Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 2
    Pasionale Maska e selvaggia
    Anëtarësuar
    07-02-2006
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    33

Përse ënderrojmë ?

Po hap edhe unë një temë

Përse ëndërrojmë?
    Përse kur flemë, mëndja jonë shëtit dhe ëndërron gjëra ? e në pjesën më të shumtë , gjëra ireale...E mbi të gjitha....çfarë domethënie kanë ëndrrat ?

Ndryshuar për herë të fundit nga selvaggia : 16-09-2008 më 18:32

pa meshire per injorancen Maska e stella_senza_cielo
    Anëtarësuar
    30-07-2008
    Vendndodhja
    Ne qiell pa diskutim....po jo ne ate qiell qe te gjithe deshirojme...ky qielli ku jetoj une ka shume mbeturina njerezore....qe fatkeqsisht vetem po te isha e tille do dija ti shmangia e ti torturoja :p
    Postime
    617

Enderrojme sepse endrra nuk e demton realitetin

E dini c'eshte endrra?Ekuptoni ju se c'do te thote te enderrosh?A mund ta ndjeni sadopak efikasitetin e fjales enderr???Jo ju nuk mund ta kuptoni...ju thjesht provoni kenaqesine e saj,fluturoni drejt nje misioni imagjinar duke menduar se realizuat udhetimin tuaj te pare ne kozmos dhe ju duket aq i thjeshte tamam si ai veprimi 1+1=2......truri e ka memorizuar permendesh kete mekanizem si ai femija i klases se pare qe lexon mekanikisht " mami, liria ,sokoli".......Por kur ktheheni ne identitietin tuaj,kozmosi nuk duket me,madje as anija juaj kozmike.Ato veniten bashke me deshiren tuaj per te arritur persosmerine....idealen....qe mund ta realizojme vetem ne kufijte jashte reales.....

Vija qe kufizon rrethinat e se vertetes eshte endrra....sepse duke kaluar doganen,ti hyn ne shtetin e shpreses,aty ku te ringjallet endja per te riaktivizuar butonat e se ardhmes.Ne kontinentin e endrres ti frymezohesh e lartesohesh moralisht, merr force per tu zhvilluar ashtu si gradacelat gjigande te qytetit BIFAR(bota imagjinare,force e aktivitetit real)....Atje horizonti yt kurorezohet me nje deshire largpamese.

Endrra eshte motorri i prakticizmit njerezor....ndoshta eshte qesharake por do ta quaja "burim i jetes" sepse aty ku merr fill shpresa per te ardhmen,per specializimin dhe kualifikimin e personalitetit tend pikerisht aty ti ndjen se jeton...se ke ambicie dhe synime thelbesore per jeten....

Per mua endrra personifikon aspiraten....porten e fobive te XH.Leopardit....dhe pa u hapur kjo porte nuk hapet rruga drejt lavdise,gezimit,lumturise dhe dashurise finale....

JA PSE NE ENDERROJME........

P.S: kur jam drejtuar me "ju" e kisha fjalen per gjithe njerezimin dhe jo per antaret e forumit....respekte per ju....
    adesso si che ho trovato il mio cielo forever and ever

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •