Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 75
    i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

pergjigje

nje here nje ish ortodoks(nuk e quhaj te krishtere) mu pergjigj ne te njejten menyre qe u pergjigje ti Acid...
    veēse u habita sepse i dha nje pergjigje edhe vetes se vete me nje varge te bibles qe pastaj fillonte ta interpretonte sipas vetes se vete(premtimin qe Perendia i tha popullit te tij Izrael qe do ti sillte nje person tjeter si ai, i tha moisiut).

ti edhe shume myslyman te tjere nuk kini kuptuar ardhjen e profeteve ne dhjaten e vjeter edhe nuk do ta kuptoni kurre sepse ajo eshte shpirterisht edhe jo materjalisht(shpiegohet nga ata qe kane frymen e Perendise). Ti po ta kishe lexuar biblen do te shikoje se profetet nuk kane folur per veten e vet por per ardhjen e nje personi te rendesishem qe ne funde dijetaret qe nuk ishin te popullit hebre e adhuruan femijen qe lindi(EMANUEL, JEZUS, KRISHTI)!!!

Nuk dua ta zgjase sepse shume veta lodhen se lexuari edhe nuk dua te lodhe vizitatoret e tjere!!!

Zoti ju dhente kaparin e frymes se shenjte!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar Maska e mesues
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Postime
    113

i krishtere

Nuk dua te hyj ne mes te debatit tend me myslimanet , sepse e kuptoj se sa e veshtire eshte te perballesh fanatiket , aq me teper qe ata duken shume te zellshem.

Doja te te pyesja dicka ne lidhje me mendimin tend per biblat e ndryshuara.

Si fillim a e di ti cili eshte emri i perendise?

Ne qofte se e di, sa here eshte permendur ai emer ne dhjaten e vjeter?

Ne cilen bibel mund te gjesh emrin e vertete te perendise?

Sipas teje kush eshte bibla e ndryshuar ,ajo qe e ka apo ajo qe nuk e ka emrin e perendise?

Pres nje pergjigje te siqerte!

perendia te bekofte!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    230
    Mesues,

Keto pyetje ia kishe drejtuar te krishterit. Meqenese u ndodha ketu, vendosa t'i pergigjem edhe une.

Si fillim a e di ti cili eshte emri i perendise?

Perendia ne Bibel shfaqet me disa emra. Nepermjet tyre po permend: Elohim, Adonai, YHWH etj.

Elohim shpreh fuqine e Zotit. Ky emer na tregon se fuqia e Zotit ishte me te gjithmone, dhe se nuk ia dha Zotit nga dikush tjeter.

Adonai eshte i perbere nga dy pjese: "adon" qe do te thote "Zot", "Master" dhe mbaresa "ai" qe do te thote "im". Pra Adonai do te thote Zoti im, Masteri im. Sugjeron marredhenien midis Zotit dhe sherbetoreve te tij.

YHWH Ky emer perbehet nga nje konstrukt hebre 4 shkronjor qe korrespondon ne YHWH. Eshte emri me te cilin Zoti therret veten e tij (Eksodi 3:15).

Ne qofte se e di, sa here eshte permendur ai emer ne dhjaten e vjeter?

Elohim: 2570 here ne Dhjaten e Vjeter dhe 35 here nga Zanafilla 1:1 deri ne 2:24.

YHWH: 6823 here ne Dhjaten e Vjeter dhe 40 here ne Ligjin e Perterire.

Adonai: rreth 300 here ne Dhjaten e Vjeter.

Ne cilen bibel mund te gjesh emrin e vertete te perendise?

Neqoftese i do emrat hebraisht, ne Biblen te perkthyer ne hebraisht, neqoftese i do emrat ne greqisht ne Biblen te perkthyer ne greqisht, neqoftese i do ne shqip, ne Biblen e perkthyer ne shqip.

Sipas teje kush eshte bibla e ndryshuar ,ajo qe e ka apo ajo qe nuk e ka emrin e perendise?

Do te sugjeroja t'i beje pyetjet nje cike me hapur. Se e dime qe e ke fjalen per Jehovah. Pyetjes tende po i pergjigjem me dy pyetje:
    1. Ku ne Dhjaten e Vjeter ekziston fjala Jehovah?
    2. Ku ne Dhjaten e Re ekziston fjala Jehovah?

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

pergjigje

vellai faleminderit qe ma lehtesove pergjigjen edhe pse isha duke pergjigjur...

mesusit:

emri qe ti do ta quhash Jehovah qe nuk gjendet ne asnje vende ne bibel ky emer qe ti do te thuash veēse disa bashketingellore"YHWH"! Emri doli me vone (jehovah) nga nje popull hebraik masoret qe i shtuan zanoret e adonai edhe nuk i vinin me te te medha por siē po i shenoj une(YˆH°WˆH). ky emer lindi ne shekullin e V, edhe ky popull hebre e shtoj ne dhjaten e vjeter(por ky emer nuk kishte dale shume publikisht). ne shekullin e XVII ky emer u ngrit ne dukje(u shpalle) edhe ishte ndryshuar nuk i vune me zanoret siper siē i vura une me perpara por i vune haptas, ne tekstin origjinal nuk ekziston ky emer edhe nuk ka ekzistuar kurre. neve mund ta gjejme ne dhjaten e vjeter keshtu "Yahwź"!!!

me fale i dashur mesus por siē tha edhe vellai berat qe ky emer (jehovah)nuk ka ekzistuar kurre ne bibel!!!

emri Yahwź qe eshte perdorur ne eksodin3:14 do te thote nje folje ne tre kohe, te kaluaren te tashmen edhe te ardhmen "isha, jam edhe do te jem" qe eshte permbledhur ne ate qe e gjejme ne perkthimin e gjuhes shqipe "JAM"!!!

ky eshte kuptimi i atyre qe ti nuk harrin ta kuptosh(si gjithe deshmimtaret e tjere) qe do te thote "UNE JAM"!

duhet te dishe ate qe shehe tek deshmimtaret(gjoni13:34-35) nuk eshte shume e vertete(po te me japesh adresen tende do te te dergoj nje filmim te bukur edhe shume interesant), sepse te dishe ate qe bejne deshmimtaret e jehovahit do te ngelesh me goje te hapur!!!

Nje histori te vogel qe ndodhi aty ne amerik ku ndodheni ju: nje djali i pelqente nje vajze (ishin deshmimtare) edhe kryen mardhenje. kur e mori veshe asambleja e moren kete djalin per ta gjykuar nga tre vete(nje gjykates edhe dy si avokate, njeri mbrojtes edhe tjetri akuza) edhe jo siē thuhet ne bibel tek mateu...! E larguan nga deshmimtaret.. edhe te afermit (gjyshja kushurinje, shoket etj.) nuk e pershendesnin sa afrohej te gjithe largoheshin nuk e kane qasur ne raste vdekje(qe i vdiq gjyshi) edhe ky u ndihe aq shume mekatare sa u detyrua qe te vriste veten sepse e skomunikuan nga deshmimtaret edhe nuk e afronte me njeri, nuk e pershendeste asnje nga ata qe ishin shoket e tije te femijerise...!

po te jete per ty dashuri kjo atehere vertet eshte ajo qe thote Jezusi tek mateu7:5 ose tek marku 7:7(lexoji). Dashuria e vertet eshte ajo kur nje vella apo moter edhe kur mekatojne te lutesh per ta ti flasesh edhe jo ta beshe te ndihet i deshperuar sepse te krishteret nuk jane gjykates por jane ambasadore tek Zoti Jezus!!!

ehj mesues te uroj vetem nje gje edhe pse ti nuk pranon urimet por njelloj ta jap: ZOTI te hapte syte sepse i ke zene edhe nuk harrine ta shohesh te verteten edhe Zoti te bekofte!!!

po e mbyll me nje pyetje: a e ke pranuar JEZUSIN si ZOTIN tend personal(po nuk e beson se duhet pranuar ateher lexo mire veprat 16:31, romaket 10:9-13 etj)? lexoje me vemendje veprat e apostujve se kush ishte qellimi i apostujve(te shpallnin Jezusin si Zot edhe shpetimtare)!!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga i krishteri : 14-05-2002 mė 18:04
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028

O c'u kenaqem

vazhdoni vazhdoni se kur du me qesh me lot vetem e hap kete dhe lexoj brockullat e juaja. hahahaha se mos vetem ju hahahaha

i krishteri ti te shkrin fare : ( a e ke pranu jezusin si zotin tend personal) ca shkreton more ???? hahahah
    RIPPR

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028

more berat djali

ti edhe versionin e bibles hebrarisht e qujte perkthim eedhe ate greqisht e qujte perkthim --- ate ne shqip po se po ... cila na qenka gjuha e bibles ???? prej ciles gjuhe eshte perkthy apo nga njera te tjetra tu shtu e tu heq ??? a ekziston diku ajo bibla qe nuk eshte perkthim ?????????????
    RIPPR

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

acid burrn

Ju thoni se kurani eshte fjala e Perendise, por se kuptoj se perse perpiqeni qe tja u mbushni mendjen te tjerve.
    Hidhi nje sy te gjitha shkrimeve tuja dhe atyre te krishtere dhe bej nje ballanc , dhe do te shohesh se pothuajse ne te gjitha shkrimet tuaj te bije ne sy kjo thenie: " kurani eshte fjala e zotit".
    Krishti tha: nje qytet i ngritur ne maje te malit, nuk mund te fshihet".
    Nuk e kuptoj se perse jeni ne dileme ?!?!?!?!?!
    Kurani eshte fjala e Allahut, por asnjehere e Perendise Jehovah, ne te cilin besojne te Krishteret dhe Izrailitet. Pra Perendia yne nuk eshte i njete me ate qe ju besoni. Atehere perse kerkoni qe ta beni kuranin si fjalen e Perendise Jehovah?? Mendoj se nuk ka llogjike, clidhje ka midis Allahut dhe Perendise Jehova? Ju ne te gjitha shkrimet pohoni se te krishteret nuk e njohin Allahun , po, kjo eshte e vertete, asnje i krishtere nuk e njeh Allahun, dhe nuk ka deshire qe ta njohe mbasi ne kemi Perendine ton Jehovah. Keshtuqe eshte mire qe ta lesh kete bisede dhe ploemike, dhe ndiq Allahun tend dhe ne te ndjekim Perndine Jehovah, i cili erdhi nepermjet Birit te tij Zotit Krisht.

Deshmuesi i Krishtit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 14-05-2002 mė 23:28

Shqipetare e krenare Maska e Eda H
    Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Fizikisht ne Massachussetts, me shpirt e zemer e mendje ne Shqiperi. A-MER-IK. kjo eshte amerika e perkthyer ne shqip
    Postime
    477

Thumbs up

Pershendetje. mendoje se zoti eshte nje e vetem nje. e injeti per te gjithe(per te gjitha fete). vetem se fete si Ortodoksja, Katolikja, muslimanet etj jan rruge te ndryshme per te besuar zotin. si eshte e njeta rruge per te shkuar ne shqiperi nga New York pro mund te marsh kompani te dryshme arolpanesh(ameriken ariline) (Delta) etj. por ama vendi e eshte e njete, e rruga eshte pak a shume e ndryshme se varet ne cvend do te dalosh, e cilen rruge do te zgjedhesh. Por nje gje eshte e ditur qe te gjitha fete jan krijuar me deshiren e pranin e zotit, pa perjashtim.
    me shume respekt
    eda

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028

Talking Nuk me cudit ...

HE MORE DESHMUS MORE DESHMUS. DOBESIA JOTE ESHTE SE NERVOZOHESH DHE PERPARESIA IME ESHTE SE KESAJ RRADHE NUK KAM NEVOJE TE TE POLEMIZOJ PO DO TE PERPLAS TE CA SHKRIME ME LART TE ATO QE KA SHKRUJT i krishteri PER ATE PERENDINE TEND jEHOVA. TE DHEMBI ? DO MESOHESH
    RIPPR

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028

PER DESHMUSIN QE MOS LODHET

e piblikuar nga i krisjteri "vellai faleminderit qe ma lehtesove pergjigjen edhe pse isha duke pergjigjur...

mesusit:

emri qe ti do ta quhash Jehovah qe nuk gjendet ne asnje vende ne bibel ky emer qe ti do te thuash veēse disa bashketingellore"YHWH"! Emri doli me vone (jehovah) nga nje popull hebraik masoret qe i shtuan zanoret e adonai edhe nuk i vinin me te te medha por siē po i shenoj une(YˆH°WˆH). ky emer lindi ne shekullin e V, edhe ky popull hebre e shtoj ne dhjaten e vjeter(por ky emer nuk kishte dale shume publikisht). ne shekullin e XVII ky emer u ngrit ne dukje(u shpalle) edhe ishte ndryshuar nuk i vune me zanoret siper siē i vura une me perpara por i vune haptas, ne tekstin origjinal nuk ekziston ky emer edhe nuk ka ekzistuar kurre. neve mund ta gjejme ne dhjaten e vjeter keshtu "Yahwź"!!!

me fale i dashur mesus por siē tha edhe vellai berat qe ky emer (jehovah)nuk ka ekzistuar kurre ne bibel!!!

emri Yahwź qe eshte perdorur ne eksodin3:14 do te thote nje folje ne tre kohe, te kaluaren te tashmen edhe te ardhmen "isha, jam edhe do te jem" qe eshte permbledhur ne ate qe e gjejme ne perkthimin e gjuhes shqipe "JAM"!!!

ky eshte kuptimi i atyre qe ti nuk harrin ta kuptosh(si gjithe deshmimtaret e tjere) qe do te thote "UNE JAM"!

hapi gavat dhe pasi tķ jepni zgjidhje ju te de muhabetit me bej nje ze se vij prap.
    RIPPR

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Deklarata universale e tė drejtave tė njeriut dhe Islami
    Nga Cappuccino nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 30-11-2013, 13:37
  2. Qėllimi i jetes
    Nga Namila nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-05-2011, 10:01
  3. Kur'ani, Dituria dhe Shkenca
    Nga Orientalist nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2007, 09:31
  4. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59
  5. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Saraj nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2002, 08:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •