fjala "te shkare" qe do te thote se jane shkare nga trungu shqiptar dhe qe ne njefare menyre na jep edhe nje fakt tjeter qe edhe vet serbet jane shqiptare ne rrenje, se per maqedonasit mos te flasim ata mbi 90 perqind jane shqiptare ortodokse te asimiluar keto vitet e fundit e njejta procedure si ajo qe eshte bere nga sllavet e tjere ne Serbi, Mal te Zi, Kosove dhe nga greket ne Cameri, dhe ne pjeset tjera shqiptare te Greqise se sotme dhe tani se fundi edhe ne jug, per cgje edhe e kemi fjalen tani pra per mbrojtjen e shqiptareve ortodokse nga greqizimi nepermjet kishave me Janullatosin dhe te tjeret ne krye, nepermjet vizave, nepermjet pensioneve kriminale dhe nepermjet metodave tjera qe skam nevoje ti permendi sepse edhe ato qe thashe mjaftojne.
    Prandaj Albo qellimi kryesor i imi ne kete teme dhe me futjen e kesaj teme ka qene dhe eshte mbrojtja e kishes Shqiptare ortodokse dhe evoluimi e zgjerimi i saj duke i kthyer edhe ata shqiptare ortodokse te Camerise e te Greqise te asimiluar, shqiptaret ortodokse te Maqedonise te asimiluar, shqiptaret ortodokse te Kosoves, Serbise dhe Malit te Zi te asimiluar.
    Por si mund te arrihet kjo kur se pari ne krye te te vetmes Kishe qe kemi tani eshte ne krye nje i huaj qe edhe po te mos punoka per te keqen e shqiptareve dhe gjuhes shqipe per te bere ato qe u permenden larte (qe seshte e vertete fare) ai te pakten nuk do te punoj kurre per ato qe u permenden larte, te pakten keshtu ka qene deri tani dhe une pak besoj se nuk do te vazhdoj keshtu po qe se ai dhe te tjeret si ai jane ne Shqiperi (sikur rasti qe permend honezmi ne Sarande).
    Prandaj Albo qe te gjithe duhet te punojme qe ta ruajme kishen Shqiptare ortodokse dhe ortodoksine shqiptare dhe per kete ju duhet te gezoheni qe keni mbeshtetjen deri ne vdekje (edhe pse per kete nuk kemi nevoje sepse boll shqiptare kane vdekur deri tani por vetem per te ilustruar angazhimin e forte te tyre) edhe te shqiptareve jo ortodokse dhe duhet ti falenderoni ata.
    Tani do ta hap edhe nje teme per prejardhjen e sllaveve

Rrofte Shqiperia Etnike

Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Edhe njehere lexoni koha jone numrin e sotem per nderrimin e emrave ne Vlore, qe Janullatosi i "mire" juaj dhe ato shovinistet tjere greke i kane detyruar shqiptaret te nderrojne emrat nga Niko ne Nikollaqis nga Anastas ne Anastasios nga Vasil ne Vasillaqis.
    Prandaj ju shqiptare vecmas ortodokse por edhe ata te feve tjera zgjohuni nga gjumi, dhe largoni ata nga Shqiperia dhe luftoni greqizimin e shqiptareve dhe mbroni kombin tuaj, mbroni nderin tuaj.

Rrofte Shqiperia Etnike

Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Shkrimi im i fundit ne kete teme.
    Kerkoj falje nese kam fyer apo ofenduar ndoke ne shkrimet e mia ne kete teme qe shpesh kane qene te ndikuara edhe nga emocionet dhe deshira e madhe per te rregulluar gjerat dhe duke pare se ky problem eshte nje nga problemet me shqetesuese te shoqerise shqiptare moderne.
    Une vet sic e kam thene me mijera here deri tani, jam kunder qendrimit dhe per largimin e prifterinjeve greke nga kishat ortodokse shqiptare dhe perkrah, mbeshtet kerkesen e te gjithe atyre qe kane kerkuar nje gje te tille duke filluar nga at Nikolla Marku, ata qe kane bere kerkesen me 12 dhjetor ne kishe, iceberg, honezmit dhe gjithe te tjereve.
    Poashtu jam per mbrojtjen e popullsise shqiptare te jugut e vecmas asaj ortodokse nga greqizimi me mjete e metoda shoviniste dhe johumane qe eshte bere dhe eshte duke u bere.
    Poashtu jam per dhenien e te drejtes per fe, shkollim ne gjuhe shqipe te gjithe shqiptareve tjere ne Cameri dhe ne Greqi duke perfshire ketu edhe emigrantet e viteve te fundit, si dhe kthimin e popullsise came ne Cameri dhe kthimin e pronave te tyre si dhe pastaj mbajtjen e nje referendumi per vetvendosje nga ana e tyre.
    Poashtu jam per kthimin e shumices se sotme maqedonase ne gjak te tyre shqiptar qe nuk jane gje tjeter vecse shqiptare te sllavizuar (per kete shih nje shkrim te Arber Xhaferrit ne Shekulli te para disa diteve dhe poashtu Jusuf Gervalla e thekson kete ne nje nga shkrimet e tija).
    Poashtu jam per kthimin ne gjak te tyre shqiptar te "sllaveve" te Kosoves (atyre qe skane bere krime) ne Kosove dhe Serbi te Jugut si shqiptare te asimiluar qe jane.
    Dhe ne fund te fundit jam per marredhenie te mira dhe fqinjesie te Shqiperise me te gjithe fqinjet, por jo me duke na shkelur ne shqiptaret por edhe ata te na konsiderojne neve si fqinje te vertete dhe respekti te jete reciprok.
    Pershendetje dhe shume respekt te gjitheve

Urime festat

Rrofte Shqiperia Etnike

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Postuar mė parė nga Pirro i Epirit
    I dashur klod,

A je i sigurte qe vetem besimi fetar ne ortodoksi ju ka bere te shkruani me kaq urrejtje ne kete teme sepse besimtari i vertete diskuton me qetesi dhe shpirtgjeresi?

Kundershtaret e ideve dhe te mendimeve me mire mposhten me urtesi dhe me fjalet e Zotit
    Me nderime
    Vellai yt Pirro

po mire m Pirro, se ja po ta marrim ne konsiderate keshillen, dmth ne shqyrtim. Po cfare te mesoje une prej saj?

1)Me drejtohet nje "vella" anonim!

2)ashpersia gjuhesore "vella", eshte relative, edhe nuk eshte gjithnje anti-fetare, anti-etike...ky do ish nje keqkuptim i madh.

Kjo teme, i nderuar, ka karakter jurudik, pasi personat ne fjale, te pakten sot per sot, as qe duan tia dine per fjalen Zot, ose se jane shprehur se jane pagane.

3)Urtesia, qe ti permend, nuk eshte "qullaceria" qe buzeqesh se jashtemi, por e verteta qe thuhet, qe edhe ne e thene egersisht se jashtemi, askush nuk e di te brendeshmen.

Prandaj, mos gjykoni...

4)E mira e te mirave, nqs je me te vertete vella edhe miqesor, do te ish qe keto lloj parashtrimesh te behen ne privat!

Perse...publikisht?!

Shendet!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 24-12-2002 mė 13:41

Faqja 8 prej 21 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Largimi me dhunė i shqiptarėve nga RTP-ja
    Nga RTP nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 26-11-2008, 06:39
  2. Sa i mprehtė ėshtė 'largimi i trurit'?
    Nga Davius nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-02-2007, 07:57
  3. Mendime pėr botėn ku jetojmė (Ardhja dhe largimi i njeriut)
    Nga _JuSt_Me_ nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-01-2007, 17:57
  4. Arbnori, ambasador i ri nė Vatikan
    Nga Tastiera nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 29-10-2005, 12:03
  5. Flet aktori i njohur i humorit, Fadil Hasa: Largimi nga estrada dhe planet
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-08-2005, 09:30

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •