Close
Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 75
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    E moj Eda,moj Eda

pytje plot,e ngat'ru'me shume

por kur se di ti moj e shkreta

se kush je ta gjej une?

Mos u merzit edhe nje here

se nuk prish pune

eshte ketu nje fare i krishtere

dhe po s'deshe,ta gjen me dhune.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Kesaj rradhe e kam me Taulantin!

Por se pari,do ti kerkoja ndjese te krishterit,pasi e di qe iu drejtove atij.

I gjithe informacioni baze qe ke dhene Taulant per Koncilin e Nicese,pervec vitit,i ke gabim.

Keshtu qe dhe pyetjet formulohen gabim.

Proletare te te gjitha vendeve bashkohuni ne Krijuesin tuaj dhe jo pas njerezve medioker MARINGLEN!

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

pergjigje!!!

1- te lexuarit e bibles e thote tek "Jozueu 1:8-9". nje gje qe bejne murgjit edhe prifterinjte, lexojne nje liber te nxjerre nga kisha katolike qe quhet "messale"edhe pse ka shume pjese te bibles por eshte bibla ne person. Une kam jetuar per gati3vjet me nje prift katolik edhe kam lexuar per katoliēismin edhe e njohe shume mire(te pakten per ate qe flitet ketu ne itali)!ata biblen e lexojne me raste edhe jo dite perdite siē thuhet ne rreshtin qe te dhashe me pare!!!

2- Trinitetin e gjejme ne "Zanafilla 1:26, 3:22". per frymen e shenjte si person e gjejme tek Zanafilla 1:2!kjo eshte per dhjaten e vjeter(ka edhe me teper por mendoj se mjaftojne)!!!

3- tjetra qe dua te dije a e ke lexuar "Gjonin 16:12-15"? Lexo keto tre kapituj po te mundesh "Gjoni 14,15,16"!!!

4- Nuk me pelqen qe te jem une qe te mbush mendjen njerezve por te jete fjala e Perendise qe te flase, sepse ne diten e fundit asnje mos te thote "por neve nuk e dinim, na jep nje shanc tjeter"!!!

5- per te gjithe ju jap qe te lexoni apokalipsin(Zbulesen)1:3 edhe 3:20!!! Zoti qofte me ju!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar Maska e Taulanti
    Anėtarėsuar
    11-05-2002
    Postime
    48
    Klod nuk e di sa vjec je dhe a studion apo jo?
    Nejse nuk ka rendesi po nese une kam thene dicka jo te vertete
    aty me kundershto nese nuk e ben dot atehere te keshilloj te lexosh Historine e Perandorise Bizantine,pastaj te vish te bisedosh dhe te sjellesh dicka te re e te vlefshme,ne te kundert nderhyrje te tilla jane krejt pa vend.
    Sa per ate ajo ishte nje thenie shume e vertete(pavaresisht se kush e ka thene)
    Pastaj me fal po nuk te ka mbetur ty e mua te quajme medioker Marksin nje nga filosofet me te medhenj te historise qe me idete e tij ngriti me teper se gjysmen e botes ne kembe per te kerkuar te drejtat e mohuara qe eshte shpallur njeriu me i madh i mijevjecarit te dyte dhe qe librat e tij lexohen e studiohen edhe sot.
    Asnje komb apo njeri nuk mund te egzistoje pa nje ide sublime
    Dostojevski

Anėtarėsuar
    11-05-2002
    Postime
    48
    I krishtere me fal po nuk i je pergjigjur tamam te gjitha pyetjeve te mia qe bazoheshin ne fakte reale te historise.
    Ti thua se triniteti gjendet te Zanafilla dmth te dhjata e vjeter.
    Po si ka mundesi te kete qene triniteti kur jezusi s`kishte lindur???
    Faleminderit
    Dostojevski

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Mor po une nuk e kuptoj,se ku qendroi gabimi im?
    Taulant,te them qe Marksi ka qene nje horr horrit e ka pak!
    Une nuk dua te zgjatem shume me kete.

Por eshte e vertete qe ato qe the per koncilin e Nices jane gabim,po deshe une ti saktesoj dhe po e bera thuaja vetes ate punen e leximit te historise se bizantit.

Me respekt,po deshe mos e beso!

Anėtarėsuar
    11-05-2002
    Postime
    48
    Klod "Kalliri bosh e mban koken perpjete " ka thene populli yne.
    A ke lexuar ndonje varg a citat nga "horri i horrit" ? Duket sheshit qe jo. Atehere me vjen keq por ke rene pre e opiumit te fese dhe se ti je shembulli me i mire per kete.Sipas mendjes sime ti quan horra ata qe nuk besojne ne fe ("horri" ka qene i tille),por mos kujto se te gjithe ata qe besojne ne fe jane njerez te mire.
    Do me behej qejfi nese ti do me tregoje dicka te re per temen qe po bisedojme nga e cila do perfitoja jo vetem une por dhe shume te tjere qe e lexojne forumin.
    Me respekt
    Dostojevski

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Taulant!

1)Ne tekstin ku pyet per Nicene ti shprehesh,se ky koncil u mblodh qe te jape perkufizimin e Trinise.
    Gabim- -Ata u mblodhen vetem per ceshtjen e ariusit,dhe per ceshtjen e festimit te pashkeve,si dhe kanone te tjera te nje rendesie me te vogel.
    2)Ariusi nuk mohoi natyren hyjnore te Krishtit,dhe nuk th qe Krishti eshte njeri,por ai tha se Krishti eshte jo i nje natyre me Atin,por pak me inferior se Ai.Kjo e beri Krishtin,persa ai la te nenkuptohej si nje Perendi te dyte,me te vogel.
    Ariusi tha qe Krishti eshte i krijuar dhe jo i lindur.

Pra sic e sheh informacioni yt baze eshte jo i sakte.

Mos e merr per ters,se nuk ka arsye!

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

pergjigje

taulanit!!!
    Ketu qendronfakti se nuk je i vetmi por shume vet nuk kane njohur Jezusin edhe prandaj nuk njohin te verteten!!!
    Jezusi ka ekzistuar edhe me perpara para se te vinte ne toke(e di qe te duket e habiteshme). po te tregoj nje sekuence te debatit qe beri Jezusi me farizenjte e asaj kohe (gjoni 8:12-59...lexoje te tere sepse eshte e rendesishme)por gjeja qe mua ma ka dhene nje kuptim eshte (verseti 58)" para se te kishte lindur Abrahami une jam" po ta jap ne greqisht "8:58 eipen autois o iesous amen amen lego umin prin abraam genesthai egoLettura "!!!
    Thote Jezusi tek gjoni "14:7"(po do lexoje te gjithe kapitullin 14)"po te me kishit njohur do te kishit njohur edhe Atin tim..."!!!

e bukura qendron ne ate qe Jezusi me trup eshte biri i Zotit por ne fryme eshte Perendia ne person, prandaj ai ka ekzistuar!
    po te jap nje rresht tjeter edhe i fundit "1Timoteu3:16"!!!

Une te keshilloj qe te lutesh para s te lexosh Biblen edhe do te shohesh ndryshimin!!!
    po te tregoje nje gje qe me ndodhi njehere. (une biblen e lexoj qe prej 8 vjetesh, ēdo dite edhe lutem gjithmone)nje here me pyeten(im At qe eshte profesor matematike edhe fizike), per nje rresht nga bibla qe tja shpiegoja...kur e degjova nje gje te tille u habita sepse mendoja se ishte e thjeshte per ta kuptuar. Aty pashe qe nuk eshte e thjeshte po te pranosh Jezusin ne jeten tende si shpetimtarin tend edhe Zotin tend edhe kur lexon shkrimin lutesh, perndryshe nuk do te te zbulohet e verteta!!! Thote Zoti ne fjalen e vet " te falenderoj At qe ua zbulove te vegjelve kete fjale..."i vogel kur ti i perulesh Perendise edhe e lejon ne jeten tende d.m.th. e quan me te madh se ty edhe nuk je krenar perpara Perendise(mendjemadh)!!!

Zoti te bekofte!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Per nere une nuk e marre vesh ket djale!!!!!

More por ti rrofsh e qofsh,e thu'j cfar' te du'sh!

Por mos thuj se je i krishtere,e se flet me frymen e shejte!!!!!

Te kam thene,a i lexon ato qe ti merr persiper te shkruash apo jo?

Jesui ne baze te Timoteut na qenka njeri ne trup,por Perendi ne frymen!!!!!!

Cfare kam pas per ty e kam thene,dhe s'te jap pergjigje se je i vogel ne gjithshka,por me ket rast po te them lexoje mire biblen e mos keput gafa qe as vete si kupton.

KRISHTI ESHTE NJERI,PRA ME TRUP DHE FRYME NJERZORE.PA NJE NGA KETO AI S'QUHET DOT NJERI.

Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Deklarata universale e tė drejtave tė njeriut dhe Islami
    Nga Cappuccino nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 30-11-2013, 13:37
  2. Qėllimi i jetes
    Nga Namila nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-05-2011, 10:01
  3. Kur'ani, Dituria dhe Shkenca
    Nga Orientalist nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2007, 09:31
  4. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59
  5. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Saraj nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2002, 08:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •