Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 40
    Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Askush s'tha gje per Fjale ku gjuha shqipe nuk ka zevendesues. Prandaj fjalet e reja TEKNOLOGJIKE jane ne rregull por rasti si fjalet te permendura me poshte jane TURP:

Inaugurim = Pėrurim
    Eveniment = Ngjarje
    VIP = HAHAHAHA

Me falni por kam 1000000 arsye per te thene se e bejne me shume per "PORDHE" sesa nga padituria, se ti pyesesh jo qe nuk e dine se c'eshte PERURIM por thjesht duan te duken "COOL" dhe "MODERNE".

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Citim Postuar mė parė nga Scion Lexo Postimin
    Askush s'tha gje per Fjale ku gjuha shqipe nuk ka zevendesues. Prandaj fjalet e reja TEKNOLOGJIKE jane ne rregull por rasti si fjalet te permendura me poshte jane TURP:

Inaugurim = Pėrurim
    Eveniment = Ngjarje
    VIP = HAHAHAHA

Me falni por kam 1000000 arsye per te thene se e bejne me shume per "PORDHE" sesa nga padituria, se ti pyesesh jo qe nuk e dine se c'eshte PERURIM por thjesht duan te duken "COOL" dhe "MODERNE".
    Mos te ardhte merzi per cdo dite e ke kete gjuhe ne rtk. edhe quhet bile tv shteterore.

Pro diturise Maska e Gjelosh PRekaj
    Anėtarėsuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    Desha te ve ne dukje diqka qe kam vu re ne kyt forum.

Shume anetar te rrespektuar dhe qe japin kontribut te jashte zakonshem, (me kyt rast desha dhe ti falenderoj), n'vend qi te perdorin fjalen Shqiptare QYTETNIM/QYTETERIM perdorin fjalen e huje civilizim.

Sa per temen, une mendoj se e kan fajin institocionet informative, por ma shume qeveria qi nuk ven kushte qe te mos perdoren fjale te huaja kur kena gjuhen e perendis qi na e lane te paret tone.

i/e regjistruar Maska e alda09
    Anėtarėsuar
    08-02-2008
    Vendndodhja
    a casa
    Postime
    1,327
    Ne shqiperi njerezit(jo te gjithe)kane humbur dhe sensin e kohes.

nuk pershendet askush "mirmengjesi" "mirmbrema" por "PERSHENDETJE"
    c'fare tregon kjo fjalor te paster??????????''''

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    29-03-2008
    Vendndodhja
    Kumanove, FYROM
    Postime
    4

Ose...

Koheve t'fundit aq hov te madh ka marr te shtuarit e fjaleve te reja(mund ti them te panevojshme sepse kane gjeneze superkatastrofale - SERBE) saqe fillohet te prishet gjuha edhe nepermjet mediave...

KONKRETISHT:

Ne ALSAT TV, Top Chanel dhe te gjitha televisionet shqiptare tjera mund te hasen SHUME SHPESH fjale te cilat nuk duhet ti takojne RREPTESISHT gjuhes shqipe, p.sh
    1. Ne vend se te perdoret fjala MBRET thuhet KRAL(term sllav per Mbret);
    2. Ne vend te fjales KARRIGE perdorin SEDILE(term serb per Karrikgen);
    3. Ne vend se te thuhet BARDH E ZI perdorin ĒERNOBARDH(cėrno - term sllav per ZI);

TURP JU QOFT.

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    29-03-2008
    Vendndodhja
    Kumanove, FYROM
    Postime
    4
    Une nuk jam kunder asaj qe ti shtohetn gjuhes shqipe fjale te huaja PREJ TE CILAVE NUK MUND TE HIKIM, psh: Computer, Internet, Program, LapTop, BodyBuilding, etj etj....

por RREPTESISHT JAM KUNDER ASAJT QE NE GJUHEN SHQIPE TE FUTEN FJALE ME BAZA SLLAVE
    dhe te shtohen fjale te cilat do te zevendesojne fjalen adekuate shqipe per te tingulluar me COOL OSE MODERN(mos mu bo kishe une bukuroshe).

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    sinqerisht une kur kam qene iher ne shqiperi degjova ate tos xhuxhin ne tv, u shkatarrova tu qesh,ngeli tu shit pordhe duke fol gjysmat e fjaleve anglisht gjysmat shqip si me qen shqiptari i vetem qe di anglisht(ta lem menjane faktin qe ka nje theks skandaloz),dhe pas cdo fjale mezi merte frym dhe bote eeeee

lene mo kur flasin fjale te huja ata analfabetet e kuvendit popullor

ca pollitikane rota k.ari! ju ka ik truni per lesh.....................

kur flet sala anglisht ene italisht duhet me majt brinjet me dor.nejse VK
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Jam kunder cdo fjale te huaj qofte edhe tekonologjike, kunder te gjithave kompjuter, televizor, body billding dhe te gjitha tjerave.

Nese mendoni se kjo nuk realizohet ejani ne gjermani, dhe me tregoni kur ta shihni ndonje fjale anglisht. Do tju merr malli.

Citim Postuar mė parė nga mendimi Lexo Postimin
    Jam kunder cdo fjale te huaj qofte edhe tekonologjike, kunder te gjithave kompjuter, televizor, body billding dhe te gjitha tjerave.

Nese mendoni se kjo nuk realizohet ejani ne gjermani, dhe me tregoni kur ta shihni ndonje fjale anglisht. Do tju merr malli.
    Nuk i thon computer nė gjermanisht?

Larguar Forum komunistesh Maska e YlliRiaN
    Anėtarėsuar
    08-02-2008
    Postime
    1,221
    Me te vertet eshte nje problem i madhe per gjuhen e kush eshte shkaktar te gjithe nga pak po i kontribojm nga pak e sidomos mediat e lideret ups prijesit tane qe duke perdorur fjali te huazara po mundohen me na shit men kishe qe qka po dina ne kemi mesu nje gjuhe te huaj e nje pjese te fajit e mban edhe instituti albanologjik pasi nuk po punon sa duhet per te menjanur keto barbarizma qe po behen me gjuhen shqipe.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Atlantis nė Shqipėri
    Nga SyntheticZero nė forumin Arkeologji/antropologji
    Pėrgjigje: 636
    Postimi i Fundit: 01-09-2015, 14:36
  2. Keltėt
    Nga alibaba nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 37
    Postimi i Fundit: 13-03-2009, 12:28
  3. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-02-2009, 14:42
  4. Fjalet eukaristike te Jezusit
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-03-2006, 02:34
  5. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •