Para disa javesh po bisedoja me nje mik dhe meqe eshte i ri ne boten e internetit i propozova forumin shqiptar dhe besa i hapa nje llogari te re, i tregova si funksionon etj.
Dje e takova serish dhe e pyeta nese i kishte pelqyer dhe nga fjalet qe degjova u pendova fort qe e kisha udhequar te hynte ne kete forum. Ai gati me akuzoi edhe mua nga mllefi qe kishte mbledhur me ato qe kishte lexuar ne temat fetare.
Ai eshte nje intelektual me fakultet dhe ka rreth 50 vjet dhe me tha. I bera keto vjet, kam pasur dhe kam shok nga te gjitha fete, katolik e ortodoks e musliman, por asnjehere nuk kam degjuar te kete patur ndonje konflikt fetar ne trojet shqiptare. Ajo qe kam lexuar ne ate forum, me ka irituar pa mase dhe te gjithe ata tipat qe shkruajne pa pushim ne tema fetare, jane direkt persona te paguar per te mjellur perqarje mes shqiptareve. Me tha qe edhe sikur te mos kete asnje forum tjeter nuk do te hynte me ketu. Kjo eshte ngjarje e vertete dhe nese kerkohet nga administratori do ti jepja edhe emrin.
Ne fakt kete mendim kam edhe une dhe besoj shumica e anetareve serioz te ketij forumi. Ne fakt nuk ekziston ndonje perqarje fetare mes nesh, dhe atehere cili eshte qellimi i gjith ketyre postimeve te ndyra qe ndodhin ketu ne emer te fese.
Cfare do te propozoja une?
Psh eshte shume e thjeshte: Ekzistojne grupet fetare dhe do te krijoja nje opcion qe vetem ata qe anetarsohen ne ato grupe munde te flasin ne grupin e caktuar. Psh muslimanet flasin ne grupin musliman, katoliket dhe ortodoks ne grupet e veta. Nese dikush futet ne grupet qe nuk i perket me postimin e pare qe fyen perjashtohet nga grupi perkates.
Pra une mendoj qe temat fetare nuk duhet te kene karakter pjesemarrjesh per te gjithe, vetem do te munde te lexoheshin nga te gjithe dhe te sherbejne vetem per dhenje keshillash fetare qe do te beheshin nga personat kompetent.
Forumet e tilla si toleranca fetare do te duhet te mbylleshin fare ose te pakten te ju nderrohej emri ne fyerjet fetare.
Ne fund fare ju kerkoj falje per kete teme, vetem me vjen keq ky si forumi me i lexuar shqiptar, po humb famen e vet, dhe antaret e vet shum serioz per shkak te disa personave qe paguhen nga sherbime jo shqiptare per te mbjellur perqarje mes nesh.
Normalisht nese kjo teme ju duket e pa vend jeni te lire ta hedhni ne kosh duke mos harruar se ne kete menyre jeni duke hedhur ne kosh nje numer te madh te anetareve serioz qe ka dhe qe do te munde te kishte forumi.
Krijoni Kontakt