NGA FJALIMI I NËNËS TERESE NË OSLLO NË RASTIN E DHURATËS SË ÇMIMIT NOBEL PËR PAQEN. (pjesa e 12th).
Kurrë nuk mund të harroj ardhjen e 14 profesorëve nga universitetet e ndryshme të Shteteve të Bashkuara.
Ata erdhën në Kalkutë në shtëpinë tonë.
Pastaj diskutuam për atë, ç’do të thotë shtëpia për njeriun që po vdes.
Kemi një shtëpi për njerëzit që po vdesin në Kallkutë, ku kemi marrë 36.000 veta prej rrugëve të Kallkutës, dhe jashtë këtij numër të lartë, 18.000 kanë përjetuar një vdekje të bukur.
Kanë shkuar kah Zoti; erdhën në shtëpinë tonë dhe na kanë folur për dashuri, për dhembshuri, dhe njëri prej tyre më pyeti: Të lutem, Nënë, më thuaj diçka që nuk do të harroj.
Unë i thashë: “Buzëqeshni njëri-tjetrit. Gjeni kohë për njëri-tjetrin”.
Dhe një tjetër më pyeti: “A je e martuar?”, dhe i kam thënë: Po!
Dhe ndonjëherë më duket shumë e vështirë që t’i buzëqeshi Krishtit, meqë nganjëherë kërkohet aq shumë.
Përnjëmend kjo është e vërtetë dhe atje është – vjen dashuria kur kërkohet prej nesh.
Mirëpo, dhe ju mund t’ia jepni atë me gëzim.
Pikërisht si kam thënë sot, kam thënë se, nëse nuk shkoj në qiell për diçka tjetër, do të shkoj për tërë publicitetin, sepse më ka pastruar, sakrifikuar, dhe, më të vërtetë, më ka bërë të gatshme që të shkoj në Parajsë.
Mendoj se kemi arsye të jemi të lumtur, kemi me ne Jezu Krishtin dhe ai na do.
Në qoftë se s’harrojmë që Zoti do çdonjërin prej nesh, na jepet mundësia që t’i duam të tjerët ashtu si ai na do, jo në gjëra të mëdha, por në gjëra të vogla me dashuri të madhe.
Kështu Norvegjia u bëftë vatër e dashurisë.
Dhe sa bukur do të ishte kur nga kjo qendër paqja e lufta për dashuri do të shpërndahet.
Dhe nga ky vend të burojë dashuria për fëmijën që vjen.
Nëse ju bëheni qiri në botën e paqes, atëherë shpërblimi Nobel i Paqes është një dhuratë e popullit norvegjez.
Perëndia ju bekoftë”.
NËNA TEREZE
(Nëna jonë Tereze: 204-5).
Torrkerry
Krijoni Kontakt