Te nderuar a e dini se kush i ndihmon ne teren Imer Selmanit me partin ''Demokracia e Re'' qe te ofroj nga vetja me shume njerez dhe perkrahje, jane po ato udbash dhe njerez te sigurimit shteteror qe njollosin emrin SHQIPTAR
Te nderuar a e dini se kush i ndihmon ne teren Imer Selmanit me partin ''Demokracia e Re'' qe te ofroj nga vetja me shume njerez dhe perkrahje, jane po ato udbash dhe njerez te sigurimit shteteror qe njollosin emrin SHQIPTAR
O Sa mir t'jesh Shqiptar...
ПРЕДРАМАЗАНСКА СКАРА КАЈ ЛИДЕРОТ НА НОВАТА ДЕМОКРАТИЈА
Боркица и Никола на гости кај Ајља и Имер
Домаќинот Селмани почесните гости во раскошниот имот во скопското село Шемшево ги угостил со риба во скара подготвена во посебна фурна.
Премиерот Нилкола Груевски заедно со сопругата Боркица пред три недели биле на гости кај семејството на лидерот на новоформираната партија Нова Демократија Имер Селмани и во скопското село Шишево.
Во ракошниот имот на Ајља и Имер, Груевски престојувал за време на викендот пред почнување на рамазанскиот пост, велат извори од селото. Семејството Селмани почесните гости ги уостил риба во скара, која специјално за нив била подготвена во посебна фурна, што за вакви пригоди е изградена на дворот на куќата. Свежата риба Селмани ја одгледува на езерцето што го има на дворот. Домаќинот не се штедел и масата била преполна со разни јадења.
За високиот госитин соселаните на Селмани дознале случајно. Пред доаѓањето и во текот на престојот, по улиците, а посебно пред куѓата на Селмани имали големо полициско обезбедување. Сватиле дека станува збор за државен функционер, но ни на крај памет не им паднало дека тоа е премиерот. Откако завршила гозбата, од комшиите дознале дека станува збор за премиерот.
Ова не било прв пат Селмани да покани посебни гости во луксузно уредениот имот во перифиерија на Скопје. Наши извори велат дека чест гост на Селамани, пред да го напушти ДПА, биле двоецот Арбен Џафери и Мендух Тачи. И тогаш како главен специјалитет била служена риба во скара, за која гостите посебно ја пофалиле.
Додека беше министер за здравство во владата на Груевски Имер Селмани важеше за најуспешен и најпопуларен министер од ДПА. Груевски не пропоушташе прилика да не го фали пред лидерот на ДПА. Добрите односи со Селмани премиерот ги задржа и по заминување на ДПА од власт.
Партиски извори велат дека за време на меѓупартиските разговори за формирање на новата влада, премиерот Груевски направил се, покрај ДУИ, во владата да ја внесе и ДПА, а Селмани ќе го задржеше ресорот здравство. Но, Тачи одби да влезе во иста владата со ДУИ. Н.С.
Ne lidhje me titullin e temes, po e sjell nje text nga gazeta e perditshme maqedonase Vest, ku thuhet se Nikolla Gruevski dhe bashkeshortja e tij Borkica perpara tre javevev ka qene mysafir te Imer Selmani ne fshatin Shisheve te Shkupit ku Imer Selmani u ka pergatitur peshk si dhe sofra ka qene mjaft e pasur.
Me vjen keq per ata qe nuk e kuptojne maqedonishten por smund ta perkethej gjithe textin por besoj se secili e ka kuptuar poenten.
Shpresoj se Borkices i ka pelqyer peshku i Selmanit?!
cka ka than pavleja
Nuk e di se sa do jete i pranueshem mendimi por,ne momentin qe Imer Selmani ka vendosur te dale me nje parti te re politike jam me se i bindur se po ne ate moment i ka humbur interesat personale dhe kerkon shtrirje te interesave me metoda tjera,pra duke formuar parti te re.Mendoj se formimi i partise se re eshte vetem interes personal apo i nje grupi te caktuar njerezish qe sillen rreth tij,sepse sa me te shperndar shqiptaret aq me te bashkuar armiqte dhe trdhtaret.
Gazeta sllavo maqedone VREME me botimet e tilla ajo ka per qellim qe ta percaj popullin shqiptar ne Maqedoni ashtu kshtu Imer Selmanit i urojm suksese me partin e re dhe dhasht zot mos te deshtoj se BDK-ja hihihihihi
Nje gje thuaje:ZOT me ruaj prej MIQEVE se prej ARMIQEVE ruhem vet!!!!!!
i dime qellimet ogurzeza te gazetave sllave, mirepo ne ceshtjen e caktuar VREME hedh pluhur mbi liderin e nje partie sllavo-maqedone ketu ajo nuk percan shqiptaret por tregon nje realitet, si vreme, dnevnik, vest dhe vecer ( me llatasin) cdo here mundohen te hudhin pluhur ndaj shqiptaret kete e kemi te qarte..
O Sa mir t'jesh Shqiptar...
Krijoni Kontakt