Close
Faqja 8 prej 40 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 396
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Zoti ia ka dhënë këtë person të shenjtë kishës tonë që është në Shqipëri.
    Duke e njohur më mirë, mund të kuptoimë çfarë Zoti dëshiron prej nesh!
    AJO NUK ËSHTË VETËM NJË NDER PËR KISHËN TONË DHE PËR KOMBIN TONË: PËR NE AJO ËSHTE NJË IMPENJIM TË FORTË, NJË THIRRJE PËR TË NDRYSHUAR MENTALITETIN DHE PUNËN BARITORE.

“Për t’u lutur mirë, më së pari nevojtet heshtja, qetësia...sepse kemi nevojë për ta zbuluar Zotin, e ai nuk mund të takohet në zhurmë dhe shqetësime...Për këtë na jep shembull edhe Krishti: Ai tërhihej në qetësi...Në qetësi do t,na dëgjojë Zoti, në qetësi do t’i flasë shpirtit tonë”

NËNË TEREZE
    (Nëna jonë Tereze, faq.105)

Torrkerry

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Zoti ia ka dhënë këtë person të shenjtë kishës tonë që është në Shqipëri.
    Duke e njohur më mirë, mund të kuptoimë çfarë Zoti dëshiron prej nesh!
    AJO NUK ËSHTË VETËM NJË NDER PËR KISHËN TONË DHE PËR KOMBIN TONË: PËR NE AJO ËSHTE NJË IMPENJIM TË FORTË, NJË THIRRJE PËR TË NDRYSHUAR MENTALITETIN DHE PUNËN BARITORE.

Cila është urata me e mirë, më e bukur, për jetën dhe për veprimtarinë Tuaj?
    “Shpesh herë, urata më e mirë, më e bukur për ne është shikimi i thellë dhe i dashur i Krishtit të gozhduar në Kryq për ne. E shikoj, e dua, më do, kjo është urata më e përsosur, vetëdija e jonë se jemi të shikuar, të përcjellë, të dashur, të ecim hapave të Tij dhe ta duam”
    Dhe edhe: “O Jezu, që vuan, sa ëmbël është me të shërbyer Ty, me vuajtë së bashku me Ty!”.

NËNË TEREZE

Torrkerry

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-10-2006
    Postime
    163
    Nga një leter që Nëna Tereze ia ka shkruar motrave të vet:

Ne e kemi vetëm një lutje, një lutje cilësore, qenësore: Ky është vetë Krishti. Është vetëm një zë që ngritet kah qielli prej tokës: Ky është zëri i Krishtit...Pra, m’u lutë, së pari domethënë të jemi të bashkuara me Krishtin.
    Shumë thirrje janë në krizë, nuk do të realizohen, shumë familje janë në ngushtica, do të thehen, dhe do të shpërndahen, shumë njerëz e kanë humbur kuptimin e jetës dhe të veprimtarisë, do të jenë të pakënaqur, të zbrazët, sepse e kanë harruar, kanë qitë e lënë uratën.
    Pa uratë,, pa Zotin, nuk jemi asgjë, s’do të bëjmë asgjë”.

NËNË TEREZE

Torrkerry

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    NËNA TEREZE, NJË SHEMBULL SHENJTËRIE NË JETËN E PËRDITSHËM.

Urata kërkon përgatitje, në rend të parë heshtje dhe dashuri, si një bisedë, takim me Zotin. Ja si shkruan Nëna Tereze mbi këtë:
    “Prapë po kthehem me një pikë të rëndësishme: heshtja-qetësia dhe dashuria. Shukja-heshtja-qetësia na aftëson që ta ndijimë zërin e Krishtit.Heshtja –mbyllja e syve do të na ndihmojë që ta shohim Zotin.
    Sytë tanë janë si dy dritare nëpërmjet të cilave Krishti dhe bota vijnë në zemrën tonë. Shumë herë lypset të kemi guxim, forcë shpirtërore për t’i mbajtur të mbyllur...Qetësia e zemrës na bën të ngjashëm me Zonjën e Bekuar, e cila të gjitha këto gjëra i ruante në zemër”.

NËNË TEREZE
    (Nëna jonë Tereze, faq.106)

Torrkerry

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176

Urata kërkon përgatitje, në rend të parë heshtje dhe dashuri, si një bisedë, takim me Zotin. Ja si shkruan Nëna Tereze mbi këtë:
    “Prapë po kthehem me një pikë të rëndësishme: heshtja-qetësia dhe dashuria. Shukja-heshtja-qetësia na aftëson që ta ndijimë zërin e Krishtit.Heshtja –mbyllja e syve do të na ndihmojë që ta shohim Zotin.
    Sytë tanë janë si dy dritare nëpërmjet të cilave Krishti dhe bota vijnë në zemrën tonë. Shumë herë lypset të kemi guxim, forcë shpirtërore për t’i mbajtur të mbyllur...Qetësia e zemrës na bën të ngjashëm me Zonjën e Bekuar, e cila të gjitha këto gjëra i ruante në zemër”.

NËNË TEREZE

Torrkerry

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176

“Puna pa dasshuri wshtw njw robwri”

NËNË TEREZE

Torrkerry

NËNË TEREZE

Torrkerry
    Ndryshuar për herë të fundit nga torrkerry : 14-11-2008 më 06:04

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176

Kungimi i përditshëm, ushqimi me Zotin, takimi me Krishtin, mesha shenjtë, si sofra e dashurisë hyjnore për ne janë momentet më të rëndësishëm të ditës, të jetës.
    Nëna Tereze shkon në punë, ndër të varfër dhe të gërbulur, ndër mjerimet e papashme njerëzore, e armatosur me Zotin, me Krishtin, për t’iu pruar edhe atyre Zotin, gëzimin, dashurinë dhe afërsinë e tij.

“Sikurse Jezu Krishti është bërë për ne bukë – ushqim, në disponimin për ne, për jetën tonë, ashtu edhe ne lypset të jemi përt të tjerët, për çdo njeri. Bënju, pra, buke për të tjerët...”.

NËNË TEREZE

Torrkerry

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176

“Jeta jonë është e lidhur ngushtë me jetën e Jezu Krishtit, me kungimin shenjtë. Nëse ne e njohim dhe e pranojmë Jezu Krishtin nën hyje e Bukës, të hostjës, atëherë duhet ta njohim Atë të pranishëm edhe në të tjerët, në të varfër, në të mjeruar”.

NËNË TEREZE
    (Nëna jonë Tereze, faq.111)

Torrkerry

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-10-2008
    Postime
    9
    Faliminderit,Torrkerry per këto fjal te bukura per Nënë Terezen.
    Nuk di se çfare do beja pa shenimet e tuaja, kaq te bukura.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176

“Ejani të bekuarit e Atit tim, trashigoni Mretërinë që është bërë gati për ju që prej fillimit të botës, sepse, pata uri e më dhatë të ha, pata et, e më dhatë të pi, isha shtegtar e më përbujtët, isha i zhveshur e i sëmurë e erdhet të më shihni, isha në burg e erdhet te unë”

Këtu më së miri shihet identifikimi i Krishtit me çdo njëri, edhe më të vegjëlit, pra edhe dëshira dhe urdhëri i tij që t’i bëjmë mirë çdokujt, pa kurrëfarë dallimi, në dashuri, sikurse t’ia bëjmë këtë vetë Jezu Krishtit. Këtë, më së miri e ka kuptuar dhe e jeton, gjithnjë me jetë – vepra e tregon – e dëshmon Nëna jonë Tereze, duke jetuar dhe punuar vetëm për të tjerët , e udhëhequr, e përkrahur dhe e frymëzuar nga dashuria e Krishtit.

Ajo e ka kuptuar, pranuar me fe praninë e Krishtit në Kungim, por këtë prani e ka zgjëruar edhe në jetë të përditshme, në njerëz.

Në Romë, mbas një adhurimi na tha: “Tani po dalim prej kapelës (kishës) për ta njohur, për ta dashur dhe për t’i shërbyer të njëjtit Krisht që e adhuruam në Kungimin shenjtë. Pra adhurimi dhe dashuria ndaj Tij vazhdojnë , por vetëm në një mënyrë të ndryshme. Si po shihni, ne jemi të lumtura, sepse mund ta prekim Korpin e Krishtit 24 orë në ditë”.

NËNË TEREZE
    (Nëna jonë Tereze, faq.112)

Torrkerry

Faqja 8 prej 40 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Buletini javor nga Forumi Shqiptar
    Nga Albo në forumin Na bashkoi Albasoul
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 13-01-2004, 02:15
  2. Buletini javor nga Forumi Shqiptar
    Nga Fiori në forumin Na bashkoi Albasoul
    Postimi i Fundit: 02-09-2003, 00:16
  3. Buletini javor nga Forumi Shqiptar
    Nga Fiori në forumin Na bashkoi Albasoul
    Postimi i Fundit: 26-08-2003, 00:21
  4. Buletini javor nga Forumi Shqiptar
    Postimi i Fundit: 23-06-2003, 09:43
  5. Buletini javor nga Forumi Shqiptar
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 16-06-2003, 07:55

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •