Close
Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 88
    Mitro Maska e titi-a
    Anėtarėsuar
    22-02-2008
    Vendndodhja
    Mitrovicė
    Postime
    287
    Sarah Joseph: Themeluesja e revistės Emel

Konvertime August 21st, 2008

Sarah Joseph, e lindur nga njė nėnė katolike, e pranoi Islamin nė moshėn 16-vjeēare.Sot ajo boton revistėn e vetme qė shkruan mbi jetėn e muslimanėve nė Britani. Joseph, nėna e tre fėmijėve, ėshtė nderuar nė vitin 2004 me titullin Urdhri i Perandorisė Britanike (pėr shėrbime ndaj dialogut ndėrfetar). Ajo mban ligjėrata anembanė Britanisė, kujdeset pėr edukimin e tre fėmijėve tė saj, 9, 6 dhe 3-vjeēar dhe i pėrkushtohet edhe revistės sė saj, Emel.Kur ishte 14-vjeēe ajo tregon se ishte e pasionuar pas fotomodeleve, por dy vjet mė vonė pranoi Islamin.“Identiteti im si muslimane ėshtė i fortė,” thotė ajo, “por ky identitet i fortė nuk ėshtė kundėr tė jetuarit nė njė shoqėri pluraliste e tolerante.”
    Kjo ishte arsyeja pėrse ajo themeloi me bashkėshortin e saj revistėn Emel, qė tė prezantonte para shoqėrisė njerėz tė ndryshėm, qė nuk janė antiperėndimorė, ndryshe nga stereotipi i medias.
    Pėr Sarah Joseph konvertimi nė Islam i dha pėrgjigjen shumė pyetjeve, tė cilat kishin mbetur pa pėrgjigje nė besimin e saj tė mėparshėm, Katolicizmi.
    Pėrktheu: Eglantina Muēa
    Forcojeni ju Islamin nė zemrat tuaja qė Allahu ta forcoj atė nė tokė

Mitro Maska e titi-a
    Anėtarėsuar
    22-02-2008
    Vendndodhja
    Mitrovicė
    Postime
    287
    Sheila Musaji: Zė aktiv nė komunitetin islam

Konvertime August 21st, 2008

Sheila Musaji, nga St. Louis, Missouri, e ka pranuar Islamin mbi 30 vjet mė parė. Ajo ėshtė themeluesja dhe botuesja e gazetės tremujoreThe American Muslim (1989-1995), Muslim Resource Directory of America (1990, 1992) dhe kohėt e fundit tė publikimit on line The American Muslim (prej vitit 2001).Sheila Musaji ėshtė njė zė aktiv nė komunitetin islam. Ajo ėshtė e pėrfshirė nė shumė projekte me organizata tė ndryshme. Nė tė kaluarėn ajo ka qenė edhe ndėr delegatet amerikane nė Konferencėn e Dytė tė Grave Muslimane tė mbajtur nė Sudan. Ajo ka qenė muslimania e parė qė ka mbajtur ligjėrata nė Kolegjin Amherst, Massachusetts dhe pjesėmarrėse e Parlamentit tė Feve Botėrore nė Ēikago, SHBA.
    Ajo ėshtė autore e shumė artikujve pėr Islamin nė Amerikė dhe shpesh mban ligjėrata pėr Islamin nė kisha, shkolla, sinagoga dhe organizata tė ndryshme. Pas vėrejtjeve tė Papės Benedikt, tė cilat u konsideruan ofenduese nga shumė muslimanė, ajo bėri thirrje pėr dialog.

Mitro Maska e titi-a
    Anėtarėsuar
    22-02-2008
    Vendndodhja
    Mitrovicė
    Postime
    287
    Si e kujtoi Allahun njė adoleshente

Konvertime December 25th, 2007

Siē veprojnė shumė njerėz, unė iu ktheva Allahut dhe Islamit gjatė momenteve tė vėshtira tė jetės sime. Ėshtė njė fakt i tmerrshėm i jetės. Kur jeta ėshtė e mirė dhe e lumtur, askush nuk ndihet i obliguar tė kthehet kah Ai ose feja e Tij. Pasi jam kthyer kah Allahu, iu afrova njė shoqeje nė mėnyrė krejt tė rastėsishme duke u munduar ta nxis atė t’i kthehet edhe ajo Islamit. Pėrgjigja e saj e ftohu gjakun tim: “Tani, jeta ime ėshtė e mirė, jam e lumtur dhe nuk mė duhet ndonjė ndryshim.”
    Mendova me vete, mė mirė ta mbash gjuhėn tėnde. Dėshiroja ta shtrėngoja dhe t’i thoja: “A dėshiron vėrtet qė tė ndodhin disa ngjarje tragjike para se t’i kthehesh Islamit?” Siē duket, askush me mendjen e tij tė drejtė nuk do ta dėshironte kėtė, por nė ndėrgjegje e ndjej se secili e dėshiron.
    Nuk kam ndonjė pėrjashtim pėr kėtė. Isha nė depresion si rezultat i njė serive tė ngjarjeve tė cilat ndodhėn. Tani kur shikoj prapa, nuk ishte shumė, por tė jesh adoleshente e cila ka humbur identitetin dhe qėllimin nė jetė, ishte vigan i tė gjitha krizave.
    Isha ndarė prej shoqeve tė mia mė tė mira duke u larguar nga jeta ime dhe e rivendosur nė vendin qė e kisha quajtur njėherė shtėpi. Ka qenė e vėshtirė dhe isha duke vuajtur. Mundohesha tė gjeja ngushėllim duke ndenjur zgjuar gjatė natės dhe duke qenė kureshtar pėr yjet, e ēuditur me faktin se ata ishin yjet e njėjtė qė i vėshtroja me habi derisa jetoja nė anėn tjetėr tė botės.
    Familja ime, Elhamdulilah (Gjithė falėnderimi i takon Allahut), i kishte tė gjitha ndryshimet drejt Islamit nė vitet e kaluara. Askush nuk mė ka detyruar ta vė mbulesėn dhe unė nuk e kam bėrė thjesht sepse mendoja se nuk isha e gatshme. Ata, sidoqoftė, shpresuan pėr mua tė vishesha thjesht dhe mė e rėndėsishmja mė propozuan namazet e mia ditore.
    Tezja ime u mundua tė mė merrte me vete nė kėto orė mėsimi (pėr fenė) qė mbaheshin afėr dhe unė shkoja kur mundesha. Njeja dhembje dhe nuk e kuptoja qartė pse. Dhe ndodhi qė kėto tema tė veēanta nė kėto orė qė i kisha ndjekur ishin rreth asaj pse ndodhnin dhimbja dhe vuajtja. Mėsuesi tha se ne kalojmė kohė tė vėshtira si test, pėr ta parė se si i pėrballojmė ato. Pėr ta parė nėse ne i kthehemi Siratul Mustekim (Rrugės sė Drejtė), ose largohemi nga ajo.
    Ishte ajo ditė kur unė mėsova se ēdo grimė tė dhimbjes qė ne e pėsojmė, tė dyja emocionale dhe psiqike, na lehtėson neve prej dėnimeve nė botėn tjetėr. Ishte atėherė dhe unė fillova me tė vėrtet tė kuptoja rrugėn e Allahut, si ēdo gjė qė ndodh qė ka njė qėllim dhe unė supozoja tė mėsoja prej kėsaj.
    Ishin pothuajse dy vite e gjysmė prej asaj periudhe tė jetės sime. Mė mori njė vit e gjysmė qė tė filloj me tė vėrtet ndryshimet. E njihja Islamin, por nuk e praktikoja siē duhej ta praktikonte muslimani. Mendoja se isha e lumtur por thellė brenda vetes e dija se nuk isha.
    Isha hipokrite dhe sa mė shumė qė mundohesha ta refuzoja kėtė, nuk mundja. E pranova atė dhe u gėzova se e gjeta rrugėn e vėrtetė. Ndėrgjegjja ime nuk ishte e vdekur por unė e kisha heshtur atė. E kam kryer Umren dhe falesha vazhdimisht se herėn tjetėr ndėrgjegja ime mė foli mua, unė nuk do ta dėgjoja vetėm, por, do ta plotėsoja dhe nuk do ta injoroja.
    Ramazanin e kaluar, njė natė tė vonė, vendosja e hixhabit u ngulit nė ndėrgjegjen time dhe nuk u largua mė. I thashė vetes se nuk isha e gatshme, se kishte shumė punė qė unė nuk do tė isha nė gjendje t’i plotėsoja, por nga fjalėt e sinqerta tė shoqeve pėrkrahėse i thashė vetes se nėse nuk filloj tani nuk do tė filloj kurrė. Dhe e besoja kėtė 200 %. Kėshtu, unė nuk kisha ndonjė justifikim pėr mosmbajtjen e Hixhabit. Dhe, elhamdulilah, pėrfundimisht unė e vendosa Hixhabin mė 31 Dhjetor, 1999 nė moshėn 18 vjeēare dhe e mbaj qė atėherė.
    Pas njė muaji, unė e kuptova se hixhabi nuk ishte aq punė e madhe sa mendoja. Nuk ishte e vėshtirė fundja. Menjėherė gjeta shumė shoqe qė gjithashtu mbanin hixhab. Kėto shoqe dhe familja ime ishin forcė e madhe pėr ta ngritur imanin (besimin) tim.
    E ngarkova veten mė shumė me mesxhidin-duke drejtuar aktivitete dhe duke ndjekur mė shumė orė mėsimi pėr ta shtuar dijen pėr fenė tonė. Jam e lumtur qė vendosa ta mbaj hixhabin atėherė, sepse, kush e di se sa gjatė do tė mė merrte pėr mua t’ia filloja.
    Si do ta kujtoja Allahun dhe rrugėn e Tij madhėshtore?
    Ēdo gjė m’a kujton Allahun dhe mund ta ndiej dashurinė time pėr Tė, pėr Profetin tonė dhe pėr fenė tonė qė pėrhapet ēdo ditė.
    Pėrktheu: Fexhrie Kaēiu

Mitro Maska e titi-a
    Anėtarėsuar
    22-02-2008
    Vendndodhja
    Mitrovicė
    Postime
    287
    SI E PRANOVA ISLAMIN – NGA MOTRA E JUAJ MEDINA

Unė ēdoherė e kam besuar Zotin prej qė e mbajė nė kujtesė tė kaluarėn. Nėna ime ka qėnė katolike, besimtare e fortė. Kėshtuqė, unė kam jetuar dhe jam rritur nė njė familje katolike.
    Pas disa kohėve ka dashur All-llahu qė tė takohem me njė djalosh emigrant nga Kosova, me tė cilin edhe jam martuar dhe kam jetuar me te 10 vite si katolike.
    Ai gjithherė ishte musliman, mirėpo ai nė fillim tė takimit nuk e falte namazin rregullisht. Ai linte parimin kryesor pėr njė besimtar musliman, qė ėshtė t'i nėnshtrohesh All-llahut me ibadet, pasiqė mu pėr kėtė na ka krijuar Ai. Siē thotė All-llahu i Madhėruar: "Unė nuk i krijova xhindet dhe njerėzit pėr tjetėr pos qė tė mė adhurojnė." [Edh-Dharijat, 56] Mėgjithate, ai e ndjente vetėn keq se pse nuk e kryen kėtė obligim dhe ēdoherė kishte shpresėn se njė ditė do t'ia fillojė. All-llahu nga mėshira e Tij, na ofroi tė dyve, mua dhe atė afėr Tij. All-llahu Ekber – All-llahu ėshtė mė i madhi.
    Ēdoherė e kam dashur profetin Isa – Jezusin, aq fortė saqė ashtu kemi mėsuar se ai ka qenė njė i dėrguar nga ana e Zotit dhe djalė i Tij. Kėshtu kam besuar derisa lexova Librin e Shenjtė – Kur'anin ku thotė All-llahu: "S'ka dyshim se All-llahu nuk e falė (mėkatin) t'i pėrshkruash Atij rival (idhujtarinė), e pėrpos kėtij (mėkati) ia falė kujt tė do. Kush i pėrshkruan All-llahut rival, ai ka trilluar njė mėkat tė madh." [En-Nisa, 48]
    "Pra, pėrpos All-llahut mos lut zot tjetėr e tė bėhesh prej tė dėnuarve." [Esh-Shura, 213]
    "Thuaj i lutėm Zotit tim dhe nuk i shoqėroj Atij askėnd!" [El-Xhind, 20]
    "Kush i bėn shok All-llahut, All-llahu ia ndalon Atij mirėsitė e xhennetit dhe vendqėndrimi i tij ėshtė zjarri." [El-Maide, 72]
    Dhe lexova hadithet e Pejgamberit [sal-lallahu alejhi ve sel-lem]: "Kush adhuron dikė tjetėr pėrpos All-llahut dhe vdes nė kėtė gjendje hyn nė zjarrė." [Muslimi]
    "Mėkati mė i madh ėshtė t'i shoqėrosh All-llahut dikė tjetėr." [Muslimi]
    "Kush vdes duke i bėrė shok All-llahut hyn nė zjarr." [Muslimi]
    Kėto dhe argumente tė shumta si kėto qė mė bėnė tė bindem me Islamin.
    Falėnderimet i takojnė All-llahut qė e dėrgoi tė Dėrguarin e fundit [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] qė t'na udhėzojė dhe t'na njerrė nga errėsira nė dritė, nė rrugėn mė tė drejtė.
    Lus All-llahun qė t'mė falė mua dhe t'i udhėzojė tė gjithė ata qė nuk e njohin All-llahun ashtu siē e meriton tė adhurohet dhe t'i drejtojė zemrat e tyre nė fenė e pastėr, Islamin dhe ta njohin All-llahun dhe profetin e tyre tė fundit ashtu siē e meritojnė.
    Ka prej njerėzve, qė nga mosdija e tyre qė kanė e fyejn Pejgamberin [sal-lallahu alejhi ve sel-lem], por All-llahu ėshtė Ai, qė e ndryshon gjendjen dhe e udhėzon kėnd tė dojė Ai.
    Unė e falėnderoj All-llahun qė mė bėri ta gjejė besimin e vėrtetė dhe ta njoh profetin e fundit, Muhamedin [sal-lallahu alejhi ve sel-lem].
    All-llahu mė ka udhėzuar hap pas hapi dhe kėtu kam parė, elhamdulilah, qė Ai na do, apo i do robėt e vet dhe na pėrgjigjet neve.
    Dhuntitė e Tija janė tė shumta. Njėra nga ata ėshtė se na ka gėzuar me njė vajzė, elhamdulilah, gjatė kohės qė ende isha e krishtere. Shpesh herė rrjedhin lotėt kur i kujtojė tė mirat qė na i ka dhuruar. Inshallah do tė mundohem qė tė jem sa mė shumė besnike ndaj urdhėrave tė Tija, me tė cilat na ka obliguar, qė kėto gjithsesi janė nė tė mirėn tonė.
    E lindja e vajzės, ashtu siē thashė mė herėt, kur unė isha ende e krishtere. Nė kėtė kohė bashkėshorti mė tregoi pėr njė webfaqe tė Islamit nė gjuhen suedeze. Sa herė qė lexojsha ndesha qetėsim shpirtėror, ēdo ajet palohej nė zemrėn time duke u dalluar e bardha nga e zeza, duke e parė se si duhet tė jetė njė rob i All-llahut dhe e vetmja rrugė qė i afrohet me dashuri All-llahut ishte feja Islame.
    Kėshtuqė kam gjetur lumturinė nė 5 kohet e namazit dhe takimin me Krijuesin, ashtu siē na ka porositur me mbulesė Islame (hixhabin). Pra, kėto janė prej obligimesh tė All-llahut, janė tė lehta pėr t'i kryer dhe kėto i kam ndje disi nė vete: Medina, kjo ėshtė dhuratė nga Unė, qė tė jeshė sa mė afėr Meje.
    Kur vendosa qė tė bėhem muslimane ju afrova njė ditė bashkėshortit tim dhe i thashė se unė dua tė bėhėm muslimane dhe ta pranoj All-llahun Zot tė vetėm, duke mos e shoqėruar nė adhurim me askėnd tjetėr dhe ta pranoj Muhamedin [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] tė dėrguar dhe rob tė All-llahut dhe Pejgamber tė fundit. Nė kėtė moment bashkėshorti mbeti i habitur dhe gati se nuk me besonte. Ishte aq i gėzuar nga kėto fjalė saqė deshi All-llahu qė edhe ai tė bėhėt njė musliman i mirėfilltė.
    Kėshtu pra unė e pranova Islamin, elhamdulilah, falėnderimet i takojnė vetėm All-llahut.
    Nė pėrfundim dua tė them se e vetmja e vėrtetė nga tė gjitha religjonet ėshtė Islami. Ashtu siē ka thėnė All-llahu: "Feja e vetme e pranuar tek All-llahu ėshtė Islami. U kundėrshtuan ata qė u ėshtė dhėnė libri, pasi qė u erdhi e vėrteta, nga zilia mes vete. E kush mohon argumentet e All-llahut, (le ta dijė se) All-llahu (ia) llogaritė shpejtė." [Ali Imran, 19]
    Nė fund lus All-llahun [subhanehu ve teala] qė njerzimit t'ua mundėsojė ta kuptojnė kėtė!

Motra e juaj Medina
    Murtez Xhaferi
    1 Korrik 2007

I Madh je o Zot, lartmadhėruar qofsh o Krijuesi im, qė mė bėre mysliman!

Vetėm Ty tė falem dhe vetėm Ty tė falėnderoj!

Ma mundėso tė vdes si mysliman!

Amin!

Mitro Maska e titi-a
    Anėtarėsuar
    22-02-2008
    Vendndodhja
    Mitrovicė
    Postime
    287
    Ndodhia ime me Islamin

Mesazh nga njė vajzė amerikane pėr motrat e saj nė Islam-

Paqja dhe mėshira e Zotit qofshin mbi ju motra muslimane!
    Feja Islame ėshtė e mrekullueshme..ثshtė feja e vetme tė cilen e kam shijuar prej 12 feve tė cilat i kam mėsuar pėr t’a zgjedhur njėren prej tyre..
    Po e shėnoj kėtė mesazh te ju dhe lotėt e mi mė shkojnė rrėke pėr njėzet vite qė e kam mohuar All-llahun..
    Nuk po ju frikėsoj motra, vėrtetė para se tė bėhem muslimane kam ndier se feja ėshtė diēka me rėndėsi nė jetėn tonė, mirėpo ne (Amerikanet) nuk dėshirojmė kėshtu qė t’a pranojmė rėndėsinė e fesė..
    Po.. ngjarja ime me Islamin fillon qė kur u takova me njė vajzė muslimane prej Arabisė Saudite, mosha e saj nuk ishte mė tepėr se 20 vite..
    Kėrkoi prej meje qė t’i ndihmoja asaj nė gjuhen angleze, e fliste atė gjuhė me ndėrprerje.. nė muajt e parė tė mėsimit nuk kam shfaqur asnjė interesim pėr fenė e saj, me gjithė dashurinė time ndaj zakoneve tė muslimanėve.
    Gjėja e parė qė ma tėrhoqi vėmendjen ishte: Raportet familjare prej tė cilės gjė unė isha privuar qė kur mosha ime ishte njė ditė!
    U ndava prej saj pas njė periudhe prej 5 muajsh, mirėpo prapė i kam ndihmuar nė disa ēėshtje pėr nė kohėn e provimeve.
    Megjithė kohėn e gjatė tė ndarjes prej saj gjithmonė u thellosha nė mendime tė thella nė kėtė vajzė e cila ishte e veshur me hixhab (mbulesė) ngjyrė tė zezė qė e mbulonte tė tėrė trupin e saj deri edhe fytyren e saj tė bukur..
    Ajo kishte dy motra, tė cilat u kujdeseshin dhe mė nderonin mua shumė, derisa unė u turpėrohesha shumė herė prej tyre..
    Shoqet e mia nė universitet mė thonin mua: Si i gjete kėto muslimane injorante, a nuk ėshtė kėshtu a?
    Vetėm mė shtohej dėshpėrimi pėr moskuptimin e shoqeve tė mia se ēka sillet rreth meje dhe brenda meje..
    E kam ndier se muslimanėt kanė njė shenjė qė i dallon ata nga tė tjerėt, me gjithė informacionet e humbura ndaj muslimanėve, sepse ne amerikanet ēuditemi me skena tė muslimaneve, qoftė edhe nėse nuk e shfaqim kėtė.
    Nė njė ditė-shiu, e qė ishte ditė e hėne, thashė sot do tė shkoj nė kishė dhe do ta gjej pėrgjegjen!!!? Pėrgjegjen pėr vėrtetėsinė e Zotit..
    Sepse une dėshirosha qė tė shkoj pėr ēėshtjet e mia te murgėresha e cila ishte shoqja ime..hyra nė dhomėn e zbrazėt (nė kishė) ku ishte kryqi i varrur dhe thash:
    O Zot unė jam nė njė sprovė tė rėndė qė nuk e din askush pėrpos teje..
    O zot mė ndihmo mua..
    O zot a ke ti fėmi?! (I pastėr ėshtė All-llahu prej asaj ēka kam thėnė)
    Ti i sheh lotėt e mi dhe i di mėdyshjet e mia...cilėn fe prej 12 feve ta pasoj?!!
    Dua qė tė jem muslimane..tė vishem me hixhab tė gjatė qė tė kaloj rrugėve me tė..tė martohem me njė arab qė tė jetoj jetė tė lirė dhe tė ndershme!!
    Qajta shumė, derisa erdhi shoqja ime murgėreshė dhe tha: Ti po qan pėr Jezusin dhe si e kanė kryqėzuar?
    Mu shtuan dhimbjet nė kėto momente..nuk munda ta kontrolloja vetėn time dhe isha shumė e lodhur dhe e nervikosur..rashė nė tokė duke qajtur..bėrtita dhe duartė i i drejtova kah kryqi..Fol oj Xhejn, nė atė ēka besojmė a ėshtė e vėrtetė??
    Unė jam nė konfuzion!!
    Cili ėshtė zoti nėse beson se All-llahu ėshtė i treti i tretėve!!??
    Nuk mundem qė tė duroj mė shumė prej kėtyre gėnjeshtrave..tregoma tė vėrtetėn..cilėn fe duhet ta pasoj?? Dhe pėrse....
    Xhejn ma ndėrprejti bisedėn e befasuar, duke thėnė: Po motra e nderuar tė vėrtetėn mund ta gjesh duke pyetur kėsi lloj pyetjesh...unė vet e kam pyetur veten time me mijėra herė kėto pyetje..!!
    Mi kapi duartė dhe tha: Mirėpo pas gjithė kėtyre mbaje Biblėn dhe harroi tė gjitha kėto pyetje tė cilat po i hedh djalli nė shpirtėrat tanė.. Shiqova nga ajo dhe i thashė: Sa dinake je!
    E lashė atė vend, dola si endacake e nuk dija ku tė shkoja. Rastėsisht i pashė disa njerėz tė cilėt dukeshin se janė muslimanė nė bazė tė veshjeve tė tyre..shpejtova te ata...dhe thashė: Ju lutem...ju lutem.
    Mė mori njė e qajtur e thellė dhe thashė:
    Ku mund tė takohem me shoqe muslimane?
    Mu pėrgjigjen mua me njė zė qė e mbulonte dhembshuria dhe pėrzemėrsia:
    Eja me neve se ne do tė shkojmė atje qė tė falemi...
    Thashė: Jo..nuk mundem tė shkoj e vetme..mė thuani mua se ku ėshtė qendra islamike?
    Shkova atje dhe unė kisha veshur njė minifund...hyra aty dhe ndjeva njė qetėsi qė po shkon nė thellėsitė e mia...u ndjeva e turpėruar prej rrobave tė mia pasi qė i pashė muslimanet e mbuluara..
    I pashė rrobat e namazit nė njė skaj dhe i thashė vetes sime: Pėrse mos tė marrė ndonjėrėn prej atyre rrobave qė t’i mbuloj kėmbėt e mia...e bėra atė..
    Mė pyeti njėra prej muslimaneve:
    Mirė se na vjen...a dėshiron tė dish diēka pėr islamin?..
    Thashė: Po..dua qė tė mė tregosh pėr islamin..ju lutem?
    Tha: Lehtėsoma kėtė, mirėpo a ke lexuar diē pėr Islamin?
    Iu pėrgjigja: Po kam lexuar shumė, dhe unė jam mėsuese private (mbikqyrėse) e njėrės prej vajzave muslimane nga Arabia Saudite..
    Mė tha: Shumė mirė, sikur tė mė vizitojshe mua nė shtėpinė time do tė ishte mė lehtė qė tė mėsoj diē pėr Islamin...
    U gėzova derisa qajta prej gėzimit...dhe i thashė: Faleminderit, faleminderit...
    Nė atė kohė flisja gjuhėn arabe, por nė njė formė shumė tė dobėt dhe me fjalė tė parenditura..
    Vazhdova tė shkoja nė shtėpinė e saj afėrsisht dy muaj, pastaj mė erdhi njė lajm i hidhur se ajo po pregatitet pėr udhėtim nė qytetin e saj, dhe ajo mė nuk mundet tė vazhdoj tė mė mėson mua.. U ndava prej saj dhe unė ia plasa vajit..
    Meqė ra fjala..nuk kam mundur edhe tė shkoj gjithėherė nė qendrėn islame qė mos tė mė vė re askush prej shoqeve apo prej familjes sime..
    U ktheva nė shtėpi dhe rash nė sexhde ashtu siē i pashė muslimanėt ka bėjnė sexhde..qava dhe thashė:
    O Zoti im, dėrgoje dikėnd qė tė mė ndihmon mua..
    O Zoti im, unė e kam dashur islamin dhe besova nė tė, mos e ndal (pengo) shansėn qė tė jem muslimane qoftė edhe pėr njė ditė tė vetme para se tė vdesė..
    Po nė atė ditė rastėsisht cingėrroi telefoni i shtėpisė, dhe ja, ishte dashnori im dhe tha: Kemi njė takim sot, a do vish me mua?
    I thashė: kam dėshirė tė vij, mirėpo nuk mundem..
    Qė nga ajo ditė kurrė mė nuk e kam takuar e as zėrin s’ia kam ndėgjuar, sepse ndėgjova prej shoqes sime muslimane nga Saudia se (boyfriend) tė kesh dashnor ėshtė haram nėse nuk ke lidhje martesore.
    Pasi qė e mbylla telefonin shkova nė dhomen time.. e nxora hixhabin (dhuratė nga ajo vajza saudite) e vesha atė ashtu si vishej ajo..shiqova fytyren time dhe thashė: Sa e bukur dukem me kėtė mbulesė (hixhab)..e dėrgova prapė nė vendin ku e mora dhe pas kėsaj fjeta mė njė gjumė tė thellė..
    Pas njė muaji pėrafėrsisht qava pas leximit tė disa librave mbi fenė islame, derisa njė herė fjeta nė shtratin e dhomės sė ndejės..
    U zgjova nga tė cingėrraturat e telefonit, ora ishte tetė e mbrėmjes, dhe ja nė telefon ishte shoqja ime e Saudisė.
    Mė tha mua: Sara mos ishe fjetur?
    I thashė: po, por nuk ėshtė me rėndėsi..si je ti??
    Dhe qava, tha ajo: اka ka ndodhė me ty Sara..mos ke ndonjė dhimbje??
    اka ėshtė puna??
    I thashė asaj: Ndėgjo shoqja ime unė jam lodhur nga mėdyshjet dhe ndiej se njė ēėshtje e panjohur po lėviz nė brendinė time..a mund qė nė kėtė natė tė vij nė shtėpinė tėnde?
    Po ndiej se kjo ditė ėshtė dita e fundit..
    Mė tha mua: Dije oj Sara se shtėpia ime ėshtė shtėpi e juaj..je e mirėseardhur nė ēdo kohė..
    Ndieva se temperatura po mė rritet, dhimbjet po mė shtohen, ndjenjat e mia po ngushtohen saqė duket se po asgjėsohen.
    Mirėpo, ndryshimi kėtu ėshtė se unė ēdoherė qė ndieja kėtė sasi tė dobėsimit, mendoja nė vetėvrasje...por kėsaj here ishte diēka ndryshe..!! Ndiej se dėshiroi tė bėj diqka mė tė madhe se kjo..e qė ėshtė...
    ...Ndryshimi...
    I hipa veturės sime dhe gati sa nuk bėra ndeshje me vetura tė shumta nga dėshprimi i madh... nga hutia e cila mė kishte mbizotėruar pėr katėr muaj tė plotė..
    Shkova te shoqja ime, derėn e hapi vėllau i saj i madh duke thėnė: Eselamu alejkum Sara..ia ktheva selamin (pėrshendetjen) ashtu siē mė kishte mėsuar shoqja e cila udhėtoi...mirėpo nė njė mėnyrė ai e zbuloi se unė jam e frikėsuar prej diēkafit..
    Mirėpo heshtjen tonė e ndėrpreu zėri i shoqes sime duke thėnė: Mirė se na vjen, mirė se na vjen Sara...
    Hyra nė shtėpi e nė brendėsi time ishin shumė...nė brendėsi time ishte njė zjarr qė nuk ishte qetėsuar qė prej disa javėsh..bile muaj..bile qė kur kam ardhur nė kėtė botė!!..
    U ula me tė, mė pėrgaditėn njė kafe arabe e cila ėshtė prej gjėrave mė tė bukura nė gostitė e Saudianve..e pina kafen..pas asaj, bile qė kur hyra nė atė shtėpi ngrohėse e ndiva njė qetėsi tė cilen tėrė jetėn e kam kėrkuar ..
    Bisedova me shoqen time se ēka sillet nė brendinė time dhe pas njė bisede tė gjatė..u ngritė dhe tha: A je e pregatitur qė tė bėhesh muslimane???
    Thashė: Po..bile kėtė e dua tash...
    Tha: Ngadalė para se tė merret ky vendim i madh..
    I thashė asaj: Unė e ndiej se kjo fe ėshtė fe e vėrtetė, bile jam e sigurtė nė kėtė..shpejto oj motra ime qė t’mė tregosh mua se si tė bėhem muslimane??
    Tha shoqja ime: Tani me mundėsitė tua mund tė bėhesh muslimane, vetėm thuaj: Esh’hedu en la ilahe il-lall-llah ve esh’hedu enne Muhammeden resulullah.
    Dėshmo se nuk ka zot tjetėr qė e meriton adhurimin pėrpos All-llahut dhe dėshmo se Muhammedi ėshtė i dėrguar i All-llahut.
    I thashė asaj: Shumė mirė vetėm mi thua kėto fjalė pėr fjalė..
    Shiqova lartė.. zemra i rrihte rrahjet (pulsat) e saj me shpejtėsi te madhe dhe lotėt mu derdhnin......
    Esh’hedu....en...la ilahe il-lall-llah...ve esh’hedu....enne...Muhammeden resulullah.
    Dėshmoj....se....nuk ka zot tjetėr qė e meriton adhurimin pėrpos All-llahut...dhe dėshmoj...se...Muhammedi a.s. ėshtė i dėrguar i All-llahut xh.sh..
    Shiqova nė shoqen time, dhe i thashė me zė tė lartė:
    Unė jam muslimane...unė jam muslimane...unė jam muslimane e re..
    Sot linda prej fillimit..sot emri im ėshtė Muslime..nuk do tė mė thėrrasin mė Sara pas kėsaj dite, por do tė mė thėrrasin Muslime..
    Do ta lė Sarėn e vjetėr..do ta lė nė shqetėsim dhe mėdyshje..
    Qė nga sot nuk kam nevojė pėr mendime nė gjendjen labirante tė trefishtė qė isha...prej sotit unė nuk jam mėkatare..
    U n ė j a m m u s l i m a n e !
    Pas kėsaj u ktheva nė shtėpinė time...isha e qetėsuar...nuk munda tė flija, jo pse isha e shqetėsuar apo nė mėdyshje...por unė isha e gėzuar...
    E vendosa busullėn qė ta di pozitėn e kibles..e shtrova sexhaden pėr namaz dhe e fala namazin e parė nė islam, namazin e jacisė, sepse koha ishte pėr tė dhe ende nuk i kishte kaluar koha..
    Nė sexhden e fundit...bėra sexhden pėrafėrsisht 30 min dhe qaja nga gėzimi, e luta All-llahun qė tė mė ndihmon dhe tė mė bėn tė qėndrueshme nė rrugen e vėrtetė.
    Ishte kjo ditė, ditė e lindjes sime 16. 7. 1999
    Emri im muslimane, karta ime identifikuese u ndryshua me foton time me mbulesė (hixhab)..
    Kalova ditė shumė tė vėshtira dhe erdhi koha e gėzimit...u bėra besimtare...pas njėzet viteve prej humbjes dhe mendjemadhėsisė.
    Fola me shoqen time qė udhėtoi dhe ia pėrcolla lajmin pėr islamin tim ...u gėzua ajo me njė gėzim tė madh.
    Mirėpo ngjarja nuk pėrfundoi..
    Mė erdhėn shumė vėshtirėsi dhe sprova kur u lajmėruan familja ime me lajmin pėr mua..mirėpo e munda veten time dhe kjo ishte nė kohen e krishtlindjeve...e vesha hixhabin (mbulesėn), hyri babai im, nėna dhe vėllau im i vetėm. Sara...ēka ėshtė kjo?!! Bėrtiti vėllau im. I thashė, kurse lotėt mi mbulonin sytė e mi: Kjo ėshtė hixhab...
    Unė sot jam muslimane...emri im ėshtė Muslime e jo Sara.
    U befasua nėna ime, iu ndryshua ngjyra e fytyrės sė saj dhe tha: E dashura ime a je ēmendur!?? Si po kėnaqesh me islamin pėr fe?!
    I thashė asaj: Islami ėshtė feja ime, Muhammedi ėshtė profeti im, All-llahu ėshtė Zoti im, Kur’ani ėshtė libri im, Hadixhja dhe Aishja (dy gratė e Pejgamberit) janė shembulli im, Amerika ėshtė vendi im, ti ende ke mbetur nėna ime Mari (Mary), edhe ti ende je babai im Xhon (Jon), kurse ti je vėllau im i dashur Mark...ju jeni familja ime...nuk ka asgjė tė re pėrpos qė unė kam ndryshuar, jam bėrė muslimane, dhe unė tash jam nė kėnaqėsinė dhe qetėsinė mė tė lartė, e ndiej se jam njeri..e ndiej se jam e lirė..i pėrqafova nėnėn dhe babain tim me fuqi, iu duken atyre disa shenja gjurmuese..
    Tha nėna ime: Mos mė shqetėso e dashura ime, dhe ē’ke ndaj kėtij hixhabi qė e ke veshur..?! I thashė: Nėna ime kjo ėshtė veshja ime.. e dua kėtė veshje dhe nuk mundem ta largoj kėtė.. nuk mundem .. nuk mundem..
    Tha nėna ime: Por ēka do tė thonė njerėzit?? Do thonė: Ah nuk po i shohim flokėt e arta dhe tė mrekullueshme tė Sarės...
    I thashė: Oj nėna ime kjo nuk ėshtė me rėndėsi...me rendėsi ėshtė se unė jam muslimane.
    E kalova kėtė provim dhe e falėndėrova All-llahun...pasi qė shkuan ata e shkrova njė dėrgesė (mesazh) tė rrethuar me tri lule tė bardha...
    Shkrova nė tė: Nėna ime, babai im, vėllau im...
    Unė ju dua juve dhe unė kam mbetur vajza e familjes tuaj..kam mbetur amerikane..ju lus qė tė mė pranoni si muslimane..
    U befasova me dhuratat e juaja tė mrekullueshme tė cilat mi kishin sjellė mua.. mirėpo unė dua qė t’ju lajmėroj juve diēka..e qė ėshtė se unė nuk mundem ta festoj me ju vitin e ri.. E di se kjo do t’ju duket dėshpėrim, mirėpo... do t’ua pranoj dhuratat e juaja qė do tė mi dėrgoni mua...
    Nėna ime dije se unė tė dua ty
    Babai im dije se unė tė dua ty
    Vėllau im dije se unė tė dua ty
    E dashura: Muslime
    Kjo ishte ngjarja ime..ngjarja e lindjes sime prej fillimit.. Ju lus motra qė tė bėni dua pėr mua....ju lus nga thellėsia... Ju dua juve
    E shkruar nga: Muslime Amerikanja
    Pėrkthyer nė arabisht nga: Hadija (shoqja ime arabe)
    Shtojcė:
    Mesazhin e mėparshėm e kam bartė prej temės qė e ka shkruar vetė personazhi i kėsaj ngjarje kurse e ka pėrkthyer vajza saudite. اėshtja e cila mė gėzoi kėtė natė ėshtė se unė e kėrkova temen e saj dhe gjeta atje kėtė lajm tė cilin ua kishte shkruar disa motrave pas katėr ditėve, pasi qė e kishte shkruar shkresėn e mėparshme.
    Motra na lajmėron se nėna e saj e ka shpallur islamin e saj mbrėmė..dhe ėshtė bėrė muslimane poashtu!
    Dhe kėsaj radhe ajo nuk po e pret vajzėn saudite qė t’ia pėrkthen se ēka me thėnė..por lajmin e pėrgėzimit e thotė vet ajo:
    Paqja dhe mėshira e Zotit qofshin mbi ju motra
    Unė tani po e shkruaj kėtė shkresė qė t’ju tregoj lajme tė gėzueshme. Mendoni se ēfarė lajmi ėshtė ai?
    Nėna ime e ka deklaruar islamin e saj mbrėmė! Dje ajo kėrkoi prej meje qė unė tė shkoj me tė nė lumin e afėrt.. Shkova dhe u befasova pasi qė e gjeta nėnėn time duke shkuar nė qendrėn islame!
    E pyeta atė: Nėna ime..اka do tė bėsh kėtu!??
    Mu pėrgjigj mua: Mos mė shqetėso...unė po bėj diqka....dhe i pashė lotėt qė rridhnin prej fytyres sė saj.
    E pyeta: Nėna ime..ē’ka ndodh me ty!!??
    Mė tha: shpejto..qė tė hymė nė qendrėn islame.
    Mendova se nėna ime do tė jetė besnike fesė sė saj tė krishtere...megjithatė... ishte e kundėrta dhe befasia mė e madhe ishte kur e pashė nėnėn time duke nxjerrur hixhabin prej ēantės dhe e vendosi mbi kokėn e saj!!
    E vėshtrova atė!! Dhe vazhdova ta pasoj atė me lehtėsi..nė dhomėn e grave.
    Erdhi njė prej motrave muslimane nė drejtim tė nėnės sime tė bukur duke thėnė: Mirė se vjen...a je ti ajo gruaja qė folėt me mua nė telefon para dy orėve?
    U pėrgjigj nėna ime duke thėnė: Po, unė jam.
    Tha ajo: Mirė.. ti je e gatshme ta shpallėsh islamin?
    U pėrgjigj nėna ime: Ahhh...po. U dridhja prej kėnaqėsisė dhe ia plasa vajit..
    E pyeta nėnėn: Nėna ime..a do tė jesh muslimane?? A je e sigurtė nga kjo?!
    Tha: Po Sara..do ta bėj kėtė..do ta bėjė..bile tani, U ndal nėna ime para meje dhe e shqiptoi shehadetin! VVovvvvvvv..sa jam e gėzuar.
    I thashė asaj: Me tė vėrtetė All-llahu iu pėrgjigj lutjeve tė motrave dhe shoqeve ndaj teje. Sot unė jam me te dhe po e mėsoj qė tė falet pėr herė tė parė. Nė realitet ajo dėshiron qė tė shkon nė Mekke kėtė vere pėr kryerjen e Umres.
    Lutje...Lutuni pėr babain tim dhe pėr vėllaun tim..se nėna ime sot do ta lajmėron babain tim pėr islamin e saj.
    Unė e di se ajo e ka zgjedhė kohėn mė tė vėshtirė pėr pranimin e islamit..mirėpo ju e dini se ajo nuk mundet tė pret mė shumė!!!
    Dhe ajo do tė kėrkon shkurorėzim prej babait tim nėse ai nuk e pranon islamin si fe tė tij. Ju lus qė tė bėni dua pėr mua se babai im nuk flet me mua qė kur e kam pranuar islamin tim.. Nė ēfarėdo gjendje..unė e lus All-llahun qė ta udhėzon atė nė tė vėrtetėn...nė islam ashtu siē mė udhėzoi mua. Faleminderit motra.
    Pėrktheu nė shqip:
    Ejup Haziri
    student
    Brunei
    Darussalam
    Muslime,
    9.1.2004

Mitro Maska e titi-a
    Anėtarėsuar
    22-02-2008
    Vendndodhja
    Mitrovicė
    Postime
    287
    Si e pranova Islamin

Konvertime December 25th, 2007

Cdo herė kam dashur profetin Isa (Jesusin), ashtu e kisha mėsuar dhe besoja ashtu qe ai ka qenė njė i derguar nga ana e zotit dhe djali i tij derisa kam lexuar librin e shenjtė Kuranin ku Allahu thotė: “Ska dyshim se All-llahu nuk falė (mėkatin) t’i pėrshkruhet Atij shok (idhujtarinė), e pėrpos kėtij (mėkati) i falė kujt tė do. Kush pėrshkruan All-llahut shok, ai ka trilluar njė mėkat tė madh. (Kuran: Nisa 48) “Pra, pėrpos Allahut mos lut zot tjetėr e tė bėhesh prejtė dėnuarve.” (Kuran: Shuara 213)“Kush adhuron dikė tjetėr pėrpos Allahut dhe vdes nė kėtė gjendje hyn nė zjarr.” (Hadithin e transmeton Muslimi)
    Mėkati mė i madh ėshtė t’i shoqėrosh Allahut dikė tjetėr. (Hadithin e transmeton Muslimi)
    “Kush i bėn shok Allahut, Allahu ia ndalon Atij mirėsitė e xhenetit dhe vendqėndrimi i tij ėshtė zjarri.” (Kuran: Maide: 72)
    “Kush vdes duke i bėrė shok Allahut hyn nė zjarr.” (Hadithin e transmeton Muslimi)
    Ka argumente te shumta si keto e inshAllah tani do shkurtimisht pėr jetėn time.
    Unė kam jetuar, jam rritur nė njė shtet dhe familje katolike.Deshi Allahu tė takohem me njė djalė emigrant nga Kosova, jam martuar dhe kam jetuar dhjetė vite me te si katolike. Ai cdo herė ka qenė musliman, por kur e kam njohur, ai nuk falte namaz, edhe pse namazi eshte shtyllė e Islamit. Deshi Allahu nga meshira e Tij, qė tė na udhėzojė tė dyve mua edhe ate.
    Kam parė qė Allahu i do roberit e Tij, dhe na pergjigjet neve dhe dhuntit e tija janė te shumta, njera nga to ėshtė qė na ka gėzuar me njė vajzė, (falenderimi i takon vetem Allahut). Shpesh herė rrjedhin lotet kur i kujtoj te mirat qe na i ka dhėnė Allahu.
    InshAllah do te mundohem qe te jem sa me shumė besnike ndaj urdherave tė Tij.
    Kėshtuqe bashkėshorti im me tregojė njė faqe tė Islamit nė gjuhėn suedeze. Kėshtuqė sa herė qe lexoja ndija qetėsimin shpirtėror, cdo ajet flente nė zemrėn time duke u dalluar e bardha nga e zeza dhe duke parė se si duhet tė jetė njė rob i Allahut dhe e vetmja rrugė qė i afrohet me dashuri Allahut ishte feja Islame.
    E kam gjetur lumturinė nė pesė kohėt e namazit dhe takimin me Krijuesin gjithashtu ne mbulesė islame (hixhabin) kjo eshtė ajo qe na eshtė bėrė obligim shumė i lehte dhe ketė e kam pranuar me shume kenaqesi.
    Medina kjo ėshtė dhuratė nga unė qe tė jesh sa mė afėr meje.
    Kur kam vendos qe te bėhem muslimane, iu ofrova njė ditė bashkėshortit tim dhe i thashė se: une dua tė bėhem muslimane dhe ta pranoj Allahun te vetmin Zot duke mos e shoqėruar nė adhurim me askėnd dhe ta pranoj Muhamedin alejhi selam si i derguar dhe rob i Allahut dhe pejgamber i fundit.
    Mbeti i habitur duke mos me besuar, ishte aq i gėzuar nga kėto fjalė dhe deshi Allahu qė edhe ai te behet musliman i mire. Falenderimet i takojnė vetem Allahut.
    Me te vertete e vetmja fe e pranuar tek Allahu eshte Islami. “Pa dyshim feja te All-llahu ėshtė Islami. U kundėrshtuan ata qė u ėshtė dhėnė libri, pasi qė u erdhi e vėrteta, nga zilia mes vete. E kush mohon argumentet e All-llahut, (le ta dijė se) All-llahu (ia) llogaritė shpejtė. (Kuran: al imran: 19)
    Falenderoj qe Allahu me beri qe ta gjej besimin e vertetė (te verteten) dhe ta njoh profetin te Derguarin e fundit Muhammedin alejhi selam.
    Lus Allahun qe te me fal mua dhe tė gjithė ata qė nuk e njohin Allahun, e meriton te adhurohet dhe ti drejton zemrat e tyre nė fenė e pastėr Islamin dhe ta njohin Allahun dhe profetin e tyre te fundit ashtu sic e meritojnėpo shumica nga mos dija e tyre dhe injoranca qe kanė e fyejnė me kritika te ndryshem, por Allahu eshtė ai qe ai i ndryshon gjendjen dhe e udhezon ke don ai

Motra juaj: Medina
    Perktheu: Murtez Xhaferi

i/e regjistruar Maska e Solomoni
    Anėtarėsuar
    18-10-2008
    Postime
    134

Ama kaq te fort sa po na dilni juve

Ama kaq te fort sa po na dilni juve duke sulmuar edhe Ameriken vallai binlai edhe te krishteret shqiptare do kthehem ne musliman!

Po ju them se asgje e mire s'vjen nga dhuna. Ju jeni nje besimtar i devotshem pa tjeter, por koha tregon se islami po i ngjet kishės se Mesjetes.

Mitro Maska e titi-a
    Anėtarėsuar
    22-02-2008
    Vendndodhja
    Mitrovicė
    Postime
    287
    Citim Postuar mė parė nga Solomoni Lexo Postimin
    Ama kaq te fort sa po na dilni juve duke sulmuar edhe Ameriken vallai binlai edhe te krishteret shqiptare do kthehem ne musliman!

Po ju them se asgje e mire s'vjen nga dhuna. Ju jeni nje besimtar i devotshem pa tjeter, por koha tregon se islami po i ngjet kishės se Mesjetes.
    ne nuk po sulmojm ke ne po tregojm se te tjeret po vujen kah ne dhe jemi te knaqur dhe i mire presim......
    ISLAMI ESHTE NJE FE E GARANTUAR NGA ZOTI......
    e sa i perkete konvertimit ne Islam profeti alejhi selam ka then se nuk do te behet kjameti per derisa Islami nuk do te futet ne cdo shtepi.......
    ne nje hadith tjeter thot Allahu do te dergoj nje ere te kendeshme te leht e cila do ja u merre shpirtrat cdo muslimani dhe njerzit te cilet do mbesin do jen njerzit me te keqinje..... dhe keta do i ze kjameti
    me respekt nga titi-a

Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Bota Po Kthehet Drejtė Islamit...
    Nga toni007 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-05-2009, 16:48
  2. Bota po kthehet drejt islamit
    Nga tulipanonero nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-04-2009, 02:50
  3. Feja e vertete
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-04-2007, 16:39
  4. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44
  5. Pėrgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •