Iceberg!
Ti nuk eshte here e pare qe mashtron ne emrin tim. Ky fakt tregon fare mire qellimin tend ne kete forum, edhe jashte tij, si edhe perse ti shprehesh ne keto forma.
Une nuk e kuptoj se me ke me ngaterron ti, kur pohon se une kam nderruar tre mera ne forum? Me ke me Engjellin? E po pastaj, cfare te keqe ka aty?
Je nje individ negativ, edhe per me teper negativitetin ta shton ajo padituria e pareferuar qe fsheh nen vete. Fytyrat tuaja jane fondamentaliste, edhe e marrin pagen kush e di se ku.
Detyra ime ne forum? More po kaq palaco fshihka kjo e rinia e djathte shqiptare? Pse ore per keto lloj pleherash rezohen rregjimet edhe ngrehen te tjerat kokeposhte?
Hajde ti shohim pak rezultatet ne forum! Ti merre pjese nje here ne kater muaj, edhe kur futesh......ku e di se ku (Ateisti!!!!!!!!) edhe fut hundet larte e poshte.
Sidoqofte, menyra jote e parashtrimit te gjerave mbi nje personalitet te krishtere, eshte nje ofendim i pabaze edhe teper i poshter si i tille qe mund ti behet nje komuniteti.
Ke ti fakte te flasesh? Urdhero te degjojme! Anonim je, ska perse te frikesohesh. Si per fakte kaq te medha e te rendesishme po te dhimbset jeta?
Po nuk fole, atehere i bie te jete nje version tjeter, ai i verteti!
Ndoshta ne qarqet shqiptare te klases se re politikane post-komuniste, te projektuara ne Katovice, pati plase sherri se kush ishte me i bukuri i vendit, edhe ata qe ishin ne karrige ne ate kohe ndoshta e gjeten kozmetiken ne origjina jo te largeta. Nje version te tille e shpjegon fare mire edhe situata e sotme boterore! Si, te gjitha vendet legene te botes se trete, na paskan marre kozmetiken e re, edhe Shqiperia na paska shpetuar per rastesi? Ku e di ti ps se cilat fakte ne te vertete ekzistojne, per cfare? Fakti qe ti kur preket pjesa tjeter e problemit, mundohesh ta paraqeshesh si nje taktike te propagandes greke, flet shume ne vetvete per partishmerine tende. Abdi Baleta (nacionalist)!
Le ta shohim pak problemin tend, se ti flet sikur di shume por faktikisht nuk thua asgje me shume se nje shpifje.
a) postuar me pare nga Iceberg:
Ligjet e shtetit shqiptar i ka dhunuar Anastasi. Kushtetua e vitit 1994 u hodh poshte nga nderhyrjet e tij me mjete nga me te felliqurat (kuptohet me ndihmen e shtetit grek edhe njerezve te tij ne Shqiperi ne ate kohe, kryesisht ne rradhet e opozites se atehershme, por koha me vone vertetoi se ishin edhe ne rradhe te pushtetit te vete Berishes
[i] Tashti, ne radhe te pare me kete lloj arsyetimi mua edhe neve nuk na thuhet asgje me teper se po te thosha une versionin tjeter se kjo lloj propagande eshte fondamentaliste e tipit Baleta, i blere qe ne kohet kur sherbente ne Nju Jork, i rekrutuar per vitet e mevonshme qe po priteshin te vijne ne Lindje. Spektri politiko-religjoz u nda nder ish-komunistet me funksione te ndryshme, edhe ne aspektin fondamentalist-religjiozo politik, nuk kish njeri me te pershtatshem se Baleta, i cili ndodhej ne nje vend pellumbash te rekrutimit, Amerika. Ku ka me bukur se te rekrutosh aty ku nuk ta merr mendja?
Sepse ra Kushtetuta, e dine te gjithe shqiptaret. Ti me arsyen tende po i trajton si cerdhe kopeshti, sikur po na thua se cfare.
Propaganda jote eshte percarese se te shtyn te fillojne vecimet e grupit me grup, e fese me fe. CFARE QELLIMI KE TI NE KETE MES?
Te thuash se Janullatosi e donte qendrimin e tij me patjeter ne Shqiperi, eshte qesharake!
Sa per dijenine tuaj, Dhespoti mbetet i tille edhe ne Eksil. Keshtu qe edhe debimi i tij nga shqiperia, nuk do te mund tia hiqte atij titullin. Por ne fakt, plani ndoshta ka qene, qe me te fituar Kushtetuta, ne praktike do viheshin, pas 4-vitesh mjegulle demokraci, disa lloj ligjesh qe ndoshta do i ngjanin pak Monizmit Talibanesk, e keshtu Presidenti i Ri, me fuqi jo te kufizuara fort, do te DETYRONTE ortodokset qe te pranonin nje Peshkop tjeter, te vene nga presidenti. Po kush? Mjere Kisha.....Une per vete do votoja per Abdi Baleten, qe te behej Peshkop, ndersa Icebergu sekretar i tij i FSHEHT.
Perse i interesonte Berishes largimi i Janullatosit nga Shqiperia? Mos ishte per shkak te Nolit? Po Berisha ka shite Shqipnine, me armatim e katandi...Noli pse ti dhimbet? Pyesni veten, se une nuk do beje propagande qe Iceberg fondamentalisti provokon te beje.
Gurat hidhen larg!
Planet ishin te thella! Ajo qe po ndodh sot neper bote, ka nje sfond qe i paraprin prej vitesh pergatitjeje, edhe nuk eshte nje rastesi.
Ne themi, se Dhespoti eshte figure fetare, kryeqendra e komunitetit edhe Prezantim i Krishtit. Nuk ka asnje prove qe te flase per ndonje politizim te tij, por ka prova qe flasin se ai ka ndertuar Kisha per Shqiperine; ka rindertuar te vjetrat; ka ngrejtur shkollat (qe Icebergut si pelqejne, se nuk jane medrese); ka veshur klerike.......dmth thjsht ka nje prove te dukshme te RRINGJALLJES ORTODOKSE, qe serish "Icebergeve" su pelqen.
Ngaterrimi i figures se Dhespotit me Arben Imamin eshte nje ofendim i pashoq.
pra ti vete po e pohon se nuk eshte ndesh!Kush pra i ka bere ligjet e shtetit shqiptar qe prania e tij te bie ndesh me to?
Po po te fillonim te shpresonim se ligjet do behen sipas asaj qe une dua, ndoshta ti nuk do ta kishe per mua dinjitetin as te ekzistoje, e jo me te jetoje, keshtu qe ne bazohemi ne ligjet qe jane. Ti, po te erdh rasti po munde bej ligjet e tua me gjithe pasojat e tij, ama!
Je foshnjarak, se deri tashti asgje s'ke thene, vecse propagande semigazetareske partiake.
Po a mund te na thuash ti, meqe mendonke se je kaq i zgjuar, sa nuk te eshte dhene mundesia, se i kap mat te gjithe, madje me nje (!) edhe jo dy....Persa i takon ligjeve te vete fese ortodokse. Prania e Nje te Huaji ne kreun e Kishes eshte ne kundershtim te plote me statusin e Autoqefalise!!
......hajde fondamentalisti na shpjego si ta ka mesuar ty Baleta, kanonet ortodokse kane karakter te levizshem, apo jane si dogmat, te perjeteshme?
Kanonet, i pershtaten kushteve me tolerancen e tyre te vendosur nga vete komuniteti ortodoks, apo zbatohen me ngurtesi?
Per me teper, kush e percakton tolerancen e zbatimit te kanoneve kishtare, Kisha, apo "Xhamia" e Baletes etj?
Po nuk u pergjigje, gje qe edhe do ta besh se nuk ke se si, verteton qe je nje kalama i rrezikshem, sic do ta shohesh edhe ne shpifjet e meposhteme.
Shume bukur! Por, do te jete me te vertete e bukur sikur nje gje te tille te nai thoshe pak....ja ketu ne forum haptas....edhe jo putanerisht, me te ikur.......ku referohesh ti per keto? Ku e ke fjalen? Ku paskam perdore une nje emer, jam diskretituar edhe me pas kam nderruar emer? Po nuk e bere, ti e di fare mire se c'thuhet ketu ne Angli per djem te lindur ne paligjesi! Edhe une i kerkoj moderatoreve, Redit, ky person po me fyen me shpifje!Klodi eshte here e trete te pakten qe nderron emrin. Sapo diskretitohet me nje fillon me nje tjeter. Ka mision te veshtire ky vella!!!
Misioni im i veshtire, Iceberg, eshte te te tregoj ty, me aq sa kam mundesi, ate qe me ka mesuar Anastas Janullatos, qe Krishti eshte Zot, edhe i vetmi Shpetimtar!
Ky eshte edhe Misioni i vertete nga i cili ty te dhembin syte!
kujdes!
Krijoni Kontakt