Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    Pasioni pėr shkencėn Maska e rm_renald
    Anėtarėsuar
    27-11-2006
    Postime
    170

Question Informacion dhe libra pėr Slackware Linux!

Pershendetje!

Vendosa te filloj nje kurs online por kerkohej eksperienca me nje Linux OS. Pasi kontaktova kompanine per te me dhene nje version te Linux per fillestare me derguan pergjigje SLACKWARE 12.1. Bera ca kerkime dhe te them te drejten s'gjeta shume informacion per te. Prandaj u drejtova ketu. Me jepni ndonje titull libri elektronik (edhe nqs jane me pagese) apo ndonje informacion mbi SLACKWARE LINUX.

Faleminderit!

Anėtarėsuar
    27-11-2006
    Postime
    170

Wink

(Pa te fyer)

Lor!

Te falenderoj per linkun por deri sa po perpiqem te mesoj Linux, e kam idene si te navigoj ne internet sa per te gjetur nje liber te publikuar ne Faqen Zyrtare te OS. Une doja dicka me fillestare ose dicka si librat "for dummies" (te shoqeruar me figura apo dicka tjeter)

Nejse! Megjithate Faleminderit!

Unė ka disa vite qė pėrdori Debian GNU Linux. Pėr fillestarėt mendoj se njė shpėrndarje shumė e mirė e Linux-it ėshtė Ubuntu Linux.
    ...Slackware nuk kam pėrdorur asnjėherė!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga altiX : 15-09-2008 mė 14:45
    Prof.Ukshin Hoti - Filozofia politike e ēėshtjes shqiptare

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-06-2002
    Vendndodhja
    -
    Postime
    73
    (ok, nuk jam fyer)

rm_renald,

linux instalohet e pastaj "fillohet tė mėsohet". Pėr tė instaluar njė shpėrndarje Linux ke qindra e qindra udhėzime nė Internet, me dhe pa figura, me dhe pa video, me dhe pa zė, nė shqip apo nė disa dhjetra gjuhė tė tjera.
    Nuk mund tė kėrkohet ndihmė nė njė forum duke thėnė "dua tė mėsoj linux": instaloje, provoje, e pastaj kthehu nė forum pėr tė kėrkuar ndihmė lidhur me vėshtirėsitė e ndeshura gjatė instalimit apo pėrdorimit (zero nė rast se fillon me njė live-cd tė Ubuntu apo tė ndonjė shpėrndarje tjetėr linux).
    Pak tė vjetėr, por akoma tė vlefshėm sa pėr tė filluar: http://alblinux.net/node/1020
    -

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Slackware eshte shume i mire, e kam perdorur kohe me pare.
    Por jam dakord me lor, menyra me e mire eshte ta instalosh dhe te fillosh ta perdoresh, pastaj duke hasur probleme te ndryshme i kerkon ne internet dhe gjen zgjidhjen, dhe duke e ven ne praktike meson.
    Ty nuk te duhet nje liber veēanerisht per Slackware, por nje liber mbi sistemet *NIX, LINUX/UNIX/SOLARIS etj etj qe jane sisteme UNIX.
    Ndryshimet mes llojeve te ndryshme te Linux jane ndryshime tek driverat qe permbajne, konfigurimi i sistemit, etj etj. Por ne thelb eshte e njejta gje.
    Ajo qe duhet te nisesh te mesosh eshte perdorimi i console. Si te kopjosh, levizesh, arkiviosh, etj etj duke perdorur komandat unix. Per kete nje tutorial elementar ne internet duhet te mjaftoje sa te nisesh. Pastaj pak dije te pergjithshme se si funksionon nje OS Unix do te ndihmonte. Personalisht nuk kam lexuar ndonje liber , thjesht e kam instaluar dhe perdorur, sa here kam patur nevoje kam konsultuar internetin mbi komandat e ndryshme. I vetmi liber qe kam lexuar ka qene mbi funksionimin e sistemit Linux ne nivel te ulet, pra proēeset dhe memoria, driverat etj etj.
    Ne fillim do duket tej mase e veshtire por do e shikosh se pas disa perpjekjeve do behet ēdo gje me e kehte dhe e kuptueshme. Prandaj keshilla me e mire qe te jap eshte ta instalosh nese nuk e ke instaluar akoma, hap console dhe vrite mendjen.

Anėtarėsuar
    27-11-2006
    Postime
    170
    Faleminerit te gjitheve!

Se pari une nuk erdha ne forum me pyetjen 'Dua te mesoj LINUX". Thjesht me eshte keshilluar ky distribucion dhe kerkova material. (Pstaj e di qe ka plot libra por duke qene se jam Beginner mos te them niveli 0 ne Linux nje liber me ilustrime do te ishte pak me i vlefshem se nje vetem text.)

Se dyti une e instalova SLACKWARE dhe te them te drejten pervec navigmit ne internet dhe nja dy gjerave te tjera te vogla, s'mora vesh gje.

Se treti une nuk di asgje per SLACKWARE dhe s'di nga t'ia filloj qe te kem mundesine te ngec diku e te vij ketu ne forum.

Per sa i perket nenforumit ngritur nje dy tem per instalimin dhe konfigurmin e disa pajisjeve ne UBUNTU dhe s'me ka kthyer njeri pergjigje te vlefshme.

Megjithate Falemindereit X-Files dhe LOR!

Tema tė Ngjashme

1. Faqet e Linux nė internet
    Nga Ardi_Pg_ID nė forumin Pėrdoruesit e Unix
    Pėrgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 02-08-2012, 10:31
  2. Si tė instaloj Slackware nė Windows?
    Nga auLoN. nė forumin Pėrdoruesit e Unix
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 15-12-2008, 23:12
  3. Hiqe Windows-in, instalo SlackWare 12.1
    Nga init-6 nė forumin Pėrdoruesit e Unix
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-12-2008, 04:26
  4. Cili ėshtė distribucioni mė i mirė i Linux dhe ku mund ta gjej?
    Nga Kleitus nė forumin Pėrdoruesit e Unix
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 11-12-2004, 13:33
  5. Postgresql ne slackware linux
    Nga werewolf nė forumin Pėrdoruesit e Unix
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 26-07-2004, 12:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •