Close
Faqja 5 prej 21 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 207
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Mos i futni hundet atje ku nuk u takon, pasi beni figure shume te keqe. Nese ka vend per korrigjime persa i perket dallimeve fetare, ato jane me te dukshme dhe me imediate ne rradhet e klerit myslyman dhe atij katolik dhe jo atij orthodoks.

Orthodokset i luten Zotit ne Shqip dhe jo ne arabisht e latinisht. Orthodokset nuk kane as parti politike si PDK dhe as perkrahjen e konferences islamike qe ka sjelle ne Shqiperi me qindra arabe. Ne kohen qe jetojme, keto e demtojne shume here me teper imazhin e Shqiperise se sa prania e nje prifti me origjine greke ne krye te kishes orthodokse shqiptare.

Lexoni cila qe arsyeja qe Turqia dhe Shqiperia u lane jashte BE-se, dhe pastaj hajdeni e jepuni mend shqiptareve te besimit orthodoks shqiptar se cfare eshte kombetare dhe cfare eshte anti-kombetare. Fakti qe ne Shqiperi nje pjese e popullsise i rezistoi asimilimit 500 vjecar turk, duke ruajtur fene e te pareve, eshte karta e vetme qe na ben ne shqiptareve pjese te qyteterimit europian.

Shqiptaret e besimit te krishtere ne Shqiperi jane ata qe identitetin e tyre e ngrejne mbi Gjergj Kastriotin e Nene Terezen. Ne cdo epoke dhe ne cdo situate, ky komunitet ka nxjerre stratege qe kane ringjallur shpresen e nje kombi.

Tregoni me shume respekt pasi duke u tallur me Papen e Romes ose duke sulmuar kreun e Kishes Orthodokse Autoqefale Shqiptare, ju ofendoni te gjithe besimtaret e krishtere ne Shqiperi.

Duhet ta njohesh me pare Zotin, ne menyre qe te jetosh me friken e Tij ! Per ata qe nuk e njohin: "Fali o Zot se nuk e dine cfare bejne!"
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Si ne kete rast ashtu dhe ne te tjerat, problemi vjen tek mos dallimi qe i behet nje besimtari te nje feje me Kombesine e tij.

Mua nuk do te me pelqente qe kreu i fese myslimane ne Shqiperi te ishte ndonje arab dhe dihet qe per fondamentalistet myslimane ne Bote, nuk ka rendesi Kombesia, por Besimi Fetar.

Dhe per besimtaret katolike, si sekti fetar me i persekutuar ne Shqiperi, perseri ata menjerehre zgjodhen shqiptare ne krye te institucioneve te veta.

Besimtaret ortodokse nuk e bene nje gje te tille (nuk po them shteti sepse nuk dua ta ngaterroj ne kete mesele), pasi u justifikuan me faktin qe nuk ka shqiptare ne gjendje dhe me kualifikimin e nevojshem per te drejtuar Kishen Ortodokse Autoqefale Shqiptare.

Tani pas 12 vitesh, besoj se shqiptar te tille duhet te kete dhe nuk ka me arsye qe nje grek te qendroje ne krye te KOASH.

Pse Turqia nuk u pranoa nga Europa ishte sepse i perket nje feje ndryshe nga ajo, por kjo nuk ka lidhje me cfare po diskutohet ne kete teme.

Per Shqiptaret, si greket si turqit kane bere jo pak deme, pavaresisht se Europa njeren pale mund ta privilegjoje e tjetren ta persekutoje.

Te mos harrojme qe SHBA, partnerin me te forte ne Ballkan ta Turqine dhe jo Greqine apo shtetet e tjera dhe qe po i ben presione teper te forta EU-se per ceshtjen turke.
    Pra te mos abuzojme me gjera te tilla.

Fakti eshte qe Anastas Janullatos eshte me kombesi Greke. Mund te jete burre i mire, por qe nuk i takon te jete ne krye te KOASH, ashtu sic nuk i takon nje arabi te jete ne krye te institucionit mysliman shqiptar.

Ai (Janullatos) ashtu si ndonje arab nuk jane Shqiptare me gjak dhe Kombesi dhe nuk kane te drejte te jene perkrah Personaliteteve me te larta Shqiptare ne cdo rast qe mund te shfaqet (feste, pervjetor etj etj etj).
    Mua nuk me pelqen te shoh Kryeministrin Shqiptar i cili martohet perpara nje prifti me origjine Greke, ashtu sic nuk me pelqen te shoh ministra me origjine greke ne qeverine shqiptare.

Mos vini fene perpara Kombesise.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Postuar mė parė nga Iceberg
    [B]

Kisha vendosur te mos pergjigjen po kur pashe kete pergjigje ndryshova mendje;
    Klod: Une ne Kembrixh jam fale aftesive te mia personale dhe per kete ndihem mjaft mire dhe mjaft krenar pasi nuk jam sponsorizuar as nga parate e qelbura te Sorosit as te shoqatave arumune ( me partite se kam patur mire asnjehere) , por vetem nga djersa dhe puna ime. Pergjigjia jote aspak argumentuese e mbushur me vrer, komplex inferioriteti, frike, kercenime s'ka nevoje per shume komente.
    Por ti si njeri "besimtar", "Seminarist" i pare nen kujdesin e fortlumturise se tij, nga i merr vizat e qelbura greke qe don t'ja sheses dodonit apo ti jep Hiresia per kontribut ne kthinat e kishes!!? Kjo eshte pastertia funksioneve tua "te pastra"!
    Keshtu pra i ka rekrutuar njerezit Anastasi (ai i pavaruari nga shteti dhe ambasada greke qe ka ardhur per te "rimekembur" Kishen tone!!!
    Mos ki frike se une nuk kam mundesi ta perze Janullatusin se po te ishte ne doren time ai nuk i bente 24 ore ne token Iliro-Dardane.
    Edhe une po te kisha shitur viza greke ashtu sic shet ti s'do emigroja ashtu sic ka amigruar gjysma e inteligjences shqiptare, por do qendroja ne Tirane!
    Une kundershtoj qenien a Janullatusit ne Krye te Kishes Shqiptare jo se kam gje mirefilli kunder kombesise se tij greke por ai eshte prapavija e politikes shoviniste greke ndaj atdheut tim, ai eshte avancuesi dhe realizuesi ne terren i ideve te famekeqit ish-prift te Konices, Sebastianos, hartuesi i hartave vorio-epiriote!!

Redi, une e mora mesazhin tend, edhe te respektoj. Por ketu gjerat jane pak relative! Nuk i flitet nje hajduti qe kalon murin eshtepiuse tende me, :"Te lutem, dilni perjashta, se kjo eshte shtepia e tjeterkujt. Megjithate, si te deshironi. Pershendetje!"

Ku qendron problemi!

Para pese muajsh, po ne kete forum, eshte diskutuar me te madhe puna e ndikimit te shtetit grek ne Shqiperi, edhe disa pjesemarres ne diskutim me pseudonime serioze si Xhamlliku...etj, ndermjet te cileve edhe Icebergu, shprehen burrerine e tyre tipike kunder dickaje qe ata mund ta sulmojne fare lehte.

Ketu problemi, sipas mendimit tim, nuk qendron thjesht ne ate se a duhet ta doje Icebergu Janullatosin apo jo?

Por problemi qendron ne fatkeqesine qe nuk po i ndahet kombit, te mentalitetit kolektiv. I eshte tekur disave, politikane e amatore, e o do te perzihen edhe bejne ligjin, madje me komente nga me ofendueset, ne komunitetin fetar ortodoks, o s'ka.

Po a ka te drejte ps Icebergu edhe kushdo qofte, ta beje nje gje te tille.

Keshtu qe une nderhyva ne ate debat, edhe i kerkova me pika ligjore kanonike, kishtare edhe shteterore, se si, kush, edhe pse ka autoritet te vendose mbi ceshtjet fetare te nje komuniteti? Edhe, a ka fakte mbi akuzat qe ngrehen per Janullatosin.

Pergjigja qe morra nga Icebergu ishte: "Klod, mua nuk ma garanton njeri jeten po te jape fakte"..(dmth heshtja ishte rrugedalja per te, nje veti shume heroike edhe atdhedashur kjo!!!!). Ndersa arsyet qe u permenden nga te gjithe kunder Kishes ortodokse ishte e vetmja qe edhe mund te shpifnin, edhe e cila vijon nen akuzen ABSURDE, se ne Kishe u predikonka edhe psalka ne greqisht, edhe se Janullatosi meson antishqiptarizma!

Te dashur, sa keq do te ish nqs nje njeri si Icebergu do te ish me te vertete jo nje kompetent amator, por nje qe njihet zyrtarisht!

Mashtrime te ketij tipi jane pare vetem ne vitet 60'-70', jane absurde edhe ofenduese, pervecse se jo te verteta.

Redi, Janullatosin ne shqiperi nuk e solli Sala, por Ramizi, dmth i dha lejen, per te hyre si eksark (i derguar i patriarkanes) per te pare se c'behej me krishterimin ortodoks shqiptar pas aq vitesh izolim.

Ne baze te kanoneve kishtare, krijimi i nje Sinodi (Byroje politike, do te ish koncepti qe mund te kuptoje mentaliteti Iceberg) kerkon dekada. Duhen gjetur persona, edukuar, sprovuar, duhet literatura, shkolla, rinia, ndertesat, prifterinjte e thjeshte e sa e sa gjera kolosale, qe te pakten kushtojne shume jo vetem kohe, por edhe shuma materiale.

Te gjitha keto, desh Zoti u plotesuan me se miri nga Imzot Anastasi.

Problemi me "nacionalistet" shqiptare u duk qe ne fillim, se pari me diasporen ortodokse edhe nacionaliste, perfshi eksponente "muslimane" si protopapa, i cili ne fakt ka nje emer te keq, per masakrat qe ka kryer ne emer te fese se vet kunder ortodkseve te Voskopojes (per kete shihni materiale historike te botuara se fundmi ne revisten Ylli, te te nderuarit pader Zef Pllumit).

Tashti nuk duhet harruar se diaspora shqiptare ortodokse, megjithe predispoziten e mire nacionale, pas kaq kohesh emigrim, kane humbur ritmin e problemeve aktuale te kombit, duke jetuar me te kaluaren. Per ta armiqte jane ende te organizuar ne format e vjetra, ne po ate spekter. Keshtu qe vendimi per venien e Kishes ortodokse shqiptare nen Janullatosin, u pa me armiqesi prej tyre, edhe keshtu nderhyne.

Shkurtimisht, Imzoti Anastas, i mbeshtetur vetem prej te nderuarit Dhimiter Beduli (nje emer i respektueshem per ortodoksine shqiptare) bashkepunoi, edhe ne fakt ajo qe beri, kur At. Arturi i kerkoi largimin, ishte se i dorezoi madje edhe "celesat" e Kishes, ne kushtin qe At. Arturi ta merrte nen drejtim. Por ky i fundit, per arsye te ndryshme perfshi ato jo seriozet, nuk hiqte dot dore nga rezidimi i tij ne Amerike, keshtu qe automatikisht, i mbetej Dhespot Anastasit te drejtoje.

Perse eshte Dhespot Anastasi personi i pershtashem?

Hiresia e tij, Anastas Janullatos, te cilin kam patur nderin ta njohe personalisht, eshte nje nga Figurat me te vecanta, ne nje fare menyre, te botes se sotme ortodokse internacionale. I pergatitur edhe perkushtuar ne maksimum, deri ne sakrifice, ai ka kryer sa e sa misione te veshtira ortodokse, perfshi punet e tij ne Afriken lindore. Eshte njeri ekumenik, dmth qe njihet per relatat e tij miqesore me personalitete nga dominacione te ndryshme fetare. Ai njeh mire terrenin ku punon, pasi edhe ka mbrojtur doktorata mbi historine e feve kryesore, vecanerisht ate islame.
    Ishte i vetmi person, nen ndikimin e te cilit ndaj besimtareve te pasur do te mund te siguroheshin te ardhurat e nevojshme per rindertimin e Institucionit ortodoks, berjen te mundur te arsimimit te rinise qe do te udheheqe ne te ardhmen Kishen. I vetmi person qe do te mund te mbante relata te mira nderfetare, pa degraduar ortodoksine.

Edhe rezultati i pas kaq viteve eshte FAKT! Kemi Seminar, mbi 100-prifterinj shqiptare, mesuesa; jane nfrejte te gjitha insitucionet e nevojshme kishtare, madje edhe ato bamirese e shoqerore; Kisha ka nje aktivitet normal, ku behen studime, behen ikona shperndahen ndihma etj etj

Madje me duket se mund te them se eshte ndoshta Institucioni qe ka mbarevajtjen me te madhe nder te gjithe, me gjithe pengesat e shumta qe ka patur edhe ka.

Une nuk e shoh, jo qe jo te faktuar, shqetesimin e "Icebergeve" joortodokse..., edhe perse duhet te kete prej tyre shqetesim

Une gjykoj se vete fakti se ata mendojne se kane te drejte te fusin hundet ne ortodoksi, tregon nje mentalitet kolektivizimi qe nuk eshte shkulur end enga truri i demtuar shqiptar, ku gjithshka eshte prone e perbashket.

Nuk eshte protestuar asnje here nga Kisha e njohur zyrtare mbi Dhespotin, por kane qene elemente te jashtem, si Nikolla Marku (mos valle eshte veshtire te gjesh te tille ne Shqiperi?) qe edhe pse te perjashtuar nga shkollat fetare, me manipulim shumekrahesh, jane veshur ne menyra jo-legjitime si prifterinj edhe ne bashkepunim me segmente shteterore, ose me vete shtetin, kane marre me force Kishen e kalase ne Elbasan.

Nikolla Marku! Ju lutem ta ftoni po pat mundesi ne forumin e Bibles e do te shihni se cfare prifti i pergatitur eshte edhe se sa mund te perfaqesoje ky person intepretime kanonike te ortodoksise.

Tjeter

Ndoshta shqiptare si Icebergu, nuk e dine, ose nuk duan ta dine, ose nuk e kuptojne dot, se Kisha ortodokse shqiptare eshte autoqefale, edhe ne krye te saj tashme eshte nje Sinod, qe qeverris Kishen qe prej 98-tes, edhe nuk eshte me nje Person (Janullatosi). Ndoshta ju nuk e kuptoni se Kryepiskop per ortodokset nuk dote thote Pape, por se ka qene tradite qe Episkopi i Kryeqytetit te nje vendi te kete pergjegjesi administrative me te medha, por jo ligjore apo kanonike. Ne Sinod, te gjithe episkopet jane te barabarte.

Keshtuqe ka qene merita e Imzot Anastasit, nen kujdesjen e te cilit, u arrit qe besnukerisht me kombin (shqiptar) ku po punohej te mbahej nje ekuiliber me ato elemente ortodokse te jashtem qe nuk mund te kuptojne specifikat e vendit, edhe qe kane dashur te nderhyjne per ta ngaterruar punen me keq.

Eshte merita e Dhespot Anastasit qe ne Korce eshte Mitropolit, nje nga fenomenet moderne te rinise shqiptare, mesuesi edhe i njohuri im, Imzot At Joan Pelushi, ish drejtori i seminarit ku kemi studiuar, njeri teper i pergatitur. Keshtu qe i vetmi person qe kish cilesite per tu bere Peshkop shqiptar, sot eshte bere....Te tjere, jane ne udhe per tu bere. Por me duhet te permend se serish eshte perdore Ekonomia (perjashtimi) edhe ne keto raste.

Fakti qe Dhespot Anastasi po ecte besnikerisht e tregoi edhe rireagimi i fundit i diaspores, me At Arturin.....

Tashti kush jane keta njerez qe duan ti vene shkopinj nden rrota Kishes ortodokse?

"iceberg-et!!!

Heshtni, ju nuk keni asnje te drejte te nderhyni ne ortodoksi. "Ligjin" ne Kishen ortodokse e bejne vetem edhe vetem ortodokset e askush tjeter, persa te thueht se ka Demokraci!

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Te me falni edhe per nje nderhyrje tjeter te "vogel"

Redi!

Ne krye te KOASH-it eshte nje Cifut edhe do te jete pergjithnje......Jesu Krishti, sikurse edhe Apostojt e Tij.

Ju nuk kuptoni dot natyren e fese, as konceptin e "autoqefalise"!

Ndoshta mua me duhet te sjelle nje artikull ne forumin kultura demokratike, mbi ate se c'eshte Autoqefalia, kufijt e saj etj.

Neve nuk na i ka fajin njeri, qe nuk jemi njerez!

Kush nga ju e ka pare apo takuar ndonjehere Nikolla Markun personalisht? Atehere une nuk paskam te drejten te them gje per te? Te qenit bashkekombas, nuk te ben ty me te mire se nje i huaj, edhe pse mund te te jape me te drejta.

Nikolla Marku nuk eshte diskutuar ndonje here si kandidat per Peshkop, por se ai ishte si te thuash pararendesi, bodyguardi i nje Lllacifaci, me te cilin morri edhe kishen e Elbasanit, edhe i cili edhe pse eshte tashme Arkimandrit (nje shkalle para se te behet peshkop) i veshur nga Rumunet, se nga ia ka mbathe..une nuk e di...! Megjithate, komuniteti ortodokse shqiptar brenda kufijve, ai i diaspores, rane dakort qe ai te mos behej peshkop ne shqiperi.

[b]I vetmi person qe i plotesonte kushtet e pjekurise per Peshkop shqiptar, tashme eshte bere i tille: At Joan Pelushi

edhe te tjerat i kam shpjeguar me siper.

shnet!

i/e regjistruar Maska e baobabi
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    407
    Nuk po me rrihet pa thene nja dy fjale.

Mos ma merrni per keq po me vjen per te qeshur se si diskutoni per kete problem.

Madje po me vjen per te qeshur edhe me teper kur kujtoj se do lexoj ne postimet tuaja te ardheshme replika se juve po ju vjen per te qeshur me keto qe them une.

Sipas meje per aq kohe sa verimtaria e kreut te kishes ortodokse nuk bie ne kundershtim me ligjet ne Shqiperi qenia e tij ne krye varet vetem nga kisha ortodokse.

Pra ceshtja ngelet brenda organizimit te kishes, gje qe e cila ska pse te preokupoje as katoliket dhe as myslimanet shqiptare. (apo ateistet dhe satanistet)

Organizimi fetar dhe kishtar ka rregullat e veta.

Me sa di une demokracine duhet t'a perdorim per te ndertuar shtetin ndersa kisha duhet ndertuar bazuar ne fjalet e Zotit.

Zog Shqiponje Maska e Iceberg
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Larg Atdheut
    Postime
    212
    O Baobabi!

Ligjet e shtetit shqiptar i ka dhunuar vete Anastasi. Kushtetuta e vitit 1994 u hodh poshte nga nderhyrjet tij me mjete nga me te felliqurat (kuptohet me ndihmen e shtetit grek dhe njerezve te tij ne Shqiperi ne ate kohe kryesisht ne radhet e opozites se atehershme por koha me vone vertetoi qe ishin edhe ne radhe te pushtetit te vete Berishes) thjesht sepse ajo ne perputhje me statutin e hartuar nga Noli e bente Janullatusin te paligjshem ne Shqiperi qe diten qe do hynte ne fuqi.
    Ajo kushtetute u rrezua thjesht per kete fakt ata gjerat e tjera (si kopetencat epresidentit e brockulla te tjera) qe u paraqiten si argumente ishin fallco.
    Kushtetuta qe u miratua ne vitin 1998 eshte hartuar nen perkujdesjen e Fortlumturise se tij, Arben Imamit, gjeneralit te 97-es dhe Likurezoz.
    Kush pra i ka bere ligjet e shtetit shqiptar qe prania e tij te bie ne kundershtim me to?

Per sa i takon ligjeve te vete fese ortodokse. Prania e Nje te Huaji ne kreun e kishes eshte ne kundershtim te plote me Statutin e Autoqefalise!!. Kjo eshte shume e thjeshte dhe nuk don as te jesh seminarist, as jurist teologjie eshte nje fakt i thjeshte qe interpretohet nga kushdo qe ka dy klase shkolle.

Klodi eshte hera e trete te pakten qe nderron emrin. Sapo diskretitohet me nje fillon me nje tjeter. Ka mision te veshtire ky o vlla!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Iceberg : 20-12-2002 mė 21:57
    Shqiperi te qofsha fale, te kam Nene e me ke djale

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Me vjen keq qe hapen dhe mbeshteten tema te tilla, nga njerez qe dine te lexojne vetem gazeta. Gjithmone shtypi (e sidomos ai Londinez) botojne "fakte" te papara, me qellime fitim... por sic eshte vertetuar... edhe me qellime percarjeje.

Une vete nuk jam ortodoks, por nese e respektoj ortodoksizmin e sotem, kete e bej vetem ng prezenca e ketij njeriu. Kam pasur rastin te ndjek zhvillimin e nje bisede 3-oreshe, dhe pashe se ai njeri nuk i takon klikave dhe ideologjizmave shoviniste... perkundrazi eshte nje njeri, te cilin, varferia dhe injoranca shqiptare (ketu flas per 3% te femijve analfabete..) nuk e mbajti duarkryq apo thjesht me fjale... (si shume te tjere bejne..).

Une tani per tani jetoj ne greqi, e e njoh paksa me thelle kulturen ortodokse. Sigurisht (per mua) nuk eshte sistemi me i perkryer, por suksesin apo rrezimin e nje sistemi e bejne njerezit e jo vetem ideologjia. Nese sistemi ortodoks grek, mbetet nje sistem i deshtuar... kjo eshte per fajin e kryepeshkopit ketu (ish-sekretar i Hundes..), e nese kisha ortodokse ne shqiperi po jep nje deshmi te mire.. kjo eshte merite e Anastasit.

Une e di, se emri i tij eshte perdorur shpesh here, per qellime politike, por kjo per turpin tone, qe u besojme fjaleve te nje gazete, e nuk shikojme me qindra spitale e shkolla qe hapi ky njeri. Problemi shumevjecar shqiptar, per mua mblidhet vetem ne nje fjale.. MosMireNjohje.

Uroj ta lini rehat njeriun te vazhdoje sherbimin e tij, e te shikoni ju vete cfare mund te beni... sepse populli thote jo keq, Fjalet e shumta jane fukarallek...

Une keto doja te thoja, e skam ndermend te marr pjese perseri ne kete teme. Gjithsesi pershenetje..

huggos
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Nese Turqia e Shqiperia lihen jashte BE-se per shkak te fese se tyre, atehere as qe duhen te hyne ne ate BE.

Sepse mua me duket se kjo BE sot quhet e "qyteteruar" dhe domkratike. E une nuk besoj se "qyteterimi" apo "demokracia" te lejon te besh ndasi fetare. Kesaj qe e ben BE i thone standarde te dyfishta. Ketej luaj ne karten e multikulturave e demokracise, atej mos lejo shtetet qe nuk i takojne karvanit te Krishtere t'i bashkohen.

Ne qofte se kjo eshte Europa, atehere na ruaj Zot nga ajo!

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Se pari pergjigje zotit Albo
    Sa per korigjime ne rradhet e klereve mysliman apo katolike nuk ka nevoje dhe askush nuk eshte duke kerkuar sepse ato udhehiqen nga shqiptare. Kurse korigjimet ne rradhet e klerit orthodoks ka nevoje per tu bere sepse ne krye te kishave tona orthodokse (per te cilen kane derdhur gjak te paret e tu dhe te mi zoti Albo vetem e vetem qe ne krye te tyre te jene klerike shqiptare dhe te jene shqipe) sot jane shovinistet greke.
    Sa per artikullin e ambasadorit amerikan (per te cilin kam shume respekt) ne Tirane per pranimet ne BE qe ju zoti Albo e paskeni lexuar ka qene teresisht i gabuar. Pse Nuk ka asnje kriter feje per pranim ne BE, dhe edhe Bosnja dhe boshnjaket qe jo vetem feja por edhe kombi i tyre eshte mysliman do te pranohen ne BE, sepse eshte brenda territorit europian kurse per Turqine e njejta gje nuk mund te thuhet sepse ajo ka vetem dy qytete ne territorin europian dhe mbi 99% e territorit te saj gjendet ne nje kontinent tjeter (dhe pranimi i saj ne BE do te mvaret ne rradhe te pare nga ky faktor, nese BE me te vertete do te kaloje kufijte e saj natyror apo jo), kurse sa per Shqiperine (se pari qe te gjithe ne bote e dijne se Shqiperia eshte nje vend laik dhe shqiptaret jane nje komb laik dhe jo komb njefetar sic jane Turqia, Greqia etj) kurre nuk eshte deklaruar nga asnje politikane europian qe ajo nuk do te pranohet ne BE,bile perkundrazi gjithmone nga te gjithe politikanet europiane eshte potencuar fakti qe edhe Shqiperia dhe vendet tjera brenda kufijve natyrore europian te pranohen sa me shpejte ne familjen e madhe europiane BE, ajo eshte tani shume afer pranimit ne BE, tani vetem edhe nenshkrimi i marreveshjes se stabilizim-asociimit i ka mbetur gje qe do te filloj te behet ne shkurt te vitit qe vjen dhe Shqiperia nuk eshte lene, nuk mund te lihet dhe nuk do te lihet jashte BE sepse vet territori i saj eshte brenda BE.
    Prandaj ju lutem qe te keni respekt edhe per fene myslimane ashtu si per ate te krishtere, dhe te mos ta fyeni ate.
    Sa per ne Shqiptaret, ne kemi nxjerre njerez te medhenje pamvaresisht nga feja, si nga komuniteti i yne i krishtere ashtu edhe edhe nga ai mysliman, keshtu qe nuk eshte mire tani te nencmosh shqiptaret e besimit mysliman se nuk kane nxjerre shqiptare te medhenj sepse pike se pari po beni ndasi fetareje gje qe nuk eshte e mire sepse tek shqiptari ka qene, eshte dhe do te mbetet me gjithe respektin per te gjitha fete thenia "mos shikoni kisha e xhamia se feja e shqiptarit eshte Shqiptaria" e Pashko Vases tone te famshem.
    Pergjigje Iceberg-ut, une nuk shes ****** (sepse eshte shume e shtrenjte dhe nuk ka njeriu para ta blej), nderin, gjakun, perkatesine, ndjenjat dhe cdo gje njerezore jo per nje vize te Klodit por as edhe per gjithe Ameriken apo gjithe boten te fitoja pastaj, keshtu qe mos ke merak sepse une nuk e bej nje pune te tille. Dhe poashtu une sikur ty jam ne SHBA dhe vazhdoj studimet ne universitete po si Kembrixhi dhe pas nje viti e gjysme pres te futem edhe ne Harvard ne rradhe te pare fale perkatesise time kombetare (per cgje jam shume krenar) shqiptare dhe pak edhe aftesive te mia personale, keshtu qe sme duhen vizat fare mua ashtu sic nuk jane duke ju dashur me askujt fare e as Klodit me nuk do ti duhen sepse nuk ka se kujt ti ja shesi.
    Sa per rekrutimin, jam plotesisht me juve Iceberg sepse ashtu edhe eshte bere ne te kaluaren, por tani jo me, sepse nuk i duhen me askujt bile edhe ata te rekrutuarit me ane te vizave si puna e Klodit tani jane kthyer ne rrugen e Zotit, rrugen e vertete te Shqiptarise dhe jane duke e kerkuar largimin e Janullatosit dhe Jannnulalallalaltosave tjere nga Shqiperia, dhe keta te fundit tani i kane ditet e numeruara dhe per kete sic te thashe edhe mbreme e ke edhe garancen time qe ata te gjithe do te ikin shume shpejt.
    Klodi me juve, une mendova se nuk kam me nevoje te shkruaj per kete gje i ke ato shkrimet e mia te mbremshme dhe mund ti lexosh edhe njehere sepse aty i ke pergjigjet te cilat i kerkon.
    Asgje Sikur Dielli
    Per Europen shih pergjigjet e mia per Albon
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Edhe nje gje me duhet te ja shtoj shkrimit tim te mesiperm qe te mos kete ndonje keqkuptim.
    NJerezit e vizave kane qene shume pak, kurse tani pothuajse nuk ka mbetur me asnje, dhe ata qe kane kerkuar largimin e Janullatosit dhe Janullalalalatosave te tjere (per te cilet kam shume respekt) ata nuk mund te jene te vizave dhe nuk jane te vizave qe te mos keqkuptohemi. Por desha te them se edhe Klodet e rekrutuar me anen e vizave tani me nuk jane ne krahe te tyre dhe edhe ata jane duke kerkuar se bashku me te tjeret largimin e tyre.
    Faleminderit per mirekuptim
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Faqja 5 prej 21 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Largimi me dhunė i shqiptarėve nga RTP-ja
    Nga RTP nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 26-11-2008, 06:39
  2. Sa i mprehtė ėshtė 'largimi i trurit'?
    Nga Davius nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-02-2007, 07:57
  3. Mendime pėr botėn ku jetojmė (Ardhja dhe largimi i njeriut)
    Nga _JuSt_Me_ nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-01-2007, 17:57
  4. Arbnori, ambasador i ri nė Vatikan
    Nga Tastiera nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 29-10-2005, 12:03
  5. Flet aktori i njohur i humorit, Fadil Hasa: Largimi nga estrada dhe planet
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-08-2005, 09:30

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •