Close
Faqja 10 prej 21 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 207
    xumparja
    Anėtarėsuar
    12-10-2002
    Vendndodhja
    SHBA
    Postime
    570
    Postuar mė parė nga Iceberg
    Postuar mė parė nga klod

E pse t'i duhen Anastasit prifterinj greke kur ai ka gjetur njerez si "Klod" me tru te shpelare me anti shqiptare se vete greket dhe qe as nuk e njohin as nuk e pranojne konceptin e kombit!!!?

Ai nuk eshte budalla qe ti implikoje gjerat me shume se sa jane.
    Te mos harrojme ate qe ka thene i madhi Faik Konica: qe e keqja me e madhe e Shqiperise jane vete shqiptaret.

Dmth Iceberg, kedo te vene ne krye te kishes, (pervec ndoshta teje,) dhe po te jete shqiptar ju prap nuk do jeni i kenaqur.
    Pra nuk qenka sulm kunder Janullatosit, ai eshte "koka e turkut" per nje fushate kunder ortodoksise.
    Po kshu thoni mos i bini rrumbullak, sa na harxhoni kot frymen.
    Shume e ulet si taktike.
    Ne Shqiptaret e vertete kemi si tradite qe kur akuzon tjetrin te sjellesh fakte, perndryshe nuk je burre por grua thashethemexhije.
    Ne se ke prova kunder Janullatosit, fol e nxirri, nese jo hesht se nuk ka nevoje njeri per perralla e krijime te imagjinatave te semura.
    DHe ju te tjeret, nese keni prova per krime te Janullatosit kundra shtetit Shqiptar (se ato kunder ortodoksise jane kompetence e ortodoksve) sillini ketu, nese jo dhe ju qepeni gojen se u bote si ato grat e kqia, qe folin ca tu vije nder mend pa patur pike respekti per te verteten dhe reputacionin e personit qe po merrni neper goje.
    Qetesi!
    Shoket lexojne!

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Me ke te flasesh ketu?

Te nderuar, ketu po flitet per nje Person, Anastas Janullatosin, edhe jo per Greqine!

Te shohim pak:

I - Harmonies

Se pari Harmonies, une jam habitur qe paske gjetur nje tekst perendimor ne anglisht, kaq tolerant mbi personin e Shen. Kozmait. Se pari duhet te kuptosh historikisht se cdo te thote fjala kulture helene ne shekullin e 17-te, si edhe kuptimin e nocionit komb, ose nacion po ne kete shekull.

Ta bej kete verejtje, duke pare ato qe kerkon te thuash. Shen Kozmai, nuk erdhi ne "Shqiperi" (qe nuk ekzistonte ne ate kohe si shtet) qe te shpallte pavarsine, por qe te predikoje krishterimin ortodoks nder fshatra e vendbanime ortodokse, te rrezikuara nga konvertimi ne muslimanizem. Predikimit te tij, madje, i dedikohen edhe moskthimi i zonave te sotme ortodokse ne jug te Shqiperise. Per kete ai pati admirimin te shume njerezve, perfshi edhe Ali Pashe Tepelenen, edhe per mesazhin e krishtere ortodokse, ai derdhi edhe gjakun e tij.

Metafora e tij me Imzot Anastasin qe ndron se te dy vijne prej nje vendi, me mesazhin e mbajtjes edhe rringjalljes se besimit ortodoks nder shqiptaret, si edhe ecuria e jetes se tyre me shenjteri edhe persekutim nga

banalet dje nen turkun, sot nen "patriotizmin" me nota fondalo-joshqiptare, ps Icebergu etj.

II - Pika e dyte edhe nje here ka te beje me "faktet" e Honezmit, te cilat se sa jane serioze ne lidhje me kete teme, shihet qarte.

Honezmi, ti je hajdut! Po, sepse nje shqiptare vodhi dje ne Amerike, qe keshtu duhesh te jesh edhe ti...!.....ky eshte niveli i fakteve te tua.

III - Icebergu!

Shihni pak Icebergun e famshem te debatit, se sa djale logjikues qe eshte, sa faktues.

Deri me tashti sa e sa here i kemi thene Iceberg Haxhi Qamilit, te sjelle fakte per shpifjet qe ka bere, edhe ato qe thote jane::

postuar me pare nga Iceberg:
    E pse ti duhen Anasatsit prifterinj greke kur ai ka gjetur njerez si "Klod" me tru te shpelare me anti shqiptare se vete greket dhe qe as nuk e pranojne konceptin e kombit!!!?

Iceberg:

1) meqe ke filluar te kapesh me mesime gjuhesore, se pari, po me detyron te them pas kaq kohesh, qe te shkosh e te mesosh pak shenjat e pikesimit, qe te mungojne me shumice ne shkrimet e tua. E shkruajtur me sakte, do te ish:

E pse do ti duhen anastasit prifterinj greke (,)kur ai ka gjetur njerez si "Klod"(,) me tru te shpelare(,) e me anti(-)shqiptare, se vete greket(,)edhe qe as nuk e njohin(,) e as nuk e pranojne konceptin komb(?)!!!

Tashti, Iceberg, mua me duket se ti nuk di nga tia fillosh me pare, nuk ke baza. Klodi eshte ne Angli per jo me pak se kater vite, edhe rezultati i punes se Anastasit nuk varet hic prej tij. Ky nuk eshte fakt....mos valle, se c'kam vene re, ty te duket vetja patriot, meqe me mban perkrenaren eedhe shqiponjen si steme? Apo mos te duket vetja me kompetent ne jete, meqe te rre menja se je me MA? Hmmmm, une po dyshoj shume per karakterin tend. Ti kujton se une nuk e di se ben vaki neper Unversitetet angleze? Ke simptoma shume te ngjashme!

Iceberg! Faktet e mia ishin te tjerat qe ti as nuk i permend, por kapesh pas nje shtese. Logjika jote degradon me shembuj nga vete veprimtaria juaj jetosore. "Ju" te djathtet u shqepet nga te huajt...per "te miren" e "kombit", derisa ia bete varrin me piramida, edhe shoqerine tuaj e quajtet te shenjte....

Ka mundesi qe Konica, ate shprehje ta kete thene fare mire per tipin tuaj. Ku ka me "Tru-shpelare"
    , madje deri ne legenizem karagjozllik, se ai qe akuzon pa faktuar? Mos valle ne kete lloj karakteri konsiston "patriotizmi" yt? Apo mos do te thuash se edhe At. Artur Liolini....!

Jo ore jo, ju nuk jeni hic patriote. Ju jeni nje TUFE njejesash ne krize identiteti personal, edhe meqe ju dha shansi te lexoni dy libra, ju rre menja....kush e di se per ku!

Ti ke shpifur, jo me pak se dy here ne emrin tim........dmth je nje....!

Feja, Iceberg, u shkaterua ne pergjithesi, ndoshta ajo katolike e bektashiane me teper, per arsye qe dihen. Por ama, ata te tute, kur filluan aktivitetet rinore ne Durres per shkaterrimin e fese, ia filluan nga Shen. Vlashi ortodoks i Durresit, apo jo?

Persekutimi i dyte, edhe me i pabesueshmi, ishte ne kohe te Demokracise berishiane! Ortdoksia ishte e vetmja qe pati me pak kompensime ne rikthimin e objekteve edhe godinave kishtare, se nga te gjitha fete e tjera tradicionale. Ardenica u kthye shume vone. Apollonia s'eshte kthyer ende. Ne qender te Tiranes, u ndertua Kisha katolike e Shen Palit, kompensim per ortodokset, jo. Nuk lejohet rinovimi i Kishes se shen. Prokopit tek liqeni artificial, etj etj...

postuar nga Iceberg:
    Janullatosi po perpiqet te shkaterroje gjithshka shqiptare (ver presje Iceberg...), ne menyre qe numri i "Klod-eve" te rritet edhe shqiptaret e vertete ortodokse te mos kene fakte historike te mbeshtesin perkatesine e tyre kombetare.
    Iceberg! Nuk eshte detyra ime te te mesoje ty, se cfare eshte dobiclleku, pafytyresia, edhe legenizmi.

Kur si ke mesuar deri me tash, 33-vjec Burre....turp!

Une kam per detyre, si gjithnje, te te them: Cfare po brockollit? Fakt eshte edhe ky qe po na permend? Si Rinovomi i Kishave te shkaterruara, na qenka shakterrim? Ngritja e shkollave teologjike, ku mesojne njerez te diplomuar nga e gjithe bota, eshte shkaterrim? Botimi i Dhiates se Re te Kostandin Kristoforidhit, qenka shkaterrim? Perkthimi i literatures ortodokse ne shqip, qenka shkaterrim? Veshja e mbi 100-prifterinjeve shqiptare, qenka shakterrim? Krijimi i Sinodit shqiptare, qenka shkaterrim?

Gjarber Pashtriku na qenka kthyer ne Arber!

IV - Bayern!

Te lutem Bayern, nqs je me te vertete ne brendesi te temes, lexo faqen e pare te debatit, edhe do te shohesh se kreu i ortodkseve shqiptare ne diaspore, At. Artur Liolini, ka vene me duart e veta dekoraten ne rroben e Imzot Anastasit, edhe lexo letren e tij.

flm!

(ps, po flasim per vitin 2002-3)

**Verejtje! Bayern, une nuk e di ne ia ka shkelur ndonjehere deren Kishes ti, po une qe kam kaluar vite te tera, cdo dite, edhe me ore te tera...nuk kam degjuar deri me sot ndonje meshe ne greqisht. Shpifja eshte rrene e keqe edhe kunder Allahut (sipas jush).Keshtu qe me i vetekontrolluar!

Sersish: Ne ju kemi sjelle fakte mbi veprimtarine e Dhespotit ne Kishe, edhe rezultatet e saj. Ju nuk keni sjelle asgje pervec se ofendimeve edhe shpifjeve tipike te llojit tuaj.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 26-12-2002 mė 06:00

Perjashtuar Maska e {Princi}
    Anėtarėsuar
    27-10-2002
    Vendndodhja
    Buried Alive
    Postime
    266
    per klod...

edhe sali berisha kur erdhi per vizite ne shqiperi nicholas gage e priti megjithse e kishte shpallur person non grata ne kohen kur qeveriste ai vete....megjithate mbas vizites zoti berisha prap deklaroi qe mr gage eshte antishqiptar.

pra si i thone i zu rrota bishtin ...kshu edhe puna e dekorates...duhej ta bente edhe e beri arthur liolin ate gjest..por te jesh i sigurte qe pakenaqesia qendron akoma.......

sa per punen e meshes kerkoj ndjese ..kastile kam marre ne tel kusheririn tim qe eshte edhe sekretari i kishes orthodokse autoqefale i shqiperise edhe e kam pyetur si mbahen meshat....
    pra fatmirsisht meshat u mbakan akoma shqip...per momentin....

e kam deklaruar edhe me pare skam asgje kunder kishesh ..por sme pelqen fakti qe po merr nje orientim komplek grekofon ..dhe per mendimin tim po e humb ate grade ..autoqefale....

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Bayern!

Te gjitha jane disinformacione te qellimshme kunder ortodoksise. Arsyet se perse jane te shumta, duke filluar qe nga injoranca, edhe duke kaluar me pas, si rrjedhoje, ne paragjykimet, antifetarizmin, moskompetencat, vuajtje per emer etj etj.

Une po te them, ja shih....vete fakti qe disa pohojne me kompetence se ne Kishat ortodokse u meshonka ne greqisht, tregon katerciperisht ato qe une kam thene deri me tash. Po si xhanem, po te pakten a nuk kane patur mundesi te shohin Meshen e Pashkeve te transmetuar ne TVSH per gjithe keto vite? Psalltet e Kishes ortodokse shqiptare jane jo greqisht foles, keshtu qe edhe psallja nuk mund te behete ne ate gjuhe. Po ashtu prifterinjte, shumica jane djem e burra nga shtresa te thjeshta ortodoksish shqiptare, qe nuk dine ose nuk zoterojne greqisht.

Madje edhe At. Efremi, qe eshte murg grek, edhe pse nuk di shqip fare, per eshte detyruar te mesoje te lexoje ne shqip, keshtu qe te gjitha sherbesat e tij ne Seminar, Ardenice e kudo, ai i lexon ne shqip.

Kjo ka qene gjithnje keshtu.

Nga ama tjeter, katekizmat behen ne shqip, pasi jane bere nga prifterinj ortodokse amerikane, jo-greqisht foles, si At. Martini Ritsi, At. Luka Veroni; apo nga prifterinj shqiptare jo greqisht foles, At. Kristo, apo At. sotir Xhaferri...

Literatura meshtare eshte ne shqip, ungjlli i kristoforidhit eshte ne perdorimin zyrtar, po ashtu perkthimet e Nolit.....

Po te shohesh ne faqene e pare te kesaj teme, e mira eshte te lexosh letren e At. Artur Liolinit, ku ai shprehet qarte per keto rezultate domethenese ne ortodoksine shqiptare.

Po si ore, se paskemi degjuar ne nje here te vetme dhespotin, apo te tjeret, te flasin per ato gjera per te cilat akuzohen nga ......(dihet se kush)!

Edhe ajo qe nuk po kuptohet dot ende ne keto debate eshte se NUK KA ME NJE PRIMAT TE VETEM mbi Kishen ortodokse. KrEu i Kishes ortodokse shqiptare eshte Sinodi, i perbere prej kater peshkopeve te BARABARTE!

Te gjitha ato per te cilat flitet me siper nga anti-kristinaet ortodokse, nuk jane vecse probleme te qeverise edhe shoqerise SHQIPTARE edhe nuk kane te bejne aspak me personin e Anastasit.

Nje shtet i parregullt mbi veprimaterine e shtetasve te vet; nje shtet qe i le te vdesin urie...etj etj..problemet e pas 90-tes...shpien ne ato veprime personale te lloj-lloj shthurrjeve.

Perjashtuar Maska e {Princi}
    Anėtarėsuar
    27-10-2002
    Vendndodhja
    Buried Alive
    Postime
    266
    ah sa inat me vjen qe se rregjistrova ate intervisten....a liolinit...megjithate prap un tek dicka nuk kapet dot me ty...fakti qe ti e ke mendjen tek ofendimet edhe akuzat...........

faqen e pare e kam pare edhe e kam lexuar...te thashe....
    kur te ze rrota bishtin ske ca i ben......
    u desh ta bente se i erdhri urdhri nga lart...(jo nga lart me kuptimin e perendis por nga lark me kuptimin e maliqit...edhe je aq i zgjuar sa ta kuptosh se cthot ligji ben maliqi...)
    edhe si i thon urdhri zbatohet nuk kundershtohet....

pastaj mos me htuj qe ai janullatosi nuk eshte i imlikum ne politik se na hape barkun ...te thash dhe njeher mos me akuzo kot,,,skam asgje kunder kishes ....thjesht kunder personazhit janullatos...

i/e regjistruar Maska e Emigranti
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    105

Pyetje per Klod

Po ta drejtoj ty kete pyetje Klod me shpresen qe me ne fund do te marr nje pergjigje te plote. Po ta drejtoj ty, sepse nga diskutimi del qe je i mireinformuar. Te siguroj se nuk kam asnje paramendim, vetem se asnjehere nuk e kam kuptuar arsyen perse Kisha Autoqefale Shqiptare duhet te kete ne krye te saj nje jo-shqiptar. Une e di qe Fortlumturia e Tij Anastasi eshte nje burre i kulturuar dhe nuk jam nga ata qe e akuzojne per lloj-lloj gjerash, vetem se siē te thashe nuk e kam kuptuar pse nuk u vendos nje shqiptar.

Kam lexuar ketu qe sillen krahasime per prifterinjte katolike, por ata qe shkruajne duket se nuk e dine qe ne Kishen Katolike Romane nuk egziston autoqefalia, keshtuqe prifterinj me kombesi te ndryshme mund te vine ne Shqiperi, pa krijuar problemin qe krijohet ne Kishen Ortodokse, per shkak te AUTOQEFALISE.

Falemnderit per Mirekuptimin dhe Respekte

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    [i]Postuar mė parė nga Manciste
    Ne Shqiptaret e vertete...

Te mendoja angleze?!

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    [i]Postuar mė parė nga Manciste
    Ne Shqiptaret e vertete...

Te mendoja angleze?!

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Lexova shume shkrime ne fillim te kesaj teme dhe po e them edhe une mendimin tim.

Nuk do te kisha pershendetur kurre nese xhamia udhehiqet nga nje arab, e as kisha katolike nga nje italian apo katolik tjeter, rrjedhimisht nuk pershendes as qendrimin e tij ne Shqiperi. Greqia nuk eshte e sinqerte dhe mike me ne si komb, kete e dijme te gjithe!!!! PErkundrazi, Janutallos e din se shqiptaret keqtrajtohen kudo ne Greqi!!!!
    Pashe argumente te Albos dhe argumente te Iceberg. Nuk e njoh gjendjen e feve ne Shqiperi,por mesova dicka nga shkrimet qe lexova.
    Kjo mund te permbyllet me nje fjali: Enver Hoxha shkaterroi autoqefaline dhe tani po e nrigt Janutallosi!!!!

Kur themi se kisha ortodokse shqiptare ishte e pakuadro, kete pohim duhet ta riperserisim edhe per dy komunitetet fetare: ate musliman dhe ate katolik. Keto dy drejtime fetare po ngrisin veten dhe me kuadro shqiptare, kisha autoqefale shqiptare, jo!
    Nese kemi pasur nevoje per ndihme, atehere mund ta felenderojme dhe me nderime ta percjellim deri te kufiri grek ku cdo dite keqtrajtohen shqiptaret. Nese ky eshte ashtu sic shprehet Albo, atehere ky duhet te beje edhe nje pune: Ta braktise shtetesine greke dhe ta pranoje ate shqiptare!

Deri sa ky te kete shtetesine greke nuk eshte legjitim ne kishen shqiptare. Kisha ortodokse eshte autoqefale dhe nuk eshte si ajo katolike qe drejtohet prej Rome. Kishat ortodokse jane kombtare, dhe qendra e tyre eshte e pavlere isc eshte Meka e pa vlere per kombet! Prandaj ne nuk mund te strukemi para nje arsyetim se e dergoi ky apo ai. Nese eshte kisha autoqefale, atehere e tille eshte edhe perballe Srambollit!

Une nuk pranoj nje logjik te tille se ortodokset vet duhet te vendosin a duhet ai te largohet. Ky njeri sherben ne token e quajtur Shqiperi ku ka edhe konfeksione tjera....
    Ceshtja e tij nuk eshte vetem e nje komuniteti fetar, por eshte ceshtje kombtare! Sikur mund te jete ceshtje kombtare nje Hasan El Arabi po te vinte te ne per te na i rindertuar xhamite!!! E huaja nuk behet kurre e jona! E as ai nuk behet kurre i joni, e keqja eshte se po ben histori dhe po krijon tradite!!!!

Nese ai mendon se vertete punon ne mer te Zotit, atehere le te hjek dore nga dokumentet tokesore dhe te marre shtetesine shqiptare, sepse ashtu ashtu dokumentet tokesore nuk kane vlere para Zotit, por deshmojne per patriotizmin e tij grek!!! Dhe nese ai formalisht behet shqiptar, atehere ne do t“i besonim vlersimeve pozitive!

Nese ai merr shtetesine shqiptare, atehere mund te perligjen veshtrimet pozitive ndaj tij, mirepo nese ai nuk e ben kete, por ndjehet krenar si grek dhe mbetet i tille dhe si grek don te varroset ne Shqiperi, varri i tij do te jete i demshem per ne!!!

Me qarte:
    Nese ia mbetet me shtetesi greke dhe pohon se i don shqiptaret dhe se po i ndihmon, kjo tregon krenarine e tij kombetare greke, qe ne nuk ia mohojme, por krenari te tille shqiptare kemi edhe ne dhe kemi te drejte te kemi dhe nuk jemi nacionalist te terbuar, por kryekeput si Janutallos, dhe kemi te drejte te jemi krenar , si ai me Greqine, poashtu edhe ne me Shqiperine!
    Me debimin e tij ortodokset shqiptar do te largonin nje etiket jo te mire. Ne mund edhe te heshtim, por kjo nuk ndihmon ceshtjen, ndoshta ju qeteson juve, por jo neve!!!

Ushtari i mire
    i/e ftuar
    Postuar mė parė nga Manciste
    me ate mentalitetin e trasheguar nga Enveri ku "Feja eshte ceshtje e te gjitheve" te fusim hundet dhe aty ku nuk na takon?

FEJA ESHTE CESHTJE E TE GJITHE POPULLIT! (lol)
    O cme hoqet mallin e parrullave

Faqja 10 prej 21 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Largimi me dhunė i shqiptarėve nga RTP-ja
    Nga RTP nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 26-11-2008, 06:39
  2. Sa i mprehtė ėshtė 'largimi i trurit'?
    Nga Davius nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-02-2007, 07:57
  3. Mendime pėr botėn ku jetojmė (Ardhja dhe largimi i njeriut)
    Nga _JuSt_Me_ nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-01-2007, 17:57
  4. Arbnori, ambasador i ri nė Vatikan
    Nga Tastiera nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 29-10-2005, 12:03
  5. Flet aktori i njohur i humorit, Fadil Hasa: Largimi nga estrada dhe planet
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-08-2005, 09:30

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •