Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 19 prej 19
    ExceLlenCe Maska e LlaCiPaCi
    Anėtarėsuar
    10-01-2004
    Vendndodhja
    InsaNe In The MembranE
    Postime
    895
    Pushime...
    Muzike...
    Relax...
    Nai liber te bukur....
    Njerez te rinj e jo te bezdisshem...( perjashto nanjonin qe kuptohet vet )

Jo shum te gjata pushimet se na ka bo zhurma te vrullshem...ene ndryshkena po nejtem shum me pushime !
    * Im a Slow Walker...But i Never Walk BaCk *

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    ne syte e tu qe adhurojne syte e mi.ne buzet e tua,qe puthin te miat cdo cast.ne frymen tende,se eshte dhe imja.ne gjakun tend,qe vlon per mua.zemra ime,Land.
    Postime
    783
    Per te perjetuar nje pastrim te shpirtit,pushimet,muzika apo leximi,vertet nuk ndihmojne.Perkundrazi,ato e trazojne shpirtin me teper.Kur flasim per nje pastrim rrenjesor,sigurisht!Pushimet,muzika apo leximi,jane te mira,vetem ne rastin e pushimit mendor dhe atij fizik.Per nje pastrim te shpirtit,duhet pune intensive me vetveten.Dhe mbi te gjitha,nje lodhje mendore teper e madhe.

Sa per nje experience personale,hera e pare dhe e fundit qe u perpoqa te pastroja shpirtin tim,ishte kur u perpoqa ta njihja ate.Nje "katharsis"i vertete,eshte nje gjendje pezull,ndermjet emocioneve dhe mungeses se tyre."Prekim"emocionet mentalisht dhe i menjanojme.Si arrihet kjo?Duke mbajtur raportin e duhur indiferent nga bota e jashtme.

Moderator Maska e Pratolini
    Anėtarėsuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Citim Postuar mė parė nga klara's... Lexo Postimin
    Per te perjetuar nje pastrim te shpirtit,pushimet,muzika apo leximi,vertet nuk ndihmojne.Perkundrazi,ato e trazojne shpirtin me teper.Kur flasim per nje pastrim rrenjesor,sigurisht!Pushimet,muzika apo leximi,jane te mira,vetem ne rastin e pushimit mendor dhe atij fizik.Per nje pastrim te shpirtit,duhet pune intensive me vetveten.Dhe mbi te gjitha,nje lodhje mendore teper e madhe.

Sa per nje experience personale,hera e pare dhe e fundit qe u perpoqa te pastroja shpirtin tim,ishte kur u perpoqa ta njihja ate.Nje "katharsis"i vertete,eshte nje gjendje pezull,ndermjet emocioneve dhe mungeses se tyre."Prekim"emocionet mentalisht dhe i menjanojme.Si arrihet kjo?Duke mbajtur raportin e duhur indiferent nga bota e jashtme.
    Ne parim jam dakort me ty Klara por problemi qendron se ti nuk na jep zgjidhjen ( sipas mendimit tend ose eksperiences personale ) por perfundimin.
    Pra si te arrihet ne nje pike te tille ku je i shkeputur prej botes se jashtme dhe realisht arrin te futesh ne thellesi te asaj cka vertet je ?
    Une vazhdoj te insistoj qe katalizatori me i fuqishem dhe i gjith-hershem qendron Natyra : gjetja e nje balanci te duhur ndermjet vetvetes dhe natyres eshte percaktuese per nje katarsis. Kur flas per natyre ne menyre kategorike perjashtoj njerezit, duke perfshire vetem ato gjera per te cilat njeriu nuk ka arritur te ndikoje.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    shpirti?!e kush eshte ai qe e ka pastruar?ne nuk e dime egzaktesisht ca eshte shpirti njeher.u mundua Hegeli i shkret dikur ta spjegonte po Hiē!!

ne ne shqip kemi vetem fjalen shpirt qe derivon nga latinishtja spirito qe do te thote spirare pra me marre fryme.............ata kane dhe fjalen anima,qe eshte pak e ndryshme nga spirito.

atehere,cfar eshte logjika,inteligjenca,arsyeja,subkoshienca,koshienc a!!
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    ne syte e tu qe adhurojne syte e mi.ne buzet e tua,qe puthin te miat cdo cast.ne frymen tende,se eshte dhe imja.ne gjakun tend,qe vlon per mua.zemra ime,Land.
    Postime
    783
    Pra arrijme ne nje perfundim te shumenjohur nga te gjithe ne.Te ashtuquajtrurin meditim,te cilin shume pak njerez kane arritur vertet ta arrijne.Me lart,thashe se u perpoqa te arrija te njihja shpirtin tim,per te mos arritur perfundimisht,te pastroj shpirtin.
    Dhe ne fund te fundit,perse duhej ta arrija ate?Ne fakt kjo teme,me shtyu qe mbreme,te lexoja dicka nga ajo qe kisha pershkuar ato dite,para kater vitesh.Nje fragment eshte i meposhtmi:

"Duke u perpjekur te nxjerr te brendshmet jashte,arrita te mbytesha ne vetvete me lehtesine me te madhe.Ngushellim i mendjes sime,nje dehje e lehte.Rrjedhoje e mpirjes se gjymtyreve te mi."

Ti je ajo, qe me pastron ēdo mbeturinė te shpirtit tim

Ti je ajo bjeshka e lart, qe me ngrit tė prekė Zotin

Ti je ajo, qe me deh si lule opiumi

Ti je ajo ėndėrr qė mė vret ėndėrrat e frikėshme

Ti je AJO- MUZA IME, qe me dhuron Fjalet Hyjnore dhe s'di tė t'i them!

....., TI jE KATARzZa IMe.

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ABSOLUTE : 20-09-2008 mė 17:15
    And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!

Citim Postuar mė parė nga Pratolini Lexo Postimin
    Ndodh qe ne momente te caktuara te jetes, nje person te ndjeje te nevojshem nje "pastrim" apo ridimensionim te perjetimeve, ideve dhe mendimeve te tij. Jeta aktive urbane te rremben me vrull dhe dashje pa dashje, shpeshhere te manipulon dhe "urbanizon" edhe vete menyren e te vepruarit apo menduarit.

Duhet te largohesh pak. Fike celularin, harroje emrin e qytetit, mos i lajmero miqte dhe thjesht...prehu diku ne harmoni me natyren, per te ndjere kohen e rrjedhur te paster ne vetmi. Nuk eshte ndonje shaka propagandistike kur theksohet shpesh se edhe burgu ne vetvete, megjithe te keqijat e tij, ta jep kete mundesi. Pra te kesh kohe te ndjesh realisht vetveten.

Do te doja te diksutonim bashke per eksperienca te tilla te secilit prej jush. Si e kaloni ju nje gjendje te tille, cfare rekomandoni, cilat jane efektet...

Pratolini
    Pergezime per temen,shume e bukur.
    Edhe mua me ka ndodhur kjo gje:
    Te largohesha nga zhurma ,njerezit,te rrija me veten time,isha bere e huaj per veten time.Kisha kohe qe nuk bisedoja me te.Une kam gjetur nje vend te mrekullueshem,ku mund te pushoj dhe te rri prane natyres,larg rremujes.Te gjesh ate harmonine me veten.
    Por per nje njeri te mesuar me levizje,pune,nuk e rekomandoj per kohe te gjate.
    Ekzistojne momente qe ke nevoje te ripertrihesh.
    Nuk e di nese ju ka ndohur,por njeriu ka nje lidhje te drejteperdrejt me natyren.Nje dite pranverore ne natyre te hapur te ben te ripertrihesh.

Do ja tju beja nje pyetje te gjitheve.Te gjithe besoj jane perpjekur te arrijne kete qe quhet "katharis" shpirteror,por ndoh qe shpirti jone gjithemone qan,sikur ti mungoj dicka,ose sikur mos te jete ne boten e tij.Gjithmone shpitrat tane jane rebel,nuk pershtaten me boten.
    Eshte e vertete kjo,sipas mendimit tuaj?

clarins... ndodh qe shpirti jone gjithemone qan,sikur ti mungoj dicka,ose sikur mos te jete ne boten e tij.Gjithmone shpitrat tane jane rebel,nuk pershtaten me boten.
    Eshte e vertete kjo,sipas mendimit tuaj?

kogja-kogja e sakt..
    - sikur te ishte ashtu si po deshiron, ska pas nevoj per:: alkool, nnickotine, opium, morphine, dashuni etc... edhe, s'kish pas kuptim asgje...
    And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Mbi pendimin dhe rrėfimin
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 11-12-2006, 09:11
  2. Mbi atin shpirtėror
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-08-2006, 19:54
  3. Fjalori Shpirteror
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 14-06-2006, 17:32
  4. Besimi Orthodhoks
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 06-04-2005, 02:00
  5. Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 01-03-2004, 17:10

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •