Close
Faqja 14 prej 21 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 207
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-01-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    2
    O deshmuse ta pashe gurin.
    Turqia ka ndruar dyzete sullatn dhe ja ku eshte.Shqiptaret thane se po diq Enveri do perbyset gjithesia po te dese Janullatosi te beje -rixha- pyete (shenjterine) c'do ti ndodhe Orthodhoksise Shqiptare qe ti dalim te keqes perpara ?
    Per hire te zotit nxito se jemi ne rezike, Amin

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Stamboll
    Postime
    115
    Per "Filozofet"

Themistokliu deklaroi ne asamble per nje plan te rendesishem,te cilin nuk donte t'ua bente te njohur te tjerve.Besimi ndaj mencurise e drejtesise se tije ishte aq i madh sa asambleja ngarkoi Aristidhin per ta degjuar. Themistokliu i tha ta mbante te fsheht se,"qe Athina te kishte zoterim te plot mbi gjithe Greqine,mjaftonte te digjeshin brenda nje nate te gjitha anijet greke qe ishin mbledhur per nje ceremoni ne portin me te afert."
    Aristidhi u kthye ne asamble dhe u tha se plani i Themistokliut ishte shum i dobishem dhe i lehte per tu realizuar ,-por nuk ishte i drejte ,madje ishte shum i djallezuar-.Atehere asambleja e kundershtoi menjeher planin e Themistokliut.

Cili eshte morali??
    Mund te me pergjigjesh "northenbard"
    Cudi, se si faktet nuk te kane bindur as ty!
    Mund ti hedhesh poshte ato "pak" facte qe ka?
    Moralin e kesaj sinqerisht qe nuk e kuptova. Per faktet; une fola ne pergjithesi dhe thashe qe shumica e atyre qe sulmojne Janullatosin nuk kane fakte por nuk pretendonte qe fakte nuk ka fare. Une per vete nuk kam degjuar deri tani ndonje gje konkrete (nese ne kete teme jane parashtruar fakte te tilla nuk e di pasi nuk e kam lexuar te gjithe temen) por vetem ndonje pretendim i cili nuk ka rezultuar i vertete. Nga ana juridike Janullatosi nuk mund te konsiderohet fajtor veēse me vendim gjyqesor. Fjalet qe qarkullojne ne opinion nuk mund te merren per baze juridikisht. Nese do te arrihej te vertetohej veprimtaria anti-shqiptare e Janullatosit me vendim gjyqesor atehere do te ishte e drejta e te gjithe shqiptareve te kerkonin ndeshkimin sipas ligjeve ose debimin nga Shqiperia te ketij personi. Deri tani nuk ka nje gje te tille. Duke qene keshtu nuk mund te ngrihemi kunder tij vetem e vetem sepse eshte grek. Aq me pak mund te kerkojme shkarkimin e tij nga detyra aktuale sepse detyra e tij ka te beje vetem me besimtaret ortodokse dhe jo me te tjeret. Mos harro se pas '90-es ishin arabet pra te huajt ato qe edukuan nje brez te tere muslimanesh te rinj te rritur pa kurrfare njohurie mbi Islamin dhe arriten te ngallin nje tradite te qendrueshme muslimane qe sa vjen e rritet. Edhe ndaj tyre eshte zhvilluar e vazhdon te zhvillohet nje fushate fanatike me akuza per terrorizem e budallalleqe te tilla. Mendoj qe duhet te gjykojme me objektivitet mbi besimet ortodokse e katolike dhe komunitetet e ketyre besimeve duke marre parasysh se sa te paqena jane per ne keto akuza kunder vellezerve tane arabe. Te sulmosh Janullatosin apo per kedo tjeter qofte vetem per kombesine e tij siē bejne shumica pa pasur fakte, me duket diēka "cheap" siē thuhet ne anglisht. Dhe te kerkosh largimin e tij per kete arsye eshte e njejte me thirrjen qe u behet shqiptareve muslimane per t'u konvertuar ne Krishterim sepse kjo qenka ne dobi te interesave kombetare. Prandaj mendoj se problemet fetare nuk duhen kthyer ne probleme kombetare dhe anasjelltas. Perderisa Janullatosi eshte i paster juridikisht vendimin nese duhet te qendroje apo jo ne krye te kishes ortodokse mund ta japin vetem besimtaret ortodokse. Pastaj pati nje tentative nga ana e nje prifti shqiptar per te shqiptarizuar kreun e kishes por nuk gjeti mbeshtetje te ortodokset. Atehere ē'na mbetet neve per te thene?
    What is it that we're waiting for?
    Looking forward to, preparing for?
    Life kicks us in the teeth
    Yet something makes us crawl back for more

Blood and tears upon the altars of our lives we shed
    Blood and tears until the sweet release we share in death
    Hours like days, weeks feel like years
    Decades of Tears
    Yet somehow everything seems so worthwhile
    For a moment

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Stamboll
    Postime
    115
    Nese neser besimtaret muslimane e sjellin nga Arabia Saudite nje Hoxhe te quajtur Ahmed Sayed el Fetih nuk dua asnje ze ta degjoj te ankohet. Bile nese Myftiu i Shqiperise vendos ti fus besimtaret muslimane - shqiptare ne Ligen Arabe nuk dua asnje ze ta degjoj.
    Besoj e kupton nga postimi im i mesiperm qe une jam musliman dhe aty e kam dhene pergjigjen edhe per kete qe thua ti.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Postuar mė parė nga Honezmi
    klod!
    Nje nga gjerat me te rendesishme eshte-IDENTITETI-i "nderuar"klod.
    Dhe ty e kupton,por ben sikur se kupton.
    Kam patur dyshim se ty sje Shqiptar,vetem duke u nisur nga dy gjra te thjeshta:1-qe shqiptaret i vendos ne veten e trete gjithmon.
    2-Por kete ma vertetove dhe ty me ate deklaraten tende se je (shtetas shqiptar)dhe jo SHQIPTAR.

Pra, ty je ai "produkti jo shqiptar" qe ka krijuar yt zot Janullatosi,qe i ka cveshur nje pjese te shqiptarve Ortodoks nga identiteti Shqiptar.
    Me kete, une kuptoj -IDENTITETIN-,dhe per kete ty je tamam nje shembull i "mire".
    Nuk e dy se kush i "fute hundet "ne punet e feve Shqiptare,jo shqiptaret apo shqiptaret?

Nje keshillujdes kur shkruan,tregoje veten qe je nje i krishter qe beson ne Zot, dhe jo nje mercenar i pa fe, dhe sherbetor besnik i peshkopit tende.
    Si gjithmone "xhevapi"
    *E gjeten njeher Diogjenin me duar te shtryra perpara nje statuje,sikur i kerkonte lemosh.E pyeten perse e bene ate veprim.
    -I kerkoi lemosh nje objekti qe nuk munde te me flas,keshtu do te mesohem te mos fyhem kur te me refuzoin ata qe flasin.

Morali, eshte gje e madhe o... sherbetori Klod.
    Perseri i bere bisht fakteve qe une kam dhene.
    Hajt shendet.

O honezmi!

po mire kaq pa karakter jeni pjelle specia juaj?

Po mire ja une qenkam grek, po pastaj? Mos do te thuash ti se nje grek me nenshtetesi shqiptare nuk paska te drejte te flase ne mbrojtje te figurave te veta kishtare?

Dmth, ne te gjitha shkrimet e tua kunder nje personi, ku eshte morali yt?

Ti je raciste? Kundra grekeve?

Cfare lloj perdalesish mban ai dhe, dhe llojin tat nuk kam mundesi se as ne vete te trete nuk do ta kisha permend!

Ju nuk e meritoni as njerez te quheni, si mund te te permend une tipin tend ne veten e pare shumes?

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Edhe nje here, a ka mundesi te na sjelle ndonje nga ju edhe nje here te rradhitura te gjitha arsyet se perse mendoni ju, qe edhe perse nuk jeni ortodokse, se Janullatosi, kreu i Kishes ortodokse, duhet te largohet nga Shqiperia edhe Kisha?

Mos me detyroni qe une ti bej nje permbeldhje te gjithe shkrimeve tuaja ne kete teme, se do te dilni me te vertete karagjoze!

1) Kush ka te drejte te vendose mbi ceshtjen e Kryepiskopit edhe perse?

2) Cilat jane faktet qe flasin kundra tij si person?

3) Nqs besimtaret ortodkse e duan ate edhe jane te kenaqur me te, a kane ata te drejte ta mbajne ate?

4) Po nqs, per me teper, keta besimtare e duan ate, sepse ai nuk ka qene ne asnje kundershtim me kanonet kishtare ortodokse, a kane ata edhe me teper te drejte ta mbajne ate?

5) A kane te drejte jo-ortodokset te nderhyjne ne ceshtjet kishtare, edhe perse?

6) A do te mund te me thonit juve se kur do te ishin shtetasit shqiptare te kenaqur me nje te huaj? Dmth cfare duhet te bente nje Episkop i huaj edhe cfare duhej te kish ai me teper se Janullatos, qe te quhej mik?

Nqs ju nuk sillni fakte, madje te cituara se ku, si edhe kur, me mire mos merrni pjese me ne kso temash!

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Ja faktet e Honezmit!

postuar nga honezmi, dt 19-12-02:
    1)
    Duhet te pyesesh F. Nolin

2)postuar nga honezmi me 22-12-02 (une po paraqes hyrjen e saje ne teme, pas komentet qe ben mbi personat pjesemarres ne teme:
    Le te dalim tek tema jone, -greku Janullatos-, Greku Janullatos eshte nje "kal Troje" qe ka uzurpuar fronin e krye peshkopit shqiptare edhe ka bere cka dashur edhe ne kundershtim me shpresen e deshiren e shqiptarve, edhe ne kundershtim me cdo edukate e moral njerezor.

Koment : Tashti, une se pasri me duhet te them, se nuk jam ne dijeni te formimit edhe arimit elementarqe ka "faktuesja" e jone, por eshte e qarte se te duja keto citime te mesiperme, vetem tek faktet nuk hyjne, por ato hyjne tek komente individuale, keqdashese edhe te pareferuaua, te pacituara.

Honezmi: Fakt, do te thote te [araqesesh nje dicka, histori apo mendim, per te cilin ti referohesh dikund konkretisht.

1) Mbi Nolin: Noli, ka parashtruar ne dekretet e statusit te autoqefalise te Kishes, ato kushte qe kerkohen ne situata normale te jetes kishtare, sic ishte gjendja e Kishes ne kehen e mbretit Zog, edhe ai, edhe Kishat ne pergjithesi nuk i shohin dekretet edhe kanonet si dogma, dmth te verteta absolute e te pandryshuara ne perjetesi.

Kanonet kane per qellim te rregullojne jeten e perkohshme te Kishes, per ta sjelle ate ne harmoni me situata e koheve neper te cilat ajo jeton. Nqs keto situata ndryshojne dramatikisht, ose ne menyra te paparashikuara, atehere, Kisha ortodokse perdor metoda te tjera, ku hyjne ripershtatja e kanoneve me kohet e reja, sipas mundesive, ose deri ne nje kohe te perafert, te pacaktuar, derisa te rikontrollohet situata, ose rikrijimi i kanoneve krejtesisht te reja, qe hedhin poshte te parat

Keshtu, Kisha ortodokse, duke e ditur, qe neper shtetet ku gjendet e shperndare ka pagane e antikrishte, edhe duke e ditur se keta nuk i ze gjumi derisa ta shohin krishterimin te percare, ne armiqesi me njeri-tjetrin, i ka lene rruge te hapur perdorimit sipas nevojave edhe situatave te kanoneve.

Keshtu qe me piken e pare, pervec paditurise tende thashethemexheshke, nuk ke thene asgje!

2) Ne citimin tend te dyte, ti vazhdon me paturpesine tende, per tu prononcuar ne emer te nje institucioni fetar, te cilit ti nuk i takon, edhe per te cilat gjera ti nuk referohesh gjithsesi.

a) Ka uzurpuar fronin? Ta caktoje Patriarkana ortodkse do te thote se ka uzurpuar fronin?

b) ka bere cka dashur - .....ec e merre vesh kete logjike!

c) ne kundershtim me shpresen e deshiren e shqiptarevet - Ky eshte mashtrim, pasi jo vetem qe nuk ka patur as edhe nje here te vetme ndonje kundershtim nga besimtaret e Kishes, por per me teper, ai eshte pranuar, sikur e thote edhe NXENESI I NOLIT, Ar. Artur-i se Janullatosi eshte pranuara jo vetem nga besimtaret ortodokse shqiptare, por edhe nga strukturat e tjera fetare (katolike, muslimane) edhe nga keshilli boteror i Kishave

pra ti vazhdon te MASHTROSH ME DASHJE! PA FAKTE

postuar me pare nga Honezmi, ne te njetin post:
    3)
    "Me 1999 kur u vendos qe ne kryepeshkop i Kishes Ortodokse shqiptare te vihej perkohsishte Janullatosi, u ra dakort gjithashtu qe te fillonte edhe pergatitja e prifterinjve shqiptare qe do ta zevendoesonin ate ne shkollat teologjike greke.

Koment: Se pari, shih tashti se si ti as nuk di te flasesh e jo me te argumentosh me fakte ato qe thua:
    Ne 1999 nuk eshte vendosur ndonje gje per Kryepiskopin Anastas, edhe sa per dijenine e paditurise tende, apo tuajen, kushti i zevendesimit te tij nuk eshte permendur asnje here, por eshte permendur fillimi i pergatitjes se kandidateve te rinj per peshkope. Por edhe sikur te ishte folur per zevendesim te tiJ, besimtaret ortodokse shqiptare sot, i kerkojne atij ne menyra legjitime, qe te qebdroje ne poziten e Mitropolitit te Tiranes, edhe Kryepiskop i tiranes, Durresit, Elbasanit edhe te te gjithe Shqiperise, per sa kohe qe ai te jete gjalle. Kjo eshte e drejta jone, edhe nje shenje mirenjohje per veprimtarine e tij

Se dyti, nuk eshte thene asnje here se "zevendesimi i tij do behej me studenta te arsimuar ne Greqi".

Per me teper, Dhespoti kandidatet e mundshem i ka derguar me se shumti ne Perendim. I pari, qe sot eshte edhe ai i se njejtit titull, eshte Mitropoliti i Kroces, Imzot Joan Pelushi.

Te tjere tashti per tashti nuk ka.......edhe e dini perse?....sepse ja...disa prej kusherinjve te patrioteve tuaj, kane vendosur qe te cojne jete familjare, e te mos behen murgjer, kusht ky per berjen Peshkop. E per me teper, keta as qe kane dhene rezultate minimale neper shkollat ku kane shkuar

Mos valle Dhespoti duhet ti detyroje ata qe te behen murgjer e teologe te afte per drejtimin e Kishes?

postuar nga Honezmi ne te njetin post:
    4)
    Une isha nje nga 16 te paret, tregon ai. Aty ne Kostur at Nikolla Marku pati perplasjen e pare. "Une vura ne mure nje fotografi te Fan Nolit te cilet greket e kane shkisheruar nga qe shpalli mehvetesine e kishes shqiptare", tregon ai. Me pas, tre prifterinjte greke qe sherbenin ne manastirin qe sherbente Nikolla edhe shqiptaret e tjere, e shkulen portretin e Nolit nga muri, rrahen per vdekje At Nikollen edhe e mbyllen ate per dhjete dite ne nje bodrum te manastirit. "prisnin qe te pendohesha, por une u largova nga Kosturi.

Koment: E gjithe kjo histori eshte e rrefyer nga nje person, edhe nuk ka se si te merret mbi te gjitha si fakt, pasi nuk dihet se sa e vertete eshte. Kush eshte deshmitari? A ka mundesi te genjeje i vetequajturi prifti Nikolla Marku?

Gjasat tregojne se nje shqiptar i periudhes se menjehere pas 90-tes, pak mundesi te kete patur te njohe ortodoksine doktrinalisht, edhe per me teper eshte e pamundur qe, sic thote honezmi, ai na paska sherbyer ne Manastir me shqiptare te tjere, pasi sherbesa ne nje manastir do tu kerkonte atyre te pakten -3, 4 vite parapergatitje qe te pranoheshin si murgjer e si prifterinj

Nikolla Marku, nqs e ka ditur fare mire ceshtjen Noli-greke perse ka shkuar ne Kostur, kur sipas tij greket e paska shkisheruar Nolin?

Jo! te pakten mesa di une, nuk ka asnje shkisherim te Nolit nga Kisha greke, edhe per me teper, nuk ka se si te kete (sot), pasi ai njihet nga Kishat ortodokse mbareboterore, nga Patriarkana.......edhe Kisha autoqefale greke, as nuk ka patur e as do kishte mundur ta shkisheronte per ndonje arsye.

Se treti, a jua merr mendja juve, se tre prifterinj na paskan rrahur elbasanasin N.Marku (edhe per vdekje), ne nje kohe kur ky elbasanas, na paska qene me disa shqiptare te tjere?

po N.Markun se rrhte dot as At. Martin Rici, prej duarve te te cilit e morri me force Kishen e Elbasanit.......kur At. Martini, sic dihet fizikisht ishte nje person sportiv, si cdo amerikan qe perkujdeset per Fizikun!

Po historite, per me teper, na flasin per rrahje te prifteinjve nga mobet qe kalonin kufirin, e jo me e kunderta.

Kjo lloj historie, u ngjason shume atyreve te azilanteve politike neper perendim, ku per cfare nuk jane ne gjendje te mashtrojne per nje qellim te caktuar!

Sidoqofte, kjo nuk ka te beje me Janullatosin, edhe as fakt nuk eshte!

postuar nha Honezmi ne te njejtin post:
    5)

vazhdon...

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Ja faktet e Honezmit!

postuar nga honezmi, dt 19-12-02:
    1)
    Duhet te pyesesh F. Nolin

2)postuar nga honezmi me 22-12-02 (une po paraqes hyrjen e saje ne teme, pas komentet qe ben mbi personat pjesemarres ne teme:
    Le te dalim tek tema jone, -greku Janullatos-, Greku Janullatos eshte nje "kal Troje" qe ka uzurpuar fronin e krye peshkopit shqiptare edhe ka bere cka dashur edhe ne kundershtim me shpresen e deshiren e shqiptarve, edhe ne kundershtim me cdo edukate e moral njerezor.

Koment : Tashti, une se pari me duhet te them, se nuk jam ne dijeni te formimit edhe arsimit elementar qe ka "faktuesja" e jone, por eshte e qarte se te dyja keto citime te mesiperme, vetem tek faktet nuk hyjne, por ato hyjne tek komente individuale, keqdashese edhe te pareferuaua, te pacituara.

Honezmi: Fakt, do te thote te [araqesesh nje dicka, histori apo mendim, per te cilin ti referohesh dikund konkretisht.

1) Mbi Nolin: Noli, ka parashtruar ne dekretet e statusit te autoqefalise te Kishes, ato kushte qe kerkohen ne situata normale te jetes kishtare, sic ishte gjendja e Kishes ne kehen e mbretit Zog, edhe ai, edhe Kishat ne pergjithesi nuk i shohin dekretet edhe kanonet si dogma, dmth te verteta absolute e te pandryshuara ne perjetesi.

Kanonet kane per qellim te rregullojne jeten e perkohshme te Kishes, per ta sjelle ate ne harmoni me situata e koheve neper te cilat ajo jeton. Nqs keto situata ndryshojne dramatikisht, ose ne menyra te paparashikuara, atehere, Kisha ortodokse perdor metoda te tjera, ku hyjne ripershtatja e kanoneve me kohet e reja, sipas mundesive, ose deri ne nje kohe te perafert, te pacaktuar, derisa te rikontrollohet situata, ose rikrijimi i kanoneve krejtesisht te reja, qe hedhin poshte te parat

Keshtu, Kisha ortodokse, duke e ditur, qe neper shtetet ku gjendet e shperndare ka pagane e antikrishte, edhe duke e ditur se keta nuk i ze gjumi derisa ta shohin krishterimin te percare, ne armiqesi me njeri-tjetrin, i ka lene rruge te hapur perdorimit sipas nevojave edhe situatave te kanoneve.

Keshtu qe me piken e pare, pervec paditurise tende thashethemexheshke, nuk ke thene asgje!

2) Ne citimin tend te dyte, ti vazhdon me paturpesine tende, per tu prononcuar ne emer te nje institucioni fetar, te cilit ti nuk i takon, edhe per te cilat gjera ti nuk referohesh gjithsesi.

a) Ka uzurpuar fronin? Ta caktoje Patriarkana ortodkse do te thote se ka uzurpuar fronin?

b) ka bere cka dashur - .....ec e merre vesh kete logjike!

c) ne kundershtim me shpresen e deshiren e shqiptarevet - Ky eshte mashtrim, pasi jo vetem qe nuk ka patur as edhe nje here te vetme ndonje kundershtim nga besimtaret e Kishes, por per me teper, ai eshte pranuar, sikur e thote edhe NXENESI I NOLIT, Ar. Artur-i se Janullatosi eshte pranuara jo vetem nga besimtaret ortodokse shqiptare, por edhe nga strukturat e tjera fetare (katolike, muslimane) edhe nga keshilli boteror i Kishave

pra ti vazhdon te MASHTROSH ME DASHJE! PA FAKTE

postuar me pare nga Honezmi, ne te njetin post:
    3)
    "Me 1999 kur u vendos qe ne kryepeshkop i Kishes Ortodokse shqiptare te vihej perkohsishte Janullatosi, u ra dakort gjithashtu qe te fillonte edhe pergatitja e prifterinjve shqiptare qe do ta zevendoesonin ate ne shkollat teologjike greke.

Koment: Se pari, shih tashti se si ti as nuk di te flasesh e jo me te argumentosh me fakte ato qe thua:
    Ne 1999 nuk eshte vendosur ndonje gje per Kryepiskopin Anastas, edhe sa per dijenine e paditurise tende, apo tuajen, kushti i zevendesimit te tij nuk eshte permendur asnje here, por eshte permendur fillimi i pergatitjes se kandidateve te rinj per peshkope. Por edhe sikur te ishte folur per zevendesim te tiJ, besimtaret ortodokse shqiptare sot, i kerkojne atij ne menyra legjitime, qe te qebdroje ne poziten e Mitropolitit te Tiranes, edhe Kryepiskop i tiranes, Durresit, Elbasanit edhe te te gjithe Shqiperise, per sa kohe qe ai te jete gjalle. Kjo eshte e drejta jone, edhe nje shenje mirenjohje per veprimtarine e tij

Se dyti, nuk eshte thene asnje here se "zevendesimi i tij do behej me studenta te arsimuar ne Greqi".

Per me teper, Dhespoti kandidatet e mundshem i ka derguar me se shumti ne Perendim. I pari, qe sot eshte edhe ai i se njejtit titull, eshte Mitropoliti i Kroces, Imzot Joan Pelushi.

Te tjere tashti per tashti nuk ka.......edhe e dini perse?....sepse ja...disa prej kusherinjve te patrioteve tuaj, kane vendosur qe te cojne jete familjare, e te mos behen murgjer, kusht ky per berjen Peshkop. E per me teper, keta as qe kane dhene rezultate minimale neper shkollat ku kane shkuar

Mos valle Dhespoti duhet ti detyroje ata qe te behen murgjer e teologe te afte per drejtimin e Kishes?

postuar nga Honezmi ne te njetin post:
    4)
    Une isha nje nga 16 te paret, tregon ai. Aty ne Kostur at Nikolla Marku pati perplasjen e pare. "Une vura ne mure nje fotografi te Fan Nolit te cilet greket e kane shkisheruar nga qe shpalli mehvetesine e kishes shqiptare", tregon ai. Me pas, tre prifterinjte greke qe sherbenin ne manastirin qe sherbente Nikolla edhe shqiptaret e tjere, e shkulen portretin e Nolit nga muri, rrahen per vdekje At Nikollen edhe e mbyllen ate per dhjete dite ne nje bodrum te manastirit. "prisnin qe te pendohesha, por une u largova nga Kosturi.

Koment: E gjithe kjo histori eshte e rrefyer nga nje person, edhe nuk ka se si te merret mbi te gjitha si fakt, pasi nuk dihet se sa e vertete eshte. Kush eshte deshmitari? A ka mundesi te genjeje i vetequajturi prifti Nikolla Marku?

Gjasat tregojne se nje shqiptar i periudhes se menjehere pas 90-tes, pak mundesi te kete patur te njohe ortodoksine doktrinalisht, edhe per me teper eshte e pamundur qe, sic thote honezmi, ai na paska sherbyer ne Manastir me shqiptare te tjere, pasi sherbesa ne nje manastir do tu kerkonte atyre te pakten -3, 4 vite parapergatitje qe te pranoheshin si murgjer e si prifterinj

Nikolla Marku, nqs e ka ditur fare mire ceshtjen Noli-greke perse ka shkuar ne Kostur, kur sipas tij greket e paska shkisheruar Nolin?

Jo! te pakten mesa di une, nuk ka asnje shkisherim te Nolit nga Kisha greke, edhe per me teper, nuk ka se si te kete (sot), pasi ai njihet nga Kishat ortodokse mbareboterore, nga Patriarkana.......edhe Kisha autoqefale greke, as nuk ka patur e as do kishte mundur ta shkisheronte per ndonje arsye.

Se treti, a jua merr mendja juve, se tre prifterinj na paskan rrahur elbasanasin N.Marku (edhe per vdekje), ne nje kohe kur ky elbasanas, na paska qene me disa shqiptare te tjere?

po N.Markun se rrhte dot as At. Martin Rici, prej duarve te te cilit e morri me force Kishen e Elbasanit.......kur At. Martini, sic dihet fizikisht ishte nje person sportiv, si cdo amerikan qe perkujdeset per Fizikun!

Po historite, per me teper, na flasin per rrahje te prifteinjve nga mobet qe kalonin kufirin, e jo me e kunderta.

Kjo lloj historie, u ngjason shume atyreve te azilanteve politike neper perendim, ku per cfare nuk jane ne gjendje te mashtrojne per nje qellim te caktuar!

Sidoqofte, kjo nuk ka te beje me Janullatosin, edhe as fakt nuk eshte!

postuar nha Honezmi ne te njejtin post:
    5)

vazhdon...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 02-01-2003 mė 18:48

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

vazhdim...

5) postuar me pare ne te njejtin post nga honezmi;
    Janullatosi duhet te largohet, sepse ne nenin 16 te statutit te vitit 1937 te kongresit panortodks te Beratit ndalojne kryerjen e funksioneve kishtare ne shqiperi nga prifterinjte qe nuk kane gjak edhe nenshtetesi shqiptari. Janullatosi eshte i paligjshem edhe duhet te iki, edhe bashke me te duhen te ikin edhe greket qe kane pushtuar kishat ortodkse, qe kane futur ritet e tyre atje, edhe qe ne zbukurimet e jashteme te ndertesave i bejne sipas modelit grek.

Koment: :

a)Ceshtjen e nenit 16 e sqaruam tashme. Por kush do te ma vertetoje mua se sa gjak shqiptari na paska Nikolla Marku? Cfare do te thote te kesh gjak shqiptari? Mos valle ps Vllehet, si do ti quajme, a kane gjak shqiptari? Po nje i perzier me Vlleh apo greke apo sllave, a quhet me gjak shqiptari?

Keshtu une do te vija ne dyshim rogoroz "shqiptaresine" e vet Nolit, e jo me te elbasanasit Marku.

Perse shkoi Nikolla Marku te vishej prift, ne menyra jo kanonike, ne Maqedoni? A mos eshte maqedonas? Mos ka ndonje prejardhje prej andej? Se ndryshe ata nuk do te kishin ndonje arsye per ta veshur!

b) Te largohen bashke me Janullatosin edhe greket e tjere - sa qesaharake, ironike, edhe mbi te gjitha sa anti-ortodkse, e anti-kristiane, tingellon drejtpersedrejti kjo

Asgje per tu cuditur per nivelin gangsteresk te N.Markut...

por, kush do te me thote me citim sa eshte raporti i misionareve te huaj edhe perqindjeve te numrit te besimtareve midis komunitetit ortodoks, katolik e musliman?

Kisha ortodokse nuk ka patur me teper se, po marr nje maksimum per ndonje qe une nuk e di, 20 misionare te huaj, prej te cileve disa nuk jane greker.

Sa ka italiane e arabe? Perse u dashkan te ikin greket, e jo te tjeret? Kush eshte N. Marku qe te beje nje thirrje te tille?

c) Greket kane pushtuar Kishat? Cilat? Sa per njohurine tuaj edhe te injorantit N.Marku, ortodoksia shqiptare quhet e ritit grek. Keshtu njihet nderkombtarisht, per shkak te ritit bizantin qe kemi ne liturgji etj, keshtu qe nuk ka asnje dekorim "grek2 ne Kishe, ne kundershtim me traditen shqiptare, po aq sa shqiponja dykrenare, nuk eshte ndonje simbol i konsideruar si grek, apo jo, megjithese origjinen e ka prej Bizantit!

[b]Ketu Honezmi mbaron me thashethemet e saja jo personale, edhe vazhdon me te tjera, PERSONALE......por qe vetem Janullatosin nuk permendin.....

postuar me pare nga Honezmi:
    Tjetra: Po te shikosh ne Sarande edhe rrethin e saj atje nuk predikohet asnjehere SHQIP por vetem greqisht, biles arrihet deri atje sa u thuhet besimtareve se jane grek, edhe se noli eshte njeri -antikrisht -

koment : Ky eshte nje rast tjeter tipik thashethemesh, edhe i pafaktuar.

Por, vec te tjerash, me duhet te bej nje shtese: Te ben pershtypje se si akuzohet edhe se si pergjithesohen gjerat nga nje shtrese njerezish qe deri dje nuk lenin mik e shoqeri pa nderhyre per pak "Grup televizori" per te pare grekun, edhe per te degjuar muziken greke neper radio. Mos valle ishte ndikimi grek qe i shkaktonte?

Sidoqofte, ketu nuk ka ndonje fakt. Une te them te drejten, mendoj se Honezmat jane gati te mashtrojne. A nuk e thane ata te njeten gje per te gjitha Kishat ortodokse, perfshi qytetet tirane e durres, nuk meshojne ne shqip, por ne greqisht? Duke u perpjekur te na mashtrojne sy per sy?. Keshtu qe me keso tipasj, gjithshka eshte e mundur!

postuar me pare nga honezmi:
    Ja edhe nje ngjarje qe ka ndodhur ne vitin 1995 Ishte e Premtja e madhe kur, per te zbutur situaten, dy studente te teologjise nga Saranda, i kerkuan at Efremit (grek) qe te lejonte te psallej dicka ne shqip gjate procesit te Epitafit neper rruget e Sarandes. "Ketu jane te gjithe greke!, tha oshenaria e tije edhe u skuq i teri nga inati. "Ata qe nuk duan greqisht nuk jane tanet!.

Koment : Shihni pak serish se cfare lloj faktimesh na sjell Honezmi!

Honezmi, ku e ke marre kete histori? E njeh ti at Efremin? Kush jane keta studentat e teologjise, qe na paskan dashur shqip edhe nuk eshte lejuar?

Une mgjth nuk kam qene ate dite atje, duke njohur menyren e te argumentuarit, jam mese i sigurte per mashtrim!

Te tingellon shume e ngjashme kjo lloj gjuhe me ato akuzat e pareferuara e shpifarake te komunizmit, neper sallat e kinemave ku gjykonte armiqte!

Janullatos, per me teper na paska shtuar ndihmat kesaj Kishe. Po perse mos duhet te merret me lajthitjet e letrave tuaja, thasgethemet, kurthet e intrigat banale?

Me poshte honezmi vazhdon me "faktin" se fshatrat
    Mos valle kjo, nqs eshte e vertete, ka ndodhur se i ka detyruar Janullatosi???????!!!!!!!!!

Fali i Zot, se Honezmi eshte, edhe ........kete nivel njerezor ka!

vazhdon.......

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Te gjithe ju qe sulmoni .

Nuk e kuptoj se perse behet kaq zhurme rreth nje sherbetori te Perendise, sic eshte Janullatosi. Deri me sot , vecse fjaleve , ju nuk kini sjelle gjera faktike, ku te deshmohet "faji" dhe antishqiptarizmi i Janullatos. Nuk eshte rruge e mire kjo qe perdorni ju te nderuar myslimane. Une ju kuptoj shume mire se qellimi juaj nuk eshte Janullatos, por eshte Krishterizmi. JU jeni kunder Krishtit, dhe kjo gje verteton me se mire se kush ju jeni, si dhe cili eshte qellimi juaj. Si mendoni ju , do te bjere poshte fjala e Krishtit i cili tha:" Do tju urrejne dhe do tju perndejkin , sepse me perndoqen mua me pare."
    Ai qe nuk do Zoterine , nuk mund te doje sherbetorine vet. Absurditeti me i madh qe qendron tek ju te nderuar myslimane eshte se, ju urreni dhe perndiqi krishterizmin, dhe nga ana tjeter, "interesoheni" qe Krishterizmi te kete nje njeri me te mire ne krye, ne menyre qe punet ti vene sa me mbare.. HAAAAA sa qesha!!!!!!!!!

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Re: Te gjithe ju qe sulmoni .

Postuar mė parė nga deshmuesi
    Nuk e kuptoj se perse behet kaq zhurme rreth nje sherbetori te Perendise, sic eshte Janullatosi. Deri me sot , vecse fjaleve , ju nuk kini sjelle gjera faktike, ku te deshmohet "faji" dhe antishqiptarizmi i Janullatos. Nuk eshte rruge e mire kjo qe perdorni ju te nderuar myslimane. Une ju kuptoj shume mire se qellimi juaj nuk eshte Janullatos, por eshte Krishterizmi. JU jeni kunder Krishtit, dhe kjo gje verteton me se mire se kush ju jeni, si dhe cili eshte qellimi juaj. Si mendoni ju , do te bjere poshte fjala e Krishtit i cili tha:" Do tju urrejne dhe do tju perndejkin , sepse me perndoqen mua me pare."
    Ai qe nuk do Zoterine , nuk mund te doje sherbetorine vet. Absurditeti me i madh qe qendron tek ju te nderuar myslimane eshte se, ju urreni dhe perndiqi krishterizmin, dhe nga ana tjeter, "interesoheni" qe Krishterizmi te kete nje njeri me te mire ne krye, ne menyre qe punet ti vene sa me mbare.. HAAAAA sa qesha!!!!!!!!!

Eni!

Ja nga ku duhesh te marresh sikur edhe pakez shembell.

Sepse ajo qe po ngjet ne ate Shqiperi, ka shume ngjasi me Krishtin ne Israel.

Ju qe e quani veten izraelite (apo ortodokse) mohoni Krishtin (apo Kryepiskopin, figuren e tij ne Kishe), me pretekste ne mbulese atdhetare, po ashtu sikunder Izraelitet nuk donin Krishtin e perulur, por prisnin ate qe do ti clironte nga romaket, "patriotin", edhe keshtu mohuan edhe kryqezuan Zotin e vertete, po ashtu sikunder beni disa nga ju "ortodokset" sot!

Perse xhanem, me dergohen mesazhe private, ku pranohet Janullatosi, nga ndonje ortodoks i strukur, ndersa ne publik e mohoni?

Po perse mo, per Klodin e rrefeni Janullatosin ju?

"Kush do te me mohoje perpara njerezve, Une do ta mohoj ate perpara engjejve te shenjte"

Faleminderit shume atyre qe kontribojne ne kete teme: Albos (qe kam qene i mahnitur); Eves (motres sime te vertete ortodokse); Deshmuesit, Northbard.....

Zoti ua shperblefte!

Faqja 14 prej 21 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Largimi me dhunė i shqiptarėve nga RTP-ja
    Nga RTP nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 26-11-2008, 06:39
  2. Sa i mprehtė ėshtė 'largimi i trurit'?
    Nga Davius nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-02-2007, 07:57
  3. Mendime pėr botėn ku jetojmė (Ardhja dhe largimi i njeriut)
    Nga _JuSt_Me_ nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-01-2007, 17:57
  4. Arbnori, ambasador i ri nė Vatikan
    Nga Tastiera nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 29-10-2005, 12:03
  5. Flet aktori i njohur i humorit, Fadil Hasa: Largimi nga estrada dhe planet
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-08-2005, 09:30

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •